Kategorier
Vardagstrams

Är jag tillbaka?

Hur gör man det här nu då? Jag vet inte ens om jag vill komma tillbaka om jag ska vara ärlig. Jag gick sönder där i våras. Efter nästan sju års offentligt debatterande så kom hatet ikapp. Att motta hat från män och antifeminister är varje kvinnas vardag och det börjar ju redan i lågstadiet, men att bli bränd på bål och jagad med högafflar av sin egna är en helt annan liga men jag ska försöka att gå vidare och inte älta så mycket i det. Toleransen är dock ickebefintlig. Jag lider av utmattningssymtom och utbrändhet och faller i bitar av minsta lilla nu för tiden. Tålamodet med drevande mobbar är också slut och nu är det hårda tag som gäller oavsett från vem det kommer. (Inte med er dock, min blogg är en trygg plattform.)

Jaja, vi får se hur jag kommer igång här. Lite trevande. (Vad fan ska jag skriva om??) Kanske berätta vad jag haft för mig sen i maj. (nåja, min vardag är ganska enformig tyvärr) Kanske berätta vad jag funderar på. Mjukstarta lite så där.

Just ja, har gjort nån slags snabb ny design pga förra var 1. för stökig (men åh så jag älskade mina menyer) 2. för slö. Hoppas denna kommer funka bättre för alla.

hej

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Är jag tillbaka?”

Förstår att du är tveksam. Det här hatet som drabbar alla på internet nu för tiden är ju helt sanslöst. Vem orkar att ständigt bli utsatt för sådant?
Själv förstår jag inte vad människor vinner på att skriva elaka saker om andra. Och ofta dessutom inte vågar stå för dem om de konfronteras med det.
Det är helt ok att debattera och att ha olika åsikter, men inte att gå till personangrepp.
Tror du ska göra det som känns bra för dig själv. Om du känner att det positiva med bloggen överväger det negativa du får utstå, så kör vidare. Om inte, lägg ned bloggen och hitta på något annat istället 🙂

Kul att ha dig tillbaka! Har läst igenom ditt arkiv under din paus och har verkligen saknat dina inlägg. Något jag alltid tyckt om är dina vardagsinlägg. Som när du lurade i din man äggmjölkslatte (om jag minns rätt haha) och sånt. Du är väldigt duktig på att skildra din vardag på ett roligt sätt.

Du är bäst och var den som fick mig att ta på mig både feminist- och genusglasögonen! Nu sitter dom där och går inte att ta bort, och även om det är frustrerande ibland är jag glad över hur mycket jag inser om samhället och mig själv. Så glad att du är tillbaka ❤️

Har verkligen saknat närvaron av dina inlägg! Kloka tankar som alltid fick min glöd att börja brinna lite mer och mig att orka kämpa. Det du har gjort är stort men det är fullt förståeligt om du inte orkar <3 Om du väljer att fortsätta (ta det i din egen takt) så är du hjärtligt välkommen tillbaka!

Åh, vad kul! Vill bara säga att du öppnade mina ögon för feminism och har gjort mig till en mycket säkrare tjej. Diskuterar jämställdhet så fort tillfälle ges och mina bröder ogillar mitt ”jävla feministsnack”, jag däremot älskar det. 🙂

Jaaaa!! ÄNTLIGEN!! Har följt dig sedan Ninja var bebis och jag bodde med kille som misshandlade mig. Du betydde väldigt mycket för mig då, för att du gav mig tankar och idéer om mitt egna värde och om det patriarkala förtrycket. Sedan dess har jag följt dig och blev så himla ledsen när du slutade blogga, men fattade varför. Hope you’re here to stay! Följer din instagram och tycker att dina uppdateringar är så sjukt intressanta så bloggen kan väl va någon slags förlängning på detta? Och vardag och random tankar och annat mys 🙂

Yay! Heja dig som är tillbaka! Du är så jävla bra. P.S Nya designen är supersnygg. Surfar mest med telefonen så hoppas att den funkar bra även på den (sitter för en gångs skull och läser bloggar via dator idag så kan inte uttala mig om det än).

Heeej bästa du. Skriver som någon här ovan. Har följt dig från typ start och du har varit en viktig del i mitt liv med dina klokheter. Började följa dig ordentligt under en jobbig separation och fann styrka i din blogg. Som en virtuell stark storasyster. Kul att du är tillbaka men fullt förståeligt varför du agerat som du gjort.

Välkommen tillbaka!!! *Trumpeter och fanfarer*. ”First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win”. Nu har du väl iofs redan vunnit kan jag tycka. Är svårare att göra ett komplicerat ämne tillgängligt för en större krets som inte hade intresserat sig för ämnet annars. Kanske är det som stör. Tror du skulle gilla fortsatta studier i ekonomisk historia, om du funderat på att plugga vidare så kanske det kunde vara något..?

Har man systerskapet i ryggen så orkar man mycket. Men när jag kände att en stor del av detta vände mig ryggen samtidigt som en annan stor del var tysta åskådare så rasade allt. (Fick mkt stöd också såklart men ja)

Kul att du börjat blogga igen! Har läst dig lite sporadiskt tidigare men nu ska det bli oftare. Vi är feminister båda två men tycker inte alltid, men ibland, lika å det är ju som det ska va. Roligare med någon som utmanar ens invanda tankar och tyckande. Hoppas du slipper ta emot så jäkla mycket skit framöver. Välkommen tillbaka!

Välkommen tillbaka. Jag hoppas att du kommer igenom detta och kämpar emot. Det roliga är faktisk at jag har svårt med många av de saker du tar upp, då det slår rakt emot mig själv. Alltså jag tror det är där alla blir så hatiska för det du säger är egentligen inte konstigt, men vi tvingas ifrågasätta mycket av vår eksistens och det är inte kul. Alltså varför ska man raka benen, varför ska man bara för att man är kvinna tittas på upp och ner pga utseende, vem säger tjock är lika med ohälsosam (den har jag svårt vid) etc. Men jag själv vill vara smal, hårfri etc pga normer som förespråkar det. Alla gör ju sina val, men vi följer bara strömmen, när någon som dig går emot dem, ja, då blir folk galna. Det jag vill säga är att jag kanske inte är enig med dig i allt när det gäller målet, men du tvingar mig att på saker ting i ett annat perspektiv och det behövs. Jag har full respekt för dig!

Åh älsk på detta! ♥ har saknat dina inlägg. Blev en väldigt fin morgon när jag såg att du är tillbaka.
Har själv haft en utmattningsdepression, åtta år sen nu, det förändrar livet. Ta hand om dig!

Kul att se dig skriva igen, du har varit saknad! 🙂
Förstår verkligen om du inte orkar börja igen, det var riktigt för jävligt hur du blev behandlad. Men om du väljer att fortsätta så kommer jag troget fortsätta läsa din blogg 😀 din blogg har inspirerat mig oerhört, började följa den runt 2011 och läste nästan dagligen sen dess. Älskar det du skriver, men som många andra redan har sagt här; ta hand om dig! Din hälsa och välmående kommer först. 🙂

Hej, kul att du har börjat blogga igen. Har följt din blogg i många år och nu även din ig. Kan ju säga att du inspirerar mig väldigt mkt och även om vi inte delar alla åsikter så tycker jag att du har väldigt bra argumenterande i det du skriver. Du inspirerar mig i att stå upp för mig själv och inte vika mig själv bara för att motparten har högre röst och använder ett språkbruk gjort för att kunna kränka mig.
Att du nu har börjat måla igen gör mig alldeles varm inombords och att kunna följa din teknik och resultat i din konst inspirerar mig ännu mer att ta upp mitt målande igen.

Yay! Vad kul att du är tillbaka 🙂 Du behövs! Och skit i att debattera, det tär på krafterna. Fokusera på din egen blogg istället, vi älskar dig oavsett om du väljer att fortsätta blogga eller inte! <3

Jag vet inte om du läser alla kommentarer då du får väldigt många, sedan har jag haft problem tidigare med att få fram mina kommentarer, då de brukade komma på din skräppost eller ngt. Minns ej vad det var.
Men det jag ville säga var;
Din blogg är bra. Du är skitbra. Låt inte folk få dig att tro annat. Jag tycker inte som dig i allt, och vi prioriterar olika frågor inom feminismen olika, men du är ändå en inspirationskälla, just för att du alltid visar vad skåpet ska stå, även om folk hatar.
Jag har alltid varit feminist, men inte kallat mig för det. Det var inte förrän jag såg på Uppdrag Gransknings avsnitt om kvinnohat på nätet, och du var med där. Jag blev nyfiken på dig, så jag sökte på Lady Dahmer och hittade din blogg. Därefter har jag under olika perioder läst lite på din blogg. Du fick mig att inse vad feminismen innebar, att det faktiskt är det jag står för men som jag inte förstod hette feminism.
Så du har gjort väldigt mycket under dessa år, mer än att samla dig hatare.
Jag vill bara att du ska veta det!

Härligt att du är tillbaka! Det suger att du får så jävla mycket hat, men, du betyder mycket för många av oss, dina läsare, du har gett mig styrka och mod att ta debatter jag skulle gömma mig från förut, kör på så länge du orkar. Du är grym! Förutom dina feministiska åsikter tycker jag du är himla rolig också, så ser fram emot att läsa din blogg igen!

Hej tittade just in och ser att du bloggar igen, kul! Det är ju helt omöjligt att finna en okej blogg i landet annars – är lite småfull på vin, du är nog den tjej i media som är närmast en spegel av mig själv här in Swedon.
Älskar dina nya tatueringar, jag är besatt av ”the serpent” – en annan symbol jag älskar är spiralen (the golden cut, jordens roterande som får naturen att snurra i mönster, som i en kotte, en virvel i håret, tornados)
Synd att den inte ser så snygg ut i tatuering, pyramider är snygga, nummer, bokstäver, en uggla? Vildvittror är perfekt. Älskade the holy cunt 🙂
Jag äter också med gott samvete, lagar gudomlig god mat och är lite tjock och sedan jag flyttat hem till Sverige igen så ser jag kvinnor i min egen ålder (35-41) runt om mig och de ser seniga ut.
Jättesmala med små muskler, det känns konstigt, jag skulle nog inte vilja se ut så.
Mina boobs är stora och jag älskar det och jag bryr mig inte ett dugg om mina kilon, det är befriande. Jag älskar min kropp, liknande din, pretty face! 🙂
Vad gäller ditt målande så är du den absolut mest talangfulla konstnärinnan i Sverige 2000 – jag är så imponerad, jag älskar konst – kolla in min samling på Instagram om du vill, kan tyvärr inte måla själv, min idol är Tracy Emin från Margate i England där jag bott i typ halva livet,,, ”trolltrumpet_lialinks” heter mitt konto på Insta.
Välkommen tillbaka vår holy cunt lol – om du vill ta ett glas i Uppsala en kväll, maila !! ? xx kraaaaaaäääääm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *