Kategorier
Vardagstrams

Jag pratar om förlossningar, koagler och krystvärkar som känns som man spyr ur fittan

Cissi Wallin har tillsammans med superroliga duon Hormoner och Hemorrojder startat en podd som heter Cissi och hormonerna. Denna gästade jag häromdagen. Vi pratade om förlossningar, om att känslan av att kräkas med fittan och huruvida förlossningsberättelser är kvinnornas version av lumparhistorier.

Ni kan lyssna på detta via iTunes eller Acast.

hormoner hemorrojder

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Jag pratar om förlossningar, koagler och krystvärkar som känns som man spyr ur fittan”

Du är den första jag har hört beskriva krystvärkarna som kräkkonvulsioner med fittan, och jag som trodde att det bara var jag som upplevde dem så! Jag trodde de skulle vara som öppningsvärkarna fast starkare, men de var verkligen helt annorlunda. Sjukaste känslan var när bebisen gled förbi spinaetaggarna och jag fick kräkimpulser i båda ändar samtidigt (spydde dock inte).

Jag upplevde krystvärkarna som ett vulkanutbrott. Sakta sakta startade de liksom som ett litet muller längst inifrån livmodern och sedan spred de sig, skälvande, över hela kroppen för att som ett dån bara explodera i själva toppen på krystvärken. Ungefär som den förödande lavan som bara sprutar ut ur vulkanen i ett galet raseri. Men att kräkas med fittan var ju också en kul liknelse.

Koagler ja, hua. ”Födde” ut såna hela dagen, 1,7 liter sammanlagt i tennisbollsform. Mina barn har inte heller haft vett att ligga rätt utan fått uppleva ”vidöppen hjässbjudning” två ggr så nu är det fan nog. För tillfället. Kanske.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *