Kategorier
Vardagstrams

Hitta en vän!

Ni kanske har sett att Bloggbevakning just nu har startat ett initiativ i sin blogg där man kan hitta vänner? Kolla gärna in om ni vill: Blondinbella och Sandra Beijer började med det har jag för mig.
Men jag tänkte också, eftersom flera av er tjatat om detta ett bra tag nu hehe, starta en grej. Fast med hjälp av er. Jag har fått flera förfrågningar om att starta facebookgrupp för feminister som vill hitta nya vänner, eller nån att fika med eller en grupp att hänga med osv. Ibland får jag mail från folk i utkanterna av storstäderna som vill hitta andra likasinnade och det är ju svårt om man inte har nånstans att börja.
Så vi gör så här. 
Jag har startat en feminister söker vänner Stockholm-grupp. 
Ni som är stockholmare kan börja där. Men sen behöver jag övrigas hjälp. Här i kommentarsfältet kanske vi kan komma överens om vem som gör vilken grupp så vi inte får femton ”feminister söker vänner Malmö” och så postar ni länk här när ni skapat grupp för sagd stad/samhälle. Kan det funka eller ska jag skapa x antal grupper och utse admins från respektive stad? (alla vet inte hur man gör)
Hojta till med caps lock vilken stad ni tar så börjar vi där! (och ni får använda sökfunktionen här för att se att ingen tagit er stad)
Fler grupper: (uppdateras löpande allt eftersom ni startar fler!)
Feminister söker vänner GÖTEBORG
Feminister söker vänner NORRBOTTEN
Feminister söker vänner MALMÖ/LUND 
Feminister söker vänner UPPSALA
Feminister söker vänner HELSINGBORG
Feminister söker vänner ÖREBRO
Feminister söker vänner ÖSTERGÖTLAND 
Feminister söker vänner GÄVLEBORG
Feminister söker vänner SÖRMLAND
Feminister söker vänner KALMAR
Feminister söker vänner KRONOBERG
Feminister söker vänner JÖNKÖPING
Feminister söker vänner HELA SVERIGE

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Hitta en vän!”

Inte jag heller. Vore kul att kunna joina fikaträffar ändå, fast om alla andra redan snackat ihop sig på BF först blir en ju utanför …
(Sen förstår jag självklart behovet av att få lite koll på vilka människor är först, så att träffen ifråga blir en safe space utan några skumma troll.)

Skulle vilja ha en grupp för feminister i utlandet. Vore så skönt att kunna prata med någon om hur det är att vara utlands-svensk och feminist (speciellt i det väldigt icke-feministiska syd-europa!)

Alltså lol ni som tar tillfället i akt att klaga på Facebook. Man kan använda det till så mycket gött och ni som klagar på att någon måste hitta på ett annat sätt att träffas utan Facebook. ..gör en mail grupp då i stället för att sitta här och klaga och sucka…jag har inte heller Facebook för att jag valt bort det helt enkelt. Men skulle aldrig klaga på folk som vill använda det på detta sätt. (Det är ju trots allt super-smidigt )

vill någon starta en för KRISTIANSTAD? har inte orken att sköta en grupp själv men måste väl finnas feminister som söker vänner i kristianstad med omnejd?! det närmaste jag hittar nu är malmö/lund!

Admin för Hela Sverige-gruppen? Förfrågade för flera dagar sedan men är ej ännu insläppt.
Om det finns fler blekingar härinne så vore det jättekul att starta en egen grupp!
Jag kan tänka mig att vara admin ihop med någon mer men inte själv. Hojta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *