Kategorier
Vardagstrams

Jag idag

20140915-072802-26882033.jpg

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Jag idag”

Det värsta är nog att folk inte tar reda på vad de röstar på när de r röstar på sd. De gör inte ett skit för sina älskade pensionärer, de kan inte ett skit om invandrarfrågan (de er bara ett enkelt svar för en oerhört komplicerad fråga som dessutom handlar om levande människor, de är inget parti för kvinnor och absolut inte för hbt-personer.
Som transman blir det extra jävla personligt. Väldigt många människor anser ju redan att de har rätt att begå övergrepp på min kropp men att 13 procent av riksdagen vill ha kvar att jag ska tvångssteriliseras… Kan säga att det inte precis gör att jag känner mig tryggare.

Åh fy vilken slemmig bild 🙂
Jag hade jättesvårt att bestämma mig för vilka jag skulle rösta på. Jag bestämde mig först när jag hade kommit in i vallokalen! Det blev Fi till riksdagen och Mp till kommun och landsting.

Det är en svart dag idag. Tillika på allt har jag en ingift släkting som ställde upp i kommunalval för SD. Jag mår illa. Vart fan är vi på väg?! Vi är alla förlorare, finns ingen som vann förutom rasisterna.

Jag röstade på FI och jag är så jädrans stolt över det fastän dem inte kom in. Jag röstade för en förändring, en riktigt STOR förändring som många inte förstår sig på eller litar på men som jag tror STARKT på att samhället behöver. Och jag är inte ensam om det. 🙂
Jag velade mycket mellan VP, MP eller FI. Men efter att ha sett Gudruns Homeparty på youtube så blev jag 100 % säker. DET är samhället jag vill ha! Och jag förstod att det kommer kräva mycket energi och tålamod. För så som LD har själv skrivit ett par gånger: Feminismen innebär att man rannsakar över sig själv. Det är INTE lätt att få andra personer att ändra inställning, speciellt inte när man måste erkänna fel som inte är så smickrande mot sig själv (ojoj, vad jag har fått skämmas som en hund efter att jag läst på feminism. Har lärt mig så otroligt mycket om mig själv efter att jag blev feminist, inte bara hur samhället ser ut).
Nästa val kommer jag rösta på FI igen och tills dess kommer jag engagera mig så mycket som möjligt för att sprida kunskapen. Jag tycker FI är det enda parti som ständigt utvecklas och drivs av nyfikenhet samt passion för att nå sitt mål – jämställdhet. Sådant parti vill jag ha med i riksdagen!
F! 2018!! 🙂 Nu är kampen viktigare än någonsin!

Grät till fem i morse och gråter nu. Snart rycker jag upp mig och fortsätter, men idag känns det tungt.
Det parti som är för jämställdhet och mot rasism tog sig inte in – och det parti som är rasistiska och mot jämställdhet fick 13 %.
Vad fan.
Man hade kunnat rösta för något man tycker är viktigt.
För skolan, äldreomsorgen eller kanske för eller emot privatisering.
För av- eller upprustning av försvaret, mot ungdomsarbetslösheten eller kanske för högre löner till lärare eller sjuksköterskor.
Man hade kunnat rösta för miljön eller för jämställdheten.
Istället väljer man att rösta för nazism, homofobi och kvinnoförakt.
Hur jävla fel kan det bli?

Jag vill ändå påstå att det är ganska många partier som är för jämställdhet (om än inte lika tydligt formulerat som Fi) och mot rasism och att väldigt mångra röstade på dem.
Visst är det tungt att 13% valde SD, men 87% gjorde det inte.

Jag tycker också att det är svårt att inte känna att luften liksom pös ur mig när F! landade på 3,1%. En stor besvikelse och på det slaget i ansiktet med SD:s siffror…
Det som får mig att ändå känna glädje är att F! nu får partistöd samt att vi tog flera platser i kommuner runt om i Sverige. Det känns dessutom som om många som sympatiserar varit för unga för att rösta detta valet, men kommer att ha åldern inne om fyra år.
Och då jävlar!

Nu är jag inte heller SDare, men jag kan verkligen förstå varför SD fick så mycket röster som de gjorde. Visst, det finns en del rasister som röstar på SD men de allra flesta är inte det. Däremot så är de kritiska till den invandringspolitik som förs idag, de är trötta på de övriga partierna som inte ens vågar närma sig den frågan och speciellt så är SDare trötta på den smutskastning och opartiska drev mot partiet. Ju mer hatkampanjer som körs mot SD, ju mer röster får de. Det här är medias fel eftersom de aktivt är med och trissar upp en hatisk stämning som genomsyrar hela Sverige. En klok expertkommentator sa igår på SVTs valvaka att vi ska sluta lyssna så mycket på vad ledarna för SD säger utan vi bör lyssna på vad SDs väljare säger. 13 % utav svenska folket är inte rasister. Försök att förstå vilken oro bland befolkningen som utlöser det här istället. Man gör det väldigt enkelt för sig om man bara viftar bort alla som rasister. Om 13 % blir utfrysta och ignorerade nu så kommer det bara leda till att SD får ännu mer röster. Ni borde tacka media idag för att de har hjälpt SD till så många röster. Nu står vi ju här med en totalt handlingsförlamad regering och med ett missnöjesparti som ev vågmästare på 13 %.

Nej problemet är inte invandrare eller vår invandringspolitik. Välfärden och skolor blir sämre och vi har hög arbetslöshet. De som röstar på SD vill ha ett enkelt svar och någon att skylla på och SD ger dem det. Allt är invandrarnas/judarnas/romernas etc. fel. Det fungerade utmärkt för Hitler.

Blir så jävla ledsen. Kommer ihåg bara för ett litet tag sedan när jag bråkade i något kommentarsfält angående deras förslag att förbjuda tiggeri. Suck. SD. Hur många gånger har de inte kommit fram i media att sverigedemokrater uttryckt sig grovt rasistiskt på nätet? SD sparkar på de som ligger och igår fick de 13% av rösterna. Är besviken.

Blir så jävla ledsen. Kommer ihåg bara för ett litet tag sedan när jag bråkade i något kommentarsfält angående deras förslag att förbjuda tiggeri. Suck. Hur många gånger har de inte kommit fram i media att sverigedemokrater uttryckt sig grovt rasistiskt på nätet? SD sparkar på de som ligger och igår fick de 13% av rösterna. Är besviken.

Om fyra år. Då fan gäller det. Har sett så många, så många som inte varit 18 i år men som velat rösta F!. Om fyra år gäller det, och då är vi fler och starkare än någonsin. Barn förstår mer än vi tror, och allt fler unga (däribland jag) tror jag förstår vikten av att SD måste ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *