Kategorier
Vardagstrams

Trovärdig politiker med DET DÄR midjemåttet?!

Moderata riksdagsledamoten Maria Abrahamsson är inte riktigt nöjd med valresultatet säger hon och tyckte därför att det var i sin ordning att fatshame’a miljöpartisterna Åsa Romson och Isabella Lövin.

Och inte nog med det, hon försökte dessutom antyda att deras tilltagna midjemått sänker deras trovärdighet eftersom att man inte bara ska ”propagera sund miljö och mat. Man ska leva det oxå.” med en nick åt Åsa och Isabellas kroppar. Ja, den har vi ju aldrig hört femhundra olika varianter av. Man kan ju inte vara en förebild om man är tjock. Man kan inte vara en bra förälder om man är tjock heller. Och man kan definitivt inte vara en bra politiker om man är tjock.

maria abrahamsson fatshame maria2

Idag ”ber hon om ursäkt” i sin blogg, fast egentligen ber hon inte alls om ursäkt. Hon beklagar sig bara över att hon inte får kommentera människors kroppar hånfullt ostraffat och menar att kritikerna är ”överkänsliga”. Dessutom kan hon ändå inte låta bli att påpeka att deras midjemått är ”osunda”. ”Vadå jag är ju bara äääääärlig?!”

fatshame maria abrahamsson

Jag tror snarare det är Maria här som har osunda fixeringar vid andra människors kroppar och antagligen sin egen. Människor som hakar upp sig på andras vikt brukar i regel ha ganska mycket ångest över sin egen. Självhatet spiller över och drabbar omgivningen helt enkelt.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Trovärdig politiker med DET DÄR midjemåttet?!”

Som Ylva Johansson (S) påpekade i en kommentar till denna händelse så blir kvinnor ofta bedömda för sitt yttre snarare än sina åsikter, ett gigantiskt problem! Men många vill ändra på det! Valresultatet visade att det är fler än vad många trott! Maria Abrahamsson låter helt desperat och den enda som hon lockar poäng hos är väl Katrin Zytomierska och andra välkända fatshamers. Pinsamma människor!

Okej vänta lite här nu.
Så HON tycker att det är FEL att människor kommenterade Anders Borgs frisyr, därför väljer HON att kommentera Åsa Romson och Isabella Lövins vikt på ett nedlåtande sätt?
HON twittrar alltså ut något extremt dumt, opassande och framför allt helt totalt orelevant och sen försvarar hon sig med att ”någon annan började faktiskt!”.
Förtroende ingivande.
Känns lite som högstadiet igen.

Hon skriver också : Är vi inte lite väl överkänsliga att kommentarer offentliga personers utseenden? Var bor människan? Under en sten? Det är väl snarare så att det är uppmärksammat av nästan varenda människa på hela planeten hur kvinnliga kroppar i det närmaste disskekeras på löpsedlarna dag ut och dag in. Knappast något vi behöver se mer av!

Men för all del tack Maria!! Jag tror nämligen inte att uttalanden som dessa på något sätt skadar FI, snarare tvärtom. Uttalanden som hennes sätter snarare fingret på vad som är fel i vårt samhälle och att det är hög tid att vi går något åt det!

Tack för att du skrev om det här. Skäms verkligen. Det vidrigaste är nog egentligen ursäkten för den visar att hon inte förstår att det inte var okej. Den är bara ett slag till i ansiktet på alla de människor hon förolämpade med den kommentaren och den visar att hon med stor säkerhet kommer att fortsätta gå runt och nedvärdera männiksor pga deras utseende.

På ett sätt är jag förvånad, men på ett sätt inte. Politiker är som oss andra, bara människor (vilket betyder att det finns många nötter i vår riksdag) men en politiker borde ju veta vad som kan sägas öppet och inte. Det låter ju bara som att hon är en väldigt dålig förlorare och tar till vilka knep som helst för att svärta ner någon annan. Vilket är jäkligt fult.
Sedan undrar jag om t.ex Edward Blom ( http://www.ecosia.org/search/images/q/Edward+Blom )ens får höra nåt om sin vikt i media eftersom han är man? Hade en kvinna i hans storlek varit känd hade hon blivit lynchad, men en man i den storleken är helt okej. Han är ju bara en ”njutningens man”. Kvinnor ska ju representera allt som är ”sunt” hela tiden, medan männen i princip kan göra vad de vill. Men kvinnor måste se ut som modeller konstant, även när de sover och skiter. Fattar inte varför.
Jag har så svårt för den här särbehandlingen, oavsett om det gäller kön, art, yrke, härkomst, läggning, religion, inkomst, utseende osv.
Alla är vi av samma skrot och korn, det är bara småsaker som skiljer oss åt. Men ändå är andra mer värda än vissa. Helt ologiskt i mina ögon.

Vart chockad när jag läste det! Hon är ändå en slipad politiker och om folk vill äta osunt så är det upp till dem. Trött på de friheter folk tar sig när det gäller att granska andras kroppar.

Alltså, hur bitter är hon egentligen? En valförlust kan hanteras på många vis, men att ge sig på någons midjemått?? Det har INGET med politiken att göra utan är ett rent personangrepp.

Usch vad vidrigt. Jag som har tänkt, när jag har sett Åsa romson: ”ÄNTLIGEN en politiker med normal kropp!” Många politiker är ju också supersmala. Dessutom korkat utspel av Maria A. Det visar väl hur djupt hennes kroppsfixering sitter, så djupt att hon släpper alla råd från PR-agenter och bara kör. Hon tror väl att frågan är så pass oprovocerande på något sätt, att det råder konsensus kring det normativa midjemåttet. Huga. Jag länkade till det här inlägget i ett blogginlägg jag skrev om att det är ok att skämta om tjockisar och vår påstådda lathet. (länk: http://blogg.amelia.se/jessicasviktigamal/2014/05/30/de-tjocka-kan-du-hana-bast-du-vill/ )

Om det finns något som är pinsammare än när folk häver ur sig opassande dumheter så är det definitivt när de sen inte ens kan prestera en vettig ursäkt för sitt utspel. Jösses.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *