Kategorier
Vardagstrams

Glädjeflickorna / Avsnitt 1 – avsnippet för fula

OBS! Glöm inte bort att lyssna på vår presentation! (så att ni vet vem som är vem)

————————————————————————–

Kan den fula ankungen få ett lyckligt slut även om hen gör en Mork, åldras baklänges och blir både äldre och fulare? Är man lyckligare som vacker eller när man blivit bekväm med sitt fula yttre? Varför tycker inte samhället att kvinnor bryr sig om mäns utseende? Vi bevisar motsatsen grundligt genom att lusta efter gudalika porrmän i flera minuter.

Dessutom: Hur påverkas vi av porrideal? Hur påverkas Natashja av att ha kameror i budoiren? Hör om detta och mycket mer!

Glädjeflickorna podd
Här kan ni lyssna på avsnitt ett: Avsnippet för fula
Avsnittet finns också på Itunes.
Nu är vi visserligen helt nya på detta men jag tyckte vi var ganska roliga. Eller ja okej då, det är Lisa som är rolig men vi andra får rida på det. Oh! Glöm inte att prenumerera på framtida avsnitt och glöm inte att rate’a podden också!
betyg
Och – lite bildreferenser till avsnittet: Lisas grekiska gud (får bara klickas på när ni lyssnar på avsnittet)
Mina vapendragare är Lisa // Mondo Kanel och Hanna // Flickvänsmaterialet. Både är ju skitroliga och har skitroliga bloggar.
——————————————————–
Tack till Luntgatan Girls vars grymma musik vi fått låna! Låten ”Håll käften” kan ni lyssna på i slutet av avsnittet eller om ni klickar här

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Glädjeflickorna / Avsnitt 1 – avsnippet för fula”

Lyssnade men fick ångest och stängde av. Fast det beror inte på att ni är dåliga utan på att jag är den fula ankungen som blev en sexbomb och vart totalt bombarderad med hur vacker jag är från andra för att sen bli överviktig och nu börjar bli rynkig. Jag anses fortfarande som en vacker människa och det har gett mig både privilegier men även skapat skit få jag varit så hårt objektifierad och utseende ger mig ångest bara samtidigt som jag vill anses som snygg då det är en stor del av min identitet.

Lyssnade på starten. Intressant men jag rycker det känns jobbigt art göra om snygga/fula människor. Det väcker obehag hos mig. På något sett har jag en (naiv?) tanke om att” shit vad skönt. Jag är vuxen nu. Väga in saker som charm intellekt värderingar blablabla etc. Men i diskussionen lyfte ni ful/ snygg perspektiv typ som ett klass/könsmaktsowrspektiv. Menar ni så? Hur som helst det känns konstigt i magen på mig att diskutera ful/snyggrejen…

Gillar ämnet, även om utseendet är subjektivt så är det ett bra ämne att diskutera. För kvinnor är ju ofta objektifierade och bedöms ju alltid utefter hur de ser ut, så tycker det är ett bra ämne att ta upp!

Jag tror att det ändå är subjektivt med utseende, men att ”media” + andra starka intressen förmedlar en annan bild. Den bilden förstärks sedan genom reklam och så går det runt och runt.
Jag som kille blev också lite illa till mods, inte av vad eller hur ni sa utan kanske för att det ni sa har många poänger. Jag är själv ganska lik James Deen (han den som någon tyckte var ful) och känner därför att det känns lite jobbigt att höra. Men tycker alla att han är ful? Tycker alla att den andra är en grekisk gud? Jag undrar det.
Det känns ibland som att det bara finns två ”val”: antingen så är det bara att hänga på race:t och piffa upp sig, klä sig på ett visst sätt & följa trenden som säger vad som är rätt och sen hålla tummarna & hoppas på det bästa och bli ett ”offer” för vad alla andra tycker om en – eller så är det tvärtom: att det bara är som att stänga av & skita totalt i vad andra tycker. Det blir nästan lite antingen eller.
T.o.m. ni verkar ju tänka så rent allmänt att ”den är snyggare än den…”, eller? Redan där finns ju en gradering som ligger bortom det subjektiva? Bortom den personliga smaken och det blir till en gradering av utseende som ungefär ”den där är snyggare än den där, enligt de flesta…”. Jag är uppenbart naiv, för jag har börjat se detta först nu. Gick å andra sidan klädd i Grodan Boll-tröja på högstadiet, så det kanske inte är så konstigt.
Skulle även vilja inflika att ”bita ihop” är något av den värsta skiten som killar får lära sig sedan unga år. Något annat som är djupt rotat rör ”kuken” och dess storlek. Att säga något annat än att det är en fruktansvärd sits som kille är nog möjligt, men jag tror att det är många som håller god min & ”biter ihop”. Kukens storlek är alltså något som rör utseendet och som hetero-porren har på sin krav-lista (tackar!).
Varför måste detta utseende-hets-skit fortskrida?

Just det där med att bita ihop är någonting jag för en gångs skull inte avundas er killar. Tänk en pojke som slagit sig och bara vill krypa in i någons famn och gråta, men får bita ihop och hålla inne smärtan? Tycker det är helt sjukt att pojkar och män förväntas trycka undan vissa känslor. Inte undra på att vissa blir känslokalla till slut?
Sen att pojkar har andra privilegier är en annan sak.

Ps. måste erkänna att jag stängde av 22 min in. Inte intressant med massa tyckande om utseende MEN jag ser med spänning fram mot kommande avsnitt. Gärna lite föräldrasnack, där tycker jag DU är bäst!

Tyckte också det var trist att ni pratar så negativt om ert utseende.. tex när du sa ”Oscar har ju uppenbarligen dålig smak” och syftade på dig själv 🙁 Eller när du sa ”brösten är ju inte snygga när man ligger ner och de inte står rakt upp”.. Tycker det är precis den sjuka och förvridna bilden om vad som är snyggt vi behöver motarbeta och inte förstärka! Vem har bröst som står rakt upp när man ligger ner liksom?! Tråkigt att få höra att tom ni anser det som fult. Såg fram emot att få lyssna på starka kvinnor som inte klankar ner på sitt utseende hela tiden (för omväxlingsskull).. Skulle vilja ha en mer positiv boost för kvinnor så att fler vågar släppa tankarna på hur man ser ut hela tiden! Ser fram emot fler avsnitt, tycker ni är härliga men blev lite ledsen av att ni klankar ner på er själva.

Åh, jätteintressant! Gillar verkligen perspektivet. Nåt jag tänkte på (kanske är gnällig men) var att ni pratade en del i munnen på varandra vilket var lite störande + att ljudnivån var väldigt ojämn men allt annat var grymt bra! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *