Kategorier
Vardagstrams

Skäms Nynäshamn kommun!

NÄMEN vad KUL det måste vara att vara funktionsnedsatt eller pensionär eller småbarnsförälder med vagn om man bor i Ösmo (Nynäshamn) och typ vill åka till jobbet eller bara härifrån.
Jo alltså med tanke på att de inte har nån rulltrappa eller ramp. Och jo just ja, HISSEN HAR VARIT TRASIG I ÖVER TVÅ JÄVLA VECKOR!

20140316-133840.jpg
Hade detta hänt inne i stan… Nä det hade inte hänt för där hade de fixat skiten inom 24 timmar.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Skäms Nynäshamn kommun!”

Hej LD!
Jag undrar om du hört talas om den här bilden: https://www.facebook.com/Girls.Swag.Official/photos/a.491086061003505.1073741826.490773361034775/492828044162640/?type=1&theater
som då alltså finns på Facebook. Jag och flera andra har anmält den för stötande innehåll och även kontaktat Facebook i deras kontaktformulär (som man måste söka JÄVLIGT länge innan man hittar) men de vägrar ta ner den och tycker det är OK. Åtminstone jag börjar blir jävligt trött på att en så pass stor sida som Facebook, som har makt och allt, fullkomligen skiter i att sån här skit sätts upp…. Sidan innehåller också helt sjuka mängder rasistiska saker!

Slussen… Händer ofta att jag inte tar mig upp därifrån (åker bara buss) då sista trappen är för brant för mig att orka knuffa upp vagnen… Hissarna där är ofta trasiga med, eller iaf varje gång jag ska åka 🙂

Fy vad vedervärdigt! Det är ju inte klokt hur dåligt handikappanpassat det är runt om i Sverige. Skäms lite över att säga det men det var inte ens något som jag reflekterade över innan jag själv förlorade förmågan att gå och fick sitta i rullstol. Även om jag hade tur och fick tillbaka min förmåga att gå så slutar jag aldrig tänka på hur det kommer bli sen om/när jag behöver sitta mer i rulle.

Funktionshindersanpassningen runt om i landet är under all kritik. Innan min mamma blev funktionshindrad tänkte jag inte på det, men nu ser jag det hela tiden. Trottoarkanter, höjdskillnader, trappsteg överjävlaallt. Jag blir så himla ledsen. Nu är min mamma en tuff och tålig person som vågar ge sig ut ändå, men jag blir ledsen för de ständiga hinder hon stöter på, och ännu ledsnare blir jag när jag tänker på alla de människor som faktiskt inte orkar och därmed låter bli att ge sig ut.

*ösmobo med barnvagn räcker upp handen* Jotack, det är inte sådär jättejävlaskitsmidigt direkt. Jag har fått hjälp att bära 30 kg otymplig vagn av rara medresenärer dock, och sen insåg jag att det finns en bomövergång längst bort på perrongen som jag kan ta. Värre dock för folk som har svårt att gå och ska till bussterminalen då det blir ca en halv kilometers extra promenad (enligt personen som visade mig övergången). Värst är dock att SL ljuger och säger att det ska vara klart den 15e för att sedan ändra till ”tills vidare” när den 15e passerat.

Håller med alla som skrivit om funktionsnedsatta. En annan sak jag inte reflekterat över förrän jag själv fick problem är att så många gratis bänkar/sittplatser är borttagna numera. I gallerier, på stan och nu senast ryker en massa sittplatser i vagnarna i kollektivtrafiken. Jättekul för oss som utanpå ser ”unga och friska” ut men kan behöva sitta ned oftare pga handikapp. Bojkottar numera köpcentrum med betaltoaletter, gratis toaletter borde vara självklart. Jag betalar hellre tre öre mer för varje sak jag köper än att nån annan som behöver gå ofta på toaletten ska betala 10 kronor per gång. Känns som handikappfrågorna borde tas upp på dagordningen nu inför valet..

Bristen på tillgänglighet låser människor inne. Det spelar ingen roll om det funkar ”för det mesta” som man får som svar när man försöker scouta information om tillgänglighet innan en resa. Ett misslyckande kan vara förödande för mod och vilja att ge sig ut igen. Och när dessa misslyckanden, som så ofta, staplas på varandra blir man en rädd och inbunden person. Inte alla, men fler än som skulle vara nödvändigt. Under all kritik.

Tips:
Gå runt kommunen/SL, kolla vem som är serviceägaren.
Brukar stå på en lapp vid hissen, typ Kone, Schindler osv.
Ring till deras serviceledning och fråga när fan dom kommer och servar hissen

Sant. SL brukar dock sköta sina egna hissar vad jag förstått. Ingen annan som vill. Sen så är det väl sällan hissbolagens fel att fastighetsägarna inte vill investera i riktiga grejor som faktiskt håller. Inte bara en enda hiss osv. I min kommun stod en hiss i flera år för att nån klant på våningen ovanför tagit bort en bärande vägg som raserade schaktet. Det blev tvist av det hela och ingen gjorde någonting innan de som servade fick klartecken att bygga om eländet.

http://www.dn.se/debatt/aven-rasism-mot-etniska-svenskar-maste-bekampas/
Artikel som behandlar det påstått utbredda fenomenet att ”etniskt svenska” ungdomar lider ihjäl sig av all rasism dom får utstå. När det bara handlar om ett svennejävel här och där, och inte överhuvudtaget svårigheter att pga ”etnisk svensk” få jobb, bostad, okej-ad i det offentliga rummet, tv-tid, problem som drabbar gruppen pga ”vita män” tas på allvar osv osv.
Den bara gråter ut över hur synd det är om dom vita förortskidsen som har svårt att idag få ett jobb. Ej pga vita, utan pga ”svårt för förortskids att få jobb” trots att det är ÄNNU svårare för rasifierade förortskids att få jobb osv.
Orkar inte…

Jag känner igen det där. Tågstationen i Laholm är bedrövlig. Hissen var ofta trasig och knappen för att dörren till stationshuset skulle öppnas var även den trasig lite då och då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *