Kategorier
Vardagstrams

Det tar lång tid att bli tjock, så bäst ni börjar nu om ni ska hinna! #tjock2016

Nu kan ni njuta av min härliga kropp och nuna och röst och klokheter. (själv älskar jag att se och höra mig själv i TV) Här kommer ett klipp från morgonens program:

Asså detta att ”hylla/uppmuntra fetma”, det är bara en halmgubbe som smala drar till med när de ser en tjockis som har mage att visa sig utan att be om ursäkt eller försäkra omgivningen om att hen försöker gå ner i vikt eller faktiskt tränar och äter nyttigt. (för tjockisar som inte vill göra nåt åt sin tjockhet är livsfarliga för alla och som tjock måste man alltid göra avbön typ ”nej jag lovar jag tränar/äter bra/försöker göra nåt/osv”.)

Jag undrar egentligen vad folk är rädda för? Att tjocka kanske känner att de är ok att vara tjock ändå? (Huvvaligen!) Eller tror de på fullaste allvar att folk kommer vilja eller bli tjocka för att några hyllar den kroppen? Kan de vara så enfaldiga eller är detta bara ännu en ursäkt att få hacka på tjocka? (gissar att det är det sistnämnda för herregud en tjockis får inte stå oemotsagd)

Eller som Katrin när hon ba ”den här rörelsen där de uppmuntrar folk att frossa” och jag ba, NEJ MEN TÄNKER STARTA DEN RÖRELSEN NU PÅ EN GÅNG PGA LÅTER FANTASTISKT?!!

apan satt i granen lady dahmer tjock

”Men herregud man får ju inte uppmuntra fetma?!”

Så jag tänker att jag tar det dit, jag tänker att jag ska hylla och uppmuntra fetma och tjocka kroppar och onyttig (god) mat öppet och högljutt. FY FAN VA FINT DET ÄR! Var tjock! Du får det! Ligg på soffan! Jätteskönt! Ät mer! Köp en kanelbullspåse! Köp två! Det tar lång tid att bli tjock, så bäst ni börjar nu om ni ska hinna!#tjock2016

Så får vi se vad som händer?!

1 2 3 4 56

Men herregud varför Natashja? Varför vill du uppmuntra detta hemska straff (mot smala) från Gud och djävulen? Jo för att:

1. Vara en nagel, fet och flottig, i ögat på alla smala som hatar och hetsar

2. För att feta människor behöver hyllas, uppmuntras, älskas och få känna att de är fantastiska.

3. För att peppa tjocka och hylla tjockisar, fetma, mat och allt sånt fläskigt flottigt o fint! HURRA!

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Det tar lång tid att bli tjock, så bäst ni börjar nu om ni ska hinna! #tjock2016”

Hej.
Väldigt bra och viktigt klipp. Du och Anna är så viktiga förebilder för många. Att älska sig själv handlar inte om den kroppshydda en besitter. Så bra budskap. Tack för att du finns!

Jag älskar dig!!! så jävla talför, helt fantadtisk röst – sån jäkla power! Du borde ha någon slags workshop med diskussioner, samt fysiska övningar där en övar på att inte dra in magen, ta plats och bara slappna av i sin kropp fysiskt. Hey, kanske ska man gå i underkläder och bara vara- degig mage, hårig och härlig! Vilken frihetskänsla det hade varit!

Bara måste skratta befriat när jag läser, känner mig bara helt jävla frigjord och förlåten efter alla år med självhat och dåligt samvete. Jag vill skratta! Äta chips och skratta!! In chips veritas!! <3

Seriöst vad fan är det för snack folk sysslar med? Jag förståår inte varför man inte bara kan mind sin egna business?! Låt alla vara som dom vill? Ni är bäst och så starka och coola!! Ingen protest!

Asså, jag älskar dig! Men finns det ingen quick fix om man vill bli fet(are)? Typ ”Såhär går du upp 10kg till jul”. Eller ”Följ det här programmet i 5 veckor så får du rundare mage?” ”30 dagars utmaningen, orka mer, få magen i form till julbordssäsongen”. Måste det ta så lång tid att gå upp?
Jag menar, enligt KZ måste man ju verkligen trycka i sig för att bli fet så det lär ju krävas ett program om man ska få maximalt resultat.
(Och för dem som inte fattar det är den här posten ett skämt: Ät vad fan du vill, när och hur du vill. Träna om du vill eller skit i det. Klä dig som du vill, oavsett kroppsform. Do what ever makes you happy! Men ge fan i att hata andras kroppar!)

Hej
Jag är helt med dig och förstår dina syften med att starta taggarna, men tror att en mer framkomlig väg är att inte gå till ytterligheter. Det räcker så gott med att vara du och det fina kloka sätt du argumenterar på. Exempelvis på TV idag.
När du går till drastiska ytterligheter faller lite av ämnet det egentligen ( eftersom många inte längre kan greppa grundbudskapet) handlar om och det är där det blir likheter i sättet att lägga fram sitt budskap mellan dig och en viss annan ytterlighet vi såg på TV i går.

Jag är så fascinerad över de här människorna vars största rädsla verkar vara att det skall bli en totalt okontrollerad fetmaepidemi som bara sväller (pun intented) och att alla människor skall sluta med allt annat och bara lägga sig och äta och bli stora, tjocka och tydligen väldigt olyckliga.

Underbara gudinnor! Ni fullkomligt strålar av vishet och insikt i sakernas sanna tillstånd. Ni ger mig hopp om mänskligheten att vi äntligen ska kunna bryta oss loss ifrån falska föreställningar om hur människan fungerar, t.ex. att skammas till ”hälsa” (läs viktnedgång) kan endast leda till ohälsa eftersom man anammar andras förakt för en själv.

Jag tycker ni var helt underbara! Det är dags att banka in i huvudet på folk att fetma/övervikt inte är en sjukdom och verkligen inte har något att göra med hälsa! Är glad att ni tar kampen! 😀

Fetma är faktiskt en sjukdom. Inte övervikt, men fetma. Jag tror det är väldigt viktigt att poängtera det när folk börjar prata om vart skattepengarna går och att fetma beror på lathet, frosseri och brist på självkontroll. Sjukdomar uppstår nämligen inte pga personliga flaws utan på saker som ligger utanför vår kontroll. De som bestämt sig vill oftast inte lyssna ändå, men tar man diskussionen på nätet finns det fler som lyssnar och man vet aldrig vem man når fram till. Förstår man att fetma är en sjukdom som beror på en rad komplexa och komplicerande samverkande faktorer, blir det svårare att försvara resonemanget att feta inte ska få vård utan att framstå som en väldigt osympatisk person med empatistörningar.

Jag såg precis videon nu på Youtube och jag måste säga att ni är så FANTASTISKT KLOKA MÄNNISKOR! Jag håller med i varje ord. Så otroligt befriande att höra er prata om detta. Dock tror jag att man måste söka svar längre bort än vid gamla kristna värderingar, då många andra länder som är kristna men som inte tillhör västvärlden inte har fatshaming alls, snarare motsatt. Förstår ändå hur du resonerar och i varje annat ord håller jag med. Detta gjorde ni riktigt bra! Heja! 🙂

Jag såg klippet med Katrin Zytomierska imorse innan skolan (bad move, blev på dåligt humör hela dagen). Jag kände för att skrika åt alla att det är stor skillnad på egna upplevelser som Katrin Zytomierska pratar om, och faktiska argument. Tur att jag kom hem och såg klippet med er sen. Nu är jag lugn igen och hoppet på mänskligheten är återställt. ^^*

Tänkte skriva ett långt inlägg om hur jag som smal blev provocerad av ordvalet i taggen först. Men säger du att det funkar, så säger jag: kör!
Skit i oss som inte förstår hur det är. Vi kanske kan ändra oss, men det är viktigare att alla tycker om sig själva.
Jag är imponerad över personer som du som orkar och kan göra sånt här, ändra samhället bit för bit. Önskar att jag hade modet och kapaciteten att göra det, men tills jag fått det måste jag lita på sådana som du. Tyvärr vet jag inte hur jag skulle kunna stötta er, för jag skulle verkligen göra det.

Fantastiskt jobbat! Ett viktigt budskap ni förmedlar. Sen slog tanken mig, du skulle passa som lärare. Har läst din blogg i mååååånga år, och du har alltid förklarat samhällsproblem på ett pedagogiskt vis, det gör du även när du pratar om ämnena.
Kör hårt!

Ni är grymma! Tack för att ni orkar kämpa och debattera utan att ge upp!
Det sprider ringar på vattnet för så många andra människor som inte kan, orkar eller vill ta upp kampen själva.
Så tusen tack!

Såg nyss hela klippet (såg även Katrin Z’s igår), och måste bara tacka dig och Anna. Så bra gjort, jättebra förklarat. Älskar kärleken ni sprider genom skärmen. Tycker verkligen om er så himla mycket, backa aldrig, ni behövs!!

Det hade varit intressant att se dig debattera med KZ irl så du hade kunnat tvåla till henne på samma sätt som du gör med folk på nätet som inte kan uppföra sig. Det hade hon om någon gjort sig förtjänt av.

Sitter här och lipar lite grann för att ni är så on point. Så jävla kloka, underbara och inspirerande!
Tänk så mycket du har lärt mig, tänk så mycket bättre du fått mig att må i mig själv. I en värld som är så skev och fel är din blogg och instagram en frizon från allt det där som får en att må så dåligt. Du är bäst. Tack för att du finns.

Älskar din humor mitt i ilskan. Det är fullkomligt obegripligt att folk på riktigt blir så där upprörda över #uppmuntrafetma. Att det är så provocerande. När du har sinnesnärvaron att slänga iväg ett ”så börja i tid!” mot kameran så är det bara ljuvligt. Älskar!

Haha!!! Tycker det är hysteriskt komiskt (fast också jävligt ledsamt o fruktansvärt o tragiskt) att nån kan tro att ni typ omvänder folk så att de aktivt går in för att bli tjocka! Att det är så jävla läskigt för folk att säga att även överviktiga har rätt att må bra och trivas i sina kroppar! Själv pendlar jag i vikt, min normalvikt räknas som övervikt. Nör jag mår dåligt o har ångest tappar jag matlust och går ner i vikt till ”normalviktig”. För mig hör det ihop med sjukdom o ohälsa. Folk i min omgivning tycker det är då jag duger.

Hade ätstörningar som tonåring. Dröjde tills jag fick barn innan jag kunde känna glädje över hur jävla fantastisk kroppen faktiskt är, oavsett vad vågen står på. Den bär mig dit jag ska och orkar med dagen, det är jag väldigt tacksam för. För sisådär 5-6 år sen började jag läsa din blogg och du har hjälpt mig så mycket i min syn på kropp, genus, feminism osv. Du är så jäkla bra! Och nu när jag precis sett hela klippet med dig och Anna känner jag att jag fullkomligt älskar er! Så kloka och starka kvinnor! Önskar jag haft förebilder som er när jag var yngre.

Många klagar på att du är provocerande, och ber dig tagga ner. Grejen är just den att ”tagga ner” ofta innebär att man är tyst. provocera på du, och stå på dig. Det är när du provocerar och belyser saker som din kamp får störst effekt, för det är då uppmärksamheten är som mest, och då ökar även medvetenheten.
En grej jag gillar med dig då du syns på tv, är att du är så sansad, påläst och tydlig i ditt snack. Många som hatar dig, har nog knappt läst ett helt inlägg skrivet av dig eller ens hört dig yttra dig muntligt. Jag tror faktiskt att de flesta näthatar dig baserat på vad andra skriver och tycker om dig. För jag förstår faktiskt inte riktigt vad det finns att inte tycka om i t.ex. det du och Anna sa i Malous avsnitt. Det är ju ganska självklart det ni säger; att man bör vidga på kroppsnormen och att man som tjock inte bör ursäkta sin existens eller konstant känna sig tvungen att bevisa folk att man kan må bra som överviktig.
Iaf, fortsätt kampen, det är många som står bakom dig!

Vilken skillnad i kvalité det blev på programmet när du och Anna dök upp. Önskar bara att Maya hade fått vara med i samma program som ni så att hon inte blev tystad av den trångsynta bulldozern och att Stinas underbara filmer kunde ha hamnat i samma program där de kunde ha fått ta plats utan att hånas. Apan och Dahmer vs KZ 1-0, solklart!

Du och Anna är underbara, jag känner varje gång ni delar med er av era klokheter att jag har funnit en trygg och accepterande frizon från all dynga i samhället 🙂
Btw, käkade en stor skål chokladflingor i sängen medan jag kollade på klippet, så ett litet steg i rätt riktning! #tjock2016

Hej Lady Dahmer!
1. Jag är SÅ GLAD att jag upptäckte igår att du börjat blogga igen!! (Lite slö ja.. ;))
2. Så bra ni var i Malou-programmet! Orkade bara kolla typ 5 min på Katrin, bara giftigt hat som hon öser ur sig, det pallar jag inte se. + jag tycker ni gör helt rätt som inte möter henne i en debatt för hon hade bara talat i mun/inte lyssnat och varit allmänt otrevlig och hopplös tror jag.
3. På den sista frågan Malou ställde: varför det är så starka känslor och så mkt hat mot att trivas med att vara överviktig/fat acceptance så tror jag personligen att många kämpar så jäkla hårt med vikten, är hungriga ofta, hatar sin kropp och känner sig aldrig riktigt nöjda även på en vikt där de ”borde” vara nöjda och när då någon som är överviktig och inte gjort alla dessa uppoffringar för att hålla vikten säger att de är nöjda och lyckliga ändå blir det typ en käftsmäll och hatet bara väller upp. Typ ”här har jag bantat och späkt mig i 20 år och känner mig ändå inte nöjd, och så kommer nån o säger att de inte gjort något alls och är nöjda ändå???!!!, aaarrggh”. Haha typ. Om jag lyckades förklara alls vad jag menar.
Iaf, du är bäst!
Kram!

Tänkte på en sak som Anna nämnde om att orka göra saker i livet, att kunna använda sin kropp oavsett storlek.
Har under detta året kämpat för att gå ner i vikt, på grund av tjat och påverkan från min omgivning. Har aldrig varit tröttare än när jag vägde mer. Så komiskt att första kommentaren (efter ”vad duktigt du är” och ”du ser ut att må såååå bra”) alltid löd ”nu är du väl piggare”. Nej, jag är inte piggare. Jag är dödstrött, hela tiden. Gör knappt annat än att sover. Min kropp fungerar inte riktigt, mina hormoner är i obalans och hela livet handlar om att aktivt tänka på mat. Inget hälsosamt synsätt överhuvudtaget och jag mår skit. Orkar inte göra allt jag vill med min kropp, orkar knappt umgås med vänner eller ta en fika på stan. Men visst jag ”ser ju ut att må så bra nu”.
Ändå säger omgivningen hela tiden hur frisk jag ser ut att vara (ett undantag, min faster som är sjuksköterska, som tyckte att jag såg väldigt blek ut i sommar) och hur bra jag måste må. Underbart att det finns människor som er, som vågar gå emot hetsen och normen. Framförallt i diskussionen kring vad som är hälsosamt. TACK!

Har inte förstått hur stort mitt kroppshat och min kroppsstress har varit förrän detta inlägg. Blev heeelt chokad över hur mjt det kändes som en stor varm kram. Jag kände rent fysiskt hur jag slappnade av i hela kroppen och fick tårar i ögonen. Tack för att du finns som en motpol och visar hur sjuk denna värld är!

Helena, jag känner precis på pricken som du. Synen är grumlig av tårar och var så genom stora delar av programmet. Så tack, LD och Anna – jag kan inte med ord beskriva vilken känsla av ro ni har givit mig.
/Linda

Vad härliga ni var! Gillade också hela ditt kroppspråk (benen!)
En tanke på att bli gammal, när du dör när du är 90 vill du att i dödsrunan läsa att ”hon var den som alltid avstod från allt gott i livet och alltid tackade nej till en bulle – men smal var hon ju iallafall” eller vill du hellre bli ihåg kommen som den levnadsglada som njöt av det enda liv hon hade med en kramgo kropp och härlig utstrålning…
Jag håller mig hyfsad smal (lite normalt överviktigt) för att passa in i ramarna i yrkeslivet men när jag går i pension ska ska jag sluta ”unna mig ibland” och istället vara den jag är utan att fundera på kroppsformen. (Hemskt att det ska vara så).

En annan grej jag tänkte på: apropå det KZ sa att människor måste skratta åt bodypositivity-filmerna. Jag skrattar faktiskt, men det är ett härligt och befriat skratt MED personen på filmen. För att jag blir glad och tycker att det ser så himla göttigt ut att skaka rumpa i behå! Jag ser inte ens kroppsformen på de här filmerna, jag ser glädje, humor och självdistans. Men den glada kroppen verkar tydligen inte få finnas. Om det är något olika idealbilder har lärt oss (i just vår tid) så är det ju att sur, smal och svår är the shit.
PS. Ibland tror jag att mycket av föraktet från vissa bottnar i att de själva är olyckliga. Och att de inte står ut med tanken på att ”någon som gör fel” kan vara glad. De anstränger sig till max för att ”göra rätt” själva, utifrån sin egen indoktrinerade syn på vad det innebär. Men kanske blir de inte gladare för det? Då är det klart att någon som i deras ögon ”gör fel” men är glad ändå provocerar. För det måste ju vara väldigt jobbigt om man investerat hela sitt mående i att ”lyckan kommer bara jag blir smal.” Och så händer det inte.

Det är inte ofta en får höra att underviktiga människor uppmuntrar till anorexia, eller likvärdiga ätstörningar. Så sjukdom genom undernäring och överträning verkar vara okej, för det speglar en ambitiös och aktiv person som bryr sig om vad andra tycker. Kroppsaktivister, och andra normavvikande personer, måste å andra sidan tystas.
Jag är inte kvinna och har därför inte påverkats av smalhetsidealet i samma utsträckning, men nog kan jag känna ett sting av ångest och självhat (dåligt samvete, som att jag gjort någon en otjänst – återigen, en handling som inte speglar vad samhället VILL av dig) efter att ha förtärt en påse chips eller efter att ha ägnat en dag åt stillasittande aktiviteter.
Det är sickt. Kämpa på LD, Apan och alla berörda! Hoppas att ni får upprättelse för att ni vågar vara er själva 🙂
Ni var fantastiska i programmet!!

Jag blev inspirerad fan. Inte att bli fet, men att försöka se mig själv som en värdefull MÄNNISKA och inte bry mig om vad andra tycker om min kropp.
Jag hade tänkt köpa en våg nästa vecka och försöka gå ner i vikt men nej, fan. Jag tänker istället jobba på att; älska mig själv, älska mina medmänniskor och bara ta hand om mig själv. Och jag är inte ”tjock”… Kanske lite mullig? Ingen aning. Beror på vem som tittar på mig.
Ingen våg ska in här, nu ska vi börja se varandra som människor istället för kroppar!

Tack för ett mysigt videoklipp 😀 hade myckrt helre druckit te med er två än smalhetskvinnan som var där och spydde galla dagen innan. Härligt att ni orkar stå emot hatet så att vi andra trasiga kanske någonsin kan komma ikapp och klistra ihop vårt brutna självförtroende <3

Katrin är en otäck människa som verkligen behöver fundera över vilken kompiskrets hon har. Förtryckande kultur hon tycks umgås i.
Jättebra klipp. Kul med kommentarerna att ”det tar lång tid att bli tjock, köp bullar nu”. Ska min själ sätta i mig en hel bullpåse. Min kropp och min hälsa är min ensak, men djävlar i byrån vad min kropp kan provocera både män och kvinnor. Har varit både tjock och smal i mina dagar. Det värsta med att vara tjock är hur osynlig en blir. Fastän en är stor går en runt och finns inte. Jag får lov att ta mer plats ju mindre jag är. #tjock2016

Om man är tjock och hälsosam ska ingen klaga på en, för då gör man i alla fall sitt bästa för att leva ett bra liv. Tjock behöver inte betyda ohälsosam och smal behöver inte betyda hälsosam, det kan lika gärna betyda motsatsen. Om någon är väldigt smal eller väldigt tjock på ett sätt som kan verka ovanligt och ohälsosamt är det klart att folk kommer kommentera. Men du behöver inte försvara din fetma och uppmuntra folk till att bli tjocka genom att ligga på soffan och trycka i sig 5 kg kanelbullar. Gör det själv så mycket du vill, ditt liv, men tro inte att du har någon moralisk rättighet till det. Din livsstil är inte hälsosam, och därför har du ingen rätt att prata illa om smala människor, som antingen inte kan hjälpa att de är smala, eller faktiskt kämpar för att behålla en god hälsa.

Hej!
Jag undrar bara om du har medverkat i några mer diskussioner om övervikt/kroppar?
(eller om du vet några bra som man kan lyssna på)
För jag tycker att det var väldigt intressant. 🙂
MVH// Marie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *