Kategorier
Vardagstrams

Vad ska man prata om egentligen?

Tänk om jag skulle starta en podd. Alla gör det ju nu för tiden så inget nytt, sen in i matchen osv men tänk om? Tänk om jag kunde få höra min egen röst tillsammans med flera andra, jag som är så himla självgod och har så mycket att säga? Vilken dröm va?

Närå men allvarligt. Jag har såklart funderat på det men funderingarna kommer inte längre än dit för jaha, vad skulle man prata om? Feminism såklart men hur länge kan man älta samma diskussioner om och om igen och finns det inga andra frågor som är intressanta? Feminism, klass, socialism, politik, fatacceptance men också hår, smink, föräldraskap, vänskap, TV, spöken, psykisk ohälsa, treo, bajs, husdjur….? Vad pratar man om då?

Vad är folk intresserade av egentligen? Vad vill ni lyssna på? Om ni fick bestämma vad tio avsnitt skulle handla om, vad skulle ni bestämma er för då? 

podd

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Vad ska man prata om egentligen?”

allt de du nämnde är ju områden som behövs lyfta ur olika perspektiv med olika kopplingar hela tiden, så tycker inte man kan ”tjata å prata” om det tillräckligt. kör hårt !!!!!!!

You had me at spöken. En timme Lady Dahmer som snackar om det paranormala = yes please.
Annars hör jag gärna mer om seriemördarna och/eller berättelser från serial killer central, hur en hanterar sexister/rasister/kroppsfaschister i sin närhet, barnuppfostran, klass, utseende/no poo och gärna en hel timma om Snigelkrabban.
Åh just ja, PLZ SNACKA OM SPEL/GAMERGATE/ANITA SARKEESIAN. Kanske även bjuda in mannen, myten, skägget då också? Eller nja, han kanske inte bör uttala sig politiskt ang spel..?

Det skulle vara coolt och kul om du i varje program hade olika gäster, finns så många olika professorer, bara att ragga på universitetet, det skulle komplettera och göra podden väldigt intressant. Har haft fantastiska föreläsare på universitetet som pratat feminism och genus utifrån så många olika perspektiv; historiska, nationalekonomiska, kriminologiska, idéhistoriska, ragga på dessa vet ja. En sådan podd skulle bryta sig bort från bloggen och dina ämnen här och skulle fokusera en del på vetenskap vilket alltid är roligt att förena med våra vardagliga liv.

Åh vilken bra idé! Hade älskat en sån pod, en mix av egna tankar och funderingar och det vetenskapliga/historiska perspektivet. Yummy!
När det gäller fat acceptance hade det ju varit perfekt med en läkare/forskare som kan sin sak som förklarar hur kroppen fungerar när det gäller fetma och hur ”lätt” det är att gå ner i vikt och behålla den vikten samt varför det är som det är med våra kroppar.
Det kanske är svårt att hitta personer som ställer upp gratis, men intressant och kul hade det varit!

Behövs inga gäster (kanske Apan någon gång ibland), vill egentligen bara höra dig snacka om allt mellan himmel och jord. Å gu så nice, den är redan med på min topplista! Snälla PleaZE GÖÖR DET!!!

Feminism går aldrig att älta för mycket! Så du kanske kan visa att feminism är allt? Typ varför kvinnor har ”svårare” att bajsa offentligt eller varför mens är så ”äckligt” eller om bostadsbristen och hur det påverkar kvinnor osv. Men snacka gärna om bajs och magproblem! Och bjud in Fanny, amra, Maria och andra coola kvinnz. Låt _gärna_ trans-kvinnor och rasifierade kvinnor ta plats! Vore fint! Kram ❤️

Jag gillar ju också när du skriver om barn och genus, vardagen med barn i allmänt men det är ju för jag själv är i det också. Annars tycker jag också det där med seriemördare är spännande, och människors beteende, vad formar oss att bli de vi är. Arv och miljö. Jag var på ultraljud idag och är nästan helt säker på att jag såg en liten snopp. Tankarna har redan börjat snurra, hur gör jag för att undvika att han faller in i den ” typiska pojkrollen”.. fel av mig kanske, men kan inte rå för det… Vill ju tro att jag ändå kan påverka mina barn till att inte falla in i stereotyperna, men misstänker att jag kommer få det jäkligt tufft där ute senare 🙂

Intervjuer eller snack med gäster som gör feminism på olika sätt och hur dom upplever det.
Feminism på 100 olika sätt typ. Du kan ju även intervjua dig själv några gånger i den frågan..:)

Läste något uppmuntrande angående poddar. Jag tror det var hon Amanda Widell/Schulman som i en intervju nyligen påstod att ”haters” på nätet inte verkar orka med att lyssna på poddar, så det är mycket mer pepp att göra en podd än att blogga. Har nu ingen aning om det stämmer, men det är ju i så fall ett plus i kanten 🙂

Jag är poddfantast (lyssnar nästan 24/7/365 på poddar, kan lyssna på samma podd om och om igen om den är bra) och jag hade lyssnat på din podd any day om du haft någon! Skaffa, pretty please with sugar on top? Du är awesome – Hur skulle det hela kunna gå fel? 🙂 <3

Jag hade önskat att du bara snackade om en sak. Allt är så spretigt och tvärvetenskapligt nu för tiden och jag saknar verkligen nördarna. Det hade varit sååå intressant att lyssna till någon som dissekerade sönder ett ämne, typ bindor. Ok, kanske inte just bindor men du förstår vad jag menar. Att i fyra-fem avsnitt bara behandla en eller två frågor och sen gå över till nästa. Att verkligen prata sönder något tills det knappt finns något mer att prata om. Det önskar jag 🙂

Emellanåt släpper man in lyssnare som får ventilera sina åsikter. Dock får de inte ställa några nya frågor, utan hela tiden ska samma ämne/fråga behandlas. Om nu temat är feminism så finns det ju hur många frågor/ämnen som helst att välja bland 🙂 Vidare kan man ju släppa in forskare, kända tyckare, studenter, knegare, unga, gamla… Alla man hittar som enbart ska enbart diskutera det valda ämnet. Sjukt lärorikt tänker jag mig att det kan bli!

Prata om ditt liv!!! Och allt som du skriver om! Vad du tycker om olika saker, hur du gör med barnen i olika situationer, no poo(!), feminism och genus såklart, hur man kan bete sig själv för att inte hjälpa till att upprätthålla patriarkatet. Kan inte bli dåligt! Bara kör på, kommer äga hur du än väljer att göra.

Seriemördare, spökerier, egna upplevelser, relationer på ett eller annat sätt, feminism (såklart), hur du/ni handskas med era rädslor etc. 🙂 skulle älska en podd med dig! Poddformatet är det perfekta, enligt mig. Och din röst är så himla behaglig!

Komplimanger, fatshaming, klasklyftor, föräldraskap, manshat/kvinnohat, våld i nära relationer, rasism, HBTQ, cis/trans, feminism. Bjud in gäster med djupa kunskaper inom ämnet och ha ett samtal. Jag skulle definitivt lyssna!

Så roligt om du skulle starta en podcast, lovar att vara en trogen lyssnare från dag ett. Något jag älskar är när poddaren vågar vara personlig, alltså inte berätta hela sitt privatliv, men prata mycket om egna erfarenheter, gamla upplevelser från barndomen som format osv. Utgå gärna från en händelse i vardagen och diskutera sedan vidare på ämnet med feministiska infallsvinklar osv.
Känner själv att jag svamlar på MEN, det är alltid mest intressant då samtalen utvecklas på ett naturligt sätt och gärna med överdrifter osv.
Eftersom du är så grym tror jag inte det spelar någon roll vad du pratar om, skulle älska att lyssna på dig föra en dialog om dig själv i 50 minuter. Skapa en podd och jag lovar att komma med pepp och konstruktiv kritik!!

Åh ja ja ja! Starta en podd och ha gäster. Jag skulle vilja höra samtal och inte intervjuer. Ett tema per avsnitt, så att man vet vad man får och det inte blir så spretigt. Bjud in karin & sara(karins konstgrepp och sara togstad, råbra podd i övrigt). Ämnerna du tar upp kan nog va ganska spridda… Behöver inte skilja sig från sånt du tar upp i bloggen. Tycker att gästerna kan få bidra med nått ämne också

Du skulle kunna ta med aktuella nyheter och prata om dom ur en feministisk synvinkel. Så blir det alltid färskt och fräscht så att säga och ett gött alternativ till vanliga nyhetsanalyser hehe!

Brukar sällan orka lyssna på poddar och har svårt att hitta något som passar/intresserar mig…men jag skulle ÄLSKA att lyssna på dig! Så mycket jäkla bra grejer som du vräker ur dig cirka jämt! 😀 Skulle knappt spela någon roll VAD du pratade om för tror du skulle göra allt spännande och tankeväckande (as usual), men tycker du har skitbra förslag där redan ju, samt blir aldrig uttjatat med dig. Go Lady D! 😀

Ps. Skulle även älska om du gjorde en bok! Eller flera! Men tänker mig en ”Feminism för nybörjare”, kanske baserat på best of bloggen… Innan jag hittade hit hade jag svårt att förstå feminism, hade typ bara kommit i kontakt med ämnet på internet och upplevde att många andra feministiska bloggare skriver väldigt långa och invecklade texter med krångliga ord, speciellt för den oinsatte, som kan vara svåra att ta till sig och förstå (nu har ju jag npf också, men ändå…).
Har ofta svårt att förklara feminism för andra och tänker ofta på att det vore så himla bra att slänga fram en handbok från Lady D, för du skriver så att alla kan förstå (men ändå sjukt bra liksom). Och jo…en kan ju visa bloggen för folk också, men en del använder inte internet och många av de som gör det läser inte bloggar, samt att inläggen är utspridda över många år så kan vara svårt att hitta precis det en söker…
Skulle iaf köpa en sån bok till ungefär alla jag känner! 😀

Jag skulle gärna höra en podd av dig.
Jag har inte läst alla andra kommentarer så jag kanske skriver samma sak som tjugo andra. Men jag tycker att du kan podda om samma saker som du bloggar om. Tex hur viktigt är kön för barn, föräldraskap, feminism osv. Dina bloggar skulle kunna avgöra ämnet för podden. Skriver du om amning eller shn så kan podden handla om det.

jag skulle följa din pod, jag tycker du skulle ha en pod typ ala Alex och Sigge, där du bara pratar om de som faller dig in. Dina vardagsbetraktelser och anekdoter osv. Givetvis mkt faminism och genusmedvetet föräldraskap.
Tror inte på ett bestämt ämne per pod för då kommer det tillslut ta slut på ämnen samt att vissa ämnen inte intresserar mig så mycket så skulle du köra en hel pod med bara det ämnet skulle jag inte lyssna. Smartare då att ha mer öppna avsnitt där du blandar lite =)

Gör en podd!!!!
Avsnitten kan ju fokusera på olika begrepp, exempelvis fatshaming, patriarkat osv. Det kan börja med en begreppsdefinition där du/ni reder ut begreppet och sedan diskuterar varför det är viktigt osv. Det finns många begrepp inom feminism som man känner att man inte har så mycket koll på.

Jag tycker det vore asbra om du startade en podd! Några exempel på ämnen skulle kunna vara hur en hanterar jobbiga patriarkala grejer i vardagen, typ som relationer, att alltid få sitt utseende recencerat (hur hanterar en människor som ger en ”komplimanger” en faktiskt inte vill ha?), att inte ta på sig massa ansvar och skuld för saker som en inte borde (och hur en vet när en borde och inte borde det), osv.
Sedan skulle det även vara väldigt kul om du hade något läs/koll-tips i varje podd, allt ifrån böcker till yotube-videor som du tycker folk borde se. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *