Kategorier
Vardagstrams

Krämporna som kommer och går

Lagom tills illamåendet passerat helt så slår ju nya krämpor till.

Och foglossningen slog verkligen till med kraft?! De senaste dagarna har den försämrats tiofalt. Jag kan knappt gå efter halva dagen. Ju mer jag ansträngt mig (typ burit en kasse mat eller bytt påslakan) desto ondare får jag och det oroar ju lite inför framtiden, kommande veckor. Jag är ju bara i vecka 22 än så länge liksom. Kommer jag ens kunna gå sen? Jag kunde ju knappt gå med de andra två.

Ont i magen har jag också. Inte bara ont i magen pga bråkiga tarmar utan ont för att det ligger nån därinne. Kan ej böja mig fram längre och vid promenader känns det som att kroppen och köttet slits sönder. (Runt magen alltså)

En annan obekväm bieffekt av denna graviditet är ilningar i ryggen. Ni vet som sammandragningarna när man ska föda känns, när värkarna går bak i ryggen? Det ilar och värker. Inte molar som mensvärk/växtvärk utan jag blir nästan orolig. Och det kommer vid vila också och jajajaja ring vården bla bla bla men det gör jag inte förräns jag känner att det är akut typ. De säger ändå alltid åt en att ta en alvedon och vila.

Men annars är jag en sån där som trivs med att vara gravid. Det låter kanske helt galet pga allt är ju skit då, men jag myser av att det ligger nån därinne, att känna böket och sparkarna, att veta vad som väntar, bröst som spänner och allt sånt.

Nu ska jag iallafall gå och ligga ner. Äta makaroner och se på en serie.

Såhär:

hej hej

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Krämporna som kommer och går”

Rekommenderar verkligen sjukgymnast inriktad på gravida med foglossningssmärtor (lossning har ju alla). Mina började i vecka 8. En ggr/vecka fick jag akupunktur och TENS samt massage. Flög fram sen, fram till två-tre dagar innan nästa bokat möte ?? Riktigt bra skit! ☺️

Om sjukgymnasten rekommenderar TENS så finns det billigt att köpa i handeln så att man kan behandla sig själv. Visserligen inte gravid men har stora axelsmärtor och det är en stor hjälp!

Bästa LD,
Med andra barnet dök foglossningen upp ur tomma intet och gav mig en big time käftsmäll redan i vecka 18. Jag misströstade totalt och förberedde mig på eskalerande smärta fram till förlossningen.
Döm om min förvåning när smärtan (nästan) försvann i vecka 25. Tydligen på grund av att barnet växt och bara på grund av sin storlek stabiliserat bäckenet. Hoppas på detsamma för dig!
Stort grattis till fina bulan!

Jag fick foglossning i vecka 14 med barn nr 2 och fick via mvc kontakt med en sjukgymnast. Med lite styrkeövningar och ett foglossningsbälte hankade jag mig fram. Så bra! Springa till bussen och gå i trappor mm fick jag sluta med men cykla gick bra. Nu är bebisen ute och jag är nästan återställd.
Hoppas att ditt mvc kan hänvisa dig till en duktig sjukgymnast

Skaffa kryckor innan det är för sent! Jag kommer göra det nästa gång, har en vän som hade det tidigt med andra barnet och en annan vän som fick sitta i rullstol med fjärde barnet (samt en tillsägelse av läkaren att om hon inte ville sitta där permanent fick det räcka med barn).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *