Kategorier
Vardagstrams

Sista dagarna på sommarlovet


Godmorgon! Dricker två koppar te och tittar på Gilmore girls på ipaden med denna lilla filur. Han sprattlar och bajsar och småpratar. Vi övar på konsonanter. G. Och L. Gllglglglg.
Vi är ju i Delsbo. Barnen hänger med farmor och kusin Helmer och jag går mest runt och bär på bebis. Han blir mer och mer ”med” dock så det blir lättare för varje dag. Han kan sitta med pappa längre stunder och är ok med att ligga brevid i soffan en tio minuter åt gången.


Snart börjar barnen skolan och vi vill ge dem lite sommarlov innan. Vi har ju mest suttit hemma i segersäng, isolerade och i bebisbubblan och de stackars barnen har fått roa sig själv. Minns ju själv de lååååånga sommarloven och allt man hann göra så jag har haft ganska mycket dåligt samvete för detta. Men nu har de hunnit bada i Dellen två gånger sen vi kom hit. De har fikat med farmor och varit i skogen och plockar blåbär med henne och fått massa kvalitetstid.


Farmödrar är så bra för de är alltid på barnens sida. De fostrar inte utan får skämma bort med lite för mycket bullar och saft och sagor på sängkanten och tålamod som mamma och pappa saknar. Så som det ska vara. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Sista dagarna på sommarlovet”

Vill bara säga att jag följt din blogg sen ninja var född. Har läst allt du skrivit om amning sen dess och fick själv barn för ca 2 och ett halvt år sedan. Och jag var fast besluten med att jag skulle amma. Och samsova…och allt har gått fantastiskt bra och jag är stolt och lycklig över att jag kunnat amma och jag vet att det är tack vare dig <3

Du ser så ung ut!
Ditt ansikte, hyn och ögonen, shit du ser helt ny ut.
Hoppas att du mår lika bra som du ser ut.
Man brukar inte skriva kram till någon man inte känner så jag skiter i det

Låter så himla mysigt! Får en att längta tillbaka till den gamla goda tiden när man hade sommarlov. Kändes som om fick vara ledig i ett halvår när man var i den åldern.
Nu hinner man ju knappt ta på sig sommarkläder innan hösten har kommit…

Jag tror att barn med sunda föräldrar har bra sommarlov fastän föräldrarna kanske inte tycker sommarlovet varit som man tänkt sig. Det är nog många gånger vuxna som värderar vad ett bra sommarlov är och inte barnen. Jag och en vän diskuterade det där i veckan utifrån förälder/lärarperspektiv, vi kom in på det där med att låta barn berätta vad dem gjort på loven. Jag brukar ofta säga att ”ni som vill får berätta för mig på rasten, efter skoldagen”. Det är ju mycket diskussioner om att att toppa utlandsresor när dem själva mest suttit inne och spelat xbox. Men så sa min vän och lärarkollega en sådan klok sak där i diskussionen, är det vi vuxna eller barnen som bestämmer vad som är det perfekta sommarlovet. Det kanske är flera barn som faktiskt tycker att deras dagar med xboxet varit dem bästa på hela lovet. Jag funderade på det där en stund, och så är det nog. Vi vuxna bestämmer nog ofta vad som ger barnen dem där klumparna i magen, jag var själv en tv-spelsunge. Älskade att sitta med mitt nintendo och spela super mario i timmar tills man fick gå ut och göra något annat. Aldrig minns jag att jag satt där och avundades mina vänner som varit till Turkiet under sommaren, jag hade ju fått vara ledig och gjort precis vad jag ville. Med vänner, familj och min hund.

Namnförslag Kyojin som betyder ”jätte” på japanska tror jag. Lite Bamsen inspirerat. Låter coolt. Nog ingen som heter det iaf i sverige. O det funkar m Ninja o Tamlin oxå tkr jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *