Kategorier
Vardagstrams

Idag spelar vi in igen

Idag spelar vi in en drös nya avsnitt av Glädjeflickorna. Lisa och Hanna kommer hit såklart, annars blev det ingen podd, med med sig har de Fanny! Kommer hon vara gäst? Kanske, kanske inte? Förmodligen, herregud inte kan vi missa det tillfället? Det kommer även med två andra personer men vi får se vilka som vill vara med och vilka som inte vill vara det men detta kommer bli en manshatarkonferens vi sent ska glömma. (Ni får hålla koll på instagram helt enkelt)

Har ni några frågor? Lite sent påtänkt kanske.

Vi hoppas kunna prata mer feminism. Feministiska strategier och verktyg kanske. Fatshame är givet, oj vad vi behöver prata mer om detta. En del av er önskar mindre snack om män och mer om annat men det känns som att vi måste ta itu med männens förtryck av oss och hur det påverkat och format oss innan vi kan gå vidare.

Ni får se podden som ett samtal som spelats in för det är faktiskt precis så det är. Vi planerar väldigt lite, vi strukturerar inte upp och det kanske vi borde bli bättre på men när vi träffas och micken inte är på så låter det precis så här och det tyckte jag var för intressant för att inte dela med andra och voilá, så föddes iden till podden. (Eller ja, idén fanns ju innan men då föll det på plats liksom) Vi spelar helt enkelt in det vi snackar om när vi hänger.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Idag spelar vi in igen”

Jag tycker ni att ni skulle kunna ge lite tips på hur man kan engagera sig inom feminismen om man inte har en massa kompisar att diskutera med och om man är väldigt blyg. På något sätt känns det som att man ska vara väldigt framåt och våga engagera sig i diskussioner med alla möjliga för att vara en bra feminist och en bra allierad. Som ni som gör podden tillexempel. Jag har aldrig varit sådan men vill ändå bidra på något sätt. Går det att vara en blyg feminist med social fobi tex? Hur?

Men det är ju det jag verkligen gillar med podden, att den känns som att ni välkomnar mig som lyssnare in i ett av era typiska samtal. Jag har känt en enorm befrielse när jag hör er podd (möjligen med undantag för bajssnacket pga är kräkmagad, haha), ÄNTLIGEN! känner jag typ varje gång. Ser fram emot att höra mer om fatshaming och sådant också. Jag är just nu lärare för ett genusprojekt på forsbergs skola (som är en reklam- och designskola) där eleverna genom ett projekt och ett antal föreläsare ska bli mer medvetna om dessa frågor och förhoppningsvis inte skapa sexistisk reklam/design i framtiden. Där tipsade jag om din blogg och er podd, för mig är du en av de viktigaste feministiska rösterna idag. Ingen risk att du tystnar antar jag, och det känns skönt. Oj, vilken lång kommentar. Idag skrev jag förresten om mulliga modeller i min blogg och att de inte gör någon skillnad, snarare tvärtom. Eftersom de verkligen inte är mulliga, t.ex!

Ville bara säga TACK TACK TACK för ert arbete. Det finns inget annat sätt för sexistisk/rasistisk reklam att stoppas, än att de själva slutar tycka det är en bra idé att göra sån reklam.
Lycka till med ert arbete!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *