Kategorier
Vardagstrams

Sånt som föräldrar gör

Har ni också en mamma som, när ni sitter och skiter, bankar på dörren och ba ”kom du också! Vi ska äta paj!” Hallå? Tror hon jag sitter här bara för att fördriva tiden? Jag kommer väl för fan när jag är klar?!

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Sånt som föräldrar gör”

”Vad gör du?” när man är på toa är ju också en klassiker.
Men det här med att människor fördriver tiden på toa är ju också jäkligt vanligt. Läsa tidning, såsa med telefonen, spela spel etc etc. Det blir ju väldigt hetsigt mot de som faktiskt INTE gör sånt på toa, som faktiskt frickin sitter och skiter och inte behöver påhejningar utifrån om att man ska skynda sig.

Min syster frågar alltid ”Frida är du på toa?” och jag svarar Ja, sen kommer klassikern; ”Vad gör du?”.. Jag svarar dock alltid något sjukt sarkastiskt, typ att jag äter chips eller yogar.

Förutom det som ni andra berättat så brukar min mamma även ofta köra den här: ”Vart tog du vägen? Var är du? Hallååå?”
ÄNDA tills jag svarar! Hallå lägg ihop två och två. Är jag inte nån annanstans så kanske jag är på toa. ._.

Hahaha ja. Och alltid ”vad gör du då?” – Skiter.
Fast, grejen att hon frågar är för att jag oftast segar med mobilspel. Haha! Men ibland är det ju faktiskt inte alls det jag gör!

Min pappa brukar också fråga om det gick bra eller är bra efter jag varit på toabesök längre än någon enstaka minut.. troligtvis också pga problemmage.
Men undviker helst att diskutera mitt toabesök om jag vill så berättar jag 😛

Hahaha åh nej… Får mig att tänka på farmor som, när jag som menstruerande trettonåring var på toa, ställer sig och bankar på dörren och skriker ”hallå! Vad gör du där inne?! Är du dålig i magen?” Tack för privatlivet liksom, haha.

Jag gör tvärtom. När jag är på semester med mamma och så är hon ”borta” brukar jag högt fråga var hon är. ”På toa” skriker hon.
”BAJSAR DU!?” blir min självklara respons.
Jag gillar att få henne att skratta (och så hjälper det nog att skratta om man är hård i magen eller så tänker jag…)

Åh ja samma här, hatar det..
Hatar också när folk envisas att börja prata med en genom dörren när man sitter och skiter? Frågar hur dagen var eller om kommande planer osv. Lämna mig ifred för fan?? Jag kan ju knappast vara ensam om att känna att jag helst är ensam när jag bajsar.

Mamma ställer sig i trappen och gapar ”MAAALIN! MAAAALIN! Var är du?? VARFÖR SVARAR DU INTE??” tills jag svarar, så då får man skrika ”FÖR ATT JAG SITTER PÅ TOA!!”
Skönt att höra att det inte bara är jag. Det hjälpte, haha.

Jag är personen som frågar detta till min sambo.. men det är för att han ”fastnar” där inne i lätt 20 min med sin iphone och vi håller tex på att laga middag, lägga barnen, städa.. då passar det så bra att försvinna aka skita i 20 min… innan hans förbaskade iphone tog det inte så lång tid =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *