Kategorier
Vardagstrams

Ska vi granska Maskulint Initiativ lite? Bara jättelite?

Många av er har frågat mig vad jag tycker om Manligt Initiativ och jag har inte haft intresse att kommentera. Det är ju bara larv. Visserligen oroväckande att så många larviga män ute i landet på allvar tycker att deras budskap låter vettigt men mest bara larv.

Maskulint initiativ är tydligen intresserade av att göra upp med det hemska manshatet. De vill inte fokusera på kön utan jobba för jämställdhet för alla. (märkligt namnval i såfall men ok) Så ska vi ta en titt på hur de jobbar aktivt?

Här har vi en av grundarna; Robert Hermansson. Vi har aldrig haft kontakt tidigare men han kände sig nödgad att stå upp för männen igår.

robert3robert hermansson robert2
robert4 robert5 robert6 robert7 robert8 robert9 robert10
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Ska vi granska Maskulint Initiativ lite? Bara jättelite?”

OT, men jag skulle vilja önska en ”gillafunktion” på din blogg. Motsvarande den som Elaine har. Det är så många som skriver klokt och bra som man skulle vilja tala om det för. Kan man såklart göra i ord men det kan lätt bli lite ”rörigt” med alla ”+1”-kommentarer. Vad tror du om det?

Du vet när elefanter står i skock och ställer ihop rövarna så att utomstående idioter inte kan komma in? Typ så gör vi. Jag räknar till tre så kör vi (vi kan kalla oss för matriarkerna)

Jag såg det på Twitter igår och tänkte att han MÅSTE ju vara ett troll. Ingen skriver väl så på allvar till någon när de vet att det kommer att spridas, tänkte jag. Men så visar det att han har grundat någon politisk organisation? Herregud. Man blir ju mörkrädd.

Vilken intressant hjärna att få ta del av! Han vill ha jämställdhet mellan könen och detta ska uppnås genom att vi kvinnor ska vara tacksamma mot de snälla männen för att vi ”fick” rösträtt, vi ska göra vår plikt och föda barn, det ska vara lagligt att slå oss och så kan man även sy igen munnen på oss om vi har åsikter som inte passar honom? Jo, men det känns ju som en bra grund för jämställdhet, att kämpa för ett ökat förtryck mot en redan förtryckt grupp. Robban for president!

Såg det där och diskuterade själv med honom. Tror ändå han driver. Han påstod även att det bara är svaga kvinnor som blir kränkta och trakasserade av män och han är glad då det aaaaldrig skulle hända hans sambo för han skulle aldrig dejta en svag kvinna.
På vilket sätt är feminister svaga kan en fråga sig…

Det spelar ingen roll om han trollar eller inte. Jag har själv haft kontakt med honom förr, på den tiden då jag inte hade fått upp ögonen för feminismen och innan han hade gjort sig ett namn på internet, och han hade de här åsikterna redan då.
Att bortfärda såna här människor med att de driver/trollar är inte okej då de flesta faktiskt är helt seriösa och måste motarbetas.

Jag tycker det är riktigt obehagligt att läsa det han skriver, för oavsett om han är ett troll som bara försöker driva med folk och provocera ÄR det han säger åsikter som män faktiskt har. Han har bara kokat ner det så att kvinnohatskoncentrationen är på högsta nivå. Även om det är så att han själv inte egentligen tycker allt detta (vilket jag för övrigt tror att han gör) så är det faktiskt inte taget ur luften, sådana åsikter existerar på riktigt. DET är det som skrämmer mig med att läsa det han säger.

”ÄR det han säger åsikter som män faktiskt har”
förmodligen en vääääldigt liten procent. kul att du hetsar och sprider falska lögner om vilka åsikter män har. visst finns det pappskallar men att dra den generaliseringen du gjorde precis är på snudd till total idioti. och det förstår du säkert om du tänker efter lite

Hej, vill bara ge lite pepp, kanske fel inlägg. Men du är verkligen en stjärna i den feministiska himlen, jag älskar din röst i debatten, fortsätt!! Trots sån här skit liksom, maskulint initativ, pinsamt. Kör hårt!!!! Det finns många som kämpar i ”verkligheten” men vi behöver verkligen er som är offentliga röster i debatten!!!

Herregud!
Det finns väl inte så mycket mer att säga.
Men du om du skulle vilja så är jag väldigt intresserad av vilka annonsörer som drog sig bort från din blogg.
Jag vill väldigt gärna bojkotta.

Att vi inte är säkra på om hen trollar eller inte, gör patriarkatet väl synligt. Att det är dumheter och tramsigt är inte relevant, det är insikten om att det här inte känns särskilt främmande för oss som är viktig. Vi kämpar vidare, systrar! Kärlek!

men vafan, klart han trollar och provocerar. spela inte dum! det du gör nu är att föda på förakt och hat, när du låtsas som om det va på riktigt. Ta det seriöst!

Alltså jag förstår inte ironi och har dessutom ingen humor. Bara så att ni *ironiska* *hatare* vet.
Jag är nämligen en snart medelålders morsa som säger: om man har gjort något dumt och ångrar sig så hjälper det inte att säga ”det var ironiskt” eller ”det var ett skämt”. Den mogna och lämpliga reaktionen är ”förlåt, det var dumt sagt. Jag ska inte göra så igen”.

Rädd liten stackare som inte klarar av riktiga kvinnor av kött och blod utan helst vill ha pappersdockor som dem han runkat till i porren…
Han skulle förmodligen inte ens våga närma sig en tjej på riktigt. En idiot på alldeles riktigt.
Vaddå FICK rösrätt? Kvinnor kämpade i decennier för att få männen vid makten att lyssna och till sist kunde männen inte ignorera det rättfärdiga i kravet.
Vad skulle män säga om man körde med samma retorik i frågan om allmän rösträtt för män? Arbetarna FICK rösträtten för att de rika var snälla och goda?
Killen kan ju flytta till t e x Saudi-Arabien eller Jemen, om jag inte är ute och cyklar har kvinnor ingen rösträtt där. Om han nu är så förtjust i ett samhälle där kvinnor är mer eller mindre rättslösa…

Asså jag känner den här snubben personligen, och om ni inte är helt retarded så fattar ni att det mesta han skriver är bara för att driva och provocera er. Mission accomplished?
Han tycker inte på riktigt att kvinnor ska bli av med sin rösträtt.
Och varför ta med det sista om att Hitler var smart? Ett helt korrekt påstående.
Bara för att ni inte håller med om vad Hitler står för behöver ni inte förneka det faktum att han var ett geni.

Hej nicholas!! Han lyckades verkligen med att provocera! Ja tycker nämligen han e en fullständig idiot nu oxå. Tycker det är ytterst märkligt att man startar en politisk organisation och sen agerar som en tioåring. MI är inte för män, utan för alla pojkar som vill dra ner hela jämställdahetsfrågan på deras nivå. Ett råd är att bara försvinna från politikfältet så spam och tröttsamt ordbajs blir lite mindre vanligt!!!
En sista grej för att ja e stolt över att vara man, manlighet handlar om trygghet, ansvar, pålitlighet och ledarskap. Ja utesluter inte att kvinnor har dessa egenskaper men MI har nog missförstått! Gör mig inte besviken igen

Jag blir ledsen. Fäller en liten tår för en pojke som måste ha levt sitt liv med en väldigt nedtryckt mamma och förmodligen aldrig fått tillåtelse att visa sina känslor. Gråten nedtryckt i halsen när han gjort illa sig, ingen varm kram av pappa när han varit ledsen eller förstående varma ord från vänner i svåra tider. När vi uppfostras till isblock så beter vi oss som isblock. Men nu är han vuxen och ska skämmas för sin trångsynthet och respektlöshet. Gudrun 4 statsminister 2014!!!!!

Det värsta är att det är den här typen av kvinnohat som gett flera dödsskjutningar i Nordamerika. I Sverige har vi händelserna i Falun och i Norge Breivik.
SÄPO borde alltså kartlägga Antifeminister. De är lika farliga som nazister.

Asså Robert är ju inte ens med i partiet längre på grund av hans sexism: ”Vi i Maskulint Initiativ har uppmärksammat flera osmakliga uttalanden av en person vid namn Robert Hermansson. Vi vill bestämt meddela att denne inte längre, på något sätt, är medlem eller aktiv inom partiet. Maskulint Initiativ står för jämställdhet och mångfald – Kränkning, sexism och övergrepp är något vi ser mycket allvarligt på.
Vi beklagar och hoppas att ingen tagit illa vid sig av Roberts utspel. Det är helt emot M!’s värdegrund.”
Är inte det någonting man bör berömma M! för?

Berömma dem, är detta mer ironi av det roliga slaget? Borde inte det vara självklart att inte tolerera sexism? Vad är nästa steg, ska vi berömma SD om de slutar hetsa mot muslimer och tiggare?
Sorry det finns inga medaljer att hämta om man skippar hets mot folkgrupp eller kvinnor, man får lita på att hela samhället och en själv mår bättre av att skippa det.

Vi i Maskulint Initiativ har uppmärksammat detta. Vi vill bestämt meddela att Robert Hermansson inte längre, på något sätt, är medlem eller aktiv inom partiet. Maskulint Initiativ står för jämställdhet och mångfald – Kränkning, sexism och övergrepp är något vi ser mycket allvarligt på.
Vi beklagar och hoppas att ingen tagit illa vid sig av Roberts utspel. Det är helt emot M!’s värdegrund.

Läste det du skrev på aftonbladet idag, jag reagerade på: ”Samhället är dessutom otroligt förlåtande mot män som slår och kränker. Speciellt om mannen ifråga har en förlåtande egenskap. Eller så är han känd och då kommer han undan med lite vad som helst för ”alla kan begå misstag” och så får han en andra chans och världen glömmer.”
En andra chans var det….
Jag har varit kvinnomisshandlare, och ja jag står för mina handlingar….surprised? Det verkar som att du drar alla över en kam du och det är absolut inte sant, det är nu 6 år sen jag ens utförde ett brott överhuvudtaget och har nu en flickvän som slår mig istället, varit otrogen m.m under våran 5 år som par. Jag väljer att vara kvar för att jag tänker ”Vem är jag att säga ifrån, har varit sån jag med ju”. Det är dock absolut ingenting som stör mig för jag är helt enkelt den individen du vill att jag ska vara, slagpåsen i form av en man vars situation är helt ok för kvinnan att slå ”slagpåsen”. Visst, kanske förtjänar man att bli behandlad som man sj behandlat….som sagt, står för mina handlingar men dra inte alla över en kam som att ALLA kvinnomisshandlare kommer undan med saker och ting. Hata DOM MÄN som utgör det våld men snacka inte om oss MÄN över huvudtaget, inte ser du mig gnälla att bruden slår mig som ni gör….även fast MÖRKERTALET ÄR HÖGT från mansmisshandlare….det finns, KVINNOfridskrännkning, men inte MANSfridskrännkning exempelvis, patetiskt system.

Kliv ur din snäva mansroll istället, och lämna kvinnan som slår dig – det är nämligen precis lika fel åt det hållet, oavsett vad du gjort tidigare i ditt liv.
Sen hoppas jag att jag missförstod dig där jag tolkar det som om kvinnor som misshandlas ska sluta gnälla om det, eftersom du som man ’pallar’ att ta stryk?

Oj. Det finns inte så mycket mer att säga än så. Förutom att jag undrar vad det är som har skrämt Robert så mycket, varför är han så rädd ända in i själen? För rädd är han, det står utom allt tvivel, han är LIVRÄDD och varför är han rädd? För att han känner sig hotad. Och vad är det som hotar Robert? Jämställdhet. Kvinnors styrka och intelligens. För att det kan ta ifrån honom den lilla gnutta självkänsla han har. Han tycker inte om sig själv, Robert, han inbillar sig säkert att han gör det, men i verkligheten bär han på ett djupt självförakt som yttrar sig så som det alltid yttrar sig hos mobbare; genom förtryck, förtal och hot, för de kan inget annat, har ingen annan inlärd strategi. Slutsats: Robert är en extremt rädd individ som inte tycker om sig själv. Jag tycker inte heller om honom.
Jag hade visst lite mer att säga när allt kom omkring.

En en mängd av ”snälla” killar som visar sitt rätta ansikte.
En del verkade tom. tro att det var någon form av politik trots att vem som helst kunde googla fram uppgifter om ”grundarna”.
Det är inte mitt fel och inte heller andra kvinnors fel att ni inte kan leva jämlikt med kvinnor.

Det spelar fan ingen roll om han ”skämtar” för att provocera eller för att ha kul. Jag skulle väl knappast heila på stan och skrika ”heil hitler” och säga att jag skämtar när folk reagerar. Man kan fan inte säga/göra/skriva vad som helst och bara anta att alla andra ska se det roliga (för det är ju tydligen alla andra som ska anpassa sig och bara ”fatta grejen”). Jävla tonårsfasoner.
Sedan reagerar man som tjej på detta därför att sån här attityd mot tjejer inte är ovanligt. Även om vissa män aldrig har upplevt det, eftersom ni ju är män och är så jävla duktiga hela tiden och ska prisas till skyarna hela tiden för minsta lilla.
Och folk undrar varför F! finns…. Dessutom, moget av de män i M! att komma och kopiera nånting, för ni gör ju ett bättre jobb eller? Det är väl därför ni finns…

<3 Du är en kämpe! Tårarna bara trillar när jag ser hatet.. det tar aldrig slut. Sorg som sköljer ur för allt som jag har blivit bestulen på. Har insett att feminismen är en fråga om liv eller död… för så många av oss..
Jag böjer mig aldrig.

Åh… Men… :O
En tappar fan talförmågan.
Jag blir skrämd att det finns så många som honom. Faktiskt. Jag vill inte bli det, men jag blir det. Fan också. 🙁
Fruktansvärt vidrigt.

ALLTSÅ DET ÄR SÅ FANTASTISKT HUR SOMLIGA MÄN ALLTID SKA GÖRA MOTSTÅND. Ja, det krävdes capslock för att uttrycka min fascination. ”Men männen då, när man tar upp mäns våld mot kvinnor, men männen då när man pratar om ojämställda löner MEN MÄNNEN DÅ MEN MEN MEN MEN MÄNNEN DÅ!!! FÅR INTE VI HA ETT PARTI SOM ANSPELAR PÅ ORDET MASKULINITET, DET MÅSTE VARA RÄTTVISA JU!!!!!!
Allstå. Jag orkar inte. Skrattårarna bara rinner.
.

Det är nog ganska troligt att han inte är 100% seriös men det förändrar ingenting. Man kan inte säga vad fan som helst till folk och skylla på humor och förvänta sig att allt är okej. Han är admin för en rätt stor humorsida på Facebook där de ”skämtar” om allt hur som helst, helt utan respekt eller eftertanke.

Jag blir bara rädd när jag läser sånt här, hur länge vågar man vänta innan man känner sig tvingad att lära sig självförsvar? Hur länge kan man som kvinna gå på gatan och få bli lämnad ifred?
Jag tänker inte hamna i i någon sorts undergiven stenålderssituation gentemot män i samhället. Kvinnor har kämpat för att jag ska få vara där jag är idag, ska allt deras arbete går förlorat för att några män vägrar maka en aning på sig? Ska jag få behålla mina privilegier endast om jag är tacksam för att jag fått dem? Borde alla som har förfäder som varit slavar vara tacksamma över att de är fria idag? Är mänskliga rättigheter något som man måste vara tacksam över, som man måste aktivt tacka män för?
Jag är rädd och ledsen, att klä sig som man för att få mer respekt i samhället blir mindre och mindre ett skämt och mer och mer en faktisk möjlighet. Det är skrämmande och obehagligt, jag känner mig rädd och utsatt. De män som tänker som han i inlägget finns, de finns i närheten och vem vet vad de tänker göra? Jag känner mig inte säker.

Visst kan man tycka att feminism är ett märkligt namn för ett parti som arbetar för ALLAS jämnställdhet. Men å andra sidan innefattar ju orden MÄNniska och MÄNsklighet även kvinnor. När vi talar om mänskliga rättigheter talar vi om ALLAS rättigheter, inte bara männens. På samma sätt handlar feminism om allas lika värde, inte bara kvinnornas.

Vita kränkta män finns det tydligen gott om. Tråkigt bara att de är så lata/obrydda/ointelligenta att de inte kan ta till sig information om vad feminism verkligen står för och att den även innefattar männen. Men nej, det är lättare att hitta en annan kränkt man att hålla i handen och tillsammans skrika ”MENVIRÅ!?!?”
Nej, jag har valt att blocka alla kränkta män från min facebook för deras hat och okunskap gör mig trött och de får mig att känna hopplöshet. I stället omger jag mig av starka kvinnor som inte lyssnar på männen som försöker tysta dem.
Upp till kamp, systrar!

Gudsigförbarme. Vi skall fatta att männen trollar. Vi skall fatta att M! inte stödjer hans åsikter. (Nä men kommenteringen under på M!fb-sida då?)
Vi bryr oss för att vi är så jävla trötta på det förbannade förtryckandet. Att inte kunna få säga ”alla män” när det bevisas om och om igen. Herre gud! Dagens mission är att gå igenom M!s fbsida och kolla så att inga av mina vänner gillart. För då åker dom.

Läste om att AVFM ska ha en konferens på ett hotell i Detroit men att det kommit så mycket hot så att det behövs hyras in extra vakter, insamling görs till kostnaderna 309 personer hostar upp pengarna till denna imponerande mansrörelse……
Vad jag hittar när jag rotar runt på nätet är att de där hatande männen inte är vad jag kallar riktiga män utan pojkar som sitter och spelar spel vid datorn och i många fall inte ens verkar umgås med kvinnor.
När slutade människor att bli socialt kompetenta och blev totalt befriade från empati och började tycka att det är en bra idé att sitta hemma och begå personangrepp.

Jag håller varken med feminister eller de från maskulint initiativ. Båda sidorna är extremister och tror de är lösningar på problemen. Dock skäms jag över att vara man när någon som Robert beter sig så här.
Jag är för allas lika rättigheter, men jag är inte för att kraven för att vara brandman sänks för att det är ett mansdominerat yrke, eller att 40% av vissa företags personal skall sparkas för att göra rum åt kvinnor.
Jag är feminist i det att alla skall ha samma rätt. Som det är idag så kan inte en man som gått barn och omsorg bli dagisfröken, för då är han pedofil.
Det finns kvinnor som går fabriksyrken och tycker att männen skall sköta lyftandet för att ”de är fysiskt starkare” och sen kommer denna kvinnan gråtandes till facket för att männen är ”kvinnohatande manshoror” när de vägrar. Det har faktiskt hänt en vän till mig, han förklarade att både män och kvinnor skall kunna hantera saker själva inom verkstan, annars har de inte där att göra.
Nåväl, jag tycker att M! är lika fel som F! då det bara är extremister mot extremister. Politik idag känns väldigt mycket som ”den mest gapande 3-åringen vinner!”. Tyvärr.
Jag är inte kvinnohatare när jag säger att vi män biologiskt är starkare än kvinnor rent fysiskt, så det är naturligt att verkstadsjobb, byggjobb, lagerjobb och liknande är mansdominerade. Kvinnor är mer vänliga, pedagogiska och psykiskt starkare, därför domineras sjukvård, omsorg, dagis/förskola och mer sociala verksamheter av kvinnor. Det är naturligt och det är rätt.
Men en kvinna som uppfyller de kraven som en brandman kräver, eller en man som uppfyller kraven en dagisfröken kräver, då borde de fanimig få jobben också.
Förlåt för en text-vägg, nu har jag sagt mitt!
Ha en fortsatt trevlig dag! 🙂

Dessvärre verkar rövhatten tillbaka nu. Inlägget på M!s FB-sida om att han uteslutits är borta, och ersatt med följande:
”Operation ”Hostile Overtake” lyckades. Ledningen är utbytt och skitsnacket är slut!
Nu droppar vi miljön, höjer politikernas löner och sänker alkoholskatten på starkbärs! WhoopWhoop!
Confused yet? ;)”
En länk till en anti-feministisk blogg som svartmålar både dig, LD, och Nyheter24 för deras artikel om Hermansson har lagts upp i gruppen.
M! är tillbaka i sin originalregi, vad det verkar.

Hej Lady Dahmers!
Jag tycker att feminism i grunden är en mycket bra sak. Jag anser att det absolut ska vara jämställdhet mellan könen men som feminismen har utvecklats under senaste tiden tycker jag att de starka positiva känslorna som det en gång var har blivit något mörkare. Det handlar inte längre om jämnställdhet anser jag, varav namnet ”Feministiskt initiativ” och inte ”Jämnstäldhetspartiet” tex. Jag tycker att partiet rör sig mot en manshatande riktning vilket jag anser vara fel. Jag anser också att könskvotering är fel, Eftersom att jag tycker att man borde få sitt jobb för att man är bra på det, inte vilket kön man har..
Men om det bildas ett feministiskt initiativ så tycker jag väl rimligtvis att det kan få skapas ett manligt initiativ.
Tack för mig
#JÄMNSTÄLDHET

Jag förstår inte varför namnet provocerar så mycket? Det grundar sig ju i det som tidigare hette kvinnorättsrörelsen, och det handlar om att driva frågor för att stärka kvinnan och få upp oss på samma nivå som männen. Det är klart att vi alla strävar efter jämställdhet – men att rörelsen får namn efter den förtryckta gruppen är inget konstigt alls. Och JA, det förekommer att män diskrimineras, men det är på grund av de patriarkala strukturerna och inte kvinnors fel.
Kvotering kan givetvis genomföras i olika grad, men det är inte direkt så att majoriteten män som nu är i majoritet, har högre kompetens än samtliga kvinnor som har kompetens för tjänsten i fråga. Det är männen som fått sina positioner av andra män, för att män i högre grad anställer män just för att de är män, inte för att de har högre kompetens. Kvotering som jag har förstått det, går ut på att det alltid är den mest kvalificerade som får jobbet, men i det fall man har två personer med samma kompetens, så väljs den kvinnan framför mannen, den med annan etnicitet framför den vite, den med annan sexuell läggning framför den heterosexuella osv.
Jag kan dessutom tillägga, att jag som arbetar i ett kvinnodominerat yrke, ofta får läsa under jobbannonserna att de gärna ser manliga sökanden – vilket också innebär att jag kanske blir utan jobb för att de hellre kvoterar in en man, det provocerar inte mig, varför blir du provocerad av motsatsen?

Jag mår… illa efter att ha läst de där inläggen. Någonstans fick jag för mig att det är exklusivt för vissa religioner att ha en sådan kvinnosyn. Robert & Co fick mig att tänka om. Tack för att du delade detta med oss.

”Maskulint initiativ är tydligen intresserade av att göra upp med det hemska manshatet. De vill inte fokusera på kön utan jobba för jämställdhet för alla. (märkligt namnval i såfall men ok)”
Det är ju precis samma sak som att kalla sig feminist när man påstår sig jobba för jämställdhet.

Varför måste alla rasister/homofober/kvinnohatare/transfober alltid avsluta sina meddelanden med en smiley? Jag förstår att det i sammanhanget är en smula oviktigt, för att inte säga totalt orelevant, men bara why? Varför gör de så? Det förbryllar mig totalt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *