Kategorier
Vardagstrams

Vill ej att ni ska tro att man måste ha fina tapeter för att bli lycklig

Nån slags klämdag och ungarna är hemma, men hemma hos oss står även två målare och sätter upp tapeter. Igen. Ja ni gissar rätt, nu är det dags för barnrummet och övriga sovrum och jag måste fråga er om ni tar illa upp av att jag postar bilder av min vidriga medelklassidyll för jag själv kan känna att det liksom är för mycket in your face ibland?? (Vet att jag låter helt ironisk nu men menar faktiskt allvar!)

rum rum1

(dessa rum gör vi nu)

Jag är trött på konsumtionshetsen, inte på att köpa saker eller piffa sitt hem ellr visa bilder på det emellanåt men på att så många bloggare och annat offentligt pack bidrar till ha-begär och konsumtion genom att just visa bilder på allt fiiiiint de köper som man bara måååååste ha för att bli lycklig och lyckad precis som den där bloggaren.

Jag kanske ska börja fota det mindre fina istället? Eller både ock, som en kompensation?

Nä men jag får fundera vidare. Nu ska jag gå upp och kika på målarna …. eh på TAPETERNA de sätter upp menar jag.

20140502-110321.jpg

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Vill ej att ni ska tro att man måste ha fina tapeter för att bli lycklig”

Känns inte som något stort problem att du visar renovering i och med att du reflekterar kring det så som du gör! Dessutom är det en stor livshändelse att köpa en bostad (har aldrig gjort det själv men kan ändå förstå att det är speciellt) så det är säkert kul att ha en del dokumenterat från den här tiden.

Brukar oftast hoppa över tapet/inredningsinläggen eftersom det inte är mitt ämne. Blir liiiite triggad/ledsen av dem om jag ska vara alldeles ärlig eftersom jag givetvis också skulle vilja ha ett fint och fixat hem men av olika orsaker inte har det. Dock inte konsumtionstriggad eftersom det är en typ av konsumtion som ligger så långt bortom vad jag kan/vill prioritera. Och som sagt det går ju faktiskt att strunta i att läsa dem.

Fortsätt gärna posta bilder och göra sånna här inlägg. Känns inte som att det är in-your-face inlägg tycker jag, mest för att du inte utstrålar kööööp-det-här-så-blir-du-lyckad-attityden som många andra gör. Det är bara kul att kolla in här och se hur fint ni har/får det.

Esch, visa gärna upp ditt hem om du tycker det är kul. Någonstans måste individer ta ansvar för sina egna handlanden, kan man inte stå emot vill ha-hetsen för att någon bloggar behöver man kanske fundera på sina egna beteenden? Så länge den underförstådda tonen inte är ”se så lyckad jag är med mina fina tapeter” så tycker jag det är helt okej! 🙂

Brukar faktiskt hoppa de inläggen då det ändå inte är någon ”stil” som tilltalar mig, däremot är ert hus/trädgård helt magiskt underbar och jag bara älskar att se bilder på det!
Men du skriver inte på ett sätt som andra bloggare gör, det är inget ”..som man bara måååååste ha” som du själv skrev så det blir ingen stress då liksom. Du utgår inte från att alla har råd bara för att du har det och du försöker inte trycka upp er ”rikedom” i andras ansikten och bara TITTATITTATITTA vad vi har!

Fortsätt med inläggen! På det sätt du uttrycker dig blir det inge ”köp-det-här-så-blir-du-lycklig” utan mer bara att man får se en del av din stil, vad du gillar. Du lämnar öppet för att folk inte håller med, vill ha eller har råd med det ni köper. Man får veta en hel del om en människa genom dennes egenstylade hem och du visar dig i dessa inlägg =)

Hehe fy så negativ jag känner mig. Men jag gillar inte såna inlägg överhuvudtaget och aldrig gjort. Inte i mitt privata liv heller. Förstår just inte den hetsen alla har att ”få det som sitt eeegeet” trots att de allra flesta går efter rådande trender. Vi har inte tid heller för sånt. :p
Meeen du gör vad fan du vill och jag kan således hoppa över stylish inläggen. Vilket jag redan gör 😉
Inte för att ni har det fult heller. Jag älskade de mörka ni hade i lägenheten!

Fortsätt! Men fortsätt gärna också att problematisera konsumtionshetsen! Det är väl oftast det oreflekterade insäljandet av likhetstecken mellan lyckligt liv och lyckat köp som är problematisk.

Berätta sen när barnen råkat måla/riva på dem också. Ett plus om du har likt mig en svärmor som tycker att det är meningslöst att tapetsera öht när man har barn under 20. /Med vänlig hälsning, rivna tapeter men glad ändå åt de dyra nöjet barnen hade

Nu kanske det här är jättefel att undra med tanke på vad inlägget delvis ha dalade om. Men: Vad heter tapeter på sista bilden? Den va helt magisk och skulle passa perfekt hos oss. Jag har letat och letat efter något liknande men inte hittat något.

Jag tar illa vid mig av att du tänker tanken att jag skulle kunna ta illa vid mig.
Mvh f.n lite fattig pga. sjukdom och hatar matrums tapeten ett halvår till

Nej kör på med inredning bara!! Kan inte själv renovera och fixa hemma pga hyreslägenhet och för fattig, så jag lever genom andra! Och er inredningsstil är fucking fabulous, så snälla fortsätt. I alla fall på instagram.
Klagar heller inte på att du kompletterar med bilder på målarna.
Jag har som ambition att utbilda mig till målare, och det är inte bara för att jag har en passion för tapeter och färg om man säger så huehuehuehueh

Som några andra skrev; jag skrollar förbi de inläggen. Inte för att jag mår dåligt av dem, utan för att jag är ganska ointresserad av att läsa den typen av inlägg. Jag går in på din blogg av andra anledningar. Det är inget som stör mig alls dock, så fortsätt om du känner fört!

Men ni måste ju ha gett ut en mindre förmögenhet på tapeter??! Jag vill budgettapetsera ETT rum och letar rullar för högst 300 kr styck (dyrt även det men svååårt att hitta, det är ett som är säkert) och bara det blir typ 3500 spänn för ett enda jäkla rum. Och piptapeterna är ju inte kända för att vara billiga direkt…

Jag bläddrar helt enkelt förbi inredningsrelaterade inlägg, eftersom jag är såväl ointresserad av hela fenomenet (min lägenhet ser ut som hämtad ur en IKEA-katalog från 2008, fast med fulare tapeter) som fattig sjukpensionär.
Men jag blir ju varken lyckligare eller rikare av att du bosätter dig i en tvårummare i Bagarmossen och målar väggarna med en bajsbrun utomhusfärg som du hittat i grovsoprummet. Jag har aldrig funderat på att sluta läsa din blogg för att det emellanåt dyker upp bilder på tapeter eller rustika trägolv. Den typen av inredningsinlägg som verkligen äcklar mig är av ”Vi blandar dyr design med loppisfynd”-typen, där loppisfynden är rokokostolar som var och en kostat femsiffrigt.

Jag gillar dina inredningsinlägg! Som en fellow avskyr-vitt-och-fräscht-stilen så tycker jag om att se någon som vill göra annat.
Om det är så att många ogillar det, kan en idé vara att hålla det till instagram så det inte tar mycket utrymme i bloggen.

Jag verkligen älskar dina inredringsinlägg! För du har så grym stil och mycket av det du visar är sådant som jag själv skulle valt. Tapeterna på sista bilden hade jag inte tackat nej till i mitt framtida sovrum (bor i en etta just nu och man kan inte göra mycket här inte). Önskar jag hade hus och kunde lägga ner pengar på att göra det fint omkring mig.
Men kör på! Om inte här så på instagram. Du har så grymt skön inredningsstil och man blir smått inspirerad 😀

Fortsätt posta bilder på er renovering! Det funkar som motvikt till alla allvarligare inlägg. själv är jag studerande och bor i hyreslägenhet så jag kan inte göra så mycket åt väggarna/toan/golvet/balkongen men det är kul att inspireras ändå även om vi verkligen inte har samma stil. 🙂

Jag tycker det är härligt, det är ju inget fel med att tycka det är nice med fina tapeter liksom. Bara en inte utgår från att alla har råd att köpa sig ett par tapeter, och det verkar du ju liksom inte utgå från 🙂 Hade ju varit drygt om du typ ”woooow måste rekommendera de här tapeterna, köp de så får du det jättefint!”

Älskar dessa inredningsinlägg. Du som berör ämnen som konsumtionshets och klasser osv har ju tydligt markerat vad du står för så jag tycker inte du har nåt vidare ansvar att ”dölja” nåt intresse du har. Du kanske ska börja skriva ”Triggervarning :konsumtionshets!!” som namn på blogginläggen så kan en fly om en inte har råd att suktas av ditt grymma hem. =)
Är iaf imponerad över hur genuint duktig du är på att skapa mysig känsla!! Kram 🙂

Det är skönt att nån mer än jag rockar på och tapetserar lite rejält. När vi tapetserade hela rum i blommigt och med dill-mönster så kom det ängsliga människor och sa
-Ja tapeten är ju fin och så men jag hade nog valt något diskretare och bara en fondvägg.
TRÅKAPOR!

Jag tycker det är intressant att se, man får ju se vilken god inredningssmak du har! Skulle lätt kunna ha liknande tapeter hemma av det du visat hitils! Sen vet alla att det alltid kommer finnas dom som är rikare men även dom som är fattigare än en själv. Livet är inte rättvist

Personligen tycker jag att dessa inlägg är intressanta och rätt mysiga! Men sedan kan jag inse att jag är rätt privilegierad ekonomiskt, så jag kan förstå att alla kanske inte känner på samma sätt.

Jag tyckte det var ett jävla tjat om det där huset först men följer man dig ett tag så ser man att det mest handlar om dom där färgranna och icke mainstream tapeterna…:)
Sen tycker jag vissa kommer undan med att visa lite konsumtion och vackra saker utan att det blir så hetsigt, utan mer inspirerande. Oftast handlar det om personer som reflekterat över konsumtionshetsen själva.

Kör på du! Även om vi inte har samma inredningsstil så tycker jag det är jättekul att kolla på bilderna och se hur ert hem växer fram.
Har länge tänkt göra om dotterns rum men har inte riktigt orkat börja leta efter tapeter men jag gillade tapeten som ni har valt jättemycket, den med djuren på. Vad heter den och kommer du ihåg ungefär hur mycket den kostade?

Eftersom du nu frågar så ja, jag blir rätt äcklad av det hela. Men jag blir ofta äcklad av mig själv också, tex när jag handlar dyra skönhetsprodukter från England för att slippa betala skatt. Personligen gillar jag mer att se tips på hur man kan göra fina grejer som inte bara är att köpa nåt nytt och dyrt. Men huvudsaken är att du trivs med ditt bloggande, annars kanske du tröttnar och tappar fart och det vore tråkigt.

gud jag är en sucker för dyra krämer, men håller mig faktiskt från att blogga om alla sjuka inköp jag gör. :-((((
Men grejen med min inredning är att det mesta handlar om färg och fynd. Visst har vi några dyra möbler samt dyra tapeter, men allt det som skapar stämning och gör vårt hem fint är ju loppisgrejer (och då för hundralapp inte tusenlappar. Maken är besatt av loppisar), ikea och framförallt FÄRG. Kattgirlangen t.ex, ljusslingor, (fast jag bloggar ju sällan om just det) Jag och maken älskar att ta billigt skräp och göra fint. Jag köper hellre en billybokhylla, målar och pryder med pärlor än köper nåt dyrt och massivt.

Tror inte att essensen av lycka är vackra tapeter, jag har en enda tapet som jag tycker är ursnygg, och resten är lite nedtonat, nöjd med det, men jag gillar att se vad som händer i ditt hus, och alla dina inlägg behöver ju inte vara kloka och djupa.
Personligen behöver jag lite lättja, trots att det är en dödssynd (!) för att orka fungera, och fundera, över livets allvar resten av tiden.
Körsbärsblomstapeten (eller äppelblom?) är väldigt snygg.

Eftersom det är din blogg så tycker jag du får skriva om vad du vill givetvis, men eftersom du frågar så kan jag väl ärligt säga att jag alltid bläddrar förbi dessa inlägg. Dels för att de inte intresserar mig och vi har inte samma smak men också för att det provocerar mig. Känns löjligt att bli provocerad men det bottnar nog förmodligen i avundsjuka. Jag tycker egentligen det är fel att konsumera som en galning men måste ju erkänna att hade jag inte vart fattig student så hade jag konsumerat så in i helvete, helt enkelt.
Jag tror jag blir provocerad för att jag är avundsjuk och för att inredningshets med dyra tapeter klingar illa med resten av innehållet i bloggen på ett sätt.
Med det sagt så tycker jag ändå du ska skriva om vad du vill och uppenbarligen finns det folk som gillar dessa inlägg och tycker det är kul.
Dessutom gör det en inte till en dålig människa för att man köper dyra tapeter 😉
Däremot kan jag ibland känna mig lite påhoppad för att jag gillar vitt och fräscht och skulle fått panik med så mkt färger, mönster och saker men så är jag väl lite lättkränkt också 🙂

Ja, ibland kan jag tycka att det blir mycket och då får jag ångest för själv har jag inte råd med så fina och dyra tapeter. (För har jag sådana tapeter blir jag också sådär bra och lycklig…)
MEN…MEN… sen inser jag att alla faktiskt är olika, tjänar olika, gör olika val och mitt liv ska inte bestå av beslut/åsikter från hur andra lever. Så då stänger jag oftast av datorn och gör annat och köp ångesten går över.
Jag tycker det är kul och intressant att läsa din blogg, du har öppnat upp min syn på livet när du debatterat/bloggat,argumenterat och det är jag tacksam för! 😀 (Hoppas du inte tar min kommentar som ”skäll”, för det är det absolut inte)!

Vad bra att du tar upp detta! Jag har inget bra svar att ge, men jag tycker det är bra att du funderar och reflekterar. Jag vet att jag själv reagerar en del på sådana inlägg, men jag är inte riktigt på det klara med varför, så jag kan nog inte komma med så mycket konstruktivt i frågan tyvärr 😛

Hejhej! Fattade jag det hela fel eller objektifierade du målarna i blogginlägget? Det gjorde ju bara sitt jobb men blev objekt på din blogg och som du skrev att du ville gå och titta på. Jag är för ett feministiskt samhälle men det innebär att vi ska behandla alla väl, det gäller även manliga hantverkare.

Ditt hem är kreativt och inspirerande på ett annat sätt än de designhetsande bloggarna, och jag får inte ens lust att köpa den fina tapeten på sista bilden utan att istället börja röja loss här hemma och måla och pyssla. Blanda gärna upp med lite kaosbilder med dock, för säkerhetsskull 😉
//Emma Hå

Sluta inte! Det är fascinerande att följa och varför ska du skämmas över att publicera det – man ska ta alla tillfällen att känna lycka som man kan! Man blir lycklig av olika saker och det är helt ok. Jag blir glad över att du blir glad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *