Kategorier
Vardagstrams

Är män generellt ohyfsade?

Är det bara jag som får sjukt ont i ryggen av att strosa runt i affärer?
Vi har iallafall handlat rosa saker samt ätit gott.

IMG_1872.JPG
Frukost.

IMG_1874.JPG
Lunch.
När vi satt på McDonalds så var det en man som rapade helt ogenerat. Varför är män på det här viset? Varför är det så att nio av tio ohyfsade människor alltid alltid är en man? Nej nio av tio är för låga odds. 99 av 100.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Är män generellt ohyfsade?”

Har väl men den dära mansnormen att göra. Men jag är glad att de ”traditionella” männen inte sminkar sig/målar naglarna/stinker parfym så som våra ohyfsade medsystrar gör i offentliga miljöer. Men det har väl med generell uppfostran snarare än med könet att göra. Fatta om männen fick härja fritt med sånt också *håller för näsan* 😉

Alltså jag håller nog med cycklekatten. Tycker att sminka sig är på samma nivå som att borsta tänderna, köra med tandtråd eller att raka sig.
Jag förstår att det har uppkommit situationer i tex Asien där det blir nödvändigt då de har långa restider och inte ens hinner sova de timmar de måste per dag. Men här? Nej det är ohyfsat liksom alla annan toalett är offentligt.
Det enda som är socialt accepterat är att smörja/måla läpparna, men även där har det sin tid och plats. Tex inte vid ett bord på en restaurang.

Tycker som du.
Tycker dessutom rent allmän att folk har börjat strunta i sin omgivnings välmående med inställningen att de får väl finna sig i att ”jag” existerar. Passar det inte så kan de gå om de inte vill behöva se ”mig”.

Träffade en kille som helt ogenerat rapade och fes med jämna mellanrum. Visst, kroppslig funktion och sådär, men när jag ifrågasatte hans beteende fick jag som svar att han ”minsann inte tänker ändra sig för någon”, att han har sin personlighet och att människor får leva med det. Intressant koncept, speciellt med tanke på allt JAG gjorde som han inte tyckte om och ville jag skulle ändra på. Och allt detta under en enda träff (för jag ville verkligen inte träffa honom mer efter det).

Innan jag förminskade bysten fick jag ont i ryggen på en gång av att gå runt. Otroligt jobbigt och tungt.
Nu har jag inte haft ont i ryggen på väldigt länge, skönt som fan!

Har sett sååååå många (äldre) män på tunnelbanan etc som sitter och GRÄVER långt in i näsan, länge och väl, för att sedan inspektera vad de hittat där inne. Hur många kvinnor har jag sett göra så i det offentliga rummet? NOLL.

Har sett flera män köra en ännu värre få-bort-snor-stil; hålla för ena näsborren och fräsa ut snoret, rakt ut på gatan. Sedan samma med andra näsborren. Och passa sig den som går förbi och kan bli träffad av snorlobban. En gång var jag nära att gå rakt i snorattacken, mannen brydde sig ej utan gick vidare ett kilo lättare.

Min teori är dels att män i större utsträckning inte bryr sig lika mycket om vad folk ska säga eller tycka om allting och dels att de har uppfostrats så. Män gör sånt tokroligt ibland men fina flickor gör inte så.
Jag tycker ingen borde göra det i det offentliga rummet utan borde ha vett nog men tyvärr är vi inte där.

Men herregud! Det pratas ofta här om lättkränktheten hos de som inte delar era åsikter men detta måste väl ändå vara höjden av lättkränkthet? Jag rapar när jag behöver rapa, sen kanske man inte behöver ”ta i” för att göra den mer ljudlig. Det gör jag endast i rätt sällskap. Men inte fan tänker jag hålla inne en rap och få ont i magen bara för att någon tycker att det är ohyfsat.
Det anses även ohyfsat att tugga med öppen mun, ska inte de som gör det få äta offentligt då tycker du/ni?
Tycker att rapar och fisar är viktiga ämnen för kvinnor, eftersom det är så otroligt tabu. Det är även ett perfekt sätt att undvika att bli sexualiserad av både främmande män och manliga vänner, samt undersöka kvinnosynen i sin omgivning.
Sen är det otroligt skönt också, och man känner sig som ett lejon som vrålar !
PEACE!

”Det anses även ohyfsat att tugga med öppen mun, ska inte de som gör det få äta offentligt då tycker du/ni?”
Nej jag tycker inte att en ska få göra det såvida det inte beror på medicinska anledningar.
Själv tycker jag att vi borde sträva efter ett mer ”kvinnligt” samhälle och inte ett som idag anses som det manliga. Ett samhälle fullt av hänsyn till andra och inte ett där vi skiter i vad andra tycker.
Och du, jag tror att det är få som har något emot om du måste rapa, bara du gör det så diskret som det går 😉

det är så ÄCKLIGT. det vidrigaste måste nog vara män som tar sig friheten att pissa överallt, dock. typ vid busshållplatser, mitt i centrum, vid ingången till pressbyrån, på spårvagnar/tunnelbanor etc.. blä.

Ryggsmärtor vid shopping är rätt vanligt faktiskt. Det ständiga startandet och stoppandet när en går och kollar på grejer samt att en ofta går långsammare i den situationen, ger en ganska ogynnsam belastning av ryggen. Sen kanske det blir en del kassar (och/eller barn?) att bära på :-)?
Fikat och lunchen ser gött ut alltihop 🙂 är det en kanelbulle bredvid kladdkakan btw? Har en kanelbullefetish och vill gärna veta var jag kan hitta den för den såg god ut 🙂

Själv har jag slutat dölja när jag behöver rätta till trosorna och det är en sån galen befrielse! Förut har jag alltid kollat noga så ingen varit i närheten när jag rättat till trosorna, kliat mig i ljumsken eller på fittan. Fan, en kompis blev totalt utstirrad på stan när hon stoppade ner skjortan i byxorna … Samtidigt ser man minst tio män per dag klia sig på kuken.

Jag har magproblem och måste rapa när jag äter för att undvika kramper. Men om jag sitter på restaurang, snabbmatsställe, café eller liknande så tycker jag det hör till allmänt hyfs att göra det diskret. Skumt dock att en del inte reagerar på att folk rapar öppet och högljutt men får panik om en mamma börjar amma sitt barn.

Ja för fan. Senast idag så hostade min manliga lunchkamrat rätt ut över bordet med vår mat. Har en även manlig bekant som i tid och otid RAPAR och kliar sig på pungen. Mysigare kan man ha det!

Off topic – pga av Mcdonalds(ve dem)
som en vän som blev vegan sa. – mitt ex sa, du som är en sån intelligent människa borde ju vara smart nog att inte äta kött. så blev hen vegan, för att respektera sig själv och andra varelser, alltså djuren. tycker att diskussioner kring intersektionalitet bör innehålla analys kring det förtryck som djuren ständigt utsätts för- för det är också förtryck och våld. dagligen.
https://feministisktperspektiv.se/2014/04/08/inkludera-djuren-i-den-intersektionella-analysen/
Feminismen är den mest progressiva rörelsen i samhället därför är det självklart att djuren skall inkluderas både i den intersektionella analysen och i kampen för ett samhälle fritt från våld och förtryck.
en liten ivägstickande tankeställare.

Ja! Det är inte bra med ryggont vid shopping, bort med affärerna! jag känner mig KRÄNKT av affärerna som ger mig ryggont och alla äckliga människor runtomkring som rapar och har sig! Rullstolar till alla och bidrag, assistenter och gratis mer skräpmat, gott så!

Jag ser män som står och pissar offentligt jämt. En gång precis vid trappan ner till tunnelbanan där jag bor. Det är så jävla äckligt. Jag blir så förbannad på sånt..! Den där gången ropade jag högt ”fan vad äckligt, det finns faktiskt toaletter” och sen gick jag ner till mitt tåg. Känner även igen historien om snubbar som på perrongen eller gatan håller för ena näsborren för att sedan helt ogenerat skjuta ut en snor-projektil ur den andra. Gärna utan nån som helst förvarning för ”här kommer jag och havet bör klyva sig där jag går”. ÄCKLIGT! Huuur kan en vara så självupptagen och egocentrisk..?! Översittare. Tänk om alla skulle gör så? Hela stan skulle osa av piss och en skulle vara täckt av ett snor regn när en kommer hem, komplett med ett självförtroende som är nedbankat i skorna. Fy faen.

Jag rapar ständigt och inte alltid tyst, det är en fullkomligt naturlig grej! Varför ska fittbärare skämmas när penisbärare får göra som de känner för? Rapar, fiser och ber sig allmänt ”äckligt” åt… Uscha!

Varför ska någon människa alls bete sig äckligt? Varför ge efter för lägsta nivån istället för att vi alla strävar mot större hänsyn? Vanför inte kräva att män blir mer som kvinnor istället för att vi blir mer som män?
Vad kommer här näst? Att kvinnor också kissar på golvet runt toaletten istället för i den?

När folk går runt och rapar högljutt blir jag äcklad oavsett oavsett vilket kön personen är. Samma sak gäller folk som petar i näsan, kliar sig i skrevet eller går och lägger ljudlösa äggfisar. Brakare är väl inte riktigt samma sak eftersom jag åtminstone inte upplever att folk går runt och fiser högljutt och om någon skulle göra det så vet man ju åtminstone vem det är 😀 Det är värre med folk som smygfiser och man inte märker något förrän man står en meter ifrån personen och slås av en lukt som man liksom kan smaka bläääääää…
Alltså ärligt, jag tycker inte det är 9 fall av 10 män. Kanske 6 av 10? Fast då kanske det beror på kvinnorna i min närhet haha! Vissa av dem är rätt nasty 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *