Kategorier
Vardagstrams

Detär viktigt att vara besvärlig!

Trodde inte att dagen kunde bli bättre (hallå? Vårväder och sol!) men tji fick jag! Ett stycke feministpepp från min husgud Karin.

20140328-150253.jpg
Om det är nånting jag ska lära Ninja så är det att vara besvärlig.

20140328-150333.jpg
Och att hålla ihop med andra tjejer såklart.
Även de hon inte tycker om.
Förresten, håll utkik i Karins butik. Hon lägger snart ut halsbandet för försäljning!

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Detär viktigt att vara besvärlig!”

Lärde mig av en klok person att inget gör folk så arga som det dåliga samvetet.
Ju argare någon blir över vad jag säger destå säkrare blir jag på att jag verkligen är en riktig orättvisa på spåret.
Så keep on med att ta plats och ta ännu mer plats om folk blir arga på er!

Hur kommer det sig att någon så ”stor och känd” och samtidigt falsk PR -Feministbloggerska censurerar så mycket!?
Är det för att alla ”super intellektuella” på din blogg ska få plats?
Eller är det för att du är kompis med den kriminella Hanne Lemoine och Kristina Wicksell? Småbrudar som förtalar äldre och luttrade kvinnor!
Du är pinsam och borde dig ett jobb!

Förstår inte grejen med att hålla ihop även med de man inte tycker om. :p tycker dessutom att man av vissa feminister mest blir klappad på huvudet och idiotförklarad om man ställer en fråga eller inte förstår så det känns lite bs med systraskap eller liknande 🙂

Jag tror jag förstår. Jag tycker ofta man möter snobbiga feminister som ser ner på alla som inte är lika pålästa inom allt som de själva är och tycker att de har rätt i allt de säger och tycker man inte är en ”riktig feminist” om man tycker annorlunda. Det tycker inte jag är systerskap.
Sen finns det såklart de som helt enkelt bara missförstår och tror att man spelar dum för att håna feminister, det kan ibland framstå så när man uttrycker sig i text och det redan finns många som beter sig på det sättet.
Att man ska hålla ihop även med de man inte tycker om är självklart för mig, kan inte förklara varför, det är bara en viktig sak för mig 🙂 Även om jag inte gillar vissa personer så gillar jag deras åsikter och vad de står för, precis som att jag gillar vissa personer fast jag inte alls håller med om deras åsikter.

Humorlös, rabiat, barnslig, hot mot jämställdheten (rabiesfeminist I guess..alla ba döör av mig)…några av de ord jag mötts av från män som tycker jag är sådär besvärlig.

Hej LD. Vet inte om du läser dina kommentarer men tänkte bara dela med mig om en händelse och att logiken om att pojkar slåss för dom är kära finns även i gymnasiet.
När jag började i gymnasiet så var det inte så många killar i min klass. Ungefär 4 stycken. Dock hängde hela klassen, och det funkade fint att umgås killar och tjejer.
Jag som person har alltid varit rätt försiktig och blyg, men aldrig tagit någon skit och stått för vad jag säger osv.
Killarna i klassen retades alltid med varandra men jag tror en kille tog åt sig alldeless för mkt, vi kan kalla han Kalle. Jag brukade alltid vara trevlig mot kalle, eftersom jag såg att han tog åt sig lite extra mycket, men ändå var han alltid kaxig och kylig mot mig. Alla sa att han var kär i mig, jag tyckte inte om honom alls för hela han lukta elak, Men gillar inte se någon ”ledsen”. Sen en dag, så stod han och kastade tuggumi i mitt hår i klassrummet, Jag var trött på att ta hans skit och att lärarna sa att jg skulle stå ut för han gillade ju bara mig. Så jag ställer mig upp och skriker att nu räcker det nu får du låta mig vara jag är så trött på det här. Gissa vad han gör? Han hoppar på mig, och misshandlar mig in för hela klassen. Han får strypgrepp om mig och allt slocknar, vaknar upp av att killarna skriker det räcker! Tillslut kunde jag ställa mig upp, alla bara stirra. Jag var så ledsen och hade ont, men var i chock. Så jag går hem, möter läraren på vägen i korridoren och jag säger din elev misshandla mig nyss och hon fnyser, det tror jag inte på. För att göra lång historia kort, så sitter vi sedan en vecka senare och har möte och rektorn slänger ut sig detta – Jag tycker inte du ska anmäla, han är bara kär i dig och blev sårad för du skrek på han -Men varför ska jag bli misshandlad och strypt tills jag svimmmar för ngn e kär i mig? – jo men du kan väl inte skrika på något som har hett teprament, kom igen nu det var väl inte så farligt – Eh jo polisen säger att det är klassas som mordförsök (inte riktigt men något sånt var det minns inte) Jaja säger rektorn, jag tycker du inte ska göra en stor grej av det.
Jag gick aldrig vidare med anmälan för hela skolan gick emot mig, dom ville väl antagligen inte få det ”ryktet”. Han fick gå kvar i samma klass och jag blev mer utstött. Inget våld från min sida, inga hårda ord, ingeting. Finns mkt mer i historian men orkar inte skriva upp allt. Fegt jag vet, och ja jag kunde gjort bättre men nu är det som det är. Kunde inte gå klart gymnasiet då jag hade ett trauma och klarade inte vara kvar i klassrum. Detta pågår överallt i sverige, tjejer blir slagna av killar i skolan men ingen agerar, eftersom så har de ju alltid varit ,killarna drar retas och slås med tjejer.
Kram från lilla mig!

Fy fan vad vidrig! Och pissigt beteende av alla. Har inte helt koll men tror att du kan gå och anmäla det hela efteråt.
Har själv varit med om lärare som sagt att killarna gillar en efter att de har betett sig illa mot en men det gick aldrig så illa som det gick för dig. Och vad är det för beteende att mena på att någon som beter sig pissigt mot och även tar strypgrepp på en gillar en? Sjukt! Väldigt sjukt!
Hoppas att du verkligen förstår att inget av det som hände var ditt fel!
Det är så oerhört sorgligt när vuxna sviker ungdomar på det sättet. Det är och var en stor grej och du är värd så mycket mer än vad de verkade vilja få dig att tro.
Kram!

Älskar Karin! Är helt tokig i all hon gör! Om jag hade en massa stålar över så hade jag köpt rubb och stubb av henne. Hon verkar också vara så sjukt härlig och jädrans smart. Vill liksom lite flytta in hemma hos henne och bara hänga, må bra, och klappa katter.

Det där citatet ska jag tänka på, det är så jävla viktigt att vi tjejer visar att detta är inte okej längre, att vi får lägre löner och våra problem (som någon nämnde här ovanför) inte tas på allvar och ändå påstår än del att sv är jämnlikt, what?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *