Kategorier
Vardagstrams

Glädjeflickorna / Avsnitt 4 – Snögubbar förtrycker inte

Är det en alkoholist eller feminist som luktar på systemet, och vilken av dessa är du som man mest rädd att fastna med i en hiss? Är alla män potentiella våldtäktsmän eller är de bara fina och goa killar som bara råkat dricka lite för mycket björnbrygd?

Diskussionens vågor går höga och avhandlar hat, feminismens största hot, löjlig kvinnlighet, våld, offer och grundligt, åh så grundligt, ämnet våldtäkt. Hoppas du har biljett till vapenmässan (kysser biceps) för här blir det åka av.

glädjeflickorna feminism avsnitt 4

Lyssna här, eller ladda ner på iTunes eller Podkicker!

Och STORT TACK till fantastiska Luntgatan Girls som lånat ut sin musik till oss. Ni hittar mer av dem här:

https://soundcloud.com/luntgatangirls
http://luntgatangirls.se

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Glädjeflickorna / Avsnitt 4 – Snögubbar förtrycker inte”

Jag ääääälskar dessa avsnitt!!!
Varje gång det kommer ut ett nytt har jag äntligen något o lyssna på när jag lagar mat. Det blir alltid lite bättre, lite mer genomtänkt och lite godare…

Det här har egentligen ingenting med podden (förutom kanske lite med ”men min bekanta som är så snäll, inte skulle han”-tänket) att göra. Och jag vet inte om det egentligen är hit jag borde vända mig. Men något säger mig att det är här jag har bäst chans att få goda råd (det har ju hänt förr kan man säga).
Jag fick nyligen veta av min svärmor (som hört av en gemensam bekant, som i sin tur hört det från andra i vårt umgänge) att min familjs huvudsakliga inkomstkälla, som jag förstått det, för några (5-10) år sedan dömdes för bortförande/människorov och sexuella övergrepp/våldtäkt mot två flickor i prepubertal ålder. Samt att detta ska finnas att läsa om under någon artikel på Internet (som jag dock inte kunnat hitta, även om jag fått ganska exakta uppgifter om vad den ska heta på ett ungefär).
Min partner har valt att se på det hela som ”hittepå” eftersom de som först sagt detta till vår bekanta tydligen har goda anledningar att försöka svartmåla denne och ignorerar dessa anklagelser totalt. Men jag känner att jag dels faktiskt är skyldig att tro på en historia om patriarkalt våld (rent spontant gör det också) och dels att jag inte vill ha den här personen i min, eller min familjs, närhet (eller betjäna honom och hans företag).
Hade det inte varit en fråga om så gott som hela vår inkomst hade jag redan tagit avstånd utan att blinka (som jag normalt gör i mer eller mindre ”dylika” situationer), men är rädd att både jag och min partner i nuläget är totalt fast vid denne för att få livspusslet att gå ihop. Och detta får mig att känna mig som en hycklare, och i överlag grymt dålig feminist och människa, som i slutänden sätter min egen inkomst och komfort före ”när det verkligen gäller” liksom. Jag VILL ju liksom vara den där personen som alltid är solidarisk ”min rörelse” och lever som jag lär.
Svårt att riktigt sätta ord på alla motstridiga tankar och känslor jag har angående detta riktigt, men hoppas att jag ändå gjort mitt dilemma begriplig. Tankar? Råd? Någon?

Jag tycker du ska tänka på om du är solidarisk med dina egna övertygelser och ideal och inte om du är solidarisk med din ”feminismrörelse”. Om feminism är din EGEN övertygelse och om du baserar dina EGNA ideal på feminism så kan du känna efter själv vad som i detta svåra läge känns rätt FÖR DIG SJÄLV som feminist att göra! Jag vet inte om jag tycker om det här tänket att man som kvinna känner att man måste följa med i en ström, även om den är feministisk! Fatta egna beslut och stå för dem! Svårt att ge några råd i detta fall, tycker jag också. Om inte att konfrontera denne/denna person som du har hört sådana hemska rykten om! För det kanske är lite snett att döma någon ohörd till att börja med. Skulle han merkänna eller göra nåt misogynt som tyder på att ryktena verkligen KAN stämma så är det en annan sak!

Är grymt ledsen över att jag lyssnat på alla avsnitt ni har släppt. Men är glad att det kommer ett par till.
Tack för en får lyssna på era samtal! Även om jag var ensam hemma när jag lyssnade på pratet om läskigheter och spöken så att jag blev dreträdd och fick tända alla lampor hehe. Lätt värt det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *