Kategorier
Vardagstrams

Och bittrare kommer jag bli!

Vad har ni för kraftdjur? Hur vet man vilket man har? Finns det nåt riktigt surt, bittert och vresigt djur? Pax för det isåfall.

Mina storfavoriter är iallafall: näbbgädda, gråsugga, rugguggla och get.

sur och bitter och tjocj

Jag fattar inte hur man inte kan vara sur och bitter när man är kvinna i ett patriarkat. Och att man ofta skuldbeläggs och skammas om man är sur och bitter som kvinna i ett patriarkat. Eller det fattar jag ju, kvinnor ska vara behagliga och trevliga att titta på och umgås med och det är man kanske inte när man är sur och bitter och då är det enklare att göra det till ett skällsord så kvinnor döljer sina känslor extra väl så män slipper konfronteras med dem. Och så vidare, vi vet ju hur det funkar nu. Eller hur?

Men finns det nåt härligare eller roligare egentligen, än just en riktigt sur och bitter kvinna? Inga illusioner och fasader utan bara ren och krass realism och ofta kombinerat med att denne är jävligt trött på karlar. Och dessa kvinnor finns ju i alla sammanhang och är ej förbehållet feminister.

Jag ser fram emot att bli ännu vresigare. Tänk er när man är 70 bast och bara släppt alla spärrar?

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Och bittrare kommer jag bli!”

Det här kanske kan vara något;
Tasmansk pungdjävul
”som endast förekommer på ön Tasmanien. Den är stor som en mindre hund, är kraftig och muskulös och har svart päls. Arten har ett ytterst högljutt och skrikande läte. Den har ett aggressivt temperament och avger en stank när den blir stressad. Det är dessa egenskaper som gett arten dess namn.” (Wikipedia)

En humörmärr! Kanske inte direkt bitter, men definivt ingen man kör med, utan får behandla med respekt!
Annars är vildsvin jäkligt… otäcka. Gruffliga! Geting är också ett alternativ.

Jag är kvinna och jag lever bara en gång. Så jag ska sjunga och va glad. däremot tänker jag inte behaga och vara trevlig mot någon vare sig man eller kvinna inte bemöter mig med respekt
så enkelt var detta. Har inte nog med tid att sura. har själv aldrig blivit förtryckt för att jag är tjej och nej jag är inte dum och ja jag vet hur normaliserad förtryck ser ut och jag
vet bättre än du att jag aldrig blivit förtryck som tjej. Jag blir bitter när jag måste. typ I diskussioner osv men vad tjänar det till att gå runt som bitter allmänt. ingen tid för sånt
mitt kraftdjur är elefant,giraff och lejon. jag är allt och jag starkare och bättre än någon som försöker förtrycka mig.

jag har hört det här så ofta, ”sluta vara bitter”. kan inte du snälla tala om hur en gör? steg för steg? det måste vara ett praktiskt tillvägagångssätt också, att bara sluta med något ger inte tillräcklig information för mig.

Du är bara bäst!! Jag blir så jävla glad när jag ser ditt foto och läser det du skrivit. Jag blir så glad. Över bitterheten, som jag också känner. Såå starkt vissa dagar. Jag är snart 50 och känner att jag törs visa mer och mer vad jag verkligen känner. Vad jag tkr och vem jag är. Så jävla förlösande! Orden bitter, gnällig, tjatig och, ja, varför inte även känslokall, borde få en renässans.
Tack för att du dagligen stärker mig genom dina texter. Du stärker, skärper och ger mig ljus o hopp i ett annars totalt svart patriarkalt helvete.
/Lena

Cultural appropriation (finns det någon svensk benämning?) är något fint
Jag ska ha lite buddha och indiska statyer i mitt rum, vad fint det kommer bli
Lika fint som en adopterad colombian som leker same

Gäss är det bittraste djuret jag kan komma på 😀 Kalkoner också, fast kalkoner är rätt lugna så länge man lämnar dem ifred, gäss är alltid på bråkhumör känns det som.
Jag själv är ett marsvin. Ett tråkigt som bits. Alla förväntar sig att jag är sååå gosig och ska bli jätteglad för att folk flockas runt mig men i själva verket är jag mest bara osocial och inte så rolig. Lämna mig ifred, vill jag något så säger jag till 😉

Förresten, lamor är också rätt bittra, fast de är starka och bra på att försvara sig själva. Så lama kan vara ett bra djur att identifiera sig med 😀
Jag skulle kunna vara en känguru också, alla tror att de är gulliga och ofarliga men den som har sett en uppretad känguru skulle knappast kalla den gullig!

Jag är nog en mungo i så fall, litet och ganska gulligt djur som påminner om en randig brun hermelin med lite längre ben men som dödar kobror som om det inte fanns någon morgondag. Jag kan inte riktigt relatera till att gå runt och vara sur och bitter, jag är nog ganska glad och nöjd med livet tills jag stöter på trubbel faktiskt men då försöker jag göra något åt det.

Jag ÄR sur arg och bitter, typ hela tiden…
Fattar inte hur människor orkar gå till sina kontorstråkiga jobb (som jag) och lyssna på samma tråkiga skämt vid fikabordet om ordet hen som är sååååå roligt, eller se männen ta mer plats.
Känner rätt ofta för att göra en Michael Douglas (Falling Down ni vet).
Är rätt avundsjuk på dig ändå som verkar lyckas omge dig med starka kvinnor och slippa idiotkollegor. Saknar den sortens umgänge. Mina tjejkompisar är inte hälften så arga som jag och ”tycker väl att livet är rätt bra ändå”*suck*..
Vet ju att du får ta mycket skit och är ful av beundran att du orkar..
Jag är en eldsprutande drake!

Vildvittra / Harpy[ja] (sagoväsendet, inte örnen) kanske? Så jävla mycket badass girl power runt hela mytologin när man tänker på det. Verkar även finnas mycket symbolisk rädsla för kvinnor i grupp inbäddat där.
”Nu ska jag hämta systrarna mina”. 😉

Tack! Vet inte hur många gånger människor i min omgivning har kommenterat att det inte är ”sunt” att alltid vara så bitter. Men HUR kan en inte vars det? Det är ju så mycket skit och elände i detta jävla patriarkat att det fan är snudd på omöjligt att känna något annat?
Sen: Bitter? Ja, absolut. Realist? Ännu mer. Jag känner att de två begreppen går ihop. Tänker inte vara någon till lags och låtsas någonting annat bara för att mitt realistiska och bittra synsätt rubbar bilden av den glada och konstant tillrättalagda kvinnan.

Bitterhet och ilska ger kraft – och det är väl det som skrämmer med kvinnor som släpper fram dessa känslor. Inget är så skrämmande som en arg kvinna som låter adrenalinet ge skjuts och handlingskraft!
Det finns gott om undersökningar som visat att det män mest uppskattar hos en kvinna är att hon är snäll och söt – intelligens och humor kommer många steg längre ned…
Sjävklart är jag bitter över hur vissa saker i livet utvecklats. Som troligen sett ut på ett annat sätt om jag varit normativt snygg, tillräckligt smal och lagt huvudet på sned och lett och tindrat beundrande mot män hur korkade och okunniga saker de än kläckt ur sig istället för att vara den jag är, tagit plats utan att be om ursäkt och vägrat förminska mig för att få en man med skört ego att få känna sig bättre på min bekostnad.
En skön sak med att bli äldre och postklimakteriell – en kan vara en arg jävla kärring för att är ändå att vad som förväntas av en…

Ja, förtryckta människor som är bittra och arga är ju de som hotar status quo. Det är därför deras ilska ständigt skammas genom att utmålas som mer irrationell, djurisk, oattraktiv etc än den överordnade gruppens.

Jag förstår att det är svårt att tycka om män om man haft dåliga erfarenheter av dom. själv ser jag ingen skillnad på hur män och kvinnor behandlas mig. Är en man elak jaha nästa dag är en kvinna. Båda kvinns och män förminskar och avbryter mig och har blivit sexuellt antastad av flera kkvinnor och en gång av en man i hela mitt liv
har vuxit upp med en underbar pappa som varit min bästa vän hjälpt mig med läxor och eftersom han inte är svensk så har det varit svårt att hjälpa men då har han suttit med mina läxor dagen innan för att lära sig för att sedan lära mig. läst och lekt godnatt lekar innan vi skulle sova. Och lekt hela tiden med oss. tagit hand om hemmet. fan behandlat döttrarna bättre än sönerna nästan. aldrig skrikit på oss om inte vi bråkat med mamma. mamma hon är helig minsann och henne får man inte höja rösten till enligt min käre far.
lärt oss tidigt den arabiska kulturen och islam men ändå hade hade han inga problem när min syster gifte sig med en kristen kille
min pappa alltså

Bara för att vi lever i ett patriarkat så förtrycker inte alla män
även om män ibland beter sig dåligt så är det nog av samma anledning som kvinnor som beter sig dåligt. har hänt mig förminskad och avbryten flera hundra gånger av kvinnor också
ser ingen skillnad på deras beteende. kanske att män helt ärligt behandlas mig med större respekt. nåja skrev bara detta för att ge dig lite perspektiv.

Jag skulle för egen del mest vilja identifiera mig med en gammal jävligt grinig get. Som äter allt, bryter mig ut från inhägnaden så fort andan faller på och will not give a fuck whatsoevvs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *