Kategorier
Vardagstrams

Hjälp med tatuering?

Denna yta behöver en tatuering.
tatuering
Ja ni ser ju att jag påbörjat här.
Jag har tuttar upp till halsen så som ni ser så man får jobba ut mot axlar o nyckelben o kanske upp på halsen? Så tatuering. Men jag kan inte riktigt få ihop nåt så jag tänkte att ni som känner mig ska få brainstorma lite med mig. Ni ska få några nyckelord men sen får ni freestyla utifrån det ni vet om mig. Ok? ……..

Tänker svart främst. Gärna dotwork och fina linjer. Jag gillar Mr. Suz /Susans stil. (klicka för referens, obs inte mandalorna, skrolla ner) och deepwood tattoo-Emil samt konstnären för Poison Apparel Print Shops bilder.

Nyckelord:
Feminism
Satan
Livmoder
Häxa
Lilith
Rockenroll
Allmoge
Runmagi
Tarot
Horn
Ockult
Kvinna
Heliga madonnan
Katolicism
Satanism
Ouija
Illuminati-pyramid-öga?
Liggande Halvmåne
Heliga hjärtat
Andra tankar: Heliga hjärtat fast med livmoder. (Hur awesome vore inte det? Men kan det göras på samma sätt som på gamla madonnabilder?) Eller kanske i samma stil som gamla träetsningar, ni vet sådana där med djävulen och häxor och medeltidstortyr.
Länka gärna eventuell inspirationsbild.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Hjälp med tatuering?”

Fan vad kul med tattoo! Om du går till en riktigt duktig tatuerare med dessa nyckelord ska nog hen kunna knåpa ihop något åt dig. Det är ju liksom deras jobb! Det tråkigaste för en tatuerare är ju att få en färdig skiss, liksom. Ser fram emot resultatet.

Jag målade en Lilith så sent som igår! (Kolla min instagram.)
Kanske något med den välsignande handen, Liliths måne?
Går ju att göra det asfett.
T.ex gethuvud med Liliths måne OCH en blessing hand. Med mensblod på fingrarna.
Heh.
… fast nu ger jag iofs bort alla mina idéer. Men det är okej! Det kan du vara värd.

Mailade en bild på en vykort från Ösmo k:a som heter ”lyckans hjul”. Det är en typ medeltida bild med kvinnans mage (livmodern, i guess) i centrum modell det heliga hjärtat.

LD! Som en av dina stora fan önskar jag att du hade en klon, som skrev på engelska! Bor utomlands och det är så mycket angående genus jag skulle vilja förklara för mina vänner här, för att få upp deras ögon som du har fått upp mina. Har inte hittat några bloggar eller sidor som kan mäta sig med det du skriver! Har du några tips?

Jag har tänkt på en grej, och du får gärna berätta hur du tänker. Hur går det ihop att vilja ta fokus från kroppen och att placera ett blickfång på den? Om du har kloka tankar kring det (vilket jag gissar att du har) får du gärna förklara om du ids och vill.
Detta är alltså inte menat som ett ifrågasättande kring huruvida ”du bör” tatuera dig för det är helt din ensak – heja, heja säger jag om du vill ha en tatuering. Men jag undrar om du har funderat kring min frågeställning? Det jag lyckats klura ut är att hypotetisk person som vill ta fokus från kroppar:
1) bara gärna vill ha en tatuering, en anledning så god som någon!
2) har funnit ytterligare ett sätt att använda sin yta som ett politiskt verktyg
Eller
3) 1+2
Förmodligen har du 1000 anledningar till (eller helt andra) och egentligen har jag inte med dem att göra men om du VILL berätta så läser jag gärna om det.

Tatuering känns som ett måste för att min kropp ska kännas som min, kännas hel typ – svårt att förklara men hade jag haft råd så hade min kropp redan varit täckt. På ett sätt kan man ju hävda att tatueringar snarare förfular är lyfter fram kroppen, det liksom tar fokus FRÅN kroppen genom att bli blickfånget (alltså man kanske tittar på min tatuering istället för brösten?)

Jag undrar lite över placeringen, vill du verkligen ha den så högt som du har ritat? Jag tänker att några centimeter längre ned borde vara snyggare (i mina ögon). Jag har inga bra tips om just tatueringar mer än att verkligen ta din tid att hitta den tatuering och tatuerare du vill ha när det är en sådan synlig placering.
Jag gillar verkligen tatueringar som en metod att ta över kontrollen över kroppen och själv tillåtas definiera vad som är vackert och ej och hur man vill att kroppen ska se ut. Själv har jag dock inte landat i något motiv som jag vill ha så jag skjuter upp att göra en så länge. Stilen blir dock med 99% säkerhet old school.

Jag kan varmt rekommendera Lady V på Gallon tattoo i Hökarängen. Hon är en av de grymmaste artisterna och det finns inget hon inte kan lyckas med. @ladyvlendel heter hon på Instagram. Missa inte!

Ett tips är att också kolla in Chris Magnusson som nyligen börjat på Deepwood Tattoo, han kör stick & poke och är grym. chrismagnusson_tattoo på insta. ≈(°[°)≈

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *