Kategorier
Vardagstrams

Nej HM, vi vill inte handla era fula tältliknande kläder i skamvrån för tjockisar. Vi vill ha tillgång till övrigt sortiment.

FeTT Magazine skriver om fenomenet plus size-kläder och hur sortimentet minskar och tas bort helt i H&M’s butiker. H&M vill inte ha tjocka kunder helt enkelt men hänvisar till försäljningssiffror och lönsamhet. Det finns ingen efterfrågan menar de. Efterfrågan för vad? Deras fula tältliknande kläder i skamvrån för tjockisar eller efterfrågan efter kläder för tjocka människor?

Har de funderat nåt på varför deras försäljningssiffor ser så usla ut? Bryr de sig kanske inte? Är de verkligen så usla på marknadsföring att det inte ids ta tag i problemet och istället tror att det funkar bättre att skyffla problemet under mattan. Problemet här är då tjocka människor som vill ha kläder på kroppen men inte deras fula sortiment.

För vet ni, och nu vet jag att detta kommer låta som science fiction och hittepå men….. [konstpaus]….. tjocka människor vill också ha snygga kläder. (!!!) [drar efter andan]

Om problemet är att man säljer för dåligt av en vara så tar man inte bort den. Inte när det finns ett verkligt behov av den. Man ser istället till att målgruppen vill köpa den och jag och många tjocka med mig vill inget hellre än att kunna handla i H&M’s snygga sortiment, men då menar vi deras vanliga. Varför ökar de inte storlekarna där istället? Varför utgår de från att tjocka människor vill gömma sig i gråa svarta pösiga plagg för att sen förvånas över att försäljningen uteblir? Fan tänk om, tänk rätt!

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Nej HM, vi vill inte handla era fula tältliknande kläder i skamvrån för tjockisar. Vi vill ha tillgång till övrigt sortiment.”

Nu kommer jag själv i deras ordinarie sortiment men förundras ofta över hur små HM’S kläder är i storlekarna.Hittade en jättefin parka i höstas och blev så glad när jag såg att den fanns upp till strl.44, alltså att det är nåt att bli glad för visar ju hur sjukt det är. Men att sedan få tag på en sådan parkas i strl.42 eller 44 visade sig vara i princip omöjligt! Det fanns dock drivor av strl. 36 överallt. Tillslut ringer jag HM och frågar i vilken butik kan det finnas en sådan parka i strl 42 eller 44? Det fanns ingen inom 20 mil!!!! I Stockholm skulle det enligt utsago kanske existera två!!!! Två!! Parkan var dessutom nyinkommen i sortimentet så någon enorm slutförsäljning kunde det ju inte vara frågan om här.Klart som fan att det inte finns någon lönsamhet när det är omöjligt att få tag i en jackjävel när man trots allt bara är strl.42? Det är ju enligt mycket enkelt logiskt tänkande omöjligt att köpa något dom inte finns!Men tydligen finns det enorm lönsamhet i att köpa in absurda mängder av strl.XS som man sedan måste rea ut. Morr!!

Samma sak brukar det vara på Gina, man ska vara snabb om man vill ha xl. Till och med butikspersonalen sa att de får in för lite i de större storlekarna (XL, XXL) trots att de säljer bra och försvinner snabbt. XS finns däremot alltid kvar på rean.

Ah, och jag som tycker att det ALDRIG finns storlek 32-34 kvar pa rean! Hittar bara storlek 40-42 typ. Men tycker du har ratt, det borde vara mycket mer lonsamt att se vilka storlekar som gar at som mest I olika typer av klader och sedan anpassa sitt sortiment efter det.

Jag är så tacksam varje gång du skriver om fettföraktet. Är det inte lite märkligt ändå att det finns så få fysiska klädbutiker med stora storlekar med tanke på den ENORMA fetmaepidemi som drar fram som en farsot över Sverige? Hur kan butikerna gå med vinst öht? Fast det är klart, alla feta ligger ju på sjukhus och kostar de smala hederliga och ansvariga skattebetalarna pengar så de behöver ju inga kläder. Landstingets vita skjortor duger bra till de där utsugande latmaskarna, eller hur?

Jag och några vänner diskuterade det där för några år sedan. Ett förslag var: Om klädkedjorna börjar göra snygga kläder åt större människor, kan ju de få för sig att det är OKEJ att se ut så?! :O Och då hatar man ju inte sig själv för att man är tjock! Och kanske inte ens VILL banta?! Då kanske tjockisar börjar klä sig trendigt och snyggt, det får ju bara smala människor göra!
Och om man slutar tuta i tjockisar att vi måste dölja mage, rumpa, lår, höfter i tältartade kläder men gärna får framhäva urringningen så den blir så påtaglig att man bara stirrar på den och inte ens lägger märke till övriga kroppen (ett jääättesmaaart tips på hur man gör för att dölja att man är tjock 😉 ) så kanske vi lär oss att det inte är fel att ha en stor rumpa och att vi faktiskt kan ha tajta kjolar om vi vill? HU!
*ironi* 😉

Jag har en idé till en ny programserie. Smallest minds skulle den kunna heta. Smala fettföraktare får tävla om att stå ut med en fatsuit med riktig vikt i ett halvår eller så. Feta kan stå bredvid och hetsa fettföraktarna att gå på stan och försöka hitta kläder, gå till läkaren och lyssna på föreläsningar om hur farligt det är att vara fet när de söker för en inflammerad tånagel, gå med i en dejtingsajt, inte berätta att de är feta och sen gå på en dejt IRL och se reaktionen, sätta sig på McDonalds och beställa ett skrovmål och gå till affären och fylla korgen med chips, kakor och läsk samtidigt som en kamera filmar omgivningens ansiktsuttryck, träffa folk de inte sett på några år och bli tvungna att förklara sig, samt springa en mil eller två eller gå och träna i tajta träningskläder.

Jag har också förundrats över denna tro att dem som är större bara skulle vilja klä sig i svarta kläder och OM det någon gång är i färg så är den någon konstig illröd eller så. Inget mitt emellan alls.

Ärligt talat så verkar nästan alla kläder i större storlekar vara gjorda för tanter över 50 som vill känna sig hippa istället för att vara snygga för yngre människor som, hör och häpna!, också vill ha snygga kläder även i storlek 56.
När jag för en gångs skull lyckas hitta snygga kläder som sitter hyfsat, för kläder som sitter perfekt är ännu svårare att hitta om man är kort och tjock med så gott som inga bröst som jag, så är det nästan att jag börjar dansa av glädje.

Jag är över 50 och vill inte gå i tantkläder bara för att yngre i sitt åldersförakt fnyser åt äldre kvinnor som klär sig i det de gillar. Hipp? Lika väl som runda yngre vill ha ha snygga kläder vill jag och mina 50-åriga plus medsystrar ha snygga och funtionella kläder. Inte för att vara sådan, men det finns kvinnor i min ålder som bär upp kläder bättre än vissa yngre som kanske borde inse att lårkort och midjebart inte passar alla oavsett ålder…

Tänkte skriva precis motsatsen, att kläderna är gjorda för smala i alla längder, eller för korta tjockisar, medan tydligen är ingen båda tjock och 1,80 lång. Jag kan oftast använda storlek 46-48 (på ”bredden”) men allt är fortfarande 5-10 cm för kort…

H&M+ sortiment suger. Det enda som är någorlunda snyggt och med ok passform är deras slim fit jeggins och t-shirts, men är ovärt då kvalitén suger. Tycker inte heller att ASOS curve är super, är mest obehagliga material och konstig passform. Just nu köper jag mycket online på Violetta (Mangos plus size linje), men det är ganska dyrt, går ej att prova i butik, och funkar ju bara om en gillar den typen av kläder. Ett enormt minus år att modellerna på hemsidan är normsmala. Känns som ett hån. Lindex? Njae. Bara mest en massa trista trikåkläder i omoderna grafiska mönster. Samma med Åhléns.
Jag drömmer om ett varuhus för tjocka där en har alternativ att välja mellan och där en inte behöver känna sig som ett freak när en står och smyger i tjockisrutan i butikens mest undangömda hörn. Drömmer om lyckan att kunna välja vilka byxor jag ska köpa och inte behöva nöja mig med att köpa det enda paret som jag fysiskt kunde få på mig. Jag var i Nairobi förra året och jag blev nästan gråtfärdig när jag fick in i ett shopping mall och insåg att ALLA butiker hade kläder i min storlek och klädena i min storlek såldes också i storlekar till normsmala. Fatta lyckan att utan skam kunna gå och shoppa med mina vänner!!

Åååh, DEN känslan alltså! Jag vet vad du menar, när jag varit i Florida i somras så hittade jag Forever21s +size avdelning och de hade SNYGGA kläder i stora storlekar, inte bara tält!
Visst, inte optimalt att de ens hade en +size avdelning och inte bara alla kläder i alla storlekar, men att ens kunna gå runt och välja och vraka bland kläderna på det viset. Har aldrig varit med om det tidigare, stod nästan och bölade i provrummet.

Jag tycker det är jättebra att du skriver om detta LD. Jag räknas väl in som normsmal vilket gör att jag aldrig riktigt tänkt över det enorma fettförakt som finns i samhället och helt säkert fällt en del vidriga uttalanden själv om att ”det är ju bara att röra på sig och äta nyttigt”. Jag skäms över det och är väldigt glad att din blogg har hjälpt mig att öppna ögonen för detta.

En grej som jag tänkt på är hur de delar upp kläderna också, särskilda avdelningar, även på hemsidorna.
Rätta mig om ni sett något annat men av de svenska online-butikerna så är det bara KappAhl jag sett som har kläderna i större storlekar bland vanliga sortimentet. Det är inte ”Damkläder” och ”XLNT” utan allt går under damkläder. Det känns ovanligt och så jäkla konstigt att det inte är så bland andra affärer.
Obs, Det går att se endast xlnt också som egen kollektion

Fattar överlag inte varför alla deras kläder är så små i storlekarna. Jag brukar ha normsmala kläder i vanliga fall, men handlar jag på H&M måste jag alltid handla större storlekar. De ”vanliga” storlekarna brukar inte ta in höfter och axlar i beräkningen. Min sovtröja är i storlek L, enbart så den inte ska sitta som ett korvskinn.

Axlar och ärmar tycker jag överlag är svinsmå på H&M. Fick en pyjamas i strl S, byxorna satt väl lite tightare än vad de var tänkta för men var ändå sköna, tröjan däremot, ärmarna fastnade på halva överarmen och då har jag inte världens muskulösaste armar. Bytte till en strl M och då satt byxorna som pyjamasbyxor ska, (löst), men ärmarna var ändå för små och det drog i tyget över axlar och byst. Bara att lämna in och köpa separata delar.
Mer generellt så har jag svårt att hitta tröjor/toppar på H&M just därför. Passar det över axlar/armar så är allt alldeles för stort i midjan.
Men detta är, som sagt, off topic. Jag hittar ändå kläder hos andra kedjor när jag väl orkar leta.

H&M suger överlag i kvalitén tycker jag och saknar genusperspektiv och jag håller med, deras +size kollektion är ful och gömd. Har själv pendlat kraftigt i vikt och jag sätter inte min fot på H&M varken som fet eller överviktig eller normalviktig eller smal.

Bee: Jag håller med dig ang deras +sortiment (älskar att hjälpa folk att shoppa kläder så jag kan mycket om alla storlekar) Som det ser i idag på H&M så kan de lika gärna lägga ned hela linjen. Skittråkigt och passar nog inte många. (Enats deras träningskläder håller måttet i samma stil som normal sortimenten.) Jag tror jag hittar max ett plagg per säsong som inte är ett basplagg som är något att ha.
Men… deras normalsortimentet tycker jag faktiskt ofta är mycket bra. Inte allt, de har ju absurda mängder att välja på, men med lite urval så är tex deras kavajer och klänningar mycket fina och värda sina kronor som de kostar. Även deras badkläder, som man ofta ändå vill byta per säsong då de slits på hur bra kvalité de än har från början, är av bra och prisvärda modeller.
Så nej jag kan inte dissa H&M rakt av. Även jag som +40 känner att jag hittar fina saker där. Där finns det mesta och man kan hänga på en tillfällig trend utan att bli ruinerad och inte ha dåligt samvete för att man inte bär plagget mer än två år (även om jag är en sådan som faktisk har en kappa från hm som är över 20 år gammal. Jag avskyr att slänga kläder. Köper bara sådant som jag verkligen gillar och vill då behålla det för alltid typ).

Tycker själv att HM’s grejer varierar som fan i storlek. Har två klänningar i liknande modeller som är inköpta med tre års mellanrum. 38:an är lika stor som 42:an. Även om jag alltså kommer i deras kläder så är det ju ändå bara wtf?
Mailade dem och frågade om varför det var så och VARFÖR de inte gör större kläder än 42? Fick svaret att ”Vi har sällan missnöjda kunder”.
Nähä, det är ju jävla konstigt eftersom alla större än eran mini-42 inte får vara era kunder.

Jag minns för några år sedan när Lindex tror jag gjorde en exklusiv underklädesserie där största storleken var medium. Anledningen? ”Större personer vill inte ha såna här kläder. De vill ha helt annan passform och billigare än smalare personer”. FUCK YOU!
Varför tror de att vi större köper deras fula jävla turkosa tunikor och bajsbruna linnebyxor? För att vi tycker att de är skitsnygga och inte alls vill ha något modernt, sexigt, snyggt eller smickrande, eller för att det helt enkelt inte finns något bättre i den prisklassen?
Numera kan jag ha 42-44 (efter att jag förminskat brösten), men eftersom många kedjor gör skumma storlekar så är jag ofta tvingad till +sizeavdelningen. Alltså, känslan av att ha gått genom HMs Divided, deras snygga baskläder och alla deras fina underkläder i små storlekar till att hamna bland BIBs fladdriga blusar och fula byxor… Nej tack.
Nu har visserligen både HM och Lindex börjat ha NÅGRA trendiga och roliga plagg, men de får fortfarande IG av mig.

Jag vet inte så mycket om hms plus size men deras kläder är så satans olika i storlekarna. Ibland kommer man i 38 och ibland får man inte ens på sig 42. Visst,ibland kan storlekar variera men att vissa plagg kan vara två storlekar för små eller stora är ju konstigt. Så jag har noll koll på min storlek. Brukar plocka med mig flera storlekar av samma plagg och testa för man vet aldrig.

Ter sig vara viktigare att slåss för rätten att konsumera ’på lika villkor’ än att slåss för en ickekommersiell konsumtionsvärld på lika villkor. Detta är inte en fråga om enkanintekämpaförallt, detta är en fråga om att en kan välja totalt olika perspektiv i sin kamp.
Nu kan jag visserligen inte minnas att du har uttryckt dig kämpa mot kapitalism men jag kan minnas x antal poster om att du vill köpa olika saker oberoende av kropp samt att du vill se varierad reklam (till skillnad från ingen reklam) osv. så förmodligen är det inte viktigt för dig men jag skriver främst kommentaren för den som eg. känner antikonsumeristiskt (..ens ett ord? Tveksamt. Skitsamma) men ibland glömmer bort det & förlorar fokus. Vi hamnar alla där då & då, då får vi påminna varandra om vad som spelar roll & att vi eg. inte vill ha friheten att konsumera varierat utan friheten att leva(:

Om du ska trycka på ickekonsumtion och antikapitalism så kanske du ska börja i rätt ände, inte den grupp som knappt handlar kläder. Att vilja ingå i samhället på samma villkor som alla andra, oavsett om det handlar om tillgång till kapital, är mänskligt och rimligt. Att jag ska känna mig dum och dålig för att jag också vill kunna handla kläder som människor i mindre storlek kan är däremot INTE rimligt. För mig är det ett verkligt och akut problem och därmed större prio än att avveckla kapitalismen.

Det är verkligen sant att H&M:s plussizekläder är och alltid har varit ASFULA! Konstig passform. Sugiga material. Jag har aldrig handlat där, men har släktingar som gjort det sedan 90-talet. Varför handla där när det finns bättre kläder på andra ställen med snyggare, bättre kläder? De borde kanske step up their game istället för att alienera folk som är annat än XS till L

Tycker de flesta plusavdelningar (försökt) bättrat sig de senaste åren. Kanske det delvis är internets förtjänst och massiva påtryckningar från kunder som diskuterat i forum och på bloggar. Men fortfarande är det ju rätt katastrofalt utbud.. Och längst bak i butiken såklart. I bland hittar man inte ens pluskläderna medan gravidsortimentet är både snyggare och mer lätttillgängligt. (Annars kan man ju tycka att efterfrågan och möjligheten att skapa kläder med snygg/modern passform skulle vara svårare med tanke på bowlingklotet i mitten på en gravidkropp, men nej, där funkar det).
Ligger oftast på gränsen när det gäller storlekar, i bland funkar xl på Gina, Cubus eller HM tex. Och kläderna som är desamma som i storlek s sitter, hör och häpna, mycket bättre än plaggen på valfri plusavdelning. Varje gång! Väldigt tacksam om och när det finns xl eller xxl som ser ut som resten av sortimentet. Men i tider när jag behövt 50/52 finns nästan inget som suttit ok, eftersom det då är XLNT, Å+ och liknande som gäller, eller ren tur. Och jag vet inte hur klädskaparna tänkt, men de tycks tro att stora människor är stora på samma sätt som flyttkartonger eller tunnor är stora, alltså utan form överhuvudtaget. De flesta har ändå en midja under hullet och letar inte efter något som sitter som ett draperi(!).
I bland har jag blivit överraskad av hur ett plagg sett snyggt eller åtminstone modernt (i likhet med resten av utbudet i strl XS-L) ut på galgen, och sen blivit enormt besviken på passformen som ofta är riktigt illa. Å+ går inte alls, tex. Som många andra har jag därför hellre beställt kläder på nätet, och mest från utlandet. Efterfrågan finns definitivt, så det är inte där skon klämmer i alla fall.
Det kan vara jobbigt med kläder oavsett storlek, men jag tror att de som haft det tufft i strl 34-42 inte riktigt kan föreställa sig att vara en 52 och inte hitta något alls. Alltså, inget alls. Inte ens en basic tröja eller ett par byxor som inte ser ut som skit. Kompromissa får man göra många gånger vad gäller stil och smak, det nästnästnästbästa är man oftast tacksam för, så länge det inte sitter förjävligt eller har alltför gräsligt mönster/märklig applikation eller annat konstigt. Bh:ar från plusavdelningen är ju mest som ett skämt, oftast behöver man kanske bara större kupor och inte 3 meter runt ryggen.

Något som verkligen förvånade och gjorde mig genuint shoppinglycklig var min Londontripp i vintras! Monsoon, Marks&Spencer och en mängd andra butiker (primark ej att förglömma) har upp till size 20-22 (dvs 48/50) i nästan alla plagg och inga ”plus size”-avdelningar på samma sätt. Varför har så många svenska (bla) kedjor så svårt att haja grejen?

Monsoon följer i stor utsträckning de överenskomna storleksguiderna inom EU. Dvs en 38 (10-12) är faktiskt en 38 hos Monsoon.
Marks&Spencer är notoriska för att konstant ligga under standardstorlekar, särskilt över axlar/rygg/höfter, så där kan det hjälpa att räkna med en eller två storlekar större än man egentligen är.
Primark har samma hit-and-miss-inställning till storlekar som H&M och ibland har de haft otur när de tänkt ut tillskärningen. T.ex. leggings med stum midja i midjemåttet, som bara går att få på om man har samma rumpmått som midjemått. Storlekarna är generellt mindre än ”standard” men det är omöjligt att säga utan att prova.
Generellt för konfektion in UK är att kvinnor inte förväntas ha muskler: ärm-, vad- och lårmått har Manga-proportioner, även i många pluskollektioner.
Slutsats: köp inget i UK utan att prova först. Utom möjligen på Monsoon.
Men ja, du har rätt i att det verkar finnas större variation här. Vi har också Evan’s: helt dedikerad till plus size, men som har såpass mycket snyggt att det inte är ovanligt att se mindre-än-plus-size smita in och handla där. <3 Evans, som har plats för mina rugbyvader.

Så himla bra att du skrev om detta. Nu ska jag vara helt ärlig, även fast det kan låta konstigt för många. Jag älskar kläder, jag älskar mode. Det är så det har varit hela mitt liv. Jag älskar snygga kläder och kläder som verkligen syns. Jag skulle kunna titta/känna/prova/smaka på kläder hela dagarna. Förut var jag stor. Men hör och häpna älskade ändå mode och kläder. Som du säger, kläder i stora storlekar är ju hemskt fula, jag ville inte se ut som en tant. Jag ville visa mina kurvor även fast många tyckte att det var fult som fet visa sina kurvor som inte var där de skulle enligt andra. En anledning varför jag gick ber i vikten var just det här med kläder. Jag vet, det är sorgligt, svagt och allt möjligt. Men jag ville ha alla de fina kläder som fanns, men inte i min storlek. Jag tom skrev just till HM och sa att herregud människor, jag måste svälta och äta frön för att komma in i fina kläder bara för att ni är så dumma att nu inte gör snygga kläder i stora storlekar!!! Jag påpekade även att har de ens tänkt på hur många triljoner de skulle tjäna om de hade större storlekar på vanliga kläder. Jag fick aldrig svar tillbaka….gick ner i vikten, kan köpa vanliga kläder i vanliga storlekar, men också bestämde att någon dag ska jag börja göra själv kläder till kvinnor med stooora former, som är snyggare kläder än jävla HM!!!!

Det här med lönsamhet, eller icke lönsamhet som HM hävdar, köper jag inte. Se på Dressmann. De har fattat grejen. De har skapat butiker med ett koncept med kläder upp till 9XL för män. Inga särskilda kollektioner a la tält, utan samma kläder som i övriga Dressmannbutiker- bara större. Och det går bra, riktigt bra för detta koncept. Dessutom använder de en modell som har 5XL i reklamen.
Så visst fan finns det lönsamhet att hämta, men kvinnor och män är tjocka på ojämnlika villkor. Varför får tjocka män ett rikt utbud, men inte kvinnor?!?! Varför får en 5XL man visas i tv reklamen utan att det pratas om att det är äckligt, ohälsosamt etc?

Jag har precis köpt ett par högmidjejeans och det tog mig 4 år att våga göra det. Och faaaaan vad snygg jag är i dom!! För att inte tala om komforten, praise the lord! Jag köpte superstretch på gina och till min förvåning satt dom som en smäck. Jag sket i att gå till HM, deras största är ”L” (läs M). Och deras bhar? Wtf? Vill jag köpa en push up så är största 80C. Annars får jag köpa en t-shirt bh..
Älskar deras kläder men hatar deras storlekar!
Tack för att du tar upp detta ✊

Kappahl har slutat göra sina makalösa svarta leggings!!!
hittar dom varken i butik (besökt 6 st) eller på nätet! 🙁
mina älskade, underbara och perfekta leggings..
inte bara sååå jävla töjbara utan också sitter som en smäck utan att trycka in obehagligt i fläsket när man sitter ner, kan dra upp dom till över midjan eller ha dom lågt nere
jag som kort kan ha dom utan problem för dom går in där nere vid vristen utan att bli för tajta över vaderna
tunna men inte så genomskinliga så dom visar allt
skonar låren från gnid eksem på sommaren
blir INTE noppriga mellan låren i första taget och hållbara fan!
funkade till och med perfekt när jag var höggravid med världens största (och fina!) mage!
och nu är dom borta!? Whyyy!?
nu finns bara stela äckliga och fula leggings som sitter konstigt, fel och obehagligt..
fan fan fan har bara 2 par kvar hemma 🙁

Läste en intersant artikel i DN ang Putin som anställt troll för att sprida propaganda. Undra hur spritt detta fenomen är och hur många som är bredda att ta till metoden?
Steg 1. strata en oskyldig blogg. Steg 2, konversera om ditten och datten. Steg 3. Sprid politiks propaganda. Låter det bekant?

HALLELUJA!!! Äntligen nån som säger det jag har sagt hur länge som helst. Dessutom så finns det inga tjockisavdelningar för män på varken H&M el Kappahl. Varför?? Där kan en tjockis handla, han är inte hänvisad till en hörna med tältliknande kläder.
Helt sjukt!! Öka storlekarna istället på de vanliga avdelningarna och sluta gör klädstorlekar som knappt en 8åring går i.
Trevlig helg!

Jag har en längre tid funderat över det här med plus-size avdelningar i affären. Jag handlar själv i dagsläget inte på de avdelningarna men har ändå länge funderat på och ifrågasatt hur det kommer sig att modellerna/färgerna/trycken/osv alltid är helt annorlunda bara för att kläderna görs i större storlekar? Liksom; kan inte en i storlek 34 och en i storlek 52 gilla samma färg och tryck? Hur svårt är det att inse att smaken är olika och att det inte (mycket sällan iaf) sitter i vilken storlek man har? Ska det vara så svårt att tillverka samma sorts kläder (mer eller mindre) i olika storlekar från litet till större?
Mycket märkligt.

Vet att t.ex Cellbes och Halens har alla kläder i alla storlekar när man handlar online! Just Cellbes motto är ju ”Vi älskar alla former”, jag hittar alltid något fint som är anpassat efter hela kroppen, dvs armar, mått runt rygg/byst m.m.
http://www.cellbes.se & http://www.halens.se
Säkert någon som redan tipsat längre upp i flödet, men hoppas att någon kan bli glad och hitta något 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *