Kategorier
Vardagstrams

Helgsysslor

Ni får ursäkta bristen på närvaro, jag som kommit igång och allt liksom, men jag har saker att göra.

  1. min pappa och kidnappade bror kommer och hälsar på idag, så måste vara god värd
  2. jag behöver skriva en ledare om nåt viktigt, politiskt och gärna i samma kvalitet som Kajsa Ekis Ekman. (dvs omöjligt) Jag har ingen aning om var jag ska börja alls!

Men för att kompensera frånvaron så kan ni läsa gårdagens debattartikel i aftonbladet, skriven av yours truly: Vi behöver inte era goda råd om hälsa.

Det är här kroppspositivitetsrörelsen kommer in. Den handlar helt enkelt om att få finnas. Inte på nåder, inte med ett ”men…”, utan på samma villkor som andra. Den handlar inte alls om hälsa, utan om att bredda och utöka livsutrymmet för människor, i alla storlekar. Om att tillåtas dansa, älska, skratta, njuta – oavsett vikt och kroppsform.

natashja (1)

Den här bilden togs häromdagen, i nån slags sjuk desperation, alltså jag var sjuk. Aftonbladet ville ha en ny bild och hade tydligen en frilansfotograf i Segersäng. Alltså som bor här. Jag ba uuuuh ok. Upp ur sängen (pga sjuk), på med smink (pga sjuk) och i med ett lass torrshampoo (pga sjuk och såg ut som slickad katt) och sen tog det fem minuter och jag kunde återvända till sängen. Idag har jag ont i hela ansiktet, känner mig krasslig och förkyld och risig och ska alltså försöka vara god värd och intellektuell ledarskribent. BUHUHU!

Igår hängde vi med hela Blombergsklanen på Häringe Slott och fullkomligen SVULLADE snittar, kakor och te. Hör ni det era fetthatare? (som möligtvis irrat sig hit och inte kommer loss pga allt späck och flott) Jag FYLLDE PÅ VALKARNA ORDENTLIGT och skämdes inte ett dugg. Aja jag bjuder på lite bilder därifrån också, vet egentligen inte hur intressant det är för er men känner att jag måste prestera lite nu här för er skull. Obs glöm inte att läsa debattartikeln jag skrev! Länk ovan, skrolla upp nu.

IMG_0343IMG_8652.JPGIMG_8662.JPGIMG_8664.JPG

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Helgsysslor”

Kroppsaktiviam i denna form är viktig och handlar ju inte om hälsa. Det blandas äpplen och päron i hela debatten helvilt. Kroppsaktuvister mot hälsovetare när dessa två verkar inte ha något med varandra att göra eller?

Alltså åh. Du är ju helt fantastisk. I början hade jag lite svårt för vissa av dina åsikter men jag kunde inte riktigt låta bli att komma tillbaka och läsa. Nu tycker jag om dig mer och mer för var dag som går. Keep it up!

Jättebra skrivet! Ja, samhällets syn på hur vi ska se ut krymper verkligen vår verklighet. Jag är väl själv vad man kallar smal, men har känt mig som i ett ”kroppsfängelse” hela mitt liv, eftersom jag upplevt att jag inte haft mandat att bestämma över min kropps utseende. Det är så oerhört befriande med dina inlägg i de här viktiga frågorna! Hoppas att du fortsätter, länge! <3

Häringe slott är toppen! Det går även bra att komma förbi närsom och njuta av nybakade kanelbullar (de lägger alltså in dom i ugnen på beställning 🙂 ) och en kopp gott kaffe.
Hoppas att det kändes ok igår med gästerna, trots allt.

Något av det finaste jag läst. Jag sitter tyvärr fast i självhatet och har så gjort i flera år. Trivs inte med att vara överviktig och har gått ner en massa och ska ner en massa till (tio kilo iaf 😛 ). Läste lite om självsvält och känner verkligen att det är där jag är nu, undvika allt det där som är ”farligt” och ”dåligt”, kan fan inte titta på en bulle utan att suga åt mig kalorierna (dumma skämt åsido). Men det lugnar mig att läsa vad du skriver om detta. Jag känner mig sorgligt nog lite mer ok, lite mer berättigad att få existera även om ”mullig”. Tack.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *