Kategorier
Vardagstrams

Annie Lööf svimmar av stress men längtar efter barn och tycker om fina kläder.

20140312-195217.jpg

20140312-195208.jpg

Asså är detta på skoj?! ”Politikens prinsessor”? Jag smäller av. Snacka om att än en gång, i vanlig ordning, förminska kvinnor oavsett hur kompetenta de är. Artikeln berättar att Annie stressar halvt ihjäl sig, att hon är intresserad av mode och längtar efter att bli mamma.
Jag blir så. Jävla. Matt. För det är ju det här jag tjatar och tjatar och tjata om hela tiden; hur vi kvinnor, ÄVEN när vi bevisligen åstadkommit mer i livet än att matcha läppstiftet med skorna, alltid alltid alltid ska reduceras.
Jag undrar när vi får se de manliga politikerna utspökade i finkläder i liknande reportage ”politikens prinsar” där de får prata om hur de längtar efter familjelivet och att det är jobbigt på jobbet.
Typ när grisar flyger osv.
Låt oss minnas detta reportage:

20140312-195653.jpg

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Annie Lööf svimmar av stress men längtar efter barn och tycker om fina kläder.”

LADY D SNÄLLA HJÄLP MIG!!!
Har en dotter på snart 18 månader som har börjat upptäcka sin snippa, självklart förstår jag att det är spännande osv. och jag vill inte på något sätt hämma hennes sexualitet eller skrämma iväg henne från sexuell njutning. Det är skönt, det vet vi alla!
Jag bara undrar om du har några tips på hur vi ska gå tillväga liksom med att förklara för henne att man inte gör det på dagis osv? Vill inte råka säga fel sak och ge men för livet. Du verkar ha sån koll på uppfostran, genus, föräldraskap och såna fina saker så jag tänkte att du kanske hade något litet tips till mig? Snälla svara i ett inlägg!

Min lillebror hade handen på snoppen konstant i över ett års tid när han var två-tre år, det var ingen som gjorde stor sak av det. Till slut så slutade han ju såklart med det helt av sig själv. Du behöver nog inte oroa dig, låt henne pilla – det är bra att hon får upptäcka vad hon har mellan benen (så att hon inte luras att tro att allt hon har är avsaknaden av en snopp).

Vad är det som gjort att ”göra karriär och tala om den”=bra medans ”göra karriär och tala om sin längtan efter barn”=dåligt?
Man kan likna det med att folk blir sura för att flickor framställs som ”söta, gulliga” i klädkataloger medans pojkar som ”tuffa,coola”. Jag säger definitivt inte att det är rätt eller fel, det jag tänker på är ; varför ser man alltid från den sidan att det kvinnliga är det sämre alternativet?
Varför tänker man inte tvärtom i det här läget. Varför framställs Annie Lööf som en kärleksfull och kännande individ medans kanske Reinfeldt framställs som en känslokall arbetsnarkoman? Han kanske också är kärleksfull och längtar efter barn.
Bara en tanke.

För att det kvinliga _är_ ett sämre alternativ i de flestas ögon. Alltid! Alla de egenskaper som tillskrivs kvinnor ses som mindre bra egenskaper om de ställs brevid de egenskaper som tillskivs mannen. Dessutom kan man ha samma egenskaper eller samma humör som mannen men ändå trycks det ner.; är en man arg har han ”driv” eller är ”djurisk”, är en kvinna arg är hon ”hysterisk”. När man först trycker ner alla de egenskaper kvinnor tillskrivs, och dessutom bestraffar kvinnor som inte ställer sig i ledet och accepterar dessa egenskaper som sina, då blir man ju jäkligt förbannad. Kvinnorna förminskas ju totalt.

Men uäääck! Haha vilket skämt! Det första jag tänkte var precis din tanke, skulle de NÅGONSIN göra en version med politikens prinsar? Skulle vilja se Reinfeldt uppklädd i vit riddare kostym poserandes på en häst! Det vore kul! Varför inte göra det? Det ska väl vara lika för båda könen? Varför går dessa kvinnor med på nåt så fånigt? *kräks också lite i min egen mun*

För mig får hon gärna vara en prinsessa om hon vill, inget fel i det i sig.
Men asså ja, hon har ju så mycket mer att erbjuda än det där. OCH ”roligt” nog så påminner upplägget mig JÄTTEMYCKET om hur det såg ut i mina Disneyprinsesstidningar när jag var liten. I princip exakt likadant. och jag vet inte… den tidens disney är ju inte så jävla pk alltså…
Men jag måste också säga att jag lite gillar att hon menar att det är helt okej att som kvinna att välja karriären framför barn. Tycker det är starkt att gå ut med. Jag uppfattar det inte som om hon längtar efter det livet.

Mår illa.
Och jag inser att man inte kan lägga ansvaret på de enskilda kvinnorna och att det är så att även förminskande jävla press som detta är pr i form av att synas, men jag önskar att fler hade modet att bara säga nej, detta ställer jag fan inte upp på.

Alltså jag tänker att enda anledning till sådana här reportage är att media tror att vi vill läsa det. Och sen antar jag att det faktiskt säljer. Men skit är det. Annie Lööf som annars är en ganska anonym politiker hade ju kunnat ta tillfället i akt att förmedla information om vad partiet vill göra i framtiden.

Det här är så otroligt pinsamt och kvinnoförnedrande så man blir paff.
Visserligen tycker jag att Annie ska få vara en prinsessa om hon nu vill: men privat!
Det här reportaget förminskar och fördummar en kvinna som trots allt gjort en stark politiskt karriär.
Även om jag inte på minsta sätt sympatiserar med den politik hon företräder, sympatiserar jag nu lite med Annie L. Hon har blivit så lurad!
HUR tänkte hon?
Och VEM blir nästa prinsessa i ”Politikens prinsessor”?

Jag baxnar! Att dom kan med… Vilket århundrade är det här?
Nu har jag inte läst artikeln, men i det med lite större stil står ju att hon gillar att umgås med barn men att egna barn tänker hon vänta lite med. Och då blir rubriken: Centerpartiets ledare längtar efter barn. Ingen lögn, men det verkar ju inte riktigt vara där hon har sitt fokus just nu…
Fast det är klart, hur länge ska en svag kvinna orka med det tuffa politikerlivet. Som vi alla vet är ju kvinnor så mycket mer stresskänsliga, svimmar och har sig.

Och att prata om barn fast att hon inte ens har några. Varför inte prata om det hon faktiskt _har_ istället? Politisk makt.
Detta eviga förminskande är fan tragiskt. Undrar också vad balklänningen har med saken att göra???

Alltså nånting skaver, jag har svårt att sätta ord på det. Det går som en ilning av obehag inför det faktum att så många kvinnor skäms å Lövs vägnar. Jag tänker att mångas ”heder” verkar kränkt? Är det inte samma personer som brukar gorma om att flickor och pojkar ska få klä sig precis hur de önskar utan att riskera att bli hånade och dömda. Men vilka är det som dömer en kvinna nu? Just på grund av hennes kläder. Och vilka blir framlyfta som det bättre alternativet? ”manliga politiker skulle minsann aaaldrig” osv.
Det jag själv reagerade mot är att de personer som kläckt iden om detta reportage, de som tagit bilderna och de som godkänt denna idé. Det är de som borde få undervisning om hur problematiskt ett sånt här reportage är.
Skammen är inte Lövs som endast fogar sig efter den enda mall hon känner. Dvs den normativa kvinnliga mallen.
Tack för mig.

Åh nej, nu hände det igen – min hjärna imploderade av skitöverdos. Vad fan i helvete är det här för jävla smörja?! Politikens prinsessor?!?!
Kan inte nån författa ett utförligt informerande men jävligt argt mail till tidningen som vi alla kan skicka in till chefsredaktören? Jag är tyvärr för sur för att klara av den informerande delen.

Jag tycker att det är uppfriskande att Svensk Damtidning för en gångs skull skriver om en kvinna som har ett jobb med riktig makt! Ja, det blev larvigt med klänningar och barnprat men ändå ett stort steg för tidningen ifråga. Överskatta inte läsekretsen (som undertecknad ibland ingår i dessvärre)!

Tänkte faktiskt igår att Annie Lööf är så cool. Jag sympatiserar inte med hennes politik men hon är alltid korrekt, har svar på tal och framstår som otroligt professionell. Nu dör jag fan SKÄMSDÖDEN. Herregud…

jag tittar o läser o försöker förstå, men det GÅR INTE. varför gör hon och tidningen så här? varför går de hundra steg bakåt? varför försöker de motarbeta feminismen och reducera kvinnan till ett jävla litet objekt som inte är mer än sin längtan efter barn osv osv. KAN FREDRIK REINFELDT FÅ SÄTTA SIG PÅ EN JÄVLA STOL I EN JÄVLA GLITTERKLÄNNING O BERÄTTA OM HUR JÄVLA STRESSIGT DET ÄR ATT VARA STATSMINISTER O OM DE GÅR O KOMBINERA MED PAPPAROLLEN? jag tror jag exploderar snart, detta är ofattbart. det måste vara ett skämt, får inte ihop det i huvudet annars.

[…] Nu får hon kritik för att hon förminskar sig själv. Men hur då kan man undra ? Kan man bli mindre än 2,8%. Okej, jag har förstått det här, hon står ju Stureplansfalangen nära,  Dom är ju lite ego, Annie satsar på att få hela centern för sig själv. Centerpartiet lär vara Sveriges rikaste parti och när hon blir helt ensam i partiet cashar hon in. […]

Men herreminje! Hur kan de ens ställa upp på något såntdär? Känns bra att det inte är med någon minister från ”rätt” sida… Dom kanske använde sina hjärnor när de fick förfrågan. Suck

Alltså nånting skaver, jag har svårt att sätta ord på det. Det går som en ilning av obehag inför det faktum att så många kvinnor skäms å Lövs vägnar. Jag tänker att mångas ”heder” verkar kränkt? Är det inte samma personer som brukar gorma om att flickor och pojkar ska få klä sig precis hur de önskar utan att riskera att bli hånade och dömda. Men vilka är det som dömer en kvinna nu? Just på grund av hennes kläder. Och vilka blir framlyfta som det bättre alternativet? ”manliga politiker skulle minsann aaaldrig” osv.
Det jag själv reagerade mot är att de personer som kläckt iden om detta reportage, de som tagit bilderna och de som godkänt denna idé. Det är de som borde få undervisning om hur problematiskt ett sånt här reportage är.
Skammen är inte Lövs som endast fogar sig efter den enda mall hon känner. Dvs den normativa kvinnliga mallen.
Tack för mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *