Kategorier
Vardagstrams

Skräcktaket och vårt nya sovrum

Nu tog vi oss an sista rummet i huset och jajaja jag vet att mina borgarfasoner är ointressanta men det skiter jag i just nu för det blev så fint! Har jag berättat om att jag slipat vår säng? En laserad historia i mörkbrunt som jag ägnat många många timmar åt att slipa och gnida och älska. Jag påminner om hur den och övriga rummet såg ut tidigare:

IMG_3555.JPG
Ja jag vet. Jag skriker inombords varje gång jag tänker på hur det såg ut för bara nån vecka sen. Okej jag vet att alla har olika smak och jag ska inte hacka på er som gillar ”New England” även om jag undrar varför, men denna tapet i kombination med kritvit pärlspont på en vägg och sjukhusvitmålat på övriga var verkligen inte mysigt. Och sovrum ska vara mysiga. Inte ge panikångest.
Förra ägarna hade dessutom målat taket i en högblank oljefärg i vitaste vitt som dessutom gulnat på vissa ställen. Så en kall kritvit (nästan blå) högblank spegelyta med gulnade partier. Jag hade mardrömmar på natten. Taket stirrade på mig när jag låg i sängen. Jag trodde jag blivit tokig tills målaren var här första gången och ropade HJÄLP när han såg detta fasansfulla tak. Nu har han målat det i en lugn vit vattenbaserad snickerifärg även om jag hade föredragit det ljusa laserade furutaket vi har i alla andra rum.
Men så här ser det ut nu:

IMG_3548.JPG
IMG_3547.JPG
IMG_3546.JPG
Sängen vaxoljade jag. Knopparna och ett litet stycke fram målade jag i guld. (!!!)
Asså furu + guld = <3 Vi tapetserade även den lilla garderoben. (Som ni ser på bilden. Tapeten är gul med små rosa körsbärsblommor. Märket är PipStudio.) Jag tänkte kanske ställa in ett skrivbord där så jag kan ha dator och sånt där istället. Jag vill sätta upp nåt slags elfa-system också men det är snedtak och jag vet inte var jag ska börja. Är ikeas system likvärdigt Elfa eller är det samma skit som allt annat ikea dvs ranglar och faller ihop inom kort?

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Skräcktaket och vårt nya sovrum”

Jag hade tänkt snåla in och köpa ikeas hyllsystem istället för elfas. Så jag åkte till vårt närmaste ikeavaruhus för att se systemet ”live” så att säga. Det jag upptäckte var att ikea visserligen säljer sitt eget system, men de de använder på sina egna väggar är Elfa. Jag vet inte om det säger så mycket om produkten egentligen, men jag tog det som en pik, lämnade ikea utan hyllsystem och beställde elfasystemet istället.

Stod det Elfa på nån av hyllorna? Det säger inte så mycket om produkten alls faktiskt. Det är ju så att det som de säljer är anpassat för hemmabruk, så det behöver inte tåla riktigt lika stora tyngder som de hyllor som de har sina varor på, ”varuhusbruk” liksom.
Algot, som systemet heter är väldigt bra. 🙂 (Det kan hända att jag är lite partisk här…) Skillnaden ligger nog mest i att Elfa har lite fler mått att välja på.

Ok, såg nu att din fråga inte var formulerad riktigt så, kanske har du användning av mitt svar ändå. Det blir inte så mycket dyrare med Elfa än ikea om du tänker hyllplan etc eftersom man behöver fler konsoler till Ikea pga att varje konsol/hyllplan bär mindre vikt än vad elfas gör.

Elfa är sååå mycket bättre! Bättre skenor, konsoller och mycket mer flexibelt att bygga med. Ett tips är dock att inte köpa Elfas hyllplan. De är onödigt dyra och i stort sett identiska med IKEAs som kostar en tredjedel av priset. Så mitt tips: Satsa på Elfa men kör IKEAs hyllplan.

Hehe, jag älskar new England men det ska alltså vara riktiga stilen och inte den svenska helvita varianten. Själv föredrar jag det i en blandning med industriellt/maskulint. Det värsta jag vet är shabby chic/lantligt och… Furu. Haha, känns som man är i en bastu.

Jag vet hur det är att bo i ett hem med hemska tapeter! Jag bor i ett omgjort skyddsrum (aka ”Bunkern”, med decimetertjocka betongväggar), där ingenting hade hänt sen 70-talet! Vi hade en vitaktig tapet i vardagsrummet och en grönaktig trådtapet i hallen, så mitt på väggen mellan hallen och vardagsrummet möttes två fula tapeter. Såg förjävligt ut.
Och i sovrummet var det en gul/vit/beige tapet med fettfläckar överallt. Men nu har vi fått nya tapeter äntligen!
Röda medaljongtapeter i vardagsrum och hall samt en vit tapet med silvrigt trädmönster i sovrummet. Känns som att man bor i ett slott nu jämfört med tidigare!
Man blir gladare i ett hem som ser ut som man vill.

Jag vet någon som alltid skrev ”ful-furu” förut. Gula tapeterna och de andra blommiga passar verkligeni nte ihop. Nej, de sitter väl inte i samma rum men de två rummen går ju ihop = ingen harmoni.

Hahaha awww va gulligt, här kommer du och tänker försöka pissa på paraden. Liksom ”usch lady dahmer ska fan inte tro att hon bor fint, det måste jag ta ur henne!” Men jag tycker tapeterna passar fantastiskt bra ihop, de kontrasterar. Gult och lila passar fint, och det är rosa i båda. Inte ett dugg oharmoniskt om man kan sin färglära och det kan jag ju och jag tycker det blev fruktansvärt bra och valde dessa två just för att rummen sitter ihop.
Och hörru det är ju skillnad på fulfuru och FINfuru!

Jag har tyvärr inget tips angående hyllor (sneglar lite på vad de andra har skrivit pga går i samma funderingar som du).
Men vill fråga dig. Hur/när hittade du din inredningsstil? Jag kan känna att jag dras till olika stilar, får aldrig till det i verkligheten även om jag ibland får en bild av hur jag vill ha det. Jag älskar att din stil är så himla personlig och speciell och mysig och hemtrevlig. Chansar du någon gång eller är du alltid säker på att det kommer se bra ut?
Kort sagt. HUR GÖR EN.

Jo men så är det för mig också. Jag älskar olika stilar och sen kör jag bara. Köper en salig blandning av saker jag tycker är vackra, roliga, spännande, fantastiska, fula eller läskiga. Man får såklart bestämma sig för en stil som ska vara rådande (vi har valt typ murrigt mysigt) och där är mitt tips att fråga dig själv: vad vill du ha för känsla hemma? Mysigt? Snyggt? kalt?
Var heller inte rädd för att våga. Vill du ha ljust så har du vita eller ljusa väggar, men vill du ha det där varma mysiga (som vi har) så måste du ha mera tryck. Bruna, orangea, gula varma nyanser på väggar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *