Kategorier
Vardagstrams

Funkar kolloidalt silver mot kopparförgiftning?

Startade morgonen med att ta på mig foliehatten. Behöver ta ut spiralen som suttit liiiiite längre än de där fem åren som är ok och hade visioner av koppartrådar som vuxit in i min livmoder. Så jag googlade och det ska man kanske inte göra men jag stötte på nåt som jag aldrig hört talas om innan (nej inte kolloidalt silver, vilket jag fick tipset att man skulle smörja nygjorda tatueringar med varpå min tatuerare sa ”LOL”): ”Kopparförgiftning”.

Så jag läste lite mer, paranoid och hypokondrisk som jag är och snälla skratta inte nu men allvarligt, symptom som ”fladder i hjärtat” och hjärtklappning och otakt som jag till och med sökt vård för (utan resultat trots att jag sov med sådana där elektroder), synstörningar, (ok den ”oförklarliga tröttheten får jag väl tillskriva föräldraskapet men den har också varit jobbig) yrsel (ok jag har haft anemi som yngre och har lågt blodtryck men yrseln har ökat), andningssvårigheter (jätteskumma sådana där jag måste kippa efter andan), tryck över bröstet …..osv. får nästan en förklaring om man väljer att tro på sånt. (och jag är seriös nu)

En kompis (som jag givetvis facebook’ade direkt) svarade att ”är man superhypokondrisk så kan man hitta massor av förgiftningar och sjukdomar som stämmer in. Då är Google inte ens vän.” Jag tolkar detta som att hon inte stöttar mig i min kamp just nu.

Men jag ska iallafall få arslet ur vagnen pronto och ta ut det där fanskapet. Fem + år av bakteriell vaginos varje mens och en liter flytningar varje dag räcker nu.

tjock äter banan

Dessutom vill jag ha en till bebis, men måste få karln på tåget.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Funkar kolloidalt silver mot kopparförgiftning?”

Åh, välkommen tillbaka LD! Jag har saknat dig och dina inlägg, kikade in här nästan dagligen i hopp om nya texter.
Hoppas allting lugnat ner sig nu, och att du kan och får fortsätta med ditt liv precis som förr.

Käka zinktillskott om du inte redan gör det! Koppar och zink hänger ihop och har du för mycket koppar i kroppen (vilket är troligt om du har kopparspiral) kan du få zinkbrist. Zink kan även avgifta kroppen på överskottskoppar.

Verkligen sant! Man tror att man ska k0mma fram till något. Men det ENDA som händer är ångest.
När jag har halkat dit någon gång igen och börjar fråga min man (som är läkare) om diverse sjukdomar så har han bett mig googla den medicinska termen eller något annat på ”doktorsspråk” och inte ”hobbydoktorsspråk”. Då får man inga såna träffar. Hemska sjukdomar är liksom sökmotorsoptimerade, det är vad vi vanliga hypokondriker ”vill” hitta.

Jag gör samma misstag att googla allt jag har ångest över och ska man tro google har jag tio olika läskiga sjukdomar. Zink skyddar i alla fall mot överflödigt koppar. Koriander är tydligen också bra att äta.. minns inte varför, men det binder mineraler tror jag.

Man tillsatte silver i dricksvatten innan man började med klor. Må vara giftigt men tar kol på bakterier utan pardon så Susan må lolla bäst hon vill.
Angående koppar känner jag lite: ”Det är väl klart som fan att man blir förgiftad av kopparspiraler, de är ju till för kvinnor, för bövelen, och då har man väl aldrig varit särskilt noga. Sålänge karlar får ligga utan att behöva ta konsekvenserna av det så är aaaaalla nöjda. Lite biverkningar får man helt enkelt leva med.” drypande av cynisk sarkasm.
Jag vill också ha en till bebis och ser fram emot ev uppdateringar i frågan.

Ja men JAAAA en till bebis !! Förlåt om jag ignorerar resten av inlägget. Vill inte förminska dina problem men heller inte komma med råd då jag faktiskt inte vet ett skit så bättre att hålla käft.

Eftersom ändå är i googlartagen vill jag slå ett slag för att kolla upp hårmineralanalys. Så får du svart på vitt hur mycket förgiftad du är och vad du ska tillföra istället. Jag sökte för taskigt immunförsvar och visade sig att jag hade skyhöga kopparvärden och var typ förgiftad, hade aldrig hört om innan.

Min förra kopparspiral höll i 10 år, tog ut efter 7 år o blev på tjocken. Nu fick jag en som bara håller 5 år. JO, för det var inte lönsamt med 10 års hållbarhet. Det är alltså mindre mängd koppar i de nyare, men det är inte ”farligt” om de sitter längre mer än att den kanske blir overksam till slut o du kan bli gravid ändå och fostret skadas.

Just därför jag inte valt att sätta in kopparspiral! Tydligen innehåller de nya spiralerna mer koppar än de som alla tester är gjorda på vilket känns mycket suspekt! Trött på att det här med preventivmedel är så svårt…

För ett och ett halvt år sedan började jag tappa hår, enormt mycket hår. När jag kammade mig eller duschade ville det aldrig ta slut. Började precis som du att googla och hittade också sidorna om kopparförgiftning pga kopparspiral där håravfall var ett symptom. Kan inte påstå att så många av de andra symptomen stämde in på mig, förutom trötthet då. Eftersom jag aldrig varit riktigt nöjd med min kopparspiral, hade gått från att ha ganska lite blödningar några dagar i månaden till att det forsade ur mig en hel vecka, bestämde jag mig för att ta ut den. Någon månad efter den var borta tappade jag inte hår längre.

SLUTA GOOGLA!
Med depression och panikångest i bagaget, med ständig hypokondri i bagaget så vet jag hur svårt det är. Men seriöst. Du får inte googla. Sök vård om du är orolig.
Jag har googleförbud på symtom och sjukdomar numera. Trodde aldrig någonsin att jag skulle kunna låta bli sådant faktiskt. Ibland halkar jag dit dock.
Vad jag förstår så är kopparförgiftning sjukt ovanligt.

Inte för att spä på hypokondrin eller så, men det låter lite som Hypothyreos? Har liknande symptom som utmattning och ADD tex. Hypothyreos och utmattning brukar gå hand i hand också. En kvinnosjukdom som ingen tar på allvar. Råkat på många läkargubbar med armarna i kors om man säger så. Rätt enkelt fixat att ta prover, men man ska begära att de tar TSH, T4, T3 och S-kortisol. Vid tex utmattning brukar de rutinmässigt kolla TSH bara.

Ser mig själv som feminist och har mycket svårt för det här med att många feminister kämpar för rätten att INTE ha barn (rätten till abort) men tycker att rätten att FÅ barn är mindre viktigt. Själv vägrar jag preventivmedel, det skadar min kropp och de är utformade för att MÄN ska kunna knulla utan ansvar. Jag vägrar också ha sex med någon som inte är öppen för att ett barn kanske blir resultatet av VÅRA handlingar. Och nej jag gör inte detta för att jag är någon slags bebis-hungrigt monster, utan min kropp är gjord för att föda barn och jag älskar min kropp och jag tycker helt ärligt att en man som inte accepterar den bebis-producerande delen av mig är inte värd min uppmärksamhet och definitivt inte värd att få vara intim med mig.

Om man inte vill ha barn då? Killen kan väl använda kondom eller vad är problemet med det? Pessar + kondom tycker jag är en go lösning som funkar för båda om man inte vill ha barn. Jag vill nämligen DEFINITIVT INTE ha barn, vore en mardröm.

Många av de sakerna som tidigare kommentarer tagit upp hänger ihop. Trötthet, utbrändhet, psykiska åkommor: ångest, oro, depression osv. har samband med kopparöverskott. När man säger att det är ovanligt med kopparförgiftning så menar man som regel akut förgiftning, dvs att man fått i sig för mycket på en gång. När man får i sig lite i taget, som man får via kopparspiral eller vatten från kopparledningar, så kommer detta inte att synas i blodprov, då det lagras i vävnaderna, fr.a hjärnan och levern. I hjärnan påverkar koppar signalsubstanserna (därav mindracing, oro, ångest, stresskänslighet osv), i levern påverkar det kroppens förmåga att rensa bort annat skräp, med påföljd att man får sämre hälsa generellt. Genom att koppar tränger ut zink får man ofta sämre immunförsvar med täta infektioner som följd. Koppar höjer också östrogenhalten och det finns samband med candida. Här finns mer läsning för den som är intresserad: http://nutritionalbalancing.org/center/htma/science/articles/copper-toxicity.php
http://www.arltma.com/Articles/CopperToxDoc.htm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *