Kategorier
Vardagstrams

Det blev lite fel

Minns ni mina bruna bokhyllor?

20140301-122215.jpg
De är ett minne blott kan jag säga.
Jag älskar målade möbler och ville ha dem målade i tjock färg med penseldrag. Gärna nån grön nyans för att typ ”matcha” de nya tapeterna.
Så vi kollade på vår färgsnurra och valde ut en grön från tapeten.
Den här:

20140301-122824.jpg
Jag slipade en massa hyllplan.

20140301-122944.jpg
Sen grundmålade jag med nåt tippex-liknande klet.

20140301-122701.jpg
Och sen målade jag! TA DA!

20140301-123143.jpg
Hmmmm….. Inte riiiiiiktigt den färg jag föreställt mig. Jag tänkte mer oliv men det här ser exakt ut som guacamole.
Men det blir fint ändå! Nu ska det stå och torka/härda i ”flera dygn”. Sen ska vi fylla dem med alla böcker och fina saker och skräp som barnen envisas med att stoppa dit.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Det blev lite fel”

Så himla fint! Även om jag personligen är mer för vitt och minimalistiskt (inte alls shabby chic, det är hemskt), och gärna svart/vitt/rött färgtema, så är det här så himla fint. Känns mysigt och inbonat och lite mer som där jag växte upp mitt bland orangea tapeter som var moderna när det flyttades in, haha.

Det där blev ju roligare än olivgrönt. Ett tips ifall du målat tjockt, kolla ytan och känn med fingret inne i alla hörn när du anser att den är torr. Rinningar och färgklumpar kan kladda ned hur länge som helst efter att man målat och gröna böcker kanske inte är så kul.

Ah tack för tips! Jag är så anal så ingen får röra dem närmsta veckan, den här färgen ska tydligen behöva lite tid att härda men sen blir den stenhård. (vår målare som köpt och rekommenderat till oss)

Har en fråga som jag behöver hjälp med. Ibland händer det att män ropar efter mig på gatan , säger vulgära saker, visslar osv. Blir oftast livrädd och typ springer därifrån men börjar tröttna. Hur ska man behandla dessa creeps? Vad säger ni? Tack

Jag fick en sån där riktigt äcklig kommentar när jag gick förbi ett bygge när jag gick i gymnasiet. Blev ganska chockad eftersom den som skrek hade kunnat vara min farfar typ… Munnen var lite snabbare än min blyghet och jag bara skrek rakt ut – ”Jag är faktiskt någons BARN!”
Det blev väldigt tyst sen…

Blev fint tycker jag 🙂
Har varit med om en liknande grej, jag skulle måla om hemma och ville ha aprikosrosa väggar med gräddvit fondvägg (på 90-talet, jag hade sett det i en tidning och tyckte det var det snyggaste någonsin…). När färgen torkat liknade det inte alls det jag sett i tidningen, det rosa var riktigt skrikigt grisrosa, som hallonsmoothie typ, och det vita var äckligt nikotingult 🙁 Väldigt hemsk kombination. Alla andra verkade dock tycka att det var det snyggaste de sett…? Jag ville måla över det men mamma ville behålla det, och varje gång vi hade gäster som inte sett mitt rum skulle hon visa det, vilken otrolig konstnärlig talang jag hade som bara visste att den konstiga färgkombon var såååå snygg! 😀

Hahaha! Jo, när man väljer färg så ska man välja en ljusare och framförallt GRÅARE (mindre fäg i liksom) nyans än vad man tänkt sig. För när det kommer upp på väggen blir det helt annorlunda.

Måste bara säga att jag är sjukt imponerad. Jobbet! Allt sandpapper! Har liknande hyllor och snuddade lite vid tanken att måla dem. Men att slipa alla hyllplan…
Löste det hela genom att trycka in fulhyllorna på barnens rum. 😉
Men dina blev snygga. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *