Kategorier
Vardagstrams

Att bjuda in en person som hatar tjocka när samtalet ska handla om kroppspositivitet

Katrin Zytomierska satt hos Malou och argumenterade emot ”rätten att få vara tjock”. Hon hävdade även att tjocka människor är tjocka för att de ”trycker i sig mat och onyttigheter dygnet runt”, att tjocka människor inte kan vara lyckliga, att hon representerar den normala människan.

Maken till hat har jag inte hört på länge:
”Man vet ju vad den överviktiga gör, det är ju osmakligt!”
”Det är fult och oattraktivt”
”Det handlar ju om att man är lat”
”Det handlar om ett sinnessjukt frosseri av helt vidriga onyttigheter”

Veckan hos Malous ska tydligen handla om kroppspositivitet, om att bredda idealen i det offentliga, att låta alla sorters kroppar ta plats. Och så bjuder de in en gäst som hatar tjocka kroppar och som förmedlar precis motsatsen till detta? Vem känner sig peppad av detta? De tjocka kvinnor jag känner BYTTE KANAL. (och jag gissar att fler gjorde det) Ett tips för framtiden TV4 är att faktiskt satsa på ett positivt budskap när ni säger att ni ska göra det.

Imorgon ser ni iallafall mig och Apan Satt i Granen-Anna i soffan. Jag är så förbannad nu att all energi blåst ur mig. Inför denna sändning så frågade de om det var ok om de bjöd in Katrin samtidigt som oss, vi svarade herregud nej vad är det för samtal ni vill ha egentligen? De svarade att de ville ha ”motpol” till bodypositivity-rörelsen för att alla sidor ska bli representerade och höras och på det vansinnet svarade jag:

Är det inte så att det är bodypositivity-rörelsen som är en motpol till samhällets (och katrins) kroppshatande filosofi? Får inte Katrin och människor som henne höras tillräckligt? Typ överallt? I alla sammanhang? Varje dag? Är det inte lite det som är problemet och därför som bodypositivity-rörelsen faktiskt behövs? Är det inte dags att VI får höras utan att bli avbrutna eller motargumenterade?

katrins hat

Jag tror faktiskt ett samtal med Katrin kommer att sabba grundtanken med det ni vill förmedla och lyfta fram. Dels så är Katrin inte rädd för konflikt och jag är rädd för att hon kommer kapa hela samtalet med sitt kvinno-, kropps- och fetthat. (och det gjorde hon ju i dagens sändning, avbröt och pratade i munnen på den andra kvinnan) Och dels så känns det viktigt att vi som försöker göra upp med den här hetsen får trygga rum att samtala i utan att behöva förhålla oss till människor som äcklas av oss.

Jag är inte intresserad av debatt. Jag är inte intresserad av att argumentera för rätten att få finnas, få vara och leva och andas utan hat och förtryck. Något intresse av att sitta och läxa upp istället för att samtala lockar inte heller. Jag vill bli hörd. Lyssnad på.

ej debatt

motstånd

Läs även: 15 minuters fritt spelrum för fettfobin

För er som inte vet så är inte Zytomierska varken läkare, psykolog, dietist eller något annat som gör hennes åsikt relevant. Hon bedriver inte heller vetenskapligt förankrad forskning om relationen vikt-hälsa. Det hon har lyckats med är att skrika så högt som möjligt och gjort sin fettfobi till en affärsidé som överlever på människors självhat.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Att bjuda in en person som hatar tjocka när samtalet ska handla om kroppspositivitet”

Åh jag önskar att du inte hoppar av nu om det är så. Förståeligt men du behövs!! Jag vill själv sätta mig i den där studion och snacka ner Katrin, trots att jag är helt inne på LCHF själv. LCHF och hälsa har INGET med kroppshat att göra, hon är bara hemsk. Hu.

Himla tur att jag inte såg det. Zytomierskas åsikt är inte värt mer än flugskit och hör inte hemma i det där temat öht. Talk to the hand säger jag bara, ska bara gnida in den i lite otrevligheter först!
Kommer dock se på avsnittet med er två 🙂

Hon pratar om att tjockisar ”inte kan må bra” och jag tänker då, hur bra mår en person som måste klanka ned på dom som inte följer idealen?
Katrin tycker det är viktigt att vara ”normal”.
Jag tycker det är viktigt att inte tycka som Katrin.

Katrin mår säkert hur bra som helst, hon verkar bara vara en vidrig narcissist. Är så trött på detta ursäktande av mobbare med att de ”inte mår bra”. Det finns människor som är så pass självupptagna att de inte fattar eller bryr sig om att de får andra att må dåligt, och mår alldeles utmärkt av det.

Fy fan äckliga vidriga Katrin, kan hon inte bara HÅLLA KÄFTEN. Hon skadar inte bara överviktiga med sitt hemska skitsnack, som ätstörd åt anorexihållet blir jag fruktansvärt triggad av henne, hon skadar alla. Pallade inte titta vidare efter bilden från när hon var ”tjock”. Skäms TV4!!

Nu har jag sett klippet. Vill bara kräkas på Katrin, så less på hennes åsikter. Intressant att i hennes kretsar så skrattar de ÅT klipp som det som Malou visade (på Stina Wollter bla). Det säger ju en del om vilka kretsar Katrin umgås i. I hennes krets är man smal och snygg – annars blir man skrattad åt. Tilläggas bör att jag tycker att Malou är helt värdelös som programledare. Hon fick nåt journalistpris härom året och det känns ju som ett skämt. Hennes program är fyllt av mer eller mindre underliga ämnen och hon ställer de mest konstiga frågor, mycket hon säger och gör är YTTERST tveksamt. Ser det aldrig men kommer naturligtvis att se imorgon.
Sänder lyckönskningar och all kärlek till dig och Anna inför imorgon! Heja er! Ser verkligen fram emot att få höra era klokheter.

Jag förstår inte hälsoargumentet. Det handlar ju inte om att uppmana folk att leva ohälsosamt, det handlar om att låta folk bestämma själva vad de mår bra av – såväl fysiskt som psykiskt. Det handlar om att sluta ta sig rätten att diktera andras liv och kroppar. Det handlar om att i varje kropp -oavsett form, färg, kön etc – finns en människa som förtjänar respekt. Det är mig fullständigt främmande hur man kan respektera endast det yttre.

Tycker du är en helt fantastisk person! Jag lär mig så mycket när jag läser din blogg! Snälla sluta aldrig blogga igen. För en som inte har vart så insatt i alla de ämnen du tar upp så måste jag säga att du är en otrolig förebild och jag kommer på mig själv med att använda dina argument i olika diskussioner.
Fantastisk är du!

Att tjocka skulle vräka i sig och äta onyttigheter är helt galet??!!. Jag som alltid avstår från socker, bullar, godis, chips, pizza, glass. Och jag har gjort det ända sen jag gick upp i vikt. Jag gick upp efter jag slutade amma mitt andra barn, och jag vet inte varför kroppen la på 22 kg på en pytte liten kropp.. Jag har räknat kalorier, jag tränade 5-6 dagar i veckan tills jag vart utbränd. Men inte gick jag ner ett gram. jag har gjort av med mer kalorier än jag ätit och ändå inte gått ner.
Jag gick till doktorn och dom har tittat sköldkörteln, struma, neurologiska saker, blodtryck, blodsocker, vitaminer, mineraler, hormoner, allt som man kan titta och dom hittar inga fel. Jag är då en som kallas ”tjock” Enligt bmi har jag farlig fetma. Enligt mig själv är jag rundare med former. Däremot har jag börjat acceptera att min kropp kommer se ut så här.
3 år av kamp varje dag för att gå ner i vikt, svälta, räkna, kontrollera, mäta, väga (även maten).
Jag har gett upp om att gå ner i vikt. Och jag har läst dina inlägg och bara blivit mer och mer övertygad att jag borde sluta försöka. Bara acceptera att jag helt enkelt har lite överskott och det är okej. Kanske jag behöver det en dag om jag blir riktigt sjuk eller dylikt. Det måste ju vara mer sunt för mig att sluta bry mig, än att fortsätta denna kamp när jag redan är utbränd. Egentligen så mår jag inte dåligt alls av att vara överviktig, det jag mår dåligt över är att inte komma i M kläder, att inte kunna njuta av onyttigheter, att känna mig ”tjock” när andra är smalare. Skulle alla omkring mig vara rundare skulle jag säkert inte bry mig alls om vikten.
Personligen så älskar mina barn mig, jag lever i en lycklig relation med min man, vi har bra ekonomi, och vi har mycket kärlek, glädje och skratt i vår familj. Vi har liksom inte ett enda problem förutom min övervikt och att vi därmed haft svårt att få fler barn. (Tror jag i allafall).
Maja Engström som var med i programmet var så duktig! Katrin är ju pinsam om hon tror tjocka vräker i sig onyttigt och mår dåligt? Vet inte en enda överviktig som frossar? Dock känner jag en hel del smala som gör det.
Och att katrin inte fattar att folk kan ha intolerans mot vissa saker, folk går på olika dieter och äter olika saker som passar för olika kroppar. Alla kan inte träna mer och äta mindre och gå ner i vikt, i såfall med min vilja och envishet så skulle jag varit super smal om det verkligen funkade..

Vill bara säga att jag är en person med smal/normal kropp och ibland kanske det känns för dig/er att ni inte kommer någonvart i den här diskussionen men du har öppnat mina ögon!
Du har gjort mig medveten om de fördomar som jag haft och som samhället har mot överviktiga. Numera tänker jag på hur jag uttrycker mig och hänger inte på det kroppshat som tjejer (i alla storlekar) håller på med och jag argumenterar alltid emot fördomar mot överviktiga när jag stöter på sådana (fördomar alltså).
Du är en förebild så fortsätt med det du gör för det funkar!

Åååh TV4 och alla DÅRAR de bjuder på air time. Det var väl inte så länge sen Adam Tensta sa tack och hej på grund av den där träningstjejen som satt och deklarerade (och fortsatte i sitt försvar efteråt) att n-ordet ”är ett trevligt folkslag” eller något i den stilen. Så mysig TV.

Asså jag vet att man inte ska hata någonting eller någon, men jag hatar henne. Jag kräks. Jag är inte tjock och jag blir arg på henne. Så jävla förbannad att jag inte vet vad jag ska göra. Vissa människor har verkligen inga gränser och ingen skam i kroppen. Min mamma brukar säga ”mycket får man vara, men inte dum” och då menar hon dum som i elak. Fler borde nog växt upp med det talesättet för det där är bara vidrigt. Hitler visste också att han hade rätt, det är vår egen övertygelse om vad sanningen är som driver oss framåt, annars skulle inte SD t.ex. växa såpass. Men bara för att JAG tror att JAG har rätt betyder det inte att det är rätt. Om du inte håller med mig anser du ju att jag har fel. Det finns mer än en sanning, men kroppshat och kvinnohat är inte en av sanningarna, det är bara en skev världsbild. Om jag inte var så lyckligt lottad (hur sjukt är det egentligen) att ha problem med viktuppgång skulle jag försöka bli tjock bara för att.
Om någon ställde mig och min mamma bredvid varandra skulle de säga att jag är hälsosam och mamma den dåliga. Bara för att jag har ett BMI på 17.1 och mamma 23.2. Få skulle bry sig om att jag är undernärd och mamma normal. De skulle inte tänka på att mamma fött tre barn, och jag inga. De skulle anta att mamma frossar och aldrig tränar. Det är dock jag, den smala, som är latheten personifierad och som älskar chips. Döm inte hunden efter håren.

Samtalet var så….. Trögt. Den andra tjejen fick aldrig tala till punkt och medan hon pratade blängde Katrin superskumt på henne?? Och Katrin svarade aldrig på några frågor, obviously för att hon inte hade några svar. Hon bara upprepa sig själv. ” Tjock är dåligt!!!!!!!!!!” Den andra tjejen ägde ju henne totalt då Katrin tappa tråden hundra ggr (fast än hon andra knappt fick säga ngt)… O när hon säger att hon aldrig träffat någon ”som vill se ut sådär” så tänker hon inte på vad för umgängeskrets hon har? Plus dem hon träffar på jobbet vill ju gå ned i vikt och därför anlitar henne. Inte märkligt att hon inte känner någon då? Att man inte vill debattera med henne är för hon kör på det enkla tricket att ”gapa och köra över”, det gör ju inte automatiskt att man har rätt eller är en duktig debattör….
Lite kul att hon skriver ”att ingen vågar möta henne” när man egentligen hade skämskudde för hur kass hon var.
Hejja Apan och LD!! Ska bli jättekul o höra på er imorgon utan Katrins gap =)

Åååh vad jag ser fram emot Malou imorgon, för första gången ever!
Okej att man behöver ta fram skämskudden ganska ofta om man tittar på det programmet, men idag var man ju tvungen att sitta med ansiktet nergrävt precis hela tiden. Kände verkligen att blodtrycket höjdes till hårtopparna och jag fick en konstig ”road rage-känsla”. Katrin och Malou tillsammans blir bara ”goddag yxskaft”. Tycker så synd om Maja, på mig skulle det inte ta många sekunder innan proppen gick i huvudet på mig med de där två och man verkligen ser hur Maja tar djupa andetag och försöker kontrollera sig själv för att behålla behärskningen.
Hoppas att Malou och resten av redaktionen låter er ta plats imorgon och låter er framföra hela ert budskap utan att förvränga eller avbryta.

Helt sjukt att Katrin får ta plats i det här sammanhanget. Hon är ätstörd. Hon uppmuntrar andra till ätstörningar och skammar tjocka. Det handlar INTE om hälsa, som hon försöker få det till.
När Katrin var gravid för första gången så spelade jag in ett radioprogram med Bingo. I pausen berättade han att när hon hade gjort sitt positiva graviditetstest så fullkomligt kastade hon sig över kylskåpet och hetsåt typ upp allt som fanns. Alltså direkt från toan och testet dit. ”Jag är gravid! Jag får äta! Jag får bli tjock!” hade hon sagt.

Om man tittar på vilken miljö Katrin befinner sig i är det kanske inte så konstigt att hon är så kroppsfixerad. Hon lever ihop och har två barn med en ”flickfotograf” som lever på att exploatera den nakna smala kvinnokroppen. Hon jobbar i medievärlden. Befinner sig i modekretsar och bland ”innefolket”.
Detta när hon (ursäkta men hon har själv satt tonen) inte lever upp till den bilden som är norm i hennes kretsar. Hon är inte tillräckligt snygg och har heller inte den sociala kompetensen som krävs för att få de högrankade programledarjobben eller tidningsspalterna. Hon får ta skräpet där hennes elakheter blir hennes signum. En spiral svår att ta sig ur. Och fullständigt meningslös att debattera med eller mot då hela hennes skapade karaktär verkar bygga på att aldrig vika sig (läs: aldrig lyssna på någon annan).
Hennes livboj i den mediala ytterkanten är att hon kanske inte checkar i så många andra rutor men hon är i alla fall smal…
Så debatt, nej tack. Bättre lägga den energin på annat. Pussåkram.

Jag tycker som de andra kommentatorerna att kvinnan är ute och cyklar men tycker att det är lite obehaglig stämning i kommentarsfältet med många personangrepp och upprörda stämmor som, om man ska vara krass, skulle kunna klassas som ett drev. Ville bara uppmärksamma att det ser så ut från mitt håll, men inser att andra kanske har en annorlunda hållning.

Blir bara arg, sorgsen och mår ohälsosamt dåligt av mycket Katrin Z uttrycker. Tänk att vi 2015 lever i ett samhälle och med folkliga TV-program där sådana åsikter uttrycks och vissa människor håller med! Det känns så outvecklat och obehagligt, vi måste vara klokare och förstå bättre än så?!

Jag har länge uppfattat Katrin som en typisk mobbare som höjer sig själv genom att trampa på andra. Hade det inte varit människor hon uppfattar som tjocka så hade det varit något annat. Jag tycker att hon är en riktigt sorglig människa.

Hej sitter och tittar på programmet och tycker plötsligt väldigt synd om den här Katrina personen skälet är att hon hatar sig själv något så enormt. Hon lät hennes man kalla henne fet och ful därför tror hon på det. Hon tror att om man skulle må dåligt på insidan så syns det på utsidan genom hårväxt i ansiktet och glåmighet och tydligen vill alla kraftiga människor begå självmord. Jag är ledsen men jag vet inte om jag ska skratta eller gråta hennes hat för sig själv är så djupbottnad att hon försöker tvinga på sina känslor på alla andra. Vet inte om jag ska krama henne eller ge henne en gräddbakelse för troligen saknar hon smaken av en liten sötsak då och då iallafall kanske hon skulle tillåta någon annan prata klart. 😉

Usch har inte sett programmet men efter vad folk beskriver om det låter det fruktansvärt. Det enda positiva som jag kan tänka med det är att de flesta tittare förhoppningsvis inser hur sjukt det är att tänka som Katrin Zytomierska gör om tjocka personer. Bra beslut att inte sitta och diskutera med henne. När jag hör om vad hon säger om andra personer känner jag exakt samma känslor som man gjorde kring mobbarna i högstadiet. Hon är en mobbare. Och håller verkligen med det länkade inlägget, hon är ju inte läkare eller psykolog utan snarare en kulspruta av provocerande uttalanden. Redaktionen på Malous program måste ju haft samma logik kring detta som när tv-program bjuder in Paolo Roberto att diskutera feminism och jämställdhet.

Är smal och äter hälsosamt, rör på mig mycket, men jag vill inte representeras av en person som K.Z.! Visst är det viktigt med motion och bra mat, men att en smal kropp ska vara samma sak som välbefinnande eller tvärtom är ju ett ganska naivt påstående.
Det som stör mig mest är att Katrin utgår från ett självhat som hon projicerar på andra. Att hon en gång i tiden var ca 10 kg tyngre och hatade sig själv för det, ger henne inte rätten att dra alla människor över en kam. Om hennes kallelse var ett hälsobefrämjande grundat i ett genuint intresse för människan vore det en helt annan sak.
Det är inte bra att vara farligt överviktig, inte röra på sig och äta osund mat. Men att personer med stor kroppshydda per automatik klassas som lata är ju helt fel! Att ha några extra kilon innebär inte att man inte tränar och äter dåligt, det är inte heller livshotande. Smala människor kan vara ”lata”, otränade med dålig kosthållning. Vad är K.Zs poäng egentligen och varför fick den andra tjejen inte tala till punkt? Ganska värdelöst upplägg, och upprörande.

Vad jag ser i Katrin Z är en osäker person som lärt sig att hon måste spela översittare för att hävda sitt existensberättigande. Hon är alldeles för osäker i sig själv så hon spelar maktspelet istället och finner sin identitet i översittaren och sin trygghet i att försöka trycka ned andra som är trygga i sig själva. För att vända hennes ord emot henne själv: hon ser inte ut att må bra och jag lider med henne. Hoppas innerligt att hon ska komma ut i frihet och känna att hon är värd att existera utan att leva upp till omgivningens godtyckliga krav angående vikt och annat. Alla kvinnor är värda att må bra.
Majas visdom som framfördes med högsta gradens ödmjukhet och tålmodighet var däremot ljuvligt att lyssna till!

Jag minns så väl när Katrin var ihop med Alex Schulman (tror inte ens de hade gift sig ännu) och var inbjuden till något program. Det var första gången jag såg henne offentligt så, hon var inte särskilt ”känd” då. Programledaren pratade om Alex elakheter i bloggform och Katrin tog avstånd från det och sade att hon tyckte att det var omoget och töntigt.
Vad fan hände?

Fy fa-an vad ni är bra!! Sitter och kollar på Malou nu och blir så himla peppad och imponerad av er. Starkt jobbat och jag hoppas verkligen att samhället går mot rätt väg snart. Alltså mot att acceptera alla oavsett kroppsform, vikt eller hudfärg.
Jag vet inget om Katrins mående men utifrån hur hon har betett sig, beter sig och sina resonemang så kan jag inte föreställa mig att hon mår bra. Hur smal hon än är.

Katrin bekräftar ju verkligen bara att det inte spelar någon roll vad hon får för motargument eller motbevis, hon har bara bestämt sig för att tjocka personer inte mår bra, för hon ”tror inte” på det, baserat på 1) att hon inte mådde bra då hon var tjock (och det kan alltså inte alls ha att göra med kroppshat pga rådande normer, för att hata sin kropp som tjock är helt enkelt en naturlag) 2) att de som söker sig till henne för att gå ner i vikt inte mår bra. Ehh nä uppenbarligen inte, eftersom de SÖKER HJÄLP AV KATRIN ZYTOMIERSKA. Om man söker sig till en fetthatande person för att gå ner i vikt, ja nä då mår man nog inte alls bra i sin kropp. Det säger ju ingenting alls om den psykiska – eller fysiska – hälsan hos alla med övervikt som inte vill gå ner i vikt, eller för den delen de som vill gå ner vikt men inte tycker Katrin är en vettig människa att vända sig till.
Synd att inte Maja fick höras mer! Hon tog upp en viktig poäng där när Katrin försökte få det till att hon som har erfarenhet av ätstörningar visst borde kunna se på kroppsform/vikt hur någon mår, underförstått att alla med ätstörningar skulle vara underviktiga när så inte alls är fallet. Hade gärna hört henne utveckla det mer, med tanke på hur många som tycks ha samma bild av ätstörningar som Katrin.

Jag mår inte bra av min lilla övervikt på grund av människor som Katrin! Jag är HELT övertygad om att jag hade kunnat få må bra om idealen och fetthatet inte fanns. Jag vet också att jag skulle må ännu bättre av att röra mig, gick på gymmet i några månader, gick inte ner i vikt men mådde skitbra. Nu har jag återgått till att vara soffpotatis och rör mig aldrig och har sjukt dålig kondis och är svag – givetvis mår jag inte bra av det men det har INGET med min vikt att göra. Jag hatar Katrin och hon gör mig bara ledsen. Låt mig vara och låt mig få må så bra som jag faktiskt skulle kunna göra! Hon är en av de mest ätstörda personerna jag vet.

Herregud!
Själv är jag fet därför att jag tröstäter. Vems ” problem” är det utom mitt? Gode gud om folk kunde strunta i vikt. Tänk om media kunde ägna lika mycket tid åt jämställdhet….fasiken va kloka och jämställda vi skulle vara…åtminstone upplysta….

Men alltså Katrin. Jag vet inte, men jag kan inte riktigt ta henne på allvar. Påstår alltså att man inte kan vara lycklig när man är tjock. Frågan är hur lycklig hon är efter sina viktnedgång, en skilsmässa och en ganska färsk separation. Det var det enda jag tänkte på när jag såg henne igår. Nä fan, lycklig blir man först när man börjar tycka om sig själv och då kvittar det nog om man väger 50 eller 150 kg.
Förövrigt var ni väldigt bra i rutan. Tack!

Jag håller med dig fullständigt och tycker att det var superstrongt att tacka nej. Så inspirerande! Att stå för sina värderingar är bland det viktigaste för ens lycka och självkänsla.
Hejja! Det är en fantastisk god sak som ni jobbar på! Om det behövs hjälp så ställer jag upp. Kram

Det fruktansvärda är ju att Katrin själv har hypotyreos och trots detta klagar på överviktiga. Om inte hennes sjukdom upptäckts i tid och hon inte fått levaxinbehandling kanske hon själv hade stått där, trots att hon ätit nyttigt som bara den, och gått upp massor.

”Jag vill sprida kärlek och inte hat.”
Det är ett citat från KZ. Visst låter det vackert? Men låt oss titta lite närmare på det, här följer några citat:
”Svaga människor som kommer att låta sig påverkas och börja vräka i sig onyttig mat för att sen göra sig löjliga över sin övervikt i hopp om att få en klapp på axeln för sitt mod.”
”Det här är något som folk skrattar åt och hånar. Det här är ingenting som jag tror kan vara positivt för någon.”
”Vi är inte så olika att människor ska ha rätt att vara tjocka.”
”Jag förespråkar det supernormala. Jag strävar efter en stabilitet men om man ser ut sådär så gör man inte det.”
”En människa som är överviktig, man vet vad den människan gör för någonting. Det är osmakligt på alla sätt.”
”Men hey jag står redo att ta emot dem när de faller. Som alltid.”
Jag tror faktiskt att Katrin själv tror på att hon sprider kärlek. Byter man ut _ett_ enda ord i hennes citat så inser man att det har funnits en person som också drevs av ett slags kärleksbudskap.
– Svaga människor som kommer att låta sig påverkas och börja hänge sig åt judendom för att sen göra sig löjliga över sin tro i hopp om att få en klapp på axeln för sitt mod.
– Judendom är något som folk skrattar åt och hånar. Det är ingenting som kan vara positivt för någon.
– Vi är inte så olika att människor ska ha rätt att vara judar.
– Jag förespråkar det supernormala. Jag strävar efter en stabilitet men om man är jude så gör man inte det.
– En människa som är jude, man vet vad den människan gör för någonting. Det är osmakligt på alla sätt.
– Men hey nazister står redo att ta emot dem när de faller. Som alltid.
Katrin skriver på Instagram ”Vet man att man har rätt så har man inget problem med att argumentera för sin sak”, ytterligare en gemensam egenskap: den bergfasta tron på att de har rätt och har rätten att definiera vad som är rätt och fel.Vad värre är att för 80 år sedan var det många gjorde allt för att följa med strömmen och sig själva. Andra sa eller gjorde ingenting trots att de såg vad som hände. De få som vågade ”försvann” spårlöst. De allierade visste men agerade inte.
Nu tror jag inte att Katrin kommer att få särskild stor betydelse, hon är och förblir en parentes. Men vi har en medmänsklig skyldighet att identifiera och motverka de som sprider ett hatfullt budskap, speciellt när det lindas in i omtanke och kärlek.
Det Katrin sprider är inte kärlek. Det är hat och ondska.

Katrin är en otäck individ av ett slag som tar plats hon inte förtjänar-genom att vara gapig och narcissistisk a ’la Trump.
Jag har lidit av varierande ätstörningar i olika grader i 27 år-efter att av Katrin-människor blivit mobbad in i det samtidigt som jag hade en svår hemsituation.
Bort med hennes hat och förakt.Sådant har många av oss fått nog av i skolan.
Stina Wollter hade en SOCIALSEKRETERARE som spammade hennes Instagram med förakt mot kroppspositivism.När han blev informerad om att hans kommentarer skärmdumpats och skulle skickas till hans arbetsgivare,då bytte han snabbt konto…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *