Kategorier
Vardagstrams

Nästa möbelprojekt; IKEA goes LD.

Det bästa med att barna blir större är att man kan ta sovmorgon på helgerna. Ungarna kliver upp vid sju, stänger sovrumsdörren efter sig och roar sig själva till klockan tio typ. Leker i rummet, spelar minecraft, pysslar.
Jag började den här lördagsmorgonen med att måla en byrå. En sån här:

20140322-114830.jpg
Den står i sovrummet och är ful just nu. Hela sovrummet är en mardröm för övrigt. Vita väggar och nån deprimerande fondtapet á la ”New England”-style i blått vitt och rött:

20140322-115810.jpg
Förstår att många tycker om en stilen men nej, den är totalt omysig tycker jag. Sovrummet ska bli en färgexplosion när det är klart. Lila tapeter med rosa rosor, pip-sängkläder och så en målad byrå!
I den här färgen:

20140322-115255.jpg

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Nästa möbelprojekt; IKEA goes LD.”

Har inte byrån men skänken ur samma serie. Min sambo tror inte att den går att måla. Så frågor: slipar du den mycket innan? Vilken slags färg använder du?
Ha en härlig helg!

Serien är Hemnes och såvitt jag vet är Hemnes nästan helt igenom i furu, alltså inte fanér. Och då borde det ju gå att måla. Fanér och laminat kan vara klurigt, men det funkar det också. Jag har målat BENNO-hyllor, blev bubbligt på ett ställe men resten blev finfint.

Ja skittråkig tapet, blä. Jag gillar inte heller den stilen, men smaken är ju som baken. Har köpt färg idag som jag ska måla möbler i, pastellrosa och mintgrönt. Köket i min nya lägenhet ska vara pastelligt och lite romantiskt hade jag tänkt. Vardagsrummet ska vara mer färgstark och tuff, en cerisesoffa och en mörklila fåtölj. Så långt har jag kommit i planeringen hittills, är ännu över fyra månader kvar innan jag flyttar in. 🙂

Jag har också planer på att måla möbler. Och tapetsera om! Har inte riktigt kommit överrens med vår orangea hall med furudetaljer än, om man säger så. Men en sak i taget, just nu avvaktar vi ekonomiskt för att se hur dyrt det är att bo i hus (sitter och väntar på den stora smällen, liksom – det är ju lite läskigt med ökade omkostnader i kombination med att man just spenderat alla pengar man sparat på huset i fråga.) Jag kan inte bestämma mig för stil dock, får fundera noga och göra nån slags lookbook.

Älskar den gula färgen! Har en omaka köksstol som jag tänkt måla gul.
Bordet som stolen ska stå vid är i furu. Förresten, apropå bord, frågade inte du efter sätt att behandla en bordsskiva utan att färgen förändrades vid något tillfälle? Har för mig att det var i ditt kommentarsfält jag läste om att använda bivax… Vad valde du? Hur blev det tillslut? Jag funderar på bivax men hittar inga bra ”före-efter” bilder så vågar inte riktigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *