Kategorier
Vardagstrams

Kvinnor som lyssnar på män

listening to menlistening to men 2
Alla feminister känner nog igen detta. Män som ska berätta hur det ligger till. (Mansplaina) Eller män som ska berätta helt enkelt. Eller sjunga och spela gitarr. Eller tala om för dig hur du gör ditt jobb bäst. Eller…. ja män som snackar och vi som lyssnar.
Här är fler kvinnor som lyssnar på män som talar.
listening  listening3listening2
 
På twitter hittar ni hastaggen #ListeningToMenFace

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Kvinnor som lyssnar på män”

yes och jag försöker komma ur det men är så svårt. vill inte vara oartig men blir ju tokig av allt tjatter emellanåt. blir tyvärr oftast när jag fått nog och fått panik och då blir det kanske lite väl burdusa sätt som jag räddar mina öron, typ bara reser mig upp och går.

yes och jag försöker komma ur det men är så svårt. vill inte vara oartig men blir ju tokig av allt tjatter emellanåt. blir tyvärr oftast när jag fått nog och fått panik och då blir det kanske lite väl burdusa sätt som jag räddar mina öron på, typ bara reser mig upp och går.

Ja oj vad jag är trött på detta behov som en del män verkar ha att berätta för mig hur jag ska sköta mitt liv, mitt jobb och mina relationer. Bara så där så hasplar de tvärsäkert ur sig ”råd” som jag inte bett om och som jag inte behöver. Jag är en fullt kompetent vuxen som driver ett hotell och klarar mig utmärkt utan detta eviga snack från män.
Nuförtiden tar jag det inte längre utan säger bestämt att ”hörru, jag klarar detta själv. Vill jag ha dina råd så ber jag om dem.” De verkar inte ens medvetna om detta ständiga påpekande…
Självklart ska vi prata med varandra och hjälpa varandra i livet, vi människor, men det som de gör, det är inte att prata..det är en form av maktutövande som är så dumt. Nog med det.

Nog för att gillar alla seriösa inlägg så måste jag säga att detta var riktigt underhållande, haha. Humorn får en att orka stå ut med allt skit livet för med sig.

Män med redogörelsesjukan gör att jag bara vill gå ifrån ”samtalet”. Vill jag lyssna på en redogörelse i valfritt ämne lyssnar jag hellre på radiodokumentär/faktaprogram/nyhetsprogram.

Åh gud vad jag inte orkar lyssna på män, och tvingas ta del av deras intressen och så vidare.
Jovisst att man kan vara artig och respektfull och typ låtsas vara intresserad av det han pratar om, men då får han fan vara intresserad av det jag säger också. Händer dock aldrig.

Jag förstår att du inte sett videon men Robert ”Pongo” Hermansson som Hitler där texten är att förgöra Lady Dahmer samt alla ”horungar” till kvinnor och mörda dom!? Det är inte OK. Ur en Hitlerfilm där texten har ändrats.

Gud vad jag kanner igen mig. Jag borjade en sommarkurs idag, vi var 6 kvinnor och en man i klassen. Trots detta pratade han overlagset mest av alla i klassen, och avbrot till och med mig nar det var min tur att beratta om mig sjalv. Och lararinnan bara uppmuntrade honom, sade saker som ”I’m so happy there’s a man here, otherwise there wouldn’t be anyone to challenge me when I talk about gender stuff”. Det har ar en kurs i sociologi och trots att kursmaterialet kommer att vara intressant, ser jag verkligen inte fram emot lektionerna langre.

Hahaha, manolog, den var bra! =D
Har för länge sedan slutat att lyssna på männen och deras förklarande. Vet troligen dessutom mer än de själva så jag bruakr dra en radda och sedan brukar de hålla tyst eller åtminstone föra ett tvåvägssamtal. De brukar bli lite lugnare när de märker att jag är allmänbildad (alternativt tackar för sig och letar upp någon som är snällare än vad jag är…)
Barnsligt av mig, men shit vad jag njuter och har njutit när jag spöat män i kunskapsspel som Trivial Pursuit som de innan skrävlat om hur mycket de kan… Hahahaha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *