Kategorier
Vardagstrams

Jag får aldrig känna mig trygg

debatt
 
Debatten livestreamades och kan ses i efterhand här.
Efter debatten eller snarare under kan man säga upptäckte jag att den roligaste kvinnan jag känner; Kvinnopartajs-Kajsa, satt i publiken så vi hade ett litet kvinnomöte efteråt.
20140608-204140-74500887.jpg

Och så träffade jag två andra roliga kvinnor såklart.
Men en ganska jobbig sak kände jag under debatten; det var massa unga män i publiken. Och det skrämde mig ganska mycket. Fatta att det ska vara så?! Hot om våld är ständigt närvarande för kvinnor och vi får aldrig känna oss trygga, men för mig har det blivit en realitet på ett annat sätt än förr nu när jag vet att det finns en stor grupp arga män därute som inget hellre vill än att se mig skadas.
20140608-204138-74498923.jpg
 
Tiffany sjunger så jävla grymt och rakt in i hjärtat.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Jag får aldrig känna mig trygg”

Det är det som är så sorgligt. Är man kontroversiell och sticker ut hakan och provocerar vare sig en är man eller kvinna så kommer det alltid finnas en hotbild mot en. Det kommer alltid finnas människor som retar sig på offentliga personer och vill dom ont. Det är baksidan av berömmelsen och idolskapet. Det är en realitet. Tyvärr. 🙁

Jag var där och jag tyckte du och alla de andra var jättebra. Alexandra Pascalidou var rolig. Ville gå fram och hälsa efteråt men ni var alla så upptagna och det kändes dumt att störa…
Jag tyckte det var bra stämning. Synd att du kände dig otrygg…
MVH tjejen med blond tofs och färgglada kläder. (om jag nu överhuvudtaget syntes)

Jag tycker att det är underbart att det var massa unga män i publiken. Enligt mig är det bra att både män och kvinnor får hjälp att hitta frågeställningar och andra vinklingar. Klart större möjlighet att vi faktiskt får en förändring om vi alla hjälps åt.
Sen är det naturligtvis synd att du ska behöva känna dig hotat i ett sånt läge. Då ska du ha stort tack från mig för att du ändå stod där i jämlikhetens namn. TACK!

Jag tycker det är skitvidrigt att du ska behöva känna så och jag förstår att du gör det.
Jag är själv rädd för män efter att blivit både fysiskt och psykiskt misshandlad och mordhotad av olika män.
En sak är säker och det är att du behövs! Du är en stor inspiration till många av oss kvinnor här ute.

Jag är nästan alltid – eller vänta, inget nästan – rädd i sällskap av män som inte är min närmaste släkt. Rädd att de ska göra närmanden, rädd att de ska säga något som jag kommer må dåligt över, rädd att de ska förgripa sig på mig, rädd att bli mördad. Värst av allt är jag rädd för att jag inte ska våga säga nej eller göra motstånd.
Det är en bisarr värld vi lever i. En dag hoppas jag att du inte behöver vara rädd längre. Det är så ovärdeligt att det finns sådana som du som vågar ta debatten och skriva om viktigheter. Om du inte gjorde det skulle den här världen vara ännu mer bisarr.
All kärlek. <3

Mitt hjärta går sönder när jag läser om din rädsla för dessa människor. Det är fan inte okej att du ska behöva känna så! Jag fattar att det inte är någon tröst, men jag beundrar ditt mod otroligt mycket.

Var också i publiken idag, tycker du är så himla bra precis som flera utav de andra! Så tråkigt att du kände dig hotad av att det fanns unga män där. Känner mig typ skyldig till detta som tog med min sambo. Hoppas på att få se dig snart igen!! Kram

Unga män ? Däremot fanns det en och annan som såg ut att
vara klart över undertecknads åldersklass. Flera av dem
ställde ju också frågor efteråt och en av dem verkade ju
definitivt inte tillhöra din fanclub.

Det är fruktansvärt att du skall behöva känna dig så! Jag känner mig själv numera
Väldigt obekväm och lite rädd för män. För att snälla trevliga och glada män kan tvärvända och bli riktigt obehagliga när jag nämner nått om jämställdhet eller liknande. Då helt plötsligt är det inte alls den där trevliga killen längre. Så mer och mer känner jag nu en svag rädsla inför män eftersom att (om det känner mitt riktiga jag) så hatar deig och har inte längre något vett att bete siged respekt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *