Kategorier
Vardagstrams

Här kommer ingen riktig grek som förstör för feminismen

Jag har verkligen en sån där ”nu slutar jag”-dag idag. Å ena sidan så har vi män som kränker och hotar mig (i vanlig ordning), i ett hörn männen med fem följare som jämför mig med Emma Watson och som tycker att jag ska ta efter hennes mjuka stil och jag vill att folk ska lyssna på min feminism. (för Watsons framgång med FN-talet hade absolut inget att göra med att hon är en superkändis) och sen så har vi den antirasistiska twitter-ligan som med hjälp av utvalda bilder sitter och bedriver rasbiologi när de jämför mig med utvalda bilder på Alexandra Pascalidou (ledtråd: bilderna på mig är med osminkad vinterblek hy, rött hår och rosa vitbalansering och bilderna på Pascalidou är där hon är solbränd och hårdsminkad) för att avfärda min historia, mitt ursprung och rasismen jag levt i och utsatts för en hel livstid.

Känns fint att vara jag. Fuck you världen!

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Här kommer ingen riktig grek som förstör för feminismen”

Åh så har du sådana som mig som är så tacksam för att du är den du är och det du gör!
Jag är less de flesta dagarna och då har jag ändå ingen blogg eller instagram. Får nog bara av att umgås med puckon på jobbet…

Jag tror att du är före din tid bara. Jag har all förståelse för att det är tungt att vara först. Hoppas att du orkar, säg gärna hur vi andra kan hjälpa? Finns det någon rättvisa kommer ditt namn att finnas med i våra barnbarns historieböcker när de ska läsa om 2000-talets viktigaste feministiska röster som förändrade vårt samhälles syn. När elitfeministerna snöat in i allt snävare grupper för inbördes beundran har du gått i bräschen och brutit tabu efter tabu. Mensblod, kvinnlig kroppsbehåring, ”husfridssex”, fatshaming, helamning och samsovning, förakt för socialt utsatta som inte lever upp till ”rätt” sorts fattighet osv. Listan kan göras lång. Jag har inte alltid hållit med dig om precis allt men oj vad du har fått mig att tänka till. Utmana min egna fördomar och ibland tänka om. Sånt är såklart jobbigt och då är det enklare at skjuta budbäraren för många än att behöva se att vi alla bär på fördomar. Jag tror inte jag är ensam om att vara djupt imponerad av ditt mot i att ta tag i alla dessa tabun och dra fram dem i ljuset. Om det var upp till mig skulle du och WDF få en fet statlig lön för allt ert arbete i att synliggöra fördomar, tabun och dess försvarare. Men i nuläget är allt jag kan göra att tacka er för att ni finns och lyser som fyrar i det antifeministiska mörkret på nätet! Tack! 🙂

Hej LD!
Jag skulle gärna se dig skriva om relationer med anti/icke-feministiska män. Du kanske inte har den erfarenheten (vad vet jag?), men jag skulle gärna se din åsikt och ståndpunkt ifrågan då dina tankar skulle vara viktiga för mig. Jag lever i en relation där jag är ”smygfeminist”, då det är mer viktigt för min man att jag inte är feminist än vad det är för mig att han inte är det. Men på något sätt så märker jag mer och mer hur våra världsbilder krockas…

Alltså, detta är så osmakligt. Vidrigt! Jag kan inte med ord uttrycka hur otäckt jag tycker att det är med alla som hotar, hatar, förföljer och äcklar sig på nätet. Det är så enkelt att sitta bakom ett anonymt nick och vara hemsk. Jag har ingen rätt att be dig att inte ge upp, jag kan bara önska att du orkar med. Det vore så enkelt att säga att den som ger upp låter det onda vinna. Samtidigt har jag mer än full förståelse för om du skulle lägga ner alltihop. Jag hoppas att du orkar, det behövs fler som du.
Jag tillhör den gruppen med kvinnor (om vi nu kan gruppera oss) som har sagt ”men jag har det ju bra” eller ”min man är ju så bra” osv. Du Natasja har öppnat mina ögon och visat mig vad feminism faktiskt innebär. Att jag gång på gång i mitt liv har blivit förminskad enbart för att jag är kvinna eller för att jag inte ser ut som alla svenskar ”ska göra” har liksom gått förbi. ”Svälj det” sa folk när jag var liten. Eller ”killar och tjejer tänker så olika”. Kommentarer som dessa skulle göra det hela okej. För….man får ju faktiskt tåla lite. Eller hur. My ass!
Fortsätt vara den du är! Jag, och många med mig, kommer slaviskt att fortsätta läsa, ta till oss, lyssna på Glädjeflickorna och se allt annat du gör. När män kämpar för mänskliga rättigheter är de hjältar. När kvinnor gör det är de allt annat än hjältar. Tydligen.

Alla har såna dagar men jag hoppas att du hittar glädjen igen. Du och ditt ifrågasättande behövs verkligen. Jag säger som Anja – jag håller inte alltid med dig men du får mig att tänka, tänka om och tänka till. Ibland, för mig, obekväma tankar och ifrågasätta sånt som annars tas för givet. Gör jag som jag gör för att jag valt det eller för att ”det ska vara så”. Tack!

Och vad har utseendet med saken att göra från första början? Är ett enkelt sätt att angripa när du har slut på verkliga argument, lågt och fult och ganska patetiskt. Kan du inte hålla dig till sakfrågan, är det bättre att vara tyst
Du gör ett fantastiskt arbete och jag beundrar att du ens orkar!!! Tänka om vi alla var lika starka…

Men det är pga din blogg jag slutade lägga pengar och massa tid/ångest på rakning! Det är pga din blogg jag vågar sola topless och peka finger åt killar med större fettklumpar än jag som glor/kommenterar. Det är pga din blogg som jag hittade till alla andra underbara feministiska bloggar (Fannys t.ex. som hjälpte mig sätta ord på ojämställdhet inom min relation) osv osv osv. Nu pratar jag med mina tjejkompisar som också far, eller har farit illa, pga män.
För feminism har hjälpt mig sååå mycket, och mycket är tack vare kvinnor som dig, som inte bara tänker väldigt klokt utan även skriver ner det så att andra kan läsa. Så man får ta del av tankarna. Har full förståelse för att du vill lägga ner, det vill jag med när butiksbiträdet i måleriaffären talar över huvudet på mig med min sambo som om jag bara var något bihang. Eller när killarna på krogen ska kränka mitt personliga space och min kropp.
Men sedan jag hittade feminismen (Tack vare din blogg) så kunde jag skälla ut min sambo (prata väldigt utförligt) om vad jag tycker om att bli ignorerad (han hjälper mig slippa detta nu) och stå på mig mot killarna som tar sig rätter de inte har.
Jag är förbannad varje dag, och önskar jag hade vält omkull hela jävla tapetstället på det där butiksbiträdet som bondade med min sambo medan jag stod tyst bredvid. Jag gjorde inte det, men vi tar små små steg varje dag.
Skriver som någon därovanför- finns det något vi andra kan göra för att du ska orka?

<3
Passar på att slänga in lite pepp! Vet ärligt talat inte om jag levt idag om jag inte fått upp ögonen för feminismen. Typ all min självrespekt, styrka, självkänsla och självständighet har kommit från feminismen och en av de viktigaste ögonöppnarna har helt klart varit den här bloggen! Så supertack för det och hoppas att alla idioter slutar hata snart.

Förstår precis vad du menar. Jag tänker ofta på dig och andra storbloggare som blir så baktalade, hatade och hotade att en vanlig dödlig nog inte orkat en vecka ens. Sen hade de stängt butiken. Det här att folk blir psykopatiska empatilösa galningar på nätet är en sida jag verkligen inte gillar med internet.
Kram och kärlek <3

Fast de förnekar ju inte rasismen du utsatts för. Vad folk har blivit arga på är väl ditt påstående om att man minsann kan sluta bli rasifierad. Något som stämmer om man som du ser vit ut men aldrig skulle fungera för en asiatisk eller svart person till exempel.

Fast riktigt så enkelt var det inte. JAG har sagt att rasifiering är en process som är relativ och att vissa kan slippa undan den beroende på sammanhang, rum osv. Vilket är helt sant. Denna lilla twitterklubb för inbördes beundran raljerar, hånar och förnekar mig mitt ursprung och mina erfarenheter genom att hänvisa till samt jämföra mig med andra. Vidrigt!

Det här med att man aldrig ens får försöka tala för andra… Nä herregud. Så jävla trött på det. Spelar ingen roll hur mycket man lyssnar och försöker förstå, backa tillbaka, släpper fram. Minsta lilla gång man försöker säga nåt för en utsatt grupp så är någon ALLTID där och gnäller.
Har ingen lust att ens försöka vara trevlig tillbaka. Fuck it.

Jag förstår inte hur du står ut med alla fruktansvärda kommentarer ibland men jag vill bara säga att jag tycker att vad du har att säga är så otroligt viktigt och jag är så glad att du finns i det offentliga rummet. Du behövs! Det finns tillfällen jag inte alltid håller med dig helt men det förändrar inte den respekt jag känner för att du vågar. Ofta sätter du ord på sådant jag upplever som fel men som jag inte riktigt kunnat sätta fingret på eller som andra kanske sagt ”men det var väl ändå inte så farligt” åt. Det är värt väldigt mycket. Så stort tack.

Jag håller med dig om de såkallade antirasister som talar om dig på det sättet är otroligt okänsliga och onyanserade, men jag kan inte låta bli att tänka att många av de feminister som kritiserar ett sådant beteende hos antirasister beter sig exakt likadant gentemot gruppen män när diskussionen handlar om feminism. Det hela får mig att tänka på det engelska uttrycket ”the pot calling the kettle black”.

LD! Jag tänkte faktiskt så sent som i morse på hur mitt liv hade sett ut om jag inte snubblat över din blogg för ett par år sedan när jag googlade miljövänlig hårtvättning eller något sånt. Och så tänkte jag på hur otroligt många människor som, precis som jag, har funnit sin feminism tack vare dig. Och på alla oss som har öppnat ögonen för transfobi, rasism, fettförakt och klassförakt tack vare dig eller tack vare dem kvinnor som du har länkat till eller lånat ut din plattform till. Jag är full av beundran och tacksamhet för att du står i främsta ledet och slåss för vår rätt att existera. Jag tror det finns få människor som har gjort världen bättre för så många som du har gjort. All pepp och styrka i världen till dig!

Håller med! Det är tack vare LD som jag fann feminismen o h det tog tröga mig ett år av tjafs med LD på hennes blogg för att till slut fatta. Det bästa är att jag fortfarande provoceras och lär mig att vidga vyerna. Du är bra LD!

Javisst är det osmakligt med en kvinna som tar plats utan att ha en lika mjuk framtoning som Emma Watson, för alla män som tar plats är ju alltid sådär mjuka och empatiska i sin framtoning. Nej, i mina ögon är du en stenhård Ellen Ripley som står emot horder av falloshövdade xenomorphs som dräglar syra och förakt över dig. Det måste vara en ständig terror att sticka ut i en sådan miljö och fullt förståeligt att en bara vill packa ihop och försvinna från den ibland. Jag har aldrig varit intresserad av feminism förrän jag började läsa din blogg nyligen. Så här har du en som hoppas att du orkar stå kvar!

Blä, låter vidrigt alltihop! Angående hot mot dig och din familj: Har du polisanmält ofta utan att det lett till någon åtgärd? (Bara undrar, vet att Blondinbella fått ta emot mycket hot och också till slut tagits på allvar av polisen och fått åtminstone viss hjälp.)

Du får inte sluta! ( eller a får får du, men det vore en personlig tragedi)
Jag är en mycket nyfrälst färsk feminist som säkert gör många fel och trampar på massvis av tår, men jag lär mig varje dag! Och du är lite av min guru!
Jag har under 2 års tid trott mig omges av intelligenta intellektuella människor då jag går ett gymnasium med höga intagningsprov och har likssom tänkt att det gör att kassa värderingar inte skulle finnas tills för några veckor sen där vi lite smått började diskutera feminism i klassen. Jag insåg då att jag är given av förtryckande obildade mansjävlar! Fick till exempel kommentaren ”men snälla Alva du har väl inte blivit feminist?? Då får vi sluta umgås för orkar inte med allt det där tjaffset” har aldrig blivit så förolämpad och frustrerad i mitt liv och det fick min ilska att vakna! Har sen dess bara velat en sak med mitt liv, att bli en rabiat manshatande femenist! Argumenterande tal i svenska nästa vecka och ja här ska dom få se på en jobbig och tjatig femenist! Kill em dicks!!

Skulle vara väldigt försiktig med att underskatta Watson. Utöver att vara känd skådespelerska har hon tagit sig igenom en utbildning på ett av världens elituniversitet (Brown och utbytestermin i Oxford) och hon hade toppbetyg från grundskolan trots att hon samtidigt arbetade på Harry Potter-filmerna. Det där är inte lätt även om man växer upp priviligerad. Och talet var faktiskt väldigt bra skrivit. Jag tror att många generationer framåt kommer att minnas det. Watson är mycket mer än ett sött ansikte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *