Kategorier
Vardagstrams

Att resa med bebis

Imorgon åker vi till Delsbo. Resan dit är FÖRJÄVLIG eftersom att SL tagit det orimliga beslutet att stänga av all tågtrafik från och till segersäng. Istället har de satt in två extrabussar. Alltså en buss till västerhaninge och sen en buss därifrån till Farsta. Och där hoppar man på pendeln till stan. 
Så buss + buss + pendel. 
Och då har vi bara tagit oss till stan. Därifrån måste man ju ta tåget till Hudiksvall och därifrån buss till Delsbo. Ja ni kanske förstår att detta är ett jävla helvete. Speciellt med barn. Och nu med en spädis som ska amma hela tiden. (Samt bajsar) 
MEN! Vi har lyckats dela upp resan så idag åkte vi buss + buss + pendel till söder där vi ska sova över i svärisarnas extralägenhet. Och imorgon åker vi vidare till Delsbo. Jag var orolig som fasiken inför detta då jag sen förlossningen inte rört mig utanför hemmet. 

Men det gick bra! Att amma i selen funkade fint. Att amma utan sele och med en liten ikea-barnkudde jag tryckt ner i skötväskan gick bra. Att sova i selen hela bussresan gick också bra. För bebisen alltså. 

Nu är det sushi på menyn. Ska se om jag lyckas övertyga snålmannen att köpa en dumplings också. MUMS! 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Att resa med bebis”

Tips till hemfärden (om pendektågsläget är lika drygt då): taxi! Om en beställer i förväg kan en få barnstolar i taxin samt fast pris på resan. Åtminstone hos taxi Stockholm. Alltså inte gräva århundradets hål i plånboken-dyrt som en kan tro.Men så klart bökigt om bebis börjar gallskrika efter tutten redan i början av resan.

Jo visst men förra sommarn hade de EN buss. Som kom i tid och gick en gång i halvtimmen. Denna gång är det två bussar. Som INTE väntar in varandra. Och som går en gång i timmen bara. Detta har isolerat oss hela sommarn.

Bor mellan Trångsund och Farsta strand och ser alla stressande personer, och överjävligt många (förståeligt) bussar som ska ta pendlare från neråt Nynäshamn, till Farsta strand för att komma på pendeln. Trodde det bara berodde på att bron vid Vega är riven och under återuppbyggnad nu i augusti, men det kanske är fler åtgärder som de passar på att fixa under sommaren? Hoppas ni i alla fall klarade er utan knot in till stan, för vidare resa mot härliga Hälsingland imorgon. Jag beundrar er, och alla andra flerbarnsfamiljer, som fixar att resa med bussar, pendel och tåg! Är själv gravt åksjuk och stressintolerant (typ kliva av vid nästa station och andas, spy eller gå på toa) och har väl testat allt som står att finnas inom vanlig medicin, alternativ och hälsokost utan att finna nåt som hjälper. Hejar på er!!

Enda anledningen till att man skulle orka lägga tid och pengarna på att fixa körkort så man slipper det problemet med dryga byten och bolag som SL, SJ och Västtrafik. Då känns det värt alla tusenlappar, haha.
Tur att ni överlevde resa och jag önskar er en trevlig vistelse i Delsbo.

Det är mod och styrka att faktiskt ta sig ann det där jobbiga och läskiga, oavsett vad det är. Särskilt när en känner sig skör eller utsatt. Att resa sådär med familj måste vara en logistisk mardröm, jag är inte avundsjuk! (jo, okej, jag är avundsjuk, men av andra skäl 😉 )
Jag hoppas på ett eller annat helt otroligt pittoreskt och helylleidylliskt inlägg från er familjesemester i Delsbo.
Jag ska försöka låta mig inspireras och göra något läskigt men roligt. Vem vet, det kanske blir kul…

HELT off topic: samlar du fortfarande på morbida saker? Har ett par vaktelkycklingar som inte klarade sig och (här kommer världens mest udda fråga som jag inte förutsett att jag nånsin skulle ställa) tänkte höra om du vill ha skeletten? Har placerat kycklingarna på en ostörd men myrrik plats för att se om de äts rena. Har tyvärr inga porslinsrådjur att erbjuda, bara döda små djur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *