Kategorier
Vardagstrams

Nåt måste hända

Behöver nog göra radikala förändringar om jag inte ska gå i tusen bitar. Gick in på Twitter idag och redan efter fem minuter så är jag som urblåst. Internets rövhål. Det är liksom inte ens kul längre? Det ger mig ingenting. Ingenting annat än ångest, krav, hat från antifeminister och hat från medfeminister:

   

   

(Ja alltså dessa citat är från andra feminister, ifall det var oklart) 

Och så det sedvanliga: sexism, hot, idioti och skit.

Tänker alltså att jag behöver: 1. Cutta ner på det som drar energi. 

Men också 2. Ägna mig mer åt bloggen OCH 3. Renovera bloggen! Typ ändra hela designen. Måste gå vidare, det är ej 2008 längre och jag är ej ”provokatör” på samma sätt som då. Jag behöver VÅRSTÄDA och nystarta eller nåt. Vill skriva mer om föräldraskap och mer om grundläggande saker? Gå tillbaka mer to mah roots. Min styrka är där.

  

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Nåt måste hända”

Du vet bäst vad du mår bra av och att ägna dig mindre åt det som bara tär låter som ett sunt beslut. Ville egentligen bara säga att jag tycker att din bloggdesign redan är asbra. Ovanligt lättnavigerad, älskar den tecknade bilden av dig och den ordlisteliknande titelraden. Och de fem ämnesområdena precis under.

Min uppfattning av twitter är att det mest består av drev bestående av olika klungor som far fram. Har du inte ”rätta” åsikten så blir du halshuggen och hängd. En uppfostringsanstalt snarare än ett rum med högt i tak där alla olika åsikter kan få plats att luftas (och då bortser jag här helt ifrån alla dem som bara driver runt för att vara elaka och värre).
Detta beteende verkar alla olika falanger syssla med oavsett politiks hemvist. Ingen grupp kan säga sig vara bättre än den andre.
Jag som liberal skulle tex aldrig ”våga” diskutera något med en vänster-feminist, utan inser att snart så skulle en hel flock vilja ”diskutera” med mig. Sorgligt!
Måste faktiskt säga att jag uppfattar twitter som ett värre ställe än flashback. Har inte konto på något av ställena. Skulle aldrig palla.

Låter som jättebra beslut. Fuck twitter, stanna här på bloggen och lek med oss forever and ever (och lukta på blommorna)!
Ursäkta att åsikten framförs som tramsigt svammel fyllt av filmreferenser men jag har just sträcklyssnat på de sex första avsnitten av glädjeflickorna och är lite hög på det. Har inte hört dem förut, dumt nog.
Ps. Jag är också rädd för zombies, för de finns och jag är rädd att de snart blir fler. Ds.

Det låter klokt att skala bort det som slukar din energi och bara skapar ångest och negativa känslor. Blir så less på människor som bara ska slå ner på andra, och jag förstår verkligen inte det där innerliga hatet som vissa säger sig känna mot främlingar. Jag känner inte ens hat mot de som faktiskt gjort mig illa, blir ju bara likgiltig inför dem.
Människor är förvirrande. Fattar inte. Det är helt otroligt att du orkat stå pall under alla dessa år. Hade jag kunnat så hade jag gett dig en stor kram och en milkshake för det. Och en liten graverad pokal.
”Natashja, Sveriges främsta världsförbättrare”
Aja, i alla fall bra om du prioriterar dig själv och ditt mående! Det är nog bäst för alla, dig själv, din familj och dina fans (vilket du har många!). Vi älskar ju dig och vill att du ska må bra!
Hoppas inte jag lät creepy. Whatever. Heja dig!

Vårstäda kan vara en trevlig nystart. Jag brukar gå lös på inredningen och möblera om hemma, så jag kan tänka mig att liknande på bloggen är en bra idé även om det inte direkt behövs 🙂
Jag har sett en del av det hatet du får från medfeminister och jag tror ärligt att du mår bäst av att släppa dem. Att inte lägga energi på att nå dem när de redan har gjort en grej av att inte gilla dig oavsett vad du egentligen säger. De kan inte peka på precis vad du har gjort fel i deras ögon, inte ens när någon av deras vänner frågar. Det blir något vagt ”Allt, du vet, det där…” Du kan inte göra mer än vad du redan har gjort. Du gör precis som du vill naturligtvis, med utifrån ser det ut som att du stångar huvudet mot en vägg och bara skadar dig. Det är prestige, envishet och inbördes beundran i deras kommentarsfält. Det är inte ens dig de hatar längre, det är någon sorts nidbild de har skapat.
Jag menar inte att skriva dig på näsan eller påstå att jag vet bättre än du vad som är bäst för dig. Jag vill bara be dig att fundera över om du ärligt tror att du kan nå dem och om energin som i så fall krävs är värt det.
Massa virtuella kramar på behörigt avstånd ^^

Du har skrivit en hel del som jag tolkar som uppgivenhet. Jag hoppas du mår bra. Jag som varit rädd att du ska sluta blogga blir glad när du verkar tänka renässans istället!
Ta hand om dig, du är viktig!

Jag kan bara föreställa mig. Är genuint imponerad av alla er som orkar stå emot skiten, har själv varken en blogg, twitter eller Facebook – kanske inte enbart därför men jag tvivlar på att jag skulle orka stå emot drevet.
Med gemensamma krafter, som t.ex. genom en trevlig ton som i detta kommentarsfältet så hoppas jag på att vi kan mota bort hatet. Oavsett det gäller feminism, rasism eller någon annan viktig fråga.
/Linda
PS, Tycker din design är riktigt bra – bättre än de flesta andra storbloggare. Ds,

YEAH!!! Kör! You go! Låter som en sjukt bra plan!
(Twitter? Hade glömt att det fanns.)
Ser fram emot att läsa mer om föräldraskap. Viktigaste ju. Det är där det händer, om man säger så. Där saker dras till sin spets och där framtiden skrivs
VÅÅÅÅÅRSTÄDA NUUUU!!!!!
*Ut med patriarkatet in med tulpaner!!!!*
Mvh överpeppad

Blir ju mörkrädd.
Fokus på bloggen!! No poo! Föräldraskap! Strunta i twitter och fixa här istället. Finns inget svagt eller förlorande i det. Tvärtom.
Du är bäst av alla.

Men vad ledsen man blir av alla dessa satans jävla haters. 🙁
Du har öppnat mina ögon. Jag har i min tur öppnat andras ögon. De har i sin tur öppnat andras ögon. Och kedjereaktionen är igång!
U are amazing!
Vi är många som tycker det, många fler än alla haters. Tyvärr behövs det kanske 1000 positiva upplevelser för att sudda ut en rutten.
Här är mitt lill foot mark iaf.
Du är en otrolig förebild. Du verkar vara en jättehärlig mamma till dina barn. Jag skulle älska att läsa mer om föräldraskap och dina vinklar på det.
Du är så värdefull.
Never forget.

Hej!
Men gå inte in på såna sidor där folk skriver massa skit om dig! (Lättare sagt än gjort kanske). Jag tycker du ska ägna dig åt bloggen som du är så bra på. Fortsätt sprida kunskap på detta sätt!
Du är viktig och det du gör är viktigt!
Kram Karin

Vad ska man säga, ett mirakel att du klarat dig såhär långt! Ingen människa är onedbrytbar. Ta en paus om du behöver, ägna dig åt det som får dig att må bra. Du har inga skyldigheter att orka.

Tack för att du fortsätter:) Men det är ju helt galet att människor ens FÅR bete sig så. Om någon på jobbet skulle säga så skulle det ju bli polisanmälan direkt. Man SKA inte behöva ta sånt här!
Stor kram och ha en bra dag!

Ja, skit i twitter! Stäng ner skräpet eller skit i att ens logga in.
Ta energi ifrån de som tycker om dig istället för de där rövhattarna som inte har förstånd nog att fatta vad du försöker få fram eller står för.
Gör om bloggen, skriv om det du vill – bara det gör dig glad!
Jag vill bara inte att du ska sluta pga idioter, för du är jätteviktig för många av oss!

Det är ju precis tvärtom Lady D. Du är en rejäl provokatör och nagel i ögat på anti-feminist klanen och medhårsstrykarfeministerna.
ATT de hoppar på dig handlar ju just om att din röst hörs, att du har anhängare, att du når ut både på nätet och i media och sist men inte minst att du får folk att lyssna och tänka efter – även om de inte alltid håller med dig så väcker du tankar..
Farlig farligt för dem som vill se kvinnorna hemma i köket ödmjukt bugande för en man som gnider rumpen mot plånboken och rapar framför TV:n medan kvinnan fixar resten.
Jag säger tvärtemot dig där — Din styrka är absolut som provokatör!
Jag har dock stor förståelse för att det tär med alla påhopp och att du känner dig dränerad på energi.
Känns det rätt för dig så skall du givetvis ta ett steg tillbaka och ägna dig åt annat (om inte annat så ett tag) och ladda batterierna..
Påhoppen du får kan du dock som intäkt på att du faktiskt är viktig i debatten – så viktig att de känner att de måste bekämpa dig istället för att nonchalera dig.
Det berättar att de är medvetna om att du – till skillnad från dem – har saker att säga som på sikt leder till de där förändringarna som de inte klarar att hantera — förändringarna som är vägen till reell jämställdhet.

Mitt tips är: Skit i Twitter! Ta bort, kolla aldrig igen! Satsa på de domäner som du kan kontrollera: bloggen, instagram. Facebook är väl också bara skit? Svårt att kontrollera. Nappa inte på om någon taggar dig i poster eller ”screenläs” först och om det verkar kasst så bara skit i att läsa mer ingående. Sen försök tänka att det inte är något den på dig! Om jag hade varit offentlig hade jag också blivit hatad. Alla kvinnor jag känner hade också blivit det. Alla offentliga kvinnor får ta den här skiten. Du är inte ensam i det! Sen är det ju skitsamma, du mår dåligt och det ska du inte göra. Så sluta läs, fokusera på föräldrarskapet eller vad du nu vill skriva om. Dina värderingar kommer ju ändå att lysa igenom. Sen känner jag wtf angående att det är andra feminister som skrivit detta??? Har lust att… Nej får låta bli och posta döds/våldshot även om det inte finns annat än affekt i dem…

Gör det! Don’t leave us! Du är ju förfan en av mina gurus, räcker att bloggen höstlycka(som jag hittade pga dig) försvann, du får inte försvinna du med! Gudinnestyrka och kärlek till dig, gör vad som behövs för att vilja vara kvar! 🙂

Skit i Twitter, seriöst! Tycker verkligen detta. Har ingen men brukar dra in ibland när jag är riktigt självdestruktiv; maken till cesspool av åsiktsspyor fan inte av denna värld. Du har en oerhörd plattform via bloggen. Det är DIN DEL av kampen, du behöver ej ta alla fighter. Dessutom är du en MÄNNISKA också, inte bara kamp, och det bästa är att lyssna på det människan känner. För om du går ner dig p.g.a. detta så har ”dom” sannerligen vunnit.
Så, mer blogg (p.g.a. kan styra bort folk) noll Twitter! Och det är sant att en kanske ”hamnar efter” många debatter om en ej har Twitter osv., men who gives a who? Jag tycker du hjälper SÅ JÄVLA MYCKET när du skriver om ex. föräldraskap. Det är ju fan tusen värt. En personligen behöver inte vara on top of varenda jävla debatt eller teoretisk riktning någon kamp råkar ta. Det är okej fan. Mindre internet, mer liv.
Tusen kramar!

Låter som en bra plan tycker jag, rensa bort skiten och lägg den ork du har på sådant du känner ger dig mer än det tar. Du är förresten en vinnare även om du skulle lägga ner precis allt nu. Du har krigat mot idioti, sexism och förtryck med din trygghet som insats och jag önskar jag kunde ge tillbaka mer än en sketen kommentar med tanke på allt du helt ovetande gjort för mig. Du är så fantastisk och inspirerande och stark och grym! Fan alltså, tack <3

Pepp till dig! Fan, vad mkt oförtjänt skit du får!!! Du är sjukt bra och vass! Fått massa nya infallsvinklar av dig. Sen är du ju sjukt rolig också. Har precis börjat lyssna på glädjeflickorna. Mkt skratt blir det!

men ta bort twitter. jag tog bort både min facebook och instagram, mest för att jag fick ångest och blev ledsen över att se andra hitta på roliga saker, resor osv. och lite för att jag satt med telefonen konstant och kollade på instagram. ångrar det icke

Ja hejja! Bloggen kan behöva lite löööv. Kan längta tillbaka till när jag började läsa din blogg o den handlade om en massa olika intressanta saker o du inte behövde ägna dig åt att förklara/försvara dig hela tiden. KRAM!

Jag tycker att du skulle göra helt rätt i att göra det som DU mår bra utav! Twitter har jag personligen mest undvikit just på grund utav det enorma hat som ofta sprids där, så jag förstår verkligen din ovilja att fortsätta där! Du har ingen skyldighet att ta emot hat bara för att du vill hjälpa till att göra världen till ett bättre ställe.
Angående bloggdesignen så skulle det väl vara att kanske ta bort huvudrubriker som inte alls känns aktuella för det du faktiskt bloggar om idag. När jag hittade dig för en massa år sedan (har alltid varit sämst på att kommentera dock 😉 ) så var det pga no poo men jag tror att du sen dess bara har skrivit ett-två inlägg om det alls, och no poo har aldrig varit anledningen till att jag fortsatt komma hit och läsa det du skriver.
Du är underbar.

Om du känner att du bör ändra om – go for it. Du har gjort mer för ett bättre och mer jämställt land än vad dessa hatare (vägrar benämna dem som feminister) ens kan tänka sig. Go out with a bang och skratta åt hatarna som lämnas i sticket.
Är själv inte förälder, men det du skriver om föräldraskap ger mig en större förståelse av vad de i min omgivning gör med sitt liv (aka gå in i barnfällan och försvinner från omgivningen).

Har svårt att förstå vad som skulle vara så provocerande med dig för andra feminister. Tycker du har högre i tak än de flesta människor, respekterar andras perspektiv och är tydlig med att du inte vill uttala dig om områden som du inte känner att du har kunskap om. Du är pedagogisk och vettig. För mig är du helt oprovocerande!

Instämmer, tycker oxå du har högt i tak på det viset att du lyssnar, tar till dig endel kritik, kan be om ursäkt, ändra åsikt och du utvecklas som människa och visar det här. Starkt av dig LD att visa dig såsårbar. Gör vad du behöver för att må bra, hoppas du blir kvar på bloggen

Jag har tagit bort twitter, facebook, insta och liknande. Först kändes det tråkigt och jag ångrade mig. Jag ville ju ”vara med”, och jag ville ju ha någonstans att spy ur mig galla när jag var arg, det har jag ju inte nu längre. Men nu några veckor senare, gissa hur mycket mer harmonisk jag känner mig? 🙂 jag behöver inte ens skriva om skitsaker jag stör mig på, sen jag tog bort källan till all irritation är den som bortblåst 😉 vissa brukar fundera vad man egentligen gjorde innan smartphones med ständigt tillgång till face, insta, twitter och allt. Jag tycker att det är skönt att slippa det numera. Idag är min födelsedag och för första gången på typ sex år känner jag inte att jag måste kolla vilka som grattar mig och vilka som skiter i det, har blivit gratulerad av mina närmsta och det är mer värt än alla facebook-grattis från lågstadievänner någonsin kan göra.
Känner du för att skriva om no poo är jag jätteintresserad! Är nyfrälst och vill läsa allt!

Alltså, har inget Twitterkonto. Skulle nog ge upp hoppet om mänskligheten då.
Låter strålande att satsa på den här plattformen. Med risk för att låta klyshig; sprid ditt ljus här istället för att försöka bekämpa mörkret i de där hålorna!

Ja, jag håller med, mer föräldraskap, det vore suveränt! Twitter, blä. Känns som en av nätets slasktrattar, vad kan man egentligen få sagt när man tvingas begränsa sig så där ordmässigt, vad blir det annat än ytligheter? (I bästa fall.)

du är underbar! Förstår att det måste vara rätt piss att bli häxjaktsjagamd som du verkar bli på nätet men tänkte bara sig att du är supercool och ger mig mod att vara denjag är varje dag! Tack! <3

Vet du vad du kunde göra? Gör så att inga kommentarer på webben publiceras före du godkänt dem. Då försvinner trollen ganska snabbt, när man tystar dem. Och så skippar du Twitter helt och hållet. Eller typ blockar alla idioter?
Någon måtta får det väl vara, för din egen skull. Man kan ju provocera och debattera utan att behöva se och höra alla idioter…

Skönt att du kommit fram till det för det är ingen idé att utplåna sig själv och må piss. Din blogg är fantastisk och du med och du är värdefull, bra att du gör förändringar. Har saknat dina inlägg om föräldraskap, barnen är vår framtid 🙂

Jag har förresten tagit bort både Facebook och Twitter intresserar mig ej och det är skönt men var berädd på att det är lite jobbigt att ta bort det först för jag lovar det kliar i fingrarna.

Som motsvar på den där första twittergrejen kan jag ju berätta att jag ofta hänger med folk och ÄLSKAR på dig och starstuckar kring att du svarat på nån tweet eller sådär <3 du är grym och det är tack vare dig jag hittat både feminismen och nopoo, två saker som numera är lika självklara för mig som luft. Via dig, dina kommentarsfält och dina länkar har jag sen hittat vidare och lyckats vidga mina vyer ännu mer. Jag är dig evigt tacksam för allt du gjort för mig och kommer aldrig sluta älska på dig!!! Jag förstår dock om det är för mycket och tycker att du ska tänka på dig själv och din hälsa, behöver du skita i twitter så gör det för fasen! Du ska räcka till för dig och dina barn i första hand, även om jag ju är och har varit en som uppskattat dig till tusen både här och på twitter!

Tycker att det låter som en plan. Förändra, renovera, tänk om och tänk nytt.
Jag har slutat gå in på Twitter, ledsnade på hur extremt det var där hela tiden. Inget mellanläge, bara på eller av.
Föräldraskap är kul och intressant. Jag skulle följa din blogg även om du byter inriktning.

Vill bara kika in och säga att här har du en numera inbiten feminist som för första gången kom i kontakt med ämnet här på din blogg för ett antal år sen. Du är grym och du gör skillnad! Jag förstår att du inte vill behöva stå i pajkastningslinjen för evigt, men det du gjort hittills är otroligt värdefullt för väldigt många. Antifeministerna kan ta sig i rövhåret.

Sluta inte att skriva om feminism! Det är ju din väg som är rätt att gå! Om näthatarna inte respekterar dina åsikter och din uppfattning om saken så säger det mer om dem än någonsin. Ingen idé att bry sig eller ens besvara. Min bedömning är att du förändrar och vi är många som läser det du skriver med glädje. Det ger livskraft! Heja dig och heja oss kvinnor!

Fanns som feministisk retoriker på olika delar av internet (ej i samma utsträckning som du), men började sakta må illa inifrån och ut till det att jag spydde och tog bort allt, förutom bloggen om annat. Jag ser fram emot än mer inlägg om föräldraskap! Vi ”använder” många av dina tankar i vår familj.

Jag tycker att du ska följa ditt hjärta. Dina trogna läsare kommer inte försvinna. Jag kommer vara här oavsett, iallafall. Jag har fått så mycket av ditt skrivande om feminism och föräldraskap och det har fått många andra också, så to hell with the rest!
<3

Tycker du är så himla vettig och bra, i princip oavsett vad du gör! Tänker som jag läste i någon kommentar att jag också gillar att bloggen är lättnavigerad, men behåller du det (som jag ju vet att du kommer göra!), så får du ändra hur mycket du vill! Och twitter använder jag knappt längre, mycket pga allt som hänt er som har större konton på sista tiden, så himla jävla jobbigt, disturbing och inte alls okej?! Men gör det som känns bäst, vi finns ju kvar och stöttar i alla fall!

Det tycker jag låter bra. Bra för dej, bra för oss! Du är en härlig person med många sidor och det är berikande att få ta del av alla dessa nyanser, inte bara den feministiska som fått stort fokus på sistone. Skriv om barn, om heminredning, om kärlek, om världen – och om feminism. Vi hänger med!

Men vad är det för människor som skriver sånt där?? Och hur kan de kalla sig feminister när de ägnar sig åt regelrätt kvinnohat??
Jag vet inte vad jag ska säga. Vill inte säga ”kom igen, du är stark, res dig och fortsätt” för jag vet hur det tär. Delade häromdagen en artikel om könsneutrala toaletter och plötsligt hade typ 600 cis-personer skrivit alltifrån ”hittepåkön, uppmärksamhetskrävande psykfall, hen finns inte, det finns han och hon, kolla mellan benen så vet du vad du är” till grövre grejer som ”det är under en toalettstols värdighet att få transbajs i sig” och ”hen-toalett?? jag skulle aldrig sätta min röv där en äckeltransa har satt sin röv!” Den spontana reaktionen (fucking självbevarelsedrift) blir ju att hålla käft och aldrig mer yttra sig för att skona sig från sådan skit. JA det är ju precis det de vill, och JA det behövs icke(cis)män som fortsätter föra kampen, men till vilket pris? Vi kan inte tvinga våra feministiska medsyskon att köra huvudet i kaklet. Det är ganska ensamt där på barrikaden. Jag önskar snarare att fler slöt upp, att fler gick in och försvarade, istället för att den utsatta person som vågade öppna munnen och fick skit uppmanas att resa sig och fortsätta.
Samtidigt är du ju jävligt bra liksom. Och viktig. Men hälsan först. Värna DIG <3

Jag har slutat läsa kommentatorfält på aftonbladet och liknande. Jag läser inte alls i trådar på FB, FL etc rörande LGBT+-frågor, rasism och liknande. Jag mår bara dåligt av att se hur mycket hat det finns mot människor som oss. Att ”vanliga” människor med ”vanliga” liv kan uttrycka såna vidriga åsikter.. Nej, jag vill inte ens veta att såna människor finns. Försvinn ur min åsyn. Det är ändå lönlöst att försöka diskutera med såna människor, de lever i sin egna lilla bubbla och anser att deras hatiska åsikter inte kan skada någon bara för att de är skriva på internet och gömmer sig bakom ”yttrandefriheten”. Jag tycker synd om de som är tvungna att leva med såna människor, de måste vara riktiga energitjuvar.
Vill jag diskutera feminism och LGBT+-frågor håller jag mig till tryggare ställen. LDs blogg till exempel. Därför behövs bloggar som denna!

Satsa på bloggen och ta bort twitter! Twitter är inte bara tråkigt det är dessutom idiotiskt. Bloggen har alltid gett mest tror jag för oss som läser och här kan du även bestämma vem som får och inte får kommentera.

Du är bäst! Och hur du än väljer att gå vidare, så har du hjälpt mig (och med tanke på andra kommentarer så är jag långt ifrån den enda!) förändra mitt liv och det kan ingen ta ifrån dig någonsin. Tänk på det när det känns tungt – hur många får chansen och har kraften och kapaciteten att förändra människors liv? Inte många <3
Att du provocerar kvinnohatare förstår jag, men dessa sk "feminister"? Vet att många inte håller med mig i detta, och det är bra för jag kan såklart förstå hur beteendet skapas, men personligen så har jag tappat allt tålamod med dessa jävla daddy's girls, kvinnor som tycker det är viktigare att ta avstånd från manshat än att stötta utstatta medsystrar – några systrar till mig är de inte och kommer så länge de fortsätter bete sig antifeministiskt behandla dem därefter.

Sluta inte blogga.
FAN för allt hat. Fattar inte hur alla stora bloggare pallar. 🙁
Jag skrev ”internetdagbok” på communityn jag var medlem på förr och hade jättemånga läsare men dom kunde man aldrig kommentera. Det syntes bara hur många som läste varje dagbok.
Sen kom bloggar och jag ”hoppade aldrig på tåget” (lite efter med sånt som är nytt och blir poppis, då blir jag anti;)) och idag är jag glad att jag inte fortsatte skriva så öppet om mitt liv på en blogg som mina läsare skulle kommentera och kanske hata mig på.
Jag tycker du är stark och en förebild LD!
Keep on!
Städa renovera och förnya bloggish men fortsätt med ditt skrivande!!
Massa kärlek från nån som sällan kommenterar bloggar men gillar din <3

Du är så vacker och genuin, Lady D! Precis som du är skapt! Det sticker i ögonen på folk som lever sina liv byggt på fejk och obekväma falska roller! Att du också vågar stå upp för dig själv så som du är, utan att dra av eller lägga till något. Detta är en befrielse för oss som känner att vi inte duger som vi är, och måste fixa och korrigera en massa för att behaga idioterna som hjärntvättats av idealen ” om hur en kvinna ska minsann se ut” Du berör ngt som verkar skrämma en del män, att kvinnor inte är objekt utan människor som dom själva, en jämlike. Detta vill dom tydligen inte veta av, för då måste de ändra sitt beteende, och detta tror de kanske gör dom olyckliga? – fast det tvärtom skulle förmodligen leda till att de kunde känna och uppleva känslor och närhet mk starkare och på ett djupare plan, bredda deras känsloregister.Så detta handlar kanske även om att bryta sig ur sin begränsade värld, bubbla,- där kvinnor ses mest som objekt och brist på känsloliv? Nu syftar jag ej på alla män, utan de jävlarna som ger sig på dig och andra kvinnor. De är nog rädda helt enkelt. Det är väl så det brukar vara – mobbaren är rädd i grunden. Så är väl en del empatistörda, helt klart! Men det är inget du ska behöva ta! Låt aldrig dessa destruktiva typer bryta ned och vinna i att bete sig så illa. Det säger mk om dom att det ägnar så mk tid av sina liv, likt de fanatiska rasisterna, som kastar bort sina liv på att såra och skada andra. De är inte medvetna om hur de även begränsar sina egna liv och hur de sitter fast. Hur smutsigt, ont deras sinne är. Det är här lagen borde träda in och sätta stopp.

Åh fina, fina du. Jag blir så himla ledsen och känner bara hopplöshet när jag ser hur folk beter sig.
Men jag ville bara flika in och säga tack! Tack för att du finns och syns och för att du vågar stå kvar trots alla stenar som haglar.
Det krävs tyvärr såna insatser för att förändra, nytänkarna får det alltid jävligt tufft.
Och du har faktiskt förändrat mitt liv till det bättre. Jag är en helt annan person nu efter att jag har hittat din underbara blogg.
Min man tycker nog tvärtom för jag har börjat sätta gränser här hemma. Jag tvättar inte länge hans strumpor, jag har slutat banta för att hålla mig snygg för honom, jag tar inte längre den större delen av barnomsorgen här hemma utan jag tar min plats och kräver rättvisa.
Utan dig hade jag fortfarande smygit runt med en känsla av att inte räcka till utan att ens veta varför. Du har öppnat mina ögon.
Och jag vill nästan säga att jag älskar dig 🙂 Kram

Din uppriktighet och ovilja att förställa/försköna dig själv i ett smahälle där glättig ytan, konsumism och ängslan för hur random peopel ska bedöma en är allt är naturligvis väldigt ångestskapende för de ”tomma” som ständigt måste fylla sig mig hat. Skit i dem och twitter och hela skiten! Du har viktigare saker för dig än att ödsla kraft där och bli deppig över dumskiten. Hatarna spricker av sitt eget hat om ingen bryr sig.

Åh sluta inte blogga! (men vi förstår såklart om det blir för mycket, hälsan går först!) Men du gör så galet stor skillnad, både när du skriver om mer radikala frågor och om ”mjukare” frågor såsom föräldraskap. Skickar en skottkärra full med pepp!

Jag skulle vilja läsa mer om heteroförhållanden för det funderar jag mkt över nu… Har min man alltid varit en gris, tänker jag oftare och oftare… Vad säger och gör han ”skämtsamt” som egentligen är en styrke/maktdemonstration? Hur i helvete hamnade allt ansvar för relationen på mig; han kan ställa krav efter krav och det är bara för mig att leverera tycker jag liksom instinktivt – jag får verkligen hejda mig själv och tänka vänta nu, vad händer här? Är det här _mitt_ ansvar, mitt problem? Hur mkt anpassar han sig och hur mkt gör jag det – och ska en anpassa sig alls?

Så sjukt ofräscht, obehagligt och direkt motbjudande att människor har mage att bete sig sådär. Och kalla sig feminister samtidigt minsann – jo, jag tackar jag.
Nåja, själv brukar jag ju istället hänga med folk som jag älskar dig med (eller förklarar min kärlek till dig inför) 😉
Du är en fantastisk person och jag har fullt förtroende för att du i slutändan gör det som du behöver för att du ska kunna vara tillfreds. Det är svårt att kombinera sitt behov att kämpa för förbättring med sitt behov att inte behöva ta onödig skit så det är inte konstigt att en blir lite dränerad emellanåt.
(Twitter verkar f ö mest vara en stor avskrädeshög av självhävdelsebehov. Jag pallar det inte.)

Jag tänker att tex kommentera på andras bloggar och twitter är bra när du vill bygga upp ditt namn och din blogg. Nu har ju du en stabil plattform och gjort dig ett namn, kan du då inte unna dig att stänga Twitter och köra registrationstvång för oss som kommenterar bloggen? Tex Alex Schulman har ju lagt ner Twitter och blogg, detta tror jag för att inte ”släppa material gratis” utan kunna använda det i sin pod (som han tjänar storkovan på ).
Sen hoppas jag att du blir välbetald genusföredragshållare och åka ut i skolor mm. Kanske kan KBT hjälpa dig?

Jag gillar verkligen din syn på barn och uppfostran, och kommer fortsätta läsa pga vill gärna använda mig av det i mitt eget föräldraskap. Jag delar även din syn på klasshat och manshat. Däremot kan jag inte längre stå bakom din feminism.
När en feminist börjar tala om för mindre priviligierade medfeminister hur dessa ska bete sig när de utsätts för ett förtryck blir jag illa berörd.
Jag menar inte att du ska acceptera eller behöva höra saker som i inlägget, men när det kommer liknande kommentarer från exempelvis transpersoner som tagit illa upp av det du sagt eller det faktum att du stöttar Apan när hon uttalat sig transfobiskt, då har du haft en valmöjlighet. Antingen backar du när sparkarna kommer nedifrån, eller så klampar du vidare och därmed tystar den grupp feminister som är i mest fara och därför i störst behov av att höras, transpersonerna. Eftersom du valt det senare kan jag inte stå bakom dig längre, vilket är tråkigt eftersom du öppnat mina ögon gällande en hel massa annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *