Kategorier
Vardagstrams

What’s the point egentligen?

Minst en gång om dagen tänker jag att jag ska säga upp mig från det här. Kliva av tåget. Kasta in handduken och skrika ”ni vinner!”. Bli en vanlig anonym jävla människa som kliver upp på morgonen och går till jobbet och sen kommer hem och inte gör så mycket mer än så. (fy fan vad skönt) Säga tackåadjö och lämna över stafettpinnen till nån annan lättlurad bekräftelsesökande jävel som fortfarande har livslusten kvar. Luften har gått ur mig och jag funderar mycket och ofta på vad det här egentligen ger mig. Personlig utveckling? Jovars. Men ibland tänker jag att ignorance is bliss och att ju mer jag utvecklas, desto mer krav och mer ångest kommer på köpet och då är det inte värt det längre.

Men jag mår inte så speciellt dåligt just nu, tvärtom – våren är här och med den så brukar höstdepressionerna försvinna. Så nej, annat än det gamla vanliga nedbrytande tjafset som tär så jäkla mycket så är jag rätt så ok. Dock så är jag så förbenat TRÖTT.

Aja, vi får väl se. Jag är både envis och för dum för mitt eget bästa. Tyvärr.

jag är trött på feminismen

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”What’s the point egentligen?”

Du har gjort mig till feminist. Jag minns att jag i början retade mig starkt på din kommentar ”mig kommer du snart älska” – och så gjorde jag det också! MÄH.
Du fastnar i medvetandet. Du får feminismen att gnaga sig in hos folk. Utan att dom fattar det själva – tills en dag! Då de inser vad du har gjort med dom :-D.
Gör vad du vill. Det är ditt liv. Du som styr rodret.
Kram

Fy vad jag skulle sakna dig då. Men tycker som många ovan att du bör göra det du mår bäst av. Personligen uppskattar jag allmänt trams minst lika mycket som de mer tankeväckande inläggen.
Dock önskar jag att du kunde få tjäna bra med stålar på att blogga, är övertygad om att du har läsarunderlaget för att få fler annonsörer och bra betalt. Jag hjälper gärna till om du vill göra en satsning.
För det jobb du gör är jätteviktigt (så hoppas nån annan tar över om du slutar) så du bör ta/få betalt för det för att slippa dubbelt oavlönat arbete. Att blogga ÄR ett riktigt jobb numera för några få utvalda och jag är övertygad om att du är en av dem.

Din röst är väldigt viktig och du har gjort så mycket bra! Men du måste ingenting, förutom att göra det som du mår bra av 🙂 Om skit, tjafs och konfrontation från tex. bråksökande antifeminister blir för mkt så ta en paus, omge dig med snälla och bra människor och ignorera det som drar ner dig. Pepp och styrka!

Säger exakt samma sak som de andra, jag har läst din blogg från kors och tvärs det senaste året och jag är så j-a imponerad av hur bra du skriver och de ämnen du tar upp. Utan dig (och WDF) skulle jag tex fortfarande inte ha fattat exakt hur fientligt samhället är mot feta, du väcker tankar och får en att börja fundera på allvar kring sådant som jag önskar ALLA började tänka på NU, sådant som borde vara en självklar del av skolans utbildning också. Dessutom har du gett mig sjukt mycket inspiration när det gäller barnuppfostran och hur jag som förälder ska tänka om könsroller osv, önskar jag hade ett sammanfattande kompendium av dina texter om föräldraskap. 🙂 Tack, LD!

Jag hoppas verkligen inte att du kastar in handduken! Du behövs och jag har fasen inga andra bloggar att läsa (få som är intressanta för mig).
Å andra sidan vet jag vad du menar. Ju mer man vet, desto mer finns det att reagera på och det är skitjobbigt. Det är nåt man får kämpa med hela tiden om man har nåt samvete. Jag har legat sömnlös pga saker och ting man sett/hört/upplevt och inte kan förändra – vilket bara gör att man känner så mycket vanmakt och hjälplöshet.
Men du är inte ensam! Vi är med dig och du betyder massor för väldigt många människor, jag hoppas att du aldrig glömmer det 🙂

LD du och jag ser ofta olika på vilken väg vi ska ta fram för att komma till samma mål, men jag blir uppriktigt ledsen att du känner dig slut på energi och uppgiven.
Jag har ingen stor blogg, (med flit inte ens försökt) men har ändå ibland suttit i oändlighets diskussioner på nätet där det mest känns som att man slår huvudet i en vägg = hopplöst/ ger inget etc. Detta är inte ens en bråkdel av vad jag tror du får utstå men inte ens min lilla del av kakan önskar jag på någon.
Jag hoppas att fastän du och jag ofta ser olika på saker att jag inte är en av dem som suger energi av dig. Du gör det inte av mig. Inte ens när jag tycker att du har som mest fel. Tvärtom så ger du mig insikter hur andra ser på saken vilket är värdefullt för mig. Hoppas att det är det som jag ibland kan ge till dig snarare än att få dig känna som att du blir attackerad. Känner du det så anser jag att jag har misslyckats.
*hoppas dina barn plockar en bukett tussilago til dig*
PS Ibland så tycker jag att du har 100% rätt också så klart. 😉 😎

Blev så sjukt glad när jag såg att du var tillbaka! Du är otroligt viktig i debatten, jag hoppas så mycket att du inte lägger av. Vill att du ska veta att du stärker mig nåt enormt. Jättekram!

Engagemang verkar vara lite som energi, det försvinner inte utan ändrar bara form. Kan vara svårt att bli av med men finns ju många sätt att engagera sig i frågan och anpassa lite till vad man orkar just då.
Grymt imponerad av hur många varv du sprungit med den där stafettpinnen, hejar på dig oavsett om du springer vidare, börjar gå eller vill vila ett tag!

Jag tycker inte du ska se dig besegrad om du väljer att sluta. Du är en sjukt stark person och du har öppnat mångas ögon. Vi är jättemånga som beundrar dig och du kan hålla huvudet högt.
Jag vet att många skulle klaga om du valde att sluta, men du gör det som känns bäst för dig. Jag kommer bära med mig alla dina klokheter och vara tacksam för allt jag lärt mig tack vare dig 🙂

Du kanske kan lägga ner twitter och andra kanaler och fokusera på bloggen lite? Här styr och ställer du ju själv, vill du inte bli tilltalad så publicerar du bara inte de kommentarerna (samt antar att du har ett filter som sorterar bort inlägg med de värsta skällsorden etc). Vi har ju många viktiga diskussioner här, det kanske räcker, ett tag om inte annat? Vore ju supersynd om du stängde ner för gott, men samtidigt så kan jag gott förstå det, jag hade inte orkat en dag med det hat du får utstå…

Besöker ofta din blogg eftersom det känns som en trygg plats, där jag kan hämta näring istället för att ursäkta mig själv för min existens (som jag får göra på så många andra ställen). Men det är verkligen bitterljuvt med tanke på hur oerhört mycket skit du får utstå samtidigt. Finns det något som jag som bloggläsare kan göra för att bidra till en trevligare bloggatmosfär?

Förstår att du känner dig frustrerad och ibland som att du trampar på samma ställe. Men kom ihåg hur många människor du har upplyst! Jag tror faktiskt att du har hjälpt mig att definiera min feminism, gjort den mer mångbottnad och hjälpt mig att orka stå upp mot allt skit som kastas mot en. Dagligen.
En sak som jag tror behövs är en manual. En enkel manual utan satir. Något som i sin enkelhet blir som en mur mot ändlösa diskussioner. Den dröm jag har är att kunna hålla en feministisk diskussion utan dessa återkommande frågorna och anklagelserna. Och jag tror att du är den bäst lämpade personen att skriva en sån faktiskt. Bara en tanke.
Men framför allt – Tack! Tack för att du inspirerar och kämpar på. Tack för att du har bidragit till min personliga utveckling. Tack för alla skratt och den eftertanke jag har fått.
Kram Cilla

Du är en av få jag diggar fast vi är så olika. Och power till dig som länkar åt bloggare du gillar eller hittat något bra..Såg en tjej som var glad:) Det är styrka och inte många kända bloggare som gör.. Go människa..

Du är jätteviktigt! Du resonerar så klart och är ett föredöme för så så många.
De där kvinnohatarna har hållit på i si så där 150 år ända sedan kvinnor kämpade om att få arvsrätt, rätt till utbildning och sedan rösträtt. De är samma män idag fast nu skriver de på nätet istället för med gåspenna. Bara skaka av sig dem. De vill alltid tysta feminister. Heja dig!

Börjar grina av tanken på att du skulle sluta blogga. Har följt dig i många många år och hoppas du fortsätter! Skulle dock förlåta dig om du slutade, tror inte många klarar det du gör!
Min största dröm är att få vara med i podden, just sayin’

Håller tummarna för att du orkar!
Vi är oerhört olika du och jag, och jag har fått många ögonöppnare och tankeställare från din blogg. Jag har blivit medveten om fatshaming och håller på att uppfostra mej själv nu. Tack vare dej. Gillar också hur du skalar av och tydliggör patriarkala strukturer som jag inte alltid tänkt på tidigare. Nyttigt för hjärnan att jobba med!
Tack för det jobb du gör!

Hoppas du hittar ett sätt att få balans och kunna fortsätta utan att det blir för jobbigt. Du behövs verkligen och har gjort en jättegärning! Tyvärr är det ju andra som har gett upp- jag förstår absolut att det är jobbigt, jag hade inte klarat av det själv. ( hade iofs heller aldrig lyckat skriva ens en tiondels så bra blogg heller). Vad jag vill se är ett sätt du kan fortsätta, få mer makt och framför allt tjäna ordentligt med pengar på det du gör så bra!

Din blogg är super och du är bäst som skriver så viktiga och bra inlägg jämt! Kanske bra som du säger att ta paus från twitter och sånsa ställen och inte gå in i diskussioner med människor som ändå vägrar ta in andras åsikter och istället kan du ha lite mer envägskommunikation och kanske hålla dialog i kommegtarsfältet här.
kram

Snälla sluta aldrig blogga!!!! Du har lärt mig så ofattbart mycket om feminism och mitt eget värde. Jag jobbar som lärare och varenda, vareviga dag ser jag varför just feminismen och tron på att man duger, med valkar och hår och hela sin potentiella ”oknullbarhet”, är SÅ JÄVLA VIKTIGT! Den kunskap jag får från dig för jag vidare till mina elever. Försöker stärka tjejerna i klassen, få dom att hålla ihop. Förklara och stötta upp killarna som är förvirrade och osäkra och låter det gå ut över ja, tjejerna.
Du har gett mig så himla mycket viktig och för mig faktiskt livsnödvändig kunskap. Så snälla, sluta aldrig. Rövhålen behöver dig dom också, dessvärre är den där mellanstadierädslan och förvirringen för befäst i dom för att dom ska inse det.

Jag vill väl egentligen bara säga att DU ÄR FUCKING BÄST!!
(Och kämpa för det du vill, inte vad folk förväntar sig av dig)
(Och folk ska faktiskt sluta förvänta sig saker av en)

Jag har följt dig typ.. Sen 08,09? Skulle sakna din blogg oerhört. Men du ska tänka på dig, du ska må bra. Det kommer kännas som att tappa en vän. Men sånt är livet.
Hoppas du hittar energin, oavsett vilket val du gör. Stor fet kram!

Jag har verkligen inte svårt att förstå den känslan av att bara strunta i allt! Däremot gör du ett fantastiskt jobb, som är så viktigt och som syns för lite! När jag läser dina inlägg, vad du får utstå från alla håll och kanter kan jag själv känna mig både matt och uppgiven – och hur bör inte då du känna som är utsatt för ett sådant hat dagligen?
All kärlek och omtanke! <3

Du inspirerar mig att inte ta livet på ett sådant stort allvar.
Du får mig att tänka och reflektera över vad som är viktigt.
Du är så självklar och modig!
Fortsätt med att vara strålande och äkta, så som bara du kan vara 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *