Kategorier
Vardagstrams

Vikten av trygga rum

20140508-141605.jpg
Gårdagen i Norrköping var fantastisk, tack alla ni som kom! Jag ska skriva mer om min upplevelse sen samt berätta på vilket sätt jag och Amra tänkte ta över världen med vårt odlade hår men just nu hänger ett trist regnmoln över oss.
Det var tre personer (två män o en kvinna) som ställde frågor som vi kände var lite off men ej speciellt konstiga (många nya feminister eller de som är nyfikna brukar ställa frågor av den sorten och det vill jag iallafall bemöta) :
1. ”Kan det vara så att lika många kvinnor misshandlar män som tvärtom?”
2. ”Hur ska jag behandla en feminist på en dejt?”
3, ”finns det något positivt med könsroller?”
Dessa fick såklart sakliga, omfattande och respektfulla svar tillbaka. Inga konstigheter alls!
Efter panelen fick vi dock veta att dessa filmat allt och att de utöver det hade väckt misstankar hos övrig publik genom att tissla och tassla, kvinnan hade hörts säga: ”fråga! Det kommer de aldrig kunna svara på!”. Vilket i sig kanske inte är så oroväckande.
Men nu under dagen har jag fått veta att denna kvinna har dels hängt ut Unga Feminister och oss som satt i panelen som mobbare, samt haft kontinuerlig kontakt med flera välkända antifeminister (som hon ska skicka filmen till).
En av männen påstår att vi filtrerade frågorna vilket inte är sant. Till och börja med så kunde vi ju inte veta på förhand vem som skulle fråga vad och de som hann ställa frågor fick svar. (Var tyvärr tvungen att bryta efter visst klockslag eftersom att vi behövde passa tåg hem osv)
Kvinnan påstår att hon blev hånad, mobbad och utbuad av oss när hon ställde sina frågor. Hon påstår även att det som sades om antifeminister under samtalet handlade om henne samt att jag skulle ha gett henne sura blickar. Jag kan garantera er att ingen behandlades illa igår, tvärtom så trodde vi att vi befann oss i ett tryggt kärleksfullt feministiskt rum och det speglade ju sig i sättet vi diskuterade.
läraren läraren3läraren2
Ni som vill se samtalet kan titta här.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Vikten av trygga rum”

Va märkligt. Varför smyger de sig in, som om dom ska sätta dit er? Vad är det för avslöjande de är ute efter? Har en känsla av att de kommer att manipulera och förvränga det som sades för att ” bevisa” något. Så löjligt och barnsligt gjort bara.

Är väl solklart att de är ute efter att ”sätta dit” feminister och förvränga det som sagts, rycka ut sagda saker ut sitt sammanhang och manipulera och ha sig. Fy fan så äckligt…

I am really impressed with your writing skills as well as with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Anyway keep up the excellent quality writing, its rare to see a great blog like this one nowadays dakbdekbbekd

ojdå. 🙁 Ja sånt känns så jävla lågt och fult!!
alltså finns det antifeminister på riktigt? Seriös fråga (!) (jag tas sällan på allvar numera så det är väl lika bra att förtydlia det)

Ehhh, jag var där och jag vart snarare förvånad över hur respektfullt de blev bemötta, hade det varit jag som svarat på frågorna hade jag bara sagt: Ae orka.
Det var iaf sjukt underbart att ni kom och gjorde det så najs, min vän som jag tog med mig har nu fått upp ögonen för feminism mycket mer!

Det finns idioter till allt… gymnasielärare, undrar om detta beteende skulle ses med blida ögon hos hennes rektor. Skulle jag vara du skulle jag kontakta hennes rektor då detta beteende inte är förenligt med skolans värdegrund. Det spelar ingen roll om hon inte var där på arbetstid.
För övrigt: Skit i antifeministerna, fokusera på det positiva, på framtiden och på det faktum att feminismen vinner mer och mer mark nu.

Intressant det där. Att hota med att skicka filmen till Uppdrag granskning istället för att först ta kontakt med er och bah. ”Jag kände att jag blev illa bemött” och ta det därifrån. Då är det bara uppmärksamheten och svartmålningen som är intressant.

”1. ”Kan det vara så att lika många kvinnor misshandlar män som tvärtom?”” Vad svarade de på den frågan?
Har en kompis som hela tiden tar upp det när jag nämner något om våld mot kvinnor eller dylikt. Jag har svårt för att uttrycka och formulera mig, blir så trött att höra det dock, och arg för jag inte vet hur jag ska motargumentera, ”mörkerantalet om våld i hem mot män av kvinnor är väldigt hög” ”varför gör ingen nnågot åt det” osv.

Hej!
Jag läser kriminologi och i denna BRÅ rapporten om brottsutvecklingen i Sverige kan man läsa, svart på vitt, att det är 17 kvinnor som dödas av sina män per år. Män som dödas av sina kvinnor är fyra st/år (tror jag) och då är det oftast i självförsvar i nästan alla fall. Läs lite delar av rapporten, om du är intresserad. Står även om mäns våld mot män. Väldigt intressant.
OBS! Detta är en rapport om anmälda brott! Mörkertalet finns alltid, ja. Men jag tror inte att det är som din vän påstår. Vart har hen hör detta? Har hen källa på det? O.s.v.
https://www.bra.se/bra/publikationer/arkiv/publikationer/2012-12-14-brottsutvecklingen-i-sverige-2008-2011.html

Det var helt fantastiskt igår, ni sa så kloka saker allihop och jag gick därifrån med en varm känsla i magen. Blev helt chockad när jag sedan läste på Facebook om vilken bild av gårdagen som somliga spridit på sociala medier. Jag som var där kan intyga att det inte var någon som blev utbuad eller illa behandlad på annat sätt, alla frågor som publiken ställde fick omfattande och väl genomtänkta svar.

Otroligt tråkigt beteende. Men det visar också på att ni ses som ett hot, en rörelse på frammarsch. Det betyder att fler börjar få upp ögonen, t.ex såna som jag, som vänt mig ifrån den feministiska rörelsen eftersom jag inte känt mig hemma där. Men som nu hör idéer som väcker min nyfikenhet och ärligt talat, berikar mitt liv. Fler och fler börjar lyssna.
Och sånt är skrämmande för människor som vill behålla system såsom de är.
Lösningen är väl tyvärr att banda allt själv och på så sätt ha facit så att man inte behöver oroa sig för förvrängningar och lösryckta fraser

Det är ganska tröttsamt med argument om att en ideologi i huvudsak får kritik för att den skulle vara ett hot eller ”Skrämmande för människor som vill behålla system som de är”.
Man kan vara öppensinnad och förändringsvillig utan att för den sakens skull acceptera när någon annan initierar denna förändring åt en, hijackar tolkningsföreträdet och talar om att nu sker detta på just det här sättet.
Det är därför vi behöver en fungerande debatt, där frågor lyfts fram från båda lägren oavsett hur ”dumma” man tycker att de är. Genom att ta debatten rannsakar man sina egna argument, vilket vässar dem. Ju mer jag läser om feminism desto mer tar jag avstånd från den, för att jag helt enkelt förkastar idén om könsmaktsordningen, och inte för att jag har hängt upp mig på populistiska färdigpackade one size fits nobody-argument som ”män ska vara män och kvinnor kvinnor” och annat dravel som till och med jag som antifeminist tycker är trams.
Vem vet, kanske faller någon feministisk analys mig i smaken i framtiden och jag gör en omvändning. Det är det som är det fina med självkritik och debatt, man kan ändra sig!
Förändringsviljan är inte hotet, det är censuren som ofta följer med som är farlig, för alla.

Haha men eller hur! ”Hur ska jag behandla en feminist på dejt?”. Om man är någorlunda vettig så behandlar man väl alla man går på dejt med med respekt. Eller är personen så sexistisk att den måste tänka på vad den säger bara för att feministen är där.

Det är lätt att avfärda anti-feminister och MRA-män som idioter och tro att de inte kan göra så mycket mer skada än skriva dumma kommentarer på nätet. Deras arbete för att utplåna feminismen och förhindra jämlikhet i Sverige sträcker sig väldigt mycket längre än så. Hot, förföljelse och allvarliga trakasserier är vanliga metoder. Dvs odemokratiska metoder i syfte att smutskasta och skrämma kvinnor i allmänhet och feminister i synnerhet till tystnad och lydnad.
Jag rekommenderar alla som vill veta mer att läsa NoBoyToys blogg. Hon har under många år gått på djupet med det arbete anti-feminister och MRA-män bedriver i det fördolda (hon länkar även till andra som gjort samma sak). Tror det är viktigt att vara på det klara med vilka krafter vi har att göra med när vi exponerar oss i offentligheten. För anti-feministerna är detta ett seriöst krig och det är hög tid att vi tar det på allvar och bemöter motståndet som så.
Länken till NoBoyToys blogg:
http://noboytoy.wordpress.com/

Halloj!
Jag var en av alla som satt i publiken igår (hon som lös med lila hår ganska långt fram och fotade hejvilt…) och jag måste säga att jag är så himla glad att gårdagens paneldebatt blev av! Så jävla fantastiskt och inspirerande att ni i panelen kom, och framför allt att så många människor ville delta och lyssna. Bra ämnen med kloka svar från er sida och jag måste säga att du var klockren (as usual). Jag var helt starstrucked och vågade mig inte ens fram för en bild. Men men… Nästa gång!
Men när rikspuckot ställde den där korkade frågan ang. hurvida ”vi feminister” tycker att mannen eller kvinnan ska betala på dejten… Alltså. Dog lite inombords. ”ÖÖÖHM… NI ÄR JU FÖR JÄMSTÄLDHET, ELLER HUR..?” What the actual fuck, tänkte jag. Kände mig så jävla obekväm och liksom lite kränkt. Här har ni suttit och diskuterat asviktiga, världsliga frågor kring mänskliga rättigheter, rätten till sin egen kropp mm… Och så dyker en sån fråga upp?! Och nu när jag läste att detta dessutom var iscensatt av ett gäng antifeminister som filmat rubbet och troligtvis tänker använda det till något idiotiskt… Jag är bara så paff! Och jag blir så ledsen när vi i ett så himla tryggt rum som under gårdagen ändå stöter på den här sortens idioti.
Fast egentligen är jag inte ett dugg orolig för själva filmningen för allt som sades i panelen var klockrent och så jävla sant. Inget av det som sades kan användas för att skapa en dålig bild av feminister. Om de inte redigerar sönder allt och klipper ihop det till att se ut som något slags hemligt ta-över-världen-och-hata-män-möte. Man vet ju aldrig med idioter…
Hur som..! En fantastiskt kväll med sååå många fantastiska människor samlade på ett och samma ställe. Jag slänger upp några bilder på min blogg ikväll.
<3 /Bella

Men att folk orkar hålla på… Sedan undrar jag hur man kan vara antifeminist och lärare… det känns fan inte ok att kunna påverka unga hur som helst.
Att man dessutom är kvinna och mot feminism.. wtf.
Sedan undrar jag vilka dessa ”antifeminiser är? Finns det folk som verkligen inte vill ha jämställdhet mellan könen?
Känner mig väldigt naiv nu.. haha

Det är jag som är den hemska ”infiltratören”. Låt mig åtminstone få bemöta något av det som skrivits ovan.
Jag hade en genuin och ärlig avsikt att sätta mig in i hur ni tänker även om jag inte delar er syn på vad som är problemet och hur det ska lösas.
Jag hade verkligen hoppats att jag skulle bli positivt överraskad. Jag tyckte det var intressant. Ni hade poänger och visade framför allt på hur många unga människor mår idag. Jag hade en ärlig förhoppning att jag skulle bli bemött positivt och att vi skulle kunna mötas när ni påstår er kämpa för samma saker som jag gör även om vi inte är överens om hur det ska gå till. Heder åt de två trevliga feminister som faktiskt pratade med mig i en paus och var jättetrevliga även om vi inte tyckte lika.
Ni säger att feminismen kämpar för allas lika värde och står på de svagas sida. Det gör jag också, mer än något annat. För mig finns inget viktigare i livet än att ge alla människor oavsett kön, etnicitet, sexuell läggning, social bakgrund etc, reella möjligheter att utvecklas och få egenkontroll och möjlighet att påverka sitt liv.
Jag har aldrig varit intressrad av genusfrågor därför att alla människors lika värde har varit och är så självklart så det kan inte ifrågasättas i mina ögon. Sedan träffade jag på feminism som var både intolerant, könsfixerad och kallade alla som inte höll med dem för rasister.
Eeeh? Kallar ni mig för rasist? Tillåt mig gapskratta. Sexist? No way!
Sedan var det jag och 4 personer till (inte 2). Sedan kom ytterligare en person. Några som har känt sig ledsna och kränkta av feministers fördomsfulla syn. Två av dem var vad som populärt brukar kallas ”rasifierade” De fick komma dit för att bilda sig en egen uppfattning, lyssna med öppet sinne för att se om feminismen skulle inkludera dem. Ni hade chansen. Tog ni den?
I mitt arbete handlar det om att se varje individ, hjälpa varje människa att utvecklas utifrån sina förutsättningar som inte alltid är lika för alla. Där ingår det också att lära dem att tänka kristiskt och att respektera andras åsikter. En sak tummar jag dock aldrig på: ”Rätten till liv och allas lika värde” Där går gränsen. Jag kan därför aldrig acceptera dödsstraff eller diskriminering.
Det betyder att alla mina elever har rätt till sina åsikter även om jag inte delar dem, så länge de inte strider mot de mänskliga rättigheterna (jag tycker FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna är ett bra rättesnöre).
Jag har elever som är feminister och andra som inte är det. För mig får de tycka hur de vill så länge de inte kränker andra människors lika värde eller agerar brottsligt. Dilemmat är att alla är inte överens om hur man når dit. Sådant får man ta i en demokrati. Motsatsen, dvs diktatur eller totalitära stater är mycket värre.
Ni sa flera gånger att ni inte vill ta debatten. Synd! Men det måste jag naturligtvis respektera. Jag hade gärna annars mött er i en ärlig dialog i ert rum om ni inte vill komma till mitt och många andras.

Helt ärligt Annelie, nu framstår du som extremt paranoid. Varken jag eller någon av de andra i panelen visste vem du var eller att du var där. Vi såg dig inte, och vi kände inte igen dig innan. Jag var moderator och jag valde vilka som fick svara på frågor så om du upplever att du fick vänta orättvist länge – ta det med mig, inte de andra.
I mitt manus och i de frågor jag skickat ut till de deltagande innan kvällen så var det stort fokus på frågor kring att ”ta debatten” och vilka frågor som är viktiga att diskutera. Om du tror att fokuset vid dessa frågor har att göra med din närvaro så är du egocentrisk. Vi visste som sagt inte ens vem du var och arrangemanget var uttalat feministiskt och utformat som ett samtal feminister emellan – inte som en debatt om feminism.
Och att du upplevde att personerna omkring dig kände sig illa till mods av våra ”härskartekniker” kan jag inte uttala mig om eftersom jag inte satt i publiken utan på scenen – men vad jag hört efteråt är enbart positivt, förutom det jag hört från dig och ytterligare en (Martin?) som var på plats som något slags experiment. De som uttalade att de fått en dålig känsla av frågor sade att det berodde på att nivån på samtalet sjönk när vi diskuterade att män också blir utsatta för våld.
Och angående din fråga så fick du inte alls bara ett kort nej. Både Natashja och Carina (och kanske Amra?) svarade ganska utförligt på frågan och förklarade att problematiken med könsroller ligger i just att de är kopplade till kön och att det är socialt konstruerade roller snarare än egenskaper. Många egenskaper kopplade till kön är väldigt positiva – men då ska de ju kunna anammas av samtliga kön och inte vara begränsande på det sätt de är idag.

Alltså det här med att benämna feminister som ett eget väsen och liksom helt avskilda från resten av befolkningen känns så…. märkligt. Bara för att en är feminist är en ju liksom inte SÅ JÄVLA ANNORLUNDA eller på något sätt farlig för omgivningen. Bjuder du ut mig på en dejt är det som att bjuda ut vem som helst antar jag (?) förutom att jag är ett kap så är jag jävligt rolig också hähä

Att skicka runt filmer på människor utan folk vet om det och att veta var filmen hamnar är oehört oansvarigt och respektlöst. Om filmen hamnar i fel händer hoppas jag verkligen att Annelie förstår att hon bär ansvaret för vad som händer.

Det är så sjukt obehagligt att det inom antifeministiska kretsar verkar vara en grej att smygfilma feminister och hänga ut dem på diverse forum på nätet. En kompis var på ett av SDU’s torgmöten tillsammans med ett antal olika grupper för att hålla en tyst protest, och hon och hennes vänner blev smygfilmade av SDU-medlemmar när de försökte förklara varför de var där. Skrämseltaktik much? Hur ska man som ung icke-politiker våga engagera sig politiskt om man riskerar att mot sin vilja bli filmad, uthängd och hånad?

Jag är en av de 4 bekanta till Anneli . Understykas skall att jag endast var på plats ca 30 min på slutet. Jag upplevde det då som att frågeställarna filtrerades då jag, från mitt håll, såg att hur Annelie m.fl viftade flitigt för att få ställa frågor varpå ordet gick till andra upprepade gånger. Bakgrunden till min kommentar ligger i att jag utgick från att ni selektivt valde bort Annelie baserat på tidigare erfarenhet. Detta har dementerats vilket jag ej ifrågasätter. Följaktligen köper jag argumentet beträffande strålkastare. Vet själv hur bländad man kan bli på en scen. Dock tycker jag att frågan om kvinnors våld mot män felaktigt sågades på begäran av lokalens åhörare. Syftet med mitt besök var att vidga min syn kring dagens feminister, då jag anser att fokus flyttats från jämställdhet till utsatthet. Slutligen ber jag om ursäkt om jag dömt på lösa grunder. Ser fram emot en saklig debatt framöver. Med vänlig hälsning,/ David

Jag skulle säga att den frågan – om kvinnors våld mot män – var den av publikfrågorna som fick absolut längst tid av panelen. Plus följdfråga, vilket nästan ingen av de andra fick ställa.

Jag läser gärna ett inlägg om föreläsingsfarfar….bara ordet gör att jag fattar precis vad ni antagligen har pratat om och ger hög igenkänningsfaktor. Jag är lite dålig på att sätta ner foten mot personer som ger mig privata föreläsningar utan att jag bett om det och jag vill bli bättre för jag blir väldigt trött i öronen av dem. Fanns det några tips när ni pratade om detta?

Annelie, under hela denna morgonen har jag tagit mig tid att läsa igenom alla kommentarer här. Och jag måste säga att jag är uppriktigt förbannad, frustrerad och besviken. Jag var där och kan vittna om att det du står och säger är bullshit. Du har även hängt ut feminister genom att öppet skriva att du blev utbuad, att folk var rabiata stolligheter, att DU var den såkallade ”föreläsningsfarfar” och en av dina vänner skriver ”spärra in dom”!! Och hela konversationen är uppriktigt sjuuuukt obehaglig, att dels du som ska vara en förebild för unga, diskriminerar folk på detta vis.. Plus att du har mage att jämnföra feminister med nazister!
Tack för en asbra kväll för övrigt, synd att det finns de som bara vill förstöra. Ni var grymma!!!!!

Amra, jag vet att det var ett panelsamtal och ingen debatt. Vad jag menar är att jag ser fram emot en saklig debatt där jag inte dömer utan att först reflekterar kring rådande sitiution, som i fallet med strålkastarna. Varpå jag nu ser att ni förmodligen erbjöd ordet efter bästa förmåga, vilket jag också erbjuder min ursäkt för ovan. Samtidigt har jag en vän som upplevt motsatsen, vilket komplicerar det hela för mig. Men jag var där ca 30 minuter och kan endast utgå från dessa.
Kickan Wicksell, jag skrev aldrig att frågan inte besvarades. Vad jag menar är att efter svaret, men även under, hördes flertalet opassande kommentarer i lokalen. Bl.a en kille som stod bredvid mig sa ”kvinnor slår män, är han allvarlig? Han skulle behöva en smäll kanske”. Det kan givetvis inte ni i panelen ta ansvar för. Dock efter då ordet gick till en annan åhörare som, med medhåll, deklarerade frågan som stötande och opassande eller liknande varpå detta bekräftas av er. Jag har full respekt för känslor, men i ett demokratiskt samtal är det viktigt att påpeka att allas åsikt är lika värdefullt. Detta är vad jag anser ni misslyckades lite med, varpå jag vill hävda att frågan sågades och konstaterades vara obehaglig. Vidare verkade killen relativt ung, varpå ett stöd kanske är mer viktigt.

Jag tar våld mot män på allvar och jag tar framförallt synen på kvinnan som ofarlig och mannen som stark på allvar, eftersom att jag är övertygad om att den synen är orsaken till många av våra problem. Jag vill inte och tänker inte ansvara för vad människor i publiken sa, assholes finns i alla läger, att vara feminist innebär inte att man automatiskt är trevlig eller empatisk. Däremot förstår jag folks upprördhet dels då denna typ av frågor är just det vi avhandlade under mötet, dvs de som kidnappar debatten men framförallt för att de förminskar våldet som kvinnor utsätts för. Som jag sa under mötet; Mäns våld mot kvinnor är ett strukturellt samhällsproblem, kvinnors våld mot män är det inte.
Jag vill även tillägga att jag kortfattat problematiserade just det faktumet att kvinnors våld inte tas på allvar och att män anses kunna ”tåla lite”. Jag kändes vid den biten och försökte förstå vad personen var ute efter.
Men i ett feministiskt samtal så är frågan ett intrång. Ämnet är inte oviktigt, men när man talar om det våld som män utsätter kvinnor för så blir det hånfullt och förminskande att som just man komma in och ”men männen då, ni kvinnor är minsann inga helgon”. Det är ganska respektlöst.
Förstår du hur jag menar?

Så himla bra att ni tog er tid att svara på deras frågor, men blir så himla ledsen och besviken när folk vill håna och förstöra! Jäkla lärare som inte har mer vett!
Heja LD!

Annelie: I läroplanen står det att man bland annat ska motverka traditionella könsmönster. Nu kan man ju analysera vad det innebär och hur bra formulerat det är, men vi kan ju konstatera att det där med könsmönster och att motverka, står där av en anledning.
Nog trodde jag att man kunde lita på att lärare fattar det.
Jag pluggar själv till lärare, och den nya generationen som kommer ut kommer nog ge dig motstånd i dina resonemang.

Då kanske vi ska passa på att påpeka också att det där står i läroplanen för förskolan och att hon undervisar på gymnasiet, eller?
Du vet, där det istället pratas om kvinnors och mäns lika rätt och möjligheter

Jag blir bara så fruktansvärt ledsen av detta. Feminismen debatteras överallt, men det finns ytterst få sammanhang där man bara kan få prata feminister emellan. Att antifeminister tar sig in i sammanhang som detta bara för att förstöra är föga förvånande men sorgligt och skrämmande. Feminism är mänskliga rättigheter. Att människor inte bara tar avstånd från detta utan även aktivt motarbetar detta är så fruktansvärt skrämmande. Hur kan de inte skämmas över sig själva?

För sjuttielfte gången – VARFÖR i HELVETE kan aldrig kvinnors problem få diskuteras och samtalas om UTAN att det ALLTID ska komma dessa tröttsamma jävla invändningar: men männen då, men männen då, men pojkarna då, men pojkarna då?
Starta era egna samtal, bloggar, diskussionsforum om det är ett så stoooort problem att pojkar misshandlas av kvinnor eller att pojkar inte lyckas i skolan eller vad det nu kan vara. Men SLUTA någon gång så fort kvinnor tar upp de problem ojämställdheten ställer till för kvinnor att genast börja ”pojkarna då, pojkarna då.”
Jag går för FAN inte in på hundforum och undrar varför man aldrig tar upp katters problem.
Att vissa pojkar känner sig utsatta och marginaliserade har INTE med att feminster kräver sina rättigheter att göra.
Det handlar om HELT andra ojämställda strukturer som också är ett problem, men då får man som sagt börja prata om och synliggöra det på ANDRA möten, ANDRA forum, ANDRA plattformar och låta feminister få föra fram det som anses ligga högt i prio för oss som feminister.
JA, kvinnor slå män. Kvinnor slår kvinnor. Män slår män. Men det är FORTFARANDE så att det MESTA inomrelationsvåldet sker av män mot kvinnor och det är då fan att mäns och pojkars problem ALLTID ska dras upp så fort någon höjer rösten för och om feminism.
Skaffa er egna sandlådor för fan!

Jag önskar så att jag haft möjlighet närvara i Norrköping men hade i alla fall en bekant som var där, hos er. Vill ge en eloge till er i panelen för ert tålamod, er respekt och er ödmjukhet, både där och här på bloggen. Känner mig stolt ända ner i maggropen när ni försvarar alla människor lika värde med värdighet och respekt. Jag önskar att alla ägde feministernas ödmjukhet inför olikheter hos oss människor och värnade för allas lika värde.
Kärlek till er!

Jag finner det både intressant och tragiskt när jag ser hur meningsmotståndare behandlas av er på detta forum.
Grundförutsättningen är och kommer alltid att vara så länge riket fortfarande kallas demokratiskt, att alla har rätt till sig egen åsikt.
Dvs att även om du råkar vara polis, lärare, sjuksyrra eller politiker så äger ingen annan rätten att mästra någon annan över deras åsikt i någon fråga. Visst kan det väl vara så att visa åsikter gör en person olämplig för ett visst yrke men då rör det sig om extremister och de är mycket få till antalet. Just nu pågår hot om att kontakta arbetsgivaren mot en kvinna just pga att hon inte håller med er. Redan där borde en människor som verkligen är för allas lika rättigheter dra öronen åt sig. Hur demokratiskt är det att försöka tysta en meningsmotståndare genom hot?
Ni har er bild av verkligheten, dvs kvinnans underordning och den patriarkala makten. Vi är många som inte håller med er om den beskrivningen men som likafullt håller lika rättigheter högt och arbetar för att göra det till en verklighet.
Att demonisera en meningsmotståndare genom att klumpa ihop nazister och anti-feminister eller annan åsiktsplattform som kritiserar feminismen (som om det skulle vara något som är i närheten av varandra åsiktsmässigt) är ett klassiskt knep för att slippa ta riktig debatt. Det skapar en vi mot dom känsla inom gruppen som är direkt destruktiv för all dialog och den raka motsatsen av tolerans.
”Att visa tolerans liknar en dans på lina. Det gäller att varken ramla ned själv eller knuffa motståndaren från linan.” George Moore
Mvh
Arvid Bergman aka Mr Galahad

Njae. Faktiskt så är man som personal inom skola och förskola väldigt starkt styrd av skolväsendets olika styrdokument. Det står klart och tydligt i läroplanerna, skollagen, Barnkonventionen, Konventionen om mänskliga rättigheter osv. Du får inte på något sätt göra skillnad på personer och/eller elever baserat på kön, könstillhörighet (eller att de inte tillhör något kön), etnisk tillhörighet, religion osv. Anser man då att kvinnor och män är olika mycket värda, man inte ser skillnader på könsroller (som det står om i läroplanerna ska motverka stereotypa könsroller) eller liknande så kan man som pedagog inte utföra sitt jobb korrekt (och bryter mot lagen).
Sen kan man inte hävda ”men hen tycker bara så privat, på arbetet är hen professionell och hens kvinnoförakt/främlingfientlighet/tro att evolutionsteorin är hädelse märks inte alls”. Ens åsikter kommer alltid lysa igenom på något sätt. Eller du hävdar att en polis som nyss suttit och svurit tyst för sig själv om ”de jävla bl*ungarna, man borde skicka hem hela högen” kan två minuter senare bemöta dem korrekt?

Näe, vad ledsen jag blir. Tyckte verkligen att panelsamtalet i Norrköping kändes så tryggt och härligt. Jag behövde gå till mitt tåg i slutet och gick ut precis när en av killarna ställde den där dejtfrågan, så jag verkar ha missat det där sista. Tyckte iallafall att du och de andra i panelen var helt fantatiska!

Jag tyckte att panelsamtalet var helt underbart. Det var skönt att få höra ni sex feminister prata IRL istället för att bara läsa era tweets som kan vara gjorda för missförstånd PGA 140 tecken. Ni svarade sakligt och tydligt på varje fråga som ställdes både från Kikki och från oss i publiken. Jag kan inte förstå hur det ni sa har misstolkats så grovt. Det var ingen dålig stämning, tvärtom. Jag som HBTQ-person kände mig tvärtom väldigt säker och bekväm. Det var första gången jag befunnit mig i ett forum där feministiska frågor fått vara i fokus, där inte någon börjat säga ”Men männen då!!!!!” stup i kvarten.
Återigen, tack som fan för ett underbart panelsamtal!

Snacka om bristande respekt!
Ni inbjuder till ett samtal feminister emellan, hur många var ni där? Säkert bra många fler än de 5 personer som kommer dit och ska ha en DEBATT i ert samtal.
Sedan skrivs det om Lady Dahmers blogg som ett forum där meningsmotståndare inte respekteras? Vadå, en blogg är väl ändå ett ställe där den som har bloggen får bestämma över innehållet?!
Att en lärare hyser sådana uppfattningar och beter sig på det viset är dock, tyvärr, inget jag förvånas över eftersom jag arbetar på en skola. Dessutom är SD:s representant i min kommun lärare i botten.
Vill dock ge er ett stort tack – nu finns det inget tvivel på vad jag ska rösta i valen. Har aldrig röstat på f! förut men nu ska jag rösta in feminister i alla val.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *