Kategorier
Vardagstrams

Vadär det som surrar i magen?

 
Gravid i vecka 15 och igår kväll satt jag i soffan när det plötsligt började vibrera oavbrutet i magen?! Som nån kört upp en mobil i fittan på mig. Inget sprattel utan bara vrrrrrrrrrrrrrrrrr liksom. 
Har aldrig känt nåt liknande under mina tidigare graviditeter och tänker att fostret fått ett epileptiskt anfall och håller på att dö. 
Såklart. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Vadär det som surrar i magen?”

Alltså, jag vet inte om detta stämmer, men jag har hört att när livmodern växer kan nerver eller muskler hamna i kläm och då kan det börja ”surra” i dem. Kanske du kan fråga en barnmorska eller så om det?

Aldrig haft vid mina graviditeter men säkert någon nerv i kläm som någon ovan skrev. 🙂
Jav undrar hur du ställer dig till fosterdiagnostik? Har ni gjort kub? Ska ni göra fvp eller moderkaksprov? Spännande att höra dina åsikter 🙂

Mina första graviditetstecken har varit stick och vibrationer i livmodern och att vänstra bröstvårtan blir konstant hård och öm ^^
Fick sen ofta vibrationer i livmodern, men i v.10 byttes de ut till knivhugg i magen om jag gick mer än 50 meter 🙁 tydligen satt min livmoder väldigt hårt i ligamenten så när den växte stretchades dom ut något otroligt (tror också jag fick bristningar i dom..)
Vibrationerna kom tillbaka då och då under graviditeten sen ^^ tyckte de var mysko men mysigt

Gud. vad. jag. är. avundsjuk. 😉
Och väldigt glad för din skull. Det går bara åt helvete för mig och mina graviditetsförsök.
Kan känna surr ibland innan mens. Tror allmänt att det är känningar av livmodern och dess utvecklingsfaser eller vad man ska säga. Läst om många som känt så under varierande perioder i graviditeten. Minns inte om jag hade så i min graviditet. Tycker knappt att jag minns någonting..

Hade precis samma! Båda graviditeterna (fast hade glömt och blev påmind nu när jag läste detta). Liknade det också vid en vibrerande mobil när jag skulle förklara för man och barnmorska! Återkom rätt frekvent och jävlar vad jag googlade. Minns att jag hamnade på diverse familjelivstrådar där teorin om ”kissrys” dryftades. Och att det tydligen mest är pojkar som får dessa. Båda mina barn är pojkar men jag vete fan om jag tror på kissrysteorin… Barnmorskan visste inte heller. Men känns rätt otroligt att det är kissrys för så mycket/ofta hade de ju inte det när de väl kom ut, om jag nu minns rätt…
Förresten! Har inte lusläst varenda inlägg här men vet att du har varit inne på ”naturligt föräldraskap”, bära mycket, amma länge, samsova osv. Är lite nyfiken på hur du gjort och kommer att göra med potträning.. Babypottning/EC? Själv är jag alldeles för bekväm av mig och kör (vanliga engångs)blöjor fullt ut men är ändå tacksam för att en bekant ”pottade” sin bebis framför mig så jag ens förstod att möjligheten fanns. Nu lånar andra barnet storebrors potta sporadiskt och ibland (särskilt när han är hård i magen) lägger han rejäla lass. Typ som om en vuxen bajsat i pottan! Faktiskt lite fascinerande och kul och väldigt mycket enklare att städa upp en kladdig bajsblöja. Och de gånger han varit riktigt hård (gått två veckor mellan gångerna) har det KRÄVTS potta för att det öht ska komma ut. Med benen i ”grodläge” mot kanten tryckta mot magen. Blir faktiskt lite bestört av att BVC aldrig råder en till detta, i mitt fall började det pratas om lavemang (eller ja såna där engångs, aldrig sett då jag vägrade utsätta mitt barn för detta innan jag provat olja i maten, messmör, massage osv) – Hade jag inte blivit introducerad för tidig pottning hade jag nog blivit illa tvungen att ta till obehagligare metoder. Så bra grej!!
(Oj vad långt och kanske ointressant och predikande detta blev ?)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *