Kategorier
Vardagstrams

Äntligen slut med stinkfitta

Här ser ni en kvinna som åkte hela vägen till Älvsjö för att rycka ut spriralen. Alltså att hitta en gynekolog är fan omöjligt. Googla säger ni kanske men när man googlar kommer tiotusen val upp och ingen har en ordentlig hemsida med tydlig information. Så jag drog till mitt gamla MVC med drop-in. Det tog tre sekunder när jag väl var på plats. 

Men äntligen! Äntligen slut på alla problem i fittan. Äntligen slut på slemmiga trådiga klumpiga monsterflytningar. MONSTERFLYTNINGAR! Äntligen slut på mens a la slaktad gris. (Nån mer än jag som använder barnens gamla uppklippta blöjor?!) Och ingen mer bakteriell vaginos (dvs illa lukt och annat mys) varje jävla mens. Nu är jag klar.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Äntligen slut med stinkfitta”

Hur var det att ta ut den? Sa barnmorskan något om alla besvär som kommit med spiralen? (Tänkte t ex på kopparhalten och att vissa mår dåligt av detta. Min uppfattning är att sådant tystas ned?)

Hade också massa problem med spiral. Minns vilken lättnad det var när den tagits ut. Steriliserade mig vid 33 i brist på bra preventivmedel (och naturligtvis för att jag inte ville ha fler barn).

Har precis åkt på bakteriell vaginos, har monsterblödningar och annat med, inte direkt tänkt att det kan ha med spiralen att göra, förstnämnda alltså! Aldrig något som fungerar ”smärtfritt”.

men shit elin! det är ju ingen annan som pratar om det!
hos gynn får man ingen ordentlig info, där propsas man på både det ena och andra. det ges inga alternativ!
tack LD för att du tar upp spiral. då vet jag att jag inte ska prova det!

Tog ut min i våras. För det första hade den snurrat upp sig så för att få ut den krävdes tre läkare/barnmorskor, sprutor, vidgande gel, tänger, ultraljud och en timmes paniksmärta med gråååtovh bloood! Fy fan. Men det var det värt för jag hade fått nog av äcklig lukt och störtmens.
Blev dessutom kasst bemött efteråt då hon ville propsa på mig en massa nya preventivmedel. Jag sa nej, jag har hela mitt sexuellt aktiva liv tagit ansvar för att inte bli gravid; många gynbesök, p-piller, spiral och p-stav som alla gjort mig bl.a. nedstämd, finnig och vidrig i humöret. Sa att nu är det min sambos tur att ta ansvar för det, han har funderat på sterilisering eftersom vi inte vill ha fler barn. Nej men iiiinte ska väl den stackars unga killen utsätta sig för såååånt! tyckte hon och ojade sig. Det låg på mitt ansvar tyckte hon. Jag sa inte ett ord utan gick därifrån…

fy fan linnea, tack för att du stod på dig! du stod upp för oss alla.
jag slutade med p-piller för 1 1/2 år sedan, efter depressioner, humörsvängningar, smärta vid samlag–> vaginism och vestibulit…
Inga mer preventivmedel för mig, allt är skit, det finns inget som kan vara skonsamt mot din kropp om det är full proppat av hormoner.

Får jag fråga vad du använder för preventivmedel nu? Jag har en kopparspiral som är hög tid att ta ut, men eftersom min kropp reagerat som en trimmad gräsklippare på ALLA typer av hormonella preventivmedel och kondomer är så himla dyrt så har det vart det enda preventivmedel som funkat för mig. Har märkt av att både mens och annat ökat med spiralen. Jag överlever men finns det ett ännu smidigare (och billigt) alternativ så tar jag gärna tipset.

Har du pengar att lägga ut verkar p-dator vara ett ganska bra alternativ.
http://www.naturafemme.se/pearly-583064
”Avbrutet samlag” och/el att själv räkna ut ”säkra perioder” måste ju vara det billigaste alternativet. Det första kräver ju iofs att snubben vet vad han pysslar med. Själv vägrar jag sperma i fittan får inte ut nåt sexuellt av det, tycker dessutom att det är killens ansvar att se till att inte hålla på att befrukta folk. Preventivmedel som kopparspiral o hormonella p-medel som bara ger en massa skit vägrar jag att ha i mig usch och fy!

Congrats! Är så skönt när det är gjort.
Hormonspiral kan föresten va rätt lätt att dra ut själv. Det kan ju va bra att veta för såna som skjuter upp och skjuter upp gynbesök. Vet inte hur stor risken är för infektion om man gör det själv men det kan ju inte va värre än att hantera tamponger och menskopp.

Usch, slidkatarr har jag haft en gång och är livrädd för att få tillbaka det. Lukten var faktiskt inte så farlig för mig men det gjorde svinont! Trodde jag var allvarligt sjuk när jag fick vattniga konstiga flytningar och kräkont i magen, jag for in på akuten där de konstaterade att det var en vanlig slidkatarr. Hade ingen aning om att slidkatarr kunde göra ont, trodde bara att det luktade. Så sjukt att vi inte får lära oss bättre om våra underliv!
(Och om någon har tänkt påpeka att man faktiskt kan läsa på själv: Det har jag gjort. Och trots detta hade jag ingen aning om en massa saker gällande min kropp förrän jag ställde specifika frågor till en överläkare inom gynekologi.)

Lol ”åka o ta ut” jag råkade ta ut min själv kände ett snöre trodde till min förfasning att jag glömt en tampong o ba drog och ut kom en grej jag först inte fatta vad det var o fick panik. Sen gick det upp ett ljus. Fick sätta in en ny ingen skada skedd enligt gyn. Förra hösten ville jag byta ut den då jag hade haft den i fem år o dessutom skulle flytta till landet jag bor i nu där abort är illegalt. Men gyn sa att den låg så bra i livmodern o jag lätt kunde ha i den typ 2-3 år till eftersom det inte bara är kopparn som hindrar graviditet.

Heeeej fina, bästa, coolaste du! KUL ATT HA DIG TILLBAKA! Men det är inte därför jag skriver! Jag kikade in här och fick plötsligt ett kreativt infall och ville klippa av ditt hår strax under axlarna och göra en kate middleton frisyr på dig! DÖÖÖÖÖÖÖR vad snyggt det hade varit på dig! Ditt hår är ju värsta drömmen som det är, du är lyckligt lottad du! Jag försöker spara långt och försöker få min kille att ha backslick men hans virvlar totalvägrar och mina toppar delar sig i 16 delar, ungefär. Jättetråkigt. Hur som helst, min önskan i jul är att få se dig i kate-frilla! Du hade rockat det! Och sparat in på balsam-kostnader!

Tips på bästa preventivmedlet: NaturalCycles. Inga hormoner, smärt- och biverkningsfritt, 99,9% säkert och man får stenkoll på sin egen kropp. (Något annat ska man aldrig nöja sig med! P-piller, P-stav, kopparspiral – nej tack aldrig mer!) Nackdel? Det är inte gratis, men har man en partner så kan ju han betala hälften, för han har ju också medanvändare. Peace!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *