Kategorier
Vardagstrams

Glad sommar?

Det gör inte så mycket att det är dåligt väder. Just nu iallafall. För då kan jag ligga på soffan inne och slöa. Inget ”Kom nu GÖR vi något!”-krav från maken som har semester och som alltid envisas med att ta promenader, åka och bada, pyssla i trädgården och ”hitta på nåt” och jag som egentligen bara behöver stänga av kropp och knopp totalt. Ligga ner och känna noll krav. Bara andas.

Och twittra lite. Maken har blivit helt såld på twitter. Han twittrar långt in på nätterna. Tar debatten, tålmodigt och pedagogiskt, svarar på varenda liten tweet han får tillbaka, sliter sitt skägg men kämpar på. Jag kan säga som så här: Han umgås mer med antifeministen Kjell Henry än mig just nu. Men det gör ju inget. Det är ju semester. Om han bara kunde sluta läsa alla tweets för mig högt så skulle det rentav bli ganska vilsamt.

Och snart får det bli finare tänker jag. Så vi kan åka och bada. Fika i solen. Hitta på saker med barnen så att deras sommarliv blir sådär långt och idylliskt. Imorse sa nämligen Tamlin att han ville gå till förskolan.

Vad gör ni? Har ni ens semester än? Vi tog lite tidigare än alla andra men tar förmodligen lite längre än alla andra också så det gör inget.

fåntrattar fåntårta fån fånkorv

Vill ni läsa något mer matnyttigt än så här så rekommenderar jag Lisa / Mondokanels inlägg om systerskap; Systerskap, det andra S:et i S&M.

Även om jag ogillar dina åsikter, även om jag ogillar hur du framställer dem, kommer jag att försvara dig och stå mot din sida mot patriarkatet. När du blir våldtagen kommer jag att tro dig. När du blir hotad kommer jag att backa dig. Jag kan kritisera dina åsikter och hur du agerar, men jag backar dig mot patriarkatet.”

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Glad sommar?”

önskar faktiskt att det vore lite dåligt väder här med, i göteborg, så jag slipper känna att jag missar hela sommaren. sitter bara inne hela dagarna och ammar liten bebis som hatar att ligga i vagn i värmen. så regn och lite kyla hade varit underbart!
tårtan förresten..<3

JA! Det är så himla kul att se dina inlägg, jag blir som ett barn på nytt och glömmer nästan bort att vi nyss flyttat till hus (nåja ett år sen) SÅ SPÄNNANDE! Vi behöver prata länge och ältande och noggrant om detta fantastiska känner jag!
Ses gärna, och kommer gärna o hälsar på också. 🙂 Kram!

Ert hem verkar vara så himla mysigt! Skulle du kunna ta lite fler bilder inomhus så man får se hur det ser ut?
Känns så.. varmt och familjärt på något sätt, med en lite lantlig touch. Jag gillar’t!
Och njut nu av semestern efter all turbulens, så du orkar återkomma med samma kraft som innan.

Jag har semester, med min dotter, snart. Vi ska åka till Gotland och hitta på massa roligt hemma (i Stockholm), tittar på en Spanienresa nu också, måste till solen. Det är lite ojämställt här hemma just nu för min man är i Rio med kompisar och jag tar hand om vår tvååring som jag sedan ska ha hemma i 4 veckor. Fast då går han tillbaka till jobbet och levererar pengar till oss semesterfirare (OBS OBS för att inte provocera, säger det med glimten i ögat). Klassiska könsroller hemma hos oss med andra ord.
Tack för världens absolut bästa blogg.

Vet du, jag måste bara säga
..att först hittade jag dig (bara för att vår nyfödda inte gillade våtservietter, och jag funderade på olja som ett alternativ – trots protester från apotek m.fl) och började läsa din blogg, och började fundera ännu mer på genus, och se många fler strukturer
..nu fattar jag att även din man är cool! Såklart.
<3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *