Kategorier
Vardagstrams

Hoppsan!

Nej, inte hackad om nån nu trodde det. Bara en av mina användare som blitt det och lyckats posta nåt spam. 
Jag bjuder på tårta istället. Eller nej. En bild på mig när jag äter tårta.


Tårta alltså. Ni vet det där talesättet ”tårta på tårta”? Det ska tydligen vara negativt. Förstår ej varför. En tårta uppe på en till tårta måste ju vara det bästa?

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Hoppsan!”

Haha jag blev fundersam över syftet med det där inlägget 😉
Hela min barndom trodde jag att ”tårta på tårta” var något positivt, som att man tar något som redan är bra och gör det dubbelt så bra 🙂 Tråkigt bara att jag inte tål kombon vitt bröd+grädde+en massa socker längre, jag älskar ju tårta (och jag är inte ens så förtjust i kakor och grejer) 🙁

När min man avslöjade att han HATADE tårta funderade jag på att skiljas. Hur fan kan man ogilla tårta?! Det är helt ok att inte gilla ALLA tårtor men att hata dom oavsett vad de är gjorda av… Nä, det är fan vanvett om något!

”Men lusten att verka för jämställdhet blir lite mindre varje gång någon kategoriskt stämplar mig som en potentiell våldsverkare.”
Den här meningen säger allt tycker jag om varför våldtäktskulturen, denna medeltida styggelse, dröjer sig kvar i ett modernt samhälle med i övrigt välutvecklade mänskliga rättigheter. Likt kapitalismvurmarna (för att återknyta till tidigare inlägg) står graden av engagemang i direkt proportion till vad jag själv tjänar på. Gynnar det inte mig utan tvärtom innebär att jag måste offra något, få mindre av något – då avstår jag. Strunt samma om jag fått det jag har på andra människors bekostnad. Huvudsaken är jag, jag, jag och vad jag har att vinna.

Hej! Jag ville bara säga tack, jag har läst din blogg i ett år nu kanske. Jag är femton år nu, och innan jag började läsa din blogg så kallade jag mig fortfarande feminist, men tyckte att manshat var fel och att det var lika illa som kvinnohat. Du har verkligen upplyst mig, särskilt om feminism och att övervikt inte innebär ohälsa. Har också försökt sluta lägga så mycket vikt på utseende, särskilt när det gäller komplimanger och så. Gillar verkligen din blogg, tack!

En fråga,
Jag vet att gärna stoltserar med att äta. Det är bra, det gör jag med. Men seriöst, tänker du inte på barnet? Vet du inte att man rekommenderas äta sunt under en graviditet? Precis som man bör undvika nikotin och alkohol? Så även om du inte bryr dig vad du äter. Tänk på barnet! Ekologiska färska råvaror är att föredra! Inte socker och tillsatser!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *