Kategorier
Vardagstrams

Panelsamtal om hot, hat och drev inom feministisk aktivism

Feministiskt perspektiv anordnade ett panelsamtal där jag, Johanna Marseille (themegabitch), Fanna Ndow Norrby (@svartkvinna) samt Aleksa Lundberg pratade om utsattheten som offentlig aktivist. 

Ni kan läsa om detta samtal här.

”Fanna Ndow Norrby menar att aktivister absolut ska få vara arga, men att en inte har så mycket att vinna på hård ton om en vill få andra att lyssna.

– Det är ju inte enskilda individer som har fuckat upp allt, liksom, däremot är enskilda individer med och upprätthåller strukturerna. Så det är lite tricky. Men jag utgår ifrån att vi som har erfarenhet av förtryck förmodligen har tänkt så mycket mer på det här med strukturer, hur de samverkar och därför vet mer.” 

”– Många feminister har ju mens så det blir ett lättillgängligt sätt att prata strukturer på. ”Varför är mens och fittor så tabubelagda”, liksom. Jag förstår absolut frustrationen, det finns ju ett förtryck inom feminismen där vita överordnas rasifierade, till exempel. Då blir det ju svårt att kämpa tillsammans mot ett enat mål. I en sådan struktur kan vi inte komma vidare. Vi måste få säga ifrån om någon förtrycker. Vi kommer aldrig kunna ta itu med den vita cismannens förtryck, om vi inte kan lösa strukturerna vi själva upprätthåller.

Mensfrågorna är allt annat än oviktiga, men det är ett måste att feminister med stora plattformar lyfter de kamper som strukturellt ställs i bakgrunden, slår Psomas Blomberg fast.”

Samtalet spelades även in och det kan ni lyssna på om ni klickar här.  

 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Panelsamtal om hot, hat och drev inom feministisk aktivism”

Äntligen tillbaka! Slutade använda twitter nästan helt när du slutade, det var inte lika intressant längre, eftersom jag har svårt att sålla bland vettiga/icke vettiga tweets i allas flöden. Du retweetade alltid briljanta saker, och skrev minst lika briljanta saker själv, kul att du är tillbaka på bloggen i alla fall!

”Vi kommer aldrig kunna ta itu med den vita cismannens förtryck, om vi inte kan lösa strukturerna vi själva upprätthåller.”
Så icke vita mäns cis-förtryck är alltså okej då?

mickro113, är det du som kommenterar under samma nick, på Flashback? Isf skrev du oacceptabelt elakt om människor som tigger, enligt mig..om det inte är du så behöver du ej ta åt dig..

Nu blev jag riktigt glad *torkar liten tår ur ögonvrån*! Var rädd att du hade slutat skriva för gott och för mig som gjort mig beroende av din blogg hade det varit problematiskt. Jag kan inte läsa igenom hela arkivet om och om igen…
Jag har mailat en bild till dig btw.
On topic: ska försöka finna tid till att lyssna inom kort. Ska bli mycket intressant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *