Kategorier
Vardagstrams

Nu behöver jag prata om bajs, lessen hörrni

Två ganska otrevliga och oväntada bieffekter av denna miserabla graviditet är:

1. Jag är konstant lös i magen. Inte så att jag har akut diarre eller nåt men bajset är liksom löst eller extremt eh ”mjukt” (löst i ”fast” form)

2. Jag får ont i magen varje gång jag är bajsnödig. Liksom som att bajskorven trycker på livmodern eller andra delar. (Ursäkta, blir det för mycket bajs? Ska jag använda nåt annat ord; träcket, avföringen, gödslet, ”produkten”..?)

Normalt är väl att man blir sjuk trög och förstoppad. Eller trög är jag fortfarande. Alltså att tarmen jobbar lååååångsamt. Handen upp alla som haft diarre med trög mage. Det blir ju inte det sedvanliga snabba PRATTTTTATTATTATTA utan mer Prr…. (plutt)….. (plutt) … (plutt) … i en jävla evighet. Det låter som en paradox jag vet.

too much info bajs

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Nu behöver jag prata om bajs, lessen hörrni”

Är i vecka 11+1 och samma här! Att det ska vara så svårt att få ut lite kräm liksom.. Har dessutom ett bakre framfall sedan förra förlossningen så man får liksom trycka in en finger i fiffi för att det ska komma ut åt rätt håll! Men vad gör man inte!<3

Precis samma sak här. Hörde om den klassiska graviditetsförstoppningen/trög mage. Knappast! Känner även igen att det gör ont i magen. Jag mår ofta illa när jag bajsar och sitter med huvudet i en plastpåse. Ljuva livet just nu 🙂 Stort lycka till med din graviditet! (inte ironisk).

Det tog en stund innan jag förstod hur du menade med plastpåsen.. Tyckte att det verkade JÄTTEkonstigt att trä en plastpåse över huvudet när man mådde illa på toaletten. Jag är lite trött.

Handen upp!! *viftar hysteriskt*
Världens knäppaste tips: Tugga maten ordentligt. Alltså löjligt länge. Jag höll på att bli galen men det hjälpte! (y) Efter alla möjliga undersökningar och eländen hit och dit blev det rådet från läkaren; ta daaaa! och: Idiotråkigt men ät små portioner. 🙁 Också tråkigt. men man får äta desto fler då! 🙂

Känner igen det där från min 3:a.
lös mage men tarmarna är liksom förlamade och kan inte jobba ut det.. Tyvärr inga tips då jag vekligen LED av detta hela graviditeten.
Var också ganska obehagligt på förlossningen för jag kunde verkligen inte gå på toa innan fastän jag kände att hela systemet var typ fullt. Blev ju såklart lösbajsflod vid krystverkarna:-/
Tycker absolut inte det gör något att en skiter när ungen ska ut. Men en långsam bajsflod… Kändes rätt äckligt

asså love bajsprat!! Men har du testat bajspall? (Squatty Potty, men vanlig eller skurhink funkar ju) Kommer ju inte ta bort det lösa men det blir i allmänhet lättare att bajsa bara så det kanske kan förenkla lite! hoppas det blir bättre

Jag har numera en såndär kökspall/trappstege i badrummet som jag sätter upp fötterna på när jag ska bajsa. Har helt klart gjort det enklare att ”sköta magen” som vården tydligen säger enl bekant ssk. Hela systemet fallerade efter graviditeten men pall hjälper! Enligt K. Kingston en mer ”naturlig” pose att skita i.

Hehe, jag hade oxå sån där lös konstig mage genom båda mina graviditeter, dessutom sket jag typ 5 ggr per dag. Väldigt märkligt, men hellre det än hård i magen. Blev dock bättre när jag började käka järntabletter!

Första graviditeten var jag lika dan, sjukt förvånande när det enda man hört talas om är att man blir så sjukt förstoppad som gravid. Att det är svårt att få ut trots sin löshet komma mer logiskt för mig, tarmen får ju som ingen hjälp, tänk på att inte trycka för mkt bara, man kan konstigt nog få hemorrojder även när man är lös.

Båda graviditeterna, exakt så. Och järn gjorde det värre. Båda graviditeterna. Inget stämde för mig: Förstoppad – nej. Glänsande och lycklig – nej. Mysig bebisperiod – nej.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *