Kategorier
Vardagstrams

Feminismens röster

Jag har en ganska stor plattform och tänker ofta på vad kan jag göra med mitt utrymme. Hur kan jag inkludera andra röster, utan att för den skull styra eller sätta agendan eller ta mig tolkningsföreträde? Så från och med måndag så kommer jag att börja ta in en ny gästbloggare varje vecka på bloggen som får skriva ett inlägg. Det kan vara stora frågor, små frågor, privata eller politiska sådana men tanken är att låta fler röster få höras och tanken är att det ska handla om feminismen eller kvinnofrågor.

Dock är min erfarenhet är att majoriteten av er inte klickar sig vidare alla gånger och där tänker jag att ett gästinlägg (smakprov) från andra skribenter/publik skulle vara en dörr till andra plattformer, jag tror fler av oss skulle upptäcka att det finns andra feminister än de som syns i media om dessa fick synas på våra gamla invanda jaktmarker.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Feminismens röster”

Fin idé. Det är kul att du sätter saker i ett större perspektiv och försöker vara inkluderande. Det ska bli spännande att få se vilka gästinlägg det ska bli.
Jag har följt dig sen Ninja var pyttig och det är alltid roligt att ramla in här. Du gör en stor sak med din blogg och med det du delar med dig av din person.

En sak jag verkligen beundrar med dig är hur hela konstruktionen av din blogg är skapad för att ge andra utrymme. Det kanske inte upptäcks om man inte bloggar själv, men du har en mängd tekniska lösningar (som jag önskar att jag också kunde klura ut hur man implementerar) som skapar en inbyggd generositet. Riktigt imponerande!!

Kära du. Om du tror att yttrandefrihet innebär att man får säga/skriva vad man vill och var man vill så tror du verkligen verkligen fel.
Har du nåt att säga så är du helt fri att skapa egna plattformar. Starta en egen blogg eller en egen facebooksida och skriv preciiiiiiis vad du vill. DET är vad yttrandefrihet innebär.
Jag raderar allt som jag tycker är opassande. Mina plattformar är inte till för att låta kreti och pleti sprida sitt ovett.

Jag har valt ut ett gäng men annonserar då och då efter folk. Grejen är att jag är relativt försiktig med det sistnämnda pga att det alltid är 99% vita heterosexuella som vill skriva och jag vill erbjuda lite mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *