Kategorier
Vardagstrams

Stackars mig

Prickfesten fortsätter här. Stora är nästan helt frisk, en koppa kvar som ej läkt och torkat. Lilla har dock lite mer kvar.

Och nu har jag börjat få sjukkänningar, kan man få typ en förkylning av nån som har vattkoppor? Vattkoppor har jag ju haft som liten. Jag har värk i kroppen, ont i halsen, näsan och var febrig idag på körlektionen. Inget som påverkade mig så mer än att det var lite svettigt i bilen men jag känner mig sjuk.

Stackars mamma, som Tamlin brukar säga. Ja stackars mig.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Stackars mig”

Jag fick vattkoppor när jag var i sjätte månaden. Hur mycket som helst, utom på magen och bröstet, men överallt annars. Där och då bestämde jag ingen epidural, då jag hörde att det kunde klia utav den (vi pratar 20 år sen, det kanske är annorlunda nu). Nå, jag blev frisk, ungen kom ut frisk.

Vattkoppor och bältros orsakas av samma virus, men man börjar inte känna sig förkyld av bältros oftast, det börjar mer som bränningar på bukens ena sida eller kroppens ena sida 🙂

Har ni inte läst om idioten som ska komma till Sverige och föreläsa om att våldtäkter borde legaliseras! De värsta är ju att han inte är den ända mannen i den här världen som är fucked up!

Man kan inte bli smittad till att få bältros, om man själv har haft vattkoppor så kan viruset som ligger latent i kroppen blomma upp och utlösa bältros. Tippar influensa! Krya på dej hursomhelst!

Jag vet inte var du står ang vaccinationer men i vårt landsting rekommenderas gravida att vaccinera sig mot influensan. Gravida räknas till riskgrupp här.
Värt att kolla upp om du ”tror” på vaccination.

Helt utanför ämnet och på tal om inget speciellt men jag skulle behöva lite råd kring vad en gör när sexlivet inte fungerar i en relation? Jag är nämligen ihop med en kille sen ett halvår och vi har inte gjort det än eftersom det inte funkar. Vi har pratat om det och sådär men vet inte varför, helst vill jag att han går till läkare men då är han såklart lovligt rädd för vita rockar så det funkar ej. Hmm.. Och själv är jag lovligt frustrerad av att inte bli tillfredsställd men försöker hålla masken och hålla god ton då förhållandet annars är bra.
Tacksam för svar 🙂

Just varit på besök på förskola inför inskolning till 1,5-åring. Är så ledsen nu, det känns helt fel. Vill ha 1,5-åringen hemma ett tag till. Önskeinlägg: hur får man ihop vardagarna som föräldraledig hemma med ett barn som kräver mer stimulans än liten baby? Bra aktiviteter/dagsupplägg? Kommer ett syskon snart också, kommer jag orka? Har väldigt liten avlastning från andra vuxna.

På rak arm kan jag tipsa om ballonger! När min unge var nyss fyllda två fanns det inget som kunde slå ballonger, och det är rätt lätt att kombinera med syskon gissar jag. Man blåser upp ballongen, ger till barnet som släpper den och låter den prutta iväg. Barnet får hämta. Upprepa ca 1000 ggr. Blås sedan upp ballongen igen och knyt ihop den (helst så att den går att knyta upp igen, genom att inte dra igenom mynningen hela vägen genom knuten utan låta den vara halvt genomdragen så att det ser ut lite som en rosett) och använd som inomhusvänlig boll ungefär lika länge till. Knyt upp och upprepa en annan gång. 🙂
Kom ihåg att inte lämna små barn utan uppsikt med ballonger dock, de kan sätta dem i halsen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *