Kategorier
Vardagstrams

Prickiga barn

Stortrollet har fått vattkoppor. Nu kan ni langa råd om ni har några. Än så länge verkar hon ej lida av dem och vi smorde en koppa med lite aloe vera.

Lilltrollet har inte fått några än, däremot är han full av mollusker så det är möjligt att vi inte kommer märka när kopporna kommer. Här har vi provat allt, men just nu kör jag en metod som går ut på att smörja varje jävel med lactacyd och vänta tills de torkar och typ ramlar av. Det har funkat på en, men de andra verkar torka iallafall. Han har ju extremt torr hud och tydligen trivs mollusker på den typen.

Maken går runt i panik för övrigt pga vet ej om han haft vattkoppor, och ingen i familjen tycks veta heller. Han har nåt minne av att hans bror hade (och då har han haft även om han inte minns sjukdom) men han är inte helt säker. Ja det lär ju märkas om inte annat.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Prickiga barn”

Vaccinera maken!! Samma situation hemma hos oss, ingen visste om sambon haft eller ej så han vaccinerade sig i förebyggande syfte när lillen var påväg. Fick genom sjukvården Vera att det spelade ingen roll om man haft det eller ej, kroppen tar isf hand om viruset från vaccinationen.

Jeg og mine søsken hadde en del mollusker da vi var yngre, og mamma pleide å smøre dem inn med hydrokortisonsalve, tror jeg. Jeg hadde ganske få, så jeg klemte mine og så tørket de ut.

Finns nåt på Apoteket som heter typ poxclin. Mina ungar har dock vägrat det men det ska visst lindra. Jag har klappat in massa massa potatismjöl mot värsta kliet. Men så länge de inte kliar är det nog bara att vänta ut det. Mina blev så sjukt ynkliga o ville typ gräva sej in i min livmoder igen kändes det som ? Håller tummarna för att nu får en lindrig och o-kliig historia ??

Vi köpte Poxclin på apoteket, ett slags skum som man smörjer in kopporna med. Det verkade som att det hjälpte mot det värsta kliet (vårt barn hade ganska många koppor spridda över hela kroppen) och det ska även underlätta läkningen av kopporna.

Medlet Thuja D6 smörjer jag molluskerna med och ger oralt till mitt barn. Har fått tips från många föräldrar. Googla ”Thuja D6 Mollusker”. Det är mitt tips. Det är ett homeopatiskt medel.

Poxclin tog jag när jag fick vattkoppor som 27-åring, funkade fint mot den värsta klådan den första natten. Att få vattkoppor i vuxen ålder var för övrigt inga större bekymmer för min del.

Först läste jag om vattkopporma och bara JAAA, får vi komma och hälsa på?! Smitta vårt troll!!! Men sen läste jag om molluskerna och kände mig lite tveksam.. Har vissa aversioner mot mollusker.

Smorde barnen med potatismjöl och lät dem bada med havregryn i vattnet. Vet inte om det sistnämnda hjälpte nämnvärt men de tyckte att det var hysteriskt kul och galet av mamma så det tog ju bort lite fokus från gråtet och kliet.

Mina har inte plågats alls av vattkoppor – nästan så att jag blivit osäker på om de verkligen hade det..
Mot mollusker har vi smörjt med ren, ekologisk, kallpressad jojobaolja som ju också är fantastisk för huden – de har tydligt ’torkat bort’ snabbare när vi smörjt än annars. + det var bara härlig massage för barnet, ingen känsla av ’medicin’ eller ’behandling’.

Fick tips av en läkare där jag jobbar att klämma på molluskerna så att de blir röda. Man ska alltså inte klämma hål, då kan det bli infekterat utan bara trycka så att det blir rött i huden. Då får man blodgenomströmning i mollusken och immunförsvaret ”kommer åt” viruset i molluskerna. Funkade bra på dottern som drogs länge med mollusker, efter tryckande försvann de en efter en.

Har kanske, kanske något väldigt vagt minne av mollusker under dagisåldern men däremot har jag starka minnen av vattkoppor; jag och syrran hade det samtidigt. Har för mig att mormor använde talk och potatismjöl men eftersom det här var för cirkus 22 år sedan så är jag tämligen säker på att det finns bättre och mer effektiva medel att använda mot vattkoppor nu för tiden.
Hoppas maken din inte får vattkoppor förresten! Det låter helt sjukt jobbigt att få vattkoppor som vuxen (men sen å andra sidan är min enda referens för det här Vänner-avsnittet där Phoebe får det, höhö)

Vaccinerade inte min son men skulle nog gjort det nu, då kan man inte få bältros (har jag hört..?). Bältros är ju läskigt. Vi körde på potatismjöl vilket funkade rätt bra men det är ett par år sen, man minns ju inte så mkt.

Badda med alsolsprit då och då och håll koll på prickarna, verkligen alla. Blir någon infekterad och det dyker upp en röd ring runt om (lätt hänt när barn kliar med smutsiga naglar) kan de få blodförgiftning. Blir de plötsligt illamående eller extra hängiga så åk in. Detta hände min systers barn och läste på nätet att det hänt förut. Barn har dött av det, för det kan gå snabbt och hända på natten.

Min bror har vad vi vet inte haft vattkoppor. Han har gått osmittad genom syskons, barn och till och med hans frus vattkoppor som hon fick som vuxen. En läkare sa att antingen har han haft en extremt lindrig infektion som barn som aldrig upptäckts. Vissa får tre koppor kanske på något ställe där de inte syns och inga andra tecken.

När min son hade mollusker så baddade jag dem försiktigt med alsollösning. Väldigt noga att bara använda en sida för varje mollusk. När de sprack upp så satte jag på zinkplåster. Klippte plåstret i plutt storlek, så det typ enbart täckte mollusken. Var det jättemånga på samma ställe -ett större plåster. Byttes varannan dag typ.
Sen blev det bra.
Rekommenderade denna kur till min polare vars dotter hade mollusker, och vips- så blev hon bättre.
Tåls att säga att det också kan bero på att kroppen bara läker dem av sig själv. Men blev lite desperat där mot slutet hehe.
Mot vattkoppor:
Heltäckande kläder -de slipper se/svårare att klia
Svalkande duschar/bad, alltid innan läggdags.
Poxiclin (eller hur det stavas)
Försökte förhöra min 5-åring om det funkade eller inte, han sa att det hjälpte.
Men man får väl ta den uppgiften med en näve salt.
Krya på!

När mina barn hade vattkoppor i fjol så smorde jag med poxlin. Dels för klådan men också mycket för infektionsrisken. Poxlin är bakteriedödande. Jag höll naglarna riktigt korta och rena och så gav jag Alvedon som också verkar klådstillande. Den allra största hjälpen hade dom nog ändå av sin förkärlek till att springa nakna. Det var mest de koppor som blev varma och svettiga som kliade som t ex i armhålor och ljumskar. Pojkarna var riktigt riktigt prickiga men klagade och kliade väldigt lite.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *