Kategorier
Vardagstrams

Nä jag tycker ej det är rimligt att starta drev mot barn, oavsett hur illa de betett sig. Men det är jag. Carry on med eraktivism.

Asså gud jag är bara så jävla trött hela tiden. Orkar inte sitta vid datorn. Orkar inte tänka. Eller tänker gör jag ju. Jag tänker på hur vi förhåller oss till skönhetsideal när vi blivit morsor och på hur detta påverkar barnen (mer om det sen), huruvida det är särskilt bra att peppa kvinnor till igångsättning men kanske framförallt så tänker jag på drevmentaliteten som återfinns inom alla grupper och på att det just nu pågår ett ganska så omfattande drev på instagram, riktat mot en femtonårig tjej. Hennes föräldrar har kontaktats. (rimligt och viktigt) men också hennes lärare, rektor och innebandytränare (???). Minst två stora instagramkontonmed tusentals följare (men många fler konton än så utöver det) uppmanar sin publik att ringa alla nummer de kan, maila rektor och lärare och om inte detta var helt absurt och tillräckligt över gränsen så har denna tonåring fått motta både hot och hat i flera dagar nu.   
    
   
Bakgrunden är att hon först felkönat en transperson och senare uttryckt sig både hatiskt, intolerant och transfobt. Absolut inte ok såklart och självklart ska föräldrarna kontaktas och hatet bemötas. 
Men det är så här det ser ut när viktiga frågor kapas av en självrättfärdig personkult där fansen gör vad som helst för sin förebild och denne utnyttjar det inflytande hen har på ett sätt som går över alla gränser. Ja, transfobi dödar. Men det gör näthat och mobbing också. Räckte det inte att Lucas tog livet av sig? Hur mycket blod vill rörelsen se egentligen? Och varför är det så jävla många som stöttar och hejjar på detta?? 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Nä jag tycker ej det är rimligt att starta drev mot barn, oavsett hur illa de betett sig. Men det är jag. Carry on med eraktivism.”

Det finns nog inget mellanläge när det kommer till såna här saker. Det är antingen allt eller inget. Det är alltid någon som går för långt och resultatet är inte alltid bra. Och när det gäller internet blir folk väldigt blodtörstiga.
Dessutom är det en svår fråga. Man måste förstå att man inte kan skriva vad som helst på internet men å andra sidan måste det ju finnas en gräns. För är man 15 år, är man inte så mogen. Det sista som utvecklas i hjärnan är konsekvenstänkandet och hjärnan är klar nån gång runt 25 års åldern.
Jag är absolut för att man snackar med föräldrar, för de vet sällan vad deras tonåringar gör på nätet men att börja kontakta tränare, vänner och rektorer känns lite över gränsen. Vad har de med detta att göra? Det är ju föräldrarna som har ansvaret och sköter uppfostran.
Sen är det ju tyvärr så att en del har vissa åsikter som man önskade inte fanns. Men det kommer alltid vara så. Och det är svårt att ändra på folks åsikter. Så det är som sagt, en supersvår fråga. Jag tror det handlar om en sorts ”Jag vill ha upprättelse”-grej och när folk känner eller tror att de gör rätt/hjälper kan de gå väldigt långt utan att tänka sig för. Men ja… Jag vet inte hur man ska göra i en sån situation faktiskt.

Wow. Det känns verkligen som om uppviglarmentaliteten slagit på och gått beyond all vett och sans. 15 år liksom, vem var inte dum i huvudet då?! Hade nån attackerat mig när jag var 15, skulle jag utan tvekan gått i försvarsställning och sparkat där det kändes. Det är inte ok, men som trängd tonåring så tar nog känslorna lätt över.
Det ÄR helt åt helvete att uttrycka sig transfobt men nånstans kanske man får lov att sansa sig lite i sitt ”tillrättavisande”.

Håller helt med. Att trakassera Linn är inte att stå upp för transpersoner och göra världen bättre för dem, detta handlar bara om att ”rättfärdigat” få hata, straffa och hämnas på någon annan.
Att vilja hata/trakassera andra är dock samma känsla vart den än kommer ifrån och till vem den än riktas. Alla tror att just deras hat är rättfärdigat på något sätt.

Åh det här är så svårt. Jag själv är trans (måste ju säga det för att inte räknas bort) men är nu utanför för att jag INTE kan förmå mig att backa de som skriver att de måste backas. Det här är inte hållbart. Det är kvinnor i 45 årsåldern (ja jag menar dig Megabitch ;skäms!) som drevar (ja det ÄR drev) mot unga unga människor. Och tidigare hälften så gamla vänner (ja tex kattrevolution), jag är bekant med alla men det känns som HUR illa en person (som är hälften min ålder!!) betett sig hade jag inte hängt ut dem. Det är nån slags jättemärklig kult som blidats. Som jag förutsätts hänga på. Stötta. Men jag VILL inte. Ju mer de skriver hur stor smärta och hat de mött i livet (och upprepar det varje inlägg) ju mer legitimerar det att dreva hänga ut och tvinga folk att backa dem. Hur blev det så här (dessutom ljuger många i den här miljön för mest utsatt får mest backning, hittar på erfarenheter hittar på mail de fått så genomskinligt men vi som inte VILL dela allt då? Tänk om jag inte ens ville kom ut med trans även om det är uppenbart)??? Jag fattar verkligen Freja och hen är väl inte så mkt äldre själv. Men det här är inte ok. Alla följare. Det är inte kamp. Det är nått annat. Något ont. Och ondare blir det.

”Men det är så här det ser ut när viktiga frågor kapas av en självrättfärdig personkult där fansen gör vad som helst för sin förebild och denne utnyttjar det inflytande hen har på ett sätt som går över alla gränser.”
Ja, det stycket går ju att applicera på fler företeelser…
För övrigt håller jag med, man är inte vuxen varken fysiskt eller mentalt som 15-åring och vissa saker måste det finnas förståelse för. Sådana här drev som beskrivs (jag är ej insatt) skulle mycket väl kunna utlösa ett självmord i värsta fall…

PS Och OBS att jag tycker Frejas reaktion är helt rimlig. Framförallt att kontakta föräldrarna är ju mkt bra. Tom klubben kanske jag också hade gjort. Följer Freja och hen får ta emot ENORMT mkt hat. Det är drevet jag tycker är enormt läskigt! Följarna som följer som får.

Kan inte låta bli att tänka på vad det har för betydelse att det är en ung kvinna som blir uthängd på det här viset. Jag har hängt med ganska väl i de här kommentarsfälten och sett hundratals unga killar (och äldre killar, och män, och äldre kvinnor, och politiker, och religiösa, och nazister, och så vidare) uttrycka sig så fanatiskt jävla vansinnigt transhatiskt – men det är en ung kvinna som ingen människa hört om innan som ska ta den här smällen? Varför? För att hon står lägst i genushierarkin näst efter lika unga transpersoner? Varför inte sparka lite högre upp i rangordningen, och det nu absolut ska riktas hat mot någon? Jag förstår det inte.

Jag förstår inte att en vill peppa för igångsättning. Blev själv igångsatt i v.42 och det var det vidrigaste jag varit med om. Är livrädd för att behöva bli det igen. Och framför allt inte att det skulle vara rimlig grej innan en ens gått över tiden. Då är det väl bättre att hoppas på att kroppen kommer igång av sig själv? Nåja, enkelt för mig att säga.
Och drevet. Mest sorgligt att vuxna människor anser att det är ok att bete sig så.

Jag förstår inte riktigt syftet med drevet, om det nu är så att det största problemet man har med henne, förutom den smärta hon orsakar, är att hon har dåliga åsikter (och sprider detta vilket orsakar smärta, vilket är nått hon behöver konfronteras med). Vad tänker man sig att detta drev ska göra med henne? Ska hon inse att hon hade fel och bättra sig? Varför skulle hon göra det? Även om hon inte utövar vettigt hat hade nog de flestas reaktion varit att hata lite till, så vad är egentligen syftet. Ska hon förgöras? Saker som (jag pallar inte kolla upp exakta ordalydelsen) typ betyder att hon är rutten och förstörd för livet samt inte har nått människovärde har ju yttrats. Enligt mig är det inte många steg från att rakt ut uppmana någon att ta sitt liv.

Kanske lite magstarkt att skriva ”Hur mycket blod vill rörelsen se egentligen?” riktat till en grupp där det absolut mesta blodet som setts är blod från personer tillhörande den egna gruppen. De allra flesta och största drev som sker i anknytning till transpersoner är riktade MOT transpersoner, det är viktigt att komma ihåg. Freja får tex motta enormt mycket hat varje dag och dessa ungdomar drevar mot hen hela tiden. Detta rättfärdigar förstås inte att hänga ut minderåriga, men Freja har även varit tydlig med att hen inte accepterar att folk skriver hatiska inlägg mot Linn. Jag har sett flera stora feminister uttrycka sig minst lika illa mot pojkar och killungdomar, skrivit att föråldrat borde ”tygla sina pojkar” och att ”unga killar är fan det vidrigaste som finns” men då är det ingen som blir upprörd och skriver blogginlägg om det. Håller med om att det i detta fall hade räckt att ta kontakt med föräldrar (och faktiskt även polisanmäla eftersom personerna är straffmyndiga och har begått brott, och folk polisanmäler ju fysisk misshandel av ungdomar) men jag som transperson är väldigt leds på att cisfeminister hela tiden uppmanar till god ton från transpersoner samtidigt som de själva anser sig få hata hur hårt de vill mot strukturellt överordnade. Vi får hata er. Att hata sin förtryckare är inte drev.

Jag ser ofta personer dyka upp under inlägg där LD kritiserar drev och mobbning och påstå att det är samma sak som när LD eller någon annan av hennes läsare skriver att de hatar män eller publicerar en icke-blurrad skärmdump där en man ägnar sig åt sexism i avsikt att förnedra. Nej, det är inte samma sak. Samma hade varit om LD eller hennes läsare publicerat adress och telenummer till personen, arbetsgivare, vänner och föreningar hen är med i och uppmanat alla som läser att ringa dessa. Tycker det är en ganska ful retorik att påstå att hat mot förtryckare är detsamma som att dreva i mobb mot minderåriga.

TACK TACK TACK för att du skrev om det här LD < såg det på Frejas instagram igår och blev så otroligt illa till mods. Självklart inte ok alls hur femtonåringen har uttryckt sig men det här är bara absurt. Precis som du skriver så dödar nätmobbning och drev också. Snälla sansa er

Usch det känns som igår när jag själv var 15 år gammal och blev drevad mot. Fast ”IRL” då, och över telefon och genom rykten och folk som hetsade. Till slut spelade det ingen roll vad jag hade gjort från början (vilket var att säga att min kompis hade ful näsa bakom hennes rygg) utan det enda som spelade roll var att hata och attackera och se till så att jag ständigt mådde uselt. Tack och lov var inte sociala medier så stort då så jag kunde fly genom att flytta och byta telefonnummer typ 20 gånger. Det tog mig flera år innan jag vågade sätta min fot där igen. Alltså när man är i den där åldern är man så jävla känslig, även i vuxen ålder skulle man må fruktansvärt av att bli drevad mot, men som tonåring är detta livsfarligt. Jag blev på riktigt självmordsbenägen och den händelsen har följt mig hela livet fram tills att jag äntligen tog tag i det via terapi. Det har verkligen satt sina allvarliga spår.
Vet inte vad jag vill ha sagt men det här väcker obehag inom mig. Oavsett vad hon har sagt och hur hemskt och sårande det har varit kan man inte gå på en ung människa på det sättet, det är helt sanslöst att vuxna människor drevar på och inte tänkter på att det är en ung, känslig och osäker person i en väldigt skör period i livet dom hoppar på. Skäms!

Jag har själv blivit uthängd och haft ett drev mot mig, och jag har blivit utsatt för grov transfobi och hat. Det var transfobiska ”feminister” som hängde ut mig och sedan fick de ett gäng nynazister med sig som började stalka mig. (Själv tycker jag att som feminist bör man inse att man gör något fel om nynazister tycker att man gör rätt, men jaa…)
Jag tycker inte det Linn har gjort är rätt och jag tycker inte drevet mot henne är rätt. Det är tyvärr en dålig tid att vara ung och göra bort sig på internet år 2016, det var inte alls samma sak när jag var 15 trots att internet ändå var stort redan då. Världen var mer förlåtande, antar jag? Självklart förekom nätmobbning, telefonmobbning, att man fick sitt namn skrivet tillsammans med nedsättande ord på väggar etc, vissa sorters drev ser väl alltid likadana ut för varje generation antar jag, men det var inte alls i samma skala på just internet som det är just nu. Sorgligt.

Ja! Skönhetsideal, barn och morsor! Skriiiiv. Detta vill jag läsa om. Går och tänker SÅ mkt på detta själv. Mamma till en dotter (ja om hon nu inte anser ngt annat sen alltså). Svåra frågor iaf. Vill läsa om.

Freja själv är ju bara 17. Det är ju förväntat att man tar lite överilade och känslostyrda beslut då. Vi har alla varit tonåringar och gjort mindre genomtänkta grejer, fast utan internet då. Det läskiga här tycker jag är att vuxna människor hänger på. Riktiga vuxna, med rösträtt och husamorteringar och sånt.

Håller med dig. Förstår Freja även om jag önskar att nån närstående stoppar hen, det är lätt att dras med speciellt när man utsatts för så mkt skit. Men när vuxna hakar på? Driver på?! Uppmuntrar? Nä.

Om vi nu snackar hela drevkulturen (som mest gör allierade rädda och tysta, men det tror jag gillas av drevarna) så är det ju läskigt hur också dessa idolers ord alltid gäller. Tänkte med alla forum som öppnar (och stänger) tex Kvinnogardet, då räcker det med ett par dumhuvuden där inne (och transfoba/rasistdumhuven kommer alltid finnas TYVÄRR) så går idolerna ut och ba ”Kvinnogardet är vitacistransfober gå ur, hata, hata alla som är med alla är transfober!!!” trots att majoriteten inte är det. Lika så en fest eller demo, ett dumhuvud där och hela festen är en ”vitcisfest”. Det ligger massa sanning i det. Vi lever i ett vitt pisscissamhälle men det är som att alla försök till alternativ granskas ner till varje stavelse varje steg. Och då vet jag inte om det är kamp och revolution längre? Tycker Rummet också kör en mobbing-och förlöjligande-stil även om de är fett stärkande för mig. Också. Fattar inte när det blev så här. Att internkritik blev det enda vi sysslar med. Det enda! (Och nu har jag ju frångått 15-åringen). Men en så intressant diskussion. Att tolka välvilligt har blivit att kräva god ton. Kan själv vara killjoyen men när det blir den enda är det sorgligt. Och den som killjoyar högst och mest vinner alltid. När började den här personkulten? Där de tvingar folk att följa deras minsta vink annars skärs de av och dumpas.

Skulle ett drev gå mot någon av mina tonåringar, skulle jag knappast lyssna på drevet. Som förälder måste jag stötta mitt barn. (Och givetvis ha ett samtal om värderingar, men inte mitt under drevet.)
Alltså: jag tror att ett drev troligare får motsatt verkan.

Hade jag varit femtonåringens föräldrar så hade jag polisanmält. Samt gått bananas. Självklart hade jag blivit upprörd över hennes beteende men den mobbing hon utsätts för som svar på det hade överskuggat precis allt annat. Tyckte Freja fick mkt rimliga o trevliga svar från flickans föräldrar. Jag hade inte varit så snäll.

Tror precis som du skriver att de flesta föräldrar vid det laget främst fokuserar på sitt barns välmående och att den allvarliga diskussionen om rättigheter får vänta.
jag kan inte sluta tänka på hur nedringda femtonåringens föräldrar, rektor, tränare måste vara nu vid det här laget. Tycker det är en oerhört rimlig reaktion att ta kontakt med föräldrarna men att alla ska ringa dem? Hoppas inte heller drevet vänds mot Freja heller (vilket det lätt kan göra i sådana situationer enligt min erfarenhet) och folk börjar ringa hens föräldrar, lärare etc non stop.

Det känns faktiskt helt absurt, detta att alla ska ringa och klaga. Det hade varit rimligt om det gällt något företag som betett sig diskriminerande, eller en stor tidning som publicerat en transfob artikel, eller något liknande.

Jag håller inte med dig ang den 15 åriga tjejen som hade betett sig fel. Jag ser inte varför det skulle vara fel att maila eller kontakta vuxna i hennes närhet som kan göra något åt att värderingar som hennes ändras, för hon är inte ensam om att vara hatisk mot transpersoner. Däremot är det alltid fel att hota och kränka tillbaka.

Det är inte fel att kontakta vuxna, men då kontaktar man föräldrarna. Förslagsvis hade Freja kontaktat föräldrarna (OBS, inte rektor eller tränare pga det är föräldrarnas uppgift) och så uppmuntrar man inte sina tusentals följare att ringa, maila och kontakta. Vad hjälper det, att rektorns, tränarnas och föräldrarnas telefoner ringer i flera dagar och skitarga människor skäller i luren?

Hänger här för att jag vill lära och det är ni så himla duktiga på – alla ni i kommentarsfälten och såklart du Lady Dahmer.
Håller självklart med er att det är FEL att uppmana till ett drev då det viktigaste för människor nästan ibland verkar vara själva drevet. Själva attacken. Och att attackera hjälper ingenting då i detta fallet Linn förmodligen nt kmr lära sig att det är fel att göra som hon gjort då hon, i försvarssyfte, sluter sig själv.
Att uppmana till drev och gå ut med kontaktuppgifter är ofantligt fel.
Sedan dock känner jag väldigt starkt för de som Linn utsatte. Hon var nästan lite känd för sin internetmobbning och slår vad om att hennes föräldrar måste fått reda på att hon ibland skrev/sa helt absurda saker. Ändå blev det ingen skillnad. Hon fortsatte kränka folk och får dem därmed att må svindåligt i många år.
Jag blev mobbad. Mobbad av trångsynta idiotet med makt (tjejer) som Linn. Tro mig när jag säger att alla visste om det. Lärare och föräldrar. Även Daniellas (den värsta mobbaren) föräldrar. De valde dock att inte göra speciellt mkt åt saken (som jag antar att Linns föräldrar också valt) så Daniella fortsatte.
När jag var 5 år satt jag gömd i en garderob i flera timmar för att jag hörde att Daniella var påväg in i rummet. Vi var femåringar men det hon gjorde var helt sjukt. Idag kan jag inte fatta att en femåring kunde göra sådana saker som hon och det tror jag inte många vuxna gjorde heller.
Allting fortsatte mer eller mindre fram tills dess att jag började högstadiet. Aldrig fysisk mobbning men psykisk. Och jag vet att hon fortfarande är så jävla taskig mot andra (trots att hon aldrig haft ETT enskilt mobboffer.)
Detta kmr påverka mig hela livet. Jag har prestationsångest, lätt social fobi, kan omöjligt öppna mig för ens mina föräldrar och prata känslor och tror alltid att det är mig folk pratar om. Negativt. Jag tror alltid att det är mig det är fel på.
Min fråga till er, alla människor med intressanta åsikter och tankar därute, är hur långt det är okej?
Personer som Daniella (och känner att Linn är lik henne men kan såklart nt veta hur/vad hennes föräldrar gjort) förstör hela livet för ofantligt många personer. Vad ska man göra om föräldrarna, trots polisanmälning och påtryckningar från lärare och andra föräldrar nt gör ngt? Hur länge ska man få fortsätta och hur ska man stoppa sådana här personer?
Föräldrarna tar inget ansvar och polisen prioriterar ej ärendet.
Ska man bara låta det fortsätta då? Min känsla är onekligen nej även om detta i sin tur förstör Daniellas liv. Har hon verkligen rätt att nt få sitt liv förstört om det är det enda som skulle få henne att sluta förstöra andras? Om det inte finns några andra sätt alltså.
Och kom gärna med förslag på andra sätt än att låta lärare, andras föräldrar och hennes föräldrar prata med henne. Andra sätt än polisanmälning och andra sätt som inte innebär att man behöver stå upp för sig själv och ta en jävla massa skit. En femåring ska nt behöva och kan knappt det.

Som förälder måste jag se mitt barn. Oavaett vad barnet har gjort. Visst, förmodligen har vi misslyckats som föräldrar, men det är inte helt lätt att övervaka tonåringar idag (heller). Det tror jag för övrigt är osunt i sig men det är ett sidospår.
Med kunskap om vissa föräldrars beteende i barnens skolor, har jag stora tvivel huruvida samtal med dessa hjälper ett enda dugg. Äpplet och trädet är inte långt från varandra ibland. Hur det är i just detta fall vet jag inte.
Sen har inte alla tonåringar och föräldrar jättebra relationer hela tiden. Men det betyder ju inte att föräldrarna bara ska ge upp – däremot kanske koppla in bup eller skolhälsovården eller vad det nu kan vara!
Jag tror definitivt inte att det hjälper någon att trakassera lärare, föräldrar och tränare med hot och samtal från en arg drevmobb.

Så eländigt. Folk måste herregud utveckla lite skinn och inte vara kränkta för precis allt. Och nu talar jag om transpersonen. Det är INTE ok med drev mot enskilda även om de uttryckt sig vad någon tycker ”en smula illa”.

Fast fan vad nedvärderande du uttrycker dig? Freja blev alltså kontaktad av någon som sade att transpersoner inte förtjänar att leva och andra vidrigheter. Det är INTE ”småsaker” eller ”en liten smula illa”, det är jävligt allvarligt. Jag tycker också att drevet är oförsvarbart men det är inte ok att du uttrycker dig sådär. Fan skäms.

Alltså jag känner bara att jag inte orkar mer. Jag är väldigt intresserad av feminism, jämställdhet, genusmedvetet föräldraskap osv. och läser på en hel del, hänger i olika grupper på Facebook och liknande. Men alltså klimatet på sociala medier idag är ju fruktansvärt. Minsta lilla felsteg, en lite tokig formulering eller missuppfattning så är du rökt. Jag vågar inte ens öppna munnen i sådana sammanhang av rädsla för att göra fel och bli kallad för mindre trevliga saker. Och jag är verkligen öppen för att lära mig mer. Jag vill att människor ska påpeka om jag tänker lite galet eller formulerar mig klumpigt men på ett hyggligt och konstruktivt sätt, inte genom obehagliga personangrepp. Nu hamnade jag väl kanske lite utanför ämnet i inlägget men det är något jag har funderat över rätt länge och jag känner att det hör ihop med dreven som diskuterats här. Så nej, just nu känner jag mig mest uppgiven. Jag orkar inte med detta mer utan kanske får ta och krypa tillbaka in under min gamla gråsten igen.

Okej nu har jag lyssnat på dokun om Lucas. Hade ingen aning. Detta kommer hända igen för det är så här det fortfarande låter. Kolla bara i början på Kvinnogardet. En massa ”jag spyr i min mun”, ”spyyyr”, ”du är så jävla äcklig” och då menar jag inte ang galningen Janouch.
Och de pingar in alla sina vänner. Kommer hända. Snart. Kolla på drevet mot maxida också. Det är ju alltid samma pers.

Jag har en snart 14-åring & kan ju säga att hon får inte ens ha nät & konton för ATT hon har visat att hon är för omogen i konsekvenstänket på internet. Hon bara skriver, visar foton, allt… utan att tänka på att allt stannar på nätet & att det är lika illa att vara taskig på nätet som irl. Tveksamt om en 15-åring är så mycket klokare. 😉 Snacka med föräldrar, absolut. Men man kan stanna där. Det är fortfarande ett BARN det handlar om& ett barn kan inte & ska inte behöva bli påhoppad av en stor skara vuxna som kan argumentera & prata för sin sak 100 gånger bättre än vad ett barn kan.

Jag får en sån dålig känsla av allt det här. Det är så fruktansvärt sorgligt.
Och jag förstår hatet och viljan att låta någon stå till svars för allt skit…Men jag tänker också på mitt jobb. Personer som gjort fruktansvärda saker, men vi hänger liksom inte ut dem i tidningen med namn och bild. Det händer ytterst sällan, och då är det ett väldigt genomtänkt beslut.
Och så tycker jag som ni andra att det är väldigt kontraproduktivt att låta en ung tjej stå till svars för alla hatbrott och mord mot transpersoner som någonsin utförts (som det verkar på kommentarerna). Det är ju omöjligt för henne att bemöta. Tror att det är farligt när enskilda personer har så stora plattformar.

Ja hur mycket blod vill ni se?
Nästan varannan transperson överväger, försöker eller begår självmord. Fattar ni? Tar ni in det? Vet ni hur många av oss som mördas? Pga det hat och förtryck som vi nu revolterar emot.
Vi är inte så överväldigande många att vi har råd att dela in oss i myndiga och omyndiga, låta bli att backa varandra för att åldersskillnaden är stor.
Vi kommer inte att föra kampen för våra liv lugn och sansad rakt igenom. Oavsett hur många pekpinnar det viftas med. Så lägg ner dem och backa oss i stället. Alltid. Tack på förhand.

Det är ingen här, iallafall inte jag, som vare sig förminskar transkampen eller kräver nån slags god ton. Jag är själv rabiat arg feminist med dålig attityd mot patriarkala fanskap men detta inlägg o vårt samtal här handlar om mobbing och drev. Inte om kampen i sig o detta hade gällt oavsett om det var feminister, antirasister eller fettaktivister som agerade så här. Jag har tidigare pekat ut samma problematik inom mina egna kretsar.
Så ja. Jag backar kampen och jag kräver ingen sansad ton. Men nej jag backar inte drev, mobbing eller uthängning av barn.

Det är just precis förminskande som sker här.
Ja, det är ett vansinnigt drev av hat och förtryck. Mot barn som är transpersoner. Vem reagerar när de hängs ut? De drivs till självmord på löpande band. De backas av en liten minoritet. Både barn och vuxna deltar i mobben.
När en ur den mobben får svar på tal. Då skyndar majoriteten fram och skyddar. Fel person.
Skriv om de barn som verkligen behöver skydd i detta. Alla transpersoner som är barn som behöver stöd för att överleva till vuxen ålder. Sen kommer jag tro på att du backar vår kamp.

Tycker många reagerar när transpersoner utsätts för våld och hat, inom feministiska kretsar. Iallafall i mina flöden. Men nu derailar du, detta inlägg handlar om drev och mobbing mot tonåringar som gjort fel. Du kan inte rättfärdiga det eller sopa det under mattan genom att peka på andra utsatta.
Sen så undviker jag att skriva om transfrågor eftersom att jag saknar TF. Jag behöver inte ta plats på den plattformen för att bevisa att jag stöttar er kamp. Det är inte att stötta alls imo, det är att ta plats på andras bekostnad och få cred för det. Jag uppskattar inte när smala människor skriver inlägg om fatacceptance eller när män tar plats inom feminismen.
Det räcker med det jag redan gör: lyfter transröster i mina medier.

Emma Ro : så det enda sättet att bemöta transhat är att hänga ut och dreva mot enskilda hatare, anser du? Tror du att kampen vinner på det? Nej, jag tycker inte heller att det finns några ursäkter för det Freja utsätts för och självklart får hen lyfta upp det och visa vad hen utsätts för MEN det finns andra sätt. Vidare så riktas dessa drev sällan mot personer som verkligen är transfober/rasister eller vad d nu kan vara, utan mot andra feminister. Ett exempel är när folk ville få det till att tex LD var rasist trots att alla och en var förstår att så är det inte. Hon är inte en rasistisk kraft i samhället, är man orolig över rasism kan man ägna energin åt att bekämpa den där den finns. Men man väljer ist att dreva mot en kvinna som är feminist. Tillfällighet? Nej. Kvinnohat som man får utlopp för under falsk flagg. Så det är drevkultureb som är ett stort jävla problem och det är den vi diskuterar här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *