Kategorier
Vardagstrams

Att ta ansvar för sin plattform.

För mig är det viktigt att mina plattformar är fria från näthat och mobbing. Det är inte alltid jag lyckas men jag strävar efter det. Arga känslor och heta diskussioner är såklart helt ok men jag försöker vara noggrann med att aldrig tillåta skitsnack om andra i mina kommentarsfält. Jag har även satt vissa namn i filter för att kunna checka kommentarerna innan jag godkänner för att försvåra för en del hat.

Det är enkelt och tacksamt att skriva inlägg om människor andra hatar (jag har själv gjort detta mycket tidigare, exempelvis om Carola osv) för att sen luta sig tillbaka när läsarna möts i nån slags gemenskap kring sitt agg mot denne. Folk som går igång på att mobba andra älskar när nån skriver nedlåtande om den de ogillar och hakar på snabbare än ögat. Man tar chansen att få spy av sig lite.

Jag önskar att fler bloggare och kanske framförallt fler plattformar som exempelvis Nyheter24 (som vi inte tillåter länkar till i Varför Apor-gruppen pga att de upplåter sina kommentarsfält till kvinnohatare och mobbare) tog sitt ansvar för vad de faktiskt möjliggör. Men som WDF säger nedan: folk har exakt den sortens kommentarsfält de vill ha.

näthat

Visserligen kan det ibland vara en fin gräns mellan personangrepp/skitsnack och kritik ibland och jag förstår att man som plattformsadmin inte alltid vet var man ska sätta gränsen. Full förståelse för detta, det är svårt att moderera men jag upplever att många helt enkelt inte bryr sig.

Men vad jag reagerar starkast på är att du inte lyfter ett finger för att agera mot de rena personangrepp som florerar mot LD i kommentarsfältet. Herregud, det hade du väl kunnat räkna ut med lillfingret att det skulle bli så? Visst, om du inte har tid och ork att rensa. Men att gå in i sitt eget kommentarfält och göra en markering att ”i min blogg skiljer vi på sak och person och jag accepterar inte personangrepp”. Det tar en minut. Istället låter du det mala på . Det är faktiskt riktigt, riktig jävla illa. Jag undrar helt seriöst hur du tänker här.

Jag vågar knappt delta i diskussioner på bloggar som skriver om mig eller bemöter det jag skriver om just för att det alltid blir så att sakfrågan ignoreras och min person dissekeras och attackeras. Helt legitimt. Och de som skriver om mig vet detta men skiter i det. Men detta gäller som sagt inte bara mig utan alla som sätts i stupstocken. Jag förstår som sagt varför, men jag är inte ok med det. (Och snälla, hjälp mig med detta: hojta till när ni ser nån smutskastas på mina plattformar, jag har inte ögon överallt och även om jag läser alla kommentarer så kan jag missa nåt. Hojta även till om nån formulering i mina inlägg kan bidra till hatstormar!)


Detta är alltså veckans senaste reaktioner. I en feministisk blogg nära dig.

Personangrepp är inte kritik. Kritik har jag inga problem att hantera och jag gör det tålmodigt. Jag blir inte ”otrevlig mot allt och alla” i debatt, jag blir otrevlig mot de som beter sig illa mot mig. Jag blir inte ”tokig av kritik”, jag blir förbannad av personangrepp.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Att ta ansvar för sin plattform.”

Bra.
Nyheter24 tar inget som helst ansvar.
Detsamma går säga till Facebook som tillåter massor av rasistisk smörja . Ena facebookgruppen värre än den andra. Dessa är svåra få bort än hur mycket man anmäler, varje dag. Men ibland händer det.
Fler borde städa upp på internet.

Jag tycker inte ens att det där är en feministisk blogg (längre). Tyvärr. Att kalla kvinnliga kommentatorer för häxor när de skriver nåt dumt, att konstant skriva om sitt utseende, sin träning och att häckla människor varenda gång man får kritik är inte feminism. Hela tiden saknas mer grundläggande analyser, allt är bara ”jag” och ”mitt”. Det finns ingen reflektion till strukturer eller normer. Dessutom, det som görs mot dig på den bloggen är direkt antifeministiskt. Först och främst finns det ingen anledning till att konstant lyfta fram just DIG med kritik och dessutom tas det inte något som helst ansvar för vad som sker i kommentarerna.

Jag ber om ursäkt för min kommentar här om dagen. Det går rakt emot min karaktär. Jag brukar aldrig skriva så, och vill inte uppmuntra till det heller. Bra att ha någon annan som rensar är jag inte gjorde ett bra jobb själv, så tack.

Läste också det där kommentarsfältet och tyckte att det var hemskt! Det blir också väldigt märkligt när allt det här pågår med Bonniers goda minne. Man kan absolut kritisera personen för att inte moderera mer, men jag tycker att redaktören också är värd en STOR känga. Bonniers gör säkert grymma pengar på sina bloggar, som ju är några av Sveriges mest populära. Deras profiler uppdaterar ungefär tre gånger om dagen. Någonstans borde det finnas ett ansvar för att bloggarna ska klara det åtagande och den arbetsbörda som det faktiskt är att ha en så stor plattform. Inte minst för att de själva väl får betalt? Eller har jag fått det om bakfoten?
Önskar att jag kunde lovebomba och väga upp för allt trams som hände dig häromdagen!

haters gonna hate!
jag fattar inte vart ifrån du får din styrka att fortsätta ”hålla liv” i din blogg när det finns så jävla många hatiska människor som poppar upp som små otäcka svampar i underlivet hela tiden! du är en förebild för mig, och för många andra människor! kom ihåg det!!
sug i dig dem tankarna när dem där otäckingarna dyker upp!
keep up the good work!
and always, always kill them with kindness…
Ha en fantastisk dag underbara kvinna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *