Kategorier
Vardagstrams

Villa Villekullaär min inredningsförebild!

Ok lova att inte bli sura nu men vi är inte riktigt nöjda med köket. Inte med tapeten eller färgen på pärlsponten. Oskar har nån slags kris och vi har påbörjat nån slags make-over. Med vi menar jag att jag sitter på en stol med mobilen medan Oskar målar pärlspont.
 
Vi ville ha samma soliga ljusgula som i vardagsrummet, på pärlsponten. Den gröna färgen är för kall och fel. Jag vill ha in solen i köket! Men Oskar ville ha lite mer tryck i det så vi tog en mörkare. Det blev skitfint! 
  
OBS! Den funkar inte med tapeten men vi ska byta ut den. Vi velar mellan två Morris. Antingen jordgubbstjuven eller så golden Lily. Vi har satt upp tapetprover:
   
Det lutar starkt åt den undre, golden lily. 
Oskar har som sagt kris. Han har krisat i två dagar. Han går runt och drar sig i skägget över den gula. ”Det är för mycket Pippi Långstrump! Vi skulle ha valt den ljusgula!” Nej jag vet inte heller vad han snackar om så trams! säger jag för han har ju helt fel. Jag vill måla dörrlister och dörrar gula. 
Idag lyckades jag iallafall övertala honom om att köksön ska vara gul oavsett om han målar sponten ljusare eller ej. 
   
 
Ohh det blir så fint!
Vi pratar om att betsa bänkskivorna i hela köket mörkare. Sätta upp hyllor över dörrarna. Och köpa massa kopparsaker och hänga upp. 
Sen måste vi hitta en vanligt fulfurubord på cirka 180. Och måla stolarna vinröda eller nåt. 
Här kommer två fula blixtbilder på köksön nymålad!   
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Villa Villekullaär min inredningsförebild!”

Man ska trivas i sitt hem. Oavsett om man vill bo i Villa Villekulla eller med ”sjukhuskänsla”, som jag fått höra om min lägenhet. Men vafan, jag älskar vitt och rostfritt stål, jag älskar minimalism och pedantiskt välstädat, jag älskar att ha så få möbler jag kan. Och folk fattar inte hur jag kan bo i ett sånt hem! 😉 Men jag älskar det!
Och erat hem ser ju verkligen ut som motsatsen till mitt men shit vad snyggt!

Jag gillar gula kök men pärlsponten är jag inte så förtjust i måste jag erkänna, jag som gillar gamla hus borde gilla det men jag gillar det inte ens när det är original (jag skulle dock aldrig ta bort sådan som var original). Själv hade jag nog varit feg och valt en ljusgul på väggen men jag gillar den starkare gula på köksön.

Vi hade ett gammalt torp som vi övervägde att flytta in i men man fick inte dra in vatten och det hade blivi trångt att bo i en dragig tvåa i skogen, 12 km från närmaste buss. :/
Och sedan övervägde vi att köpa en gammal gård (riktig lönnebergastil) men den var alldeles för nedgången. Annars hade vi nog bott så nu.. Istället bor vi i en rätt ny villa, väldigt standard, som vi jobbar på att besjäla.

Gud vad snyggt det blir! Tror du och jag har smak som riktar år samma håll. Jag gillar färg. Hatar att min hyresrätt är vitmålad och att jag inte kan göra mycket åt det. Tänker måla alla mina möbler i starka färger och kombinera med mattor etc, för att få bort den vita känslan. 😉
Tack för fina inlägg, blev alldeles glad!

Vi har jordgubbstjuven på lampskärmar, två röda och två ljusblå. Liljevarianten var också ljuvlig! Man kanske skulle ta och tapetsera med den i blå gästrummet…
Men till min fråga (mycket viktig!) DU KAN FÅ KOPPARSAKER AV MIG om du vill ha dem, min man fullkomligt vägrar att låta mig hänga upp dem på väggen – ens i leksaksköket! 🙁
Hojta om du är intresserad!
Ska försöka hålla koll här om du svarar men skulle jag missa det har du min mail. Kan skicka bild om intresse finns.

1. Gult är så himla fint! Gör ju att man vaknar till och blir glad. Bra val!
2. Tycker tapeten ni har är fin men annars så var den nedersta bilden på tapet också så otroligt fin! Passar perfekt.

Har aldrig kommenterat nåt förut, tycker att det känns märkligt att skriva till människor jag inte känner 🙂 Nu var jag dock tvungen för jag blev kär i er köksö! Vill ha en likadan, så berätta allt om den är du så himla snäll!
Gillar båda tapeterna, men den röda alltså, den är så vacker. Som ett litet konstverk.
Och du, ladydahmer, tack för en givande blogg!

vi tänkte först köpa köksdelar från vedum och bygga en ö, men det är skitdyrt. Så stötte vi på denna ö, som visserligen kostar lite men som var mkt billigare än att bygga. Vi köpte den här: http://www.trendrum.se/koksoar Ser att det är rea nu också!
Finns i lite olika färger och olika bänkskivor.
Men Ikea har också bra köksöar, inte lika fina men prisvärda och man kan ju måla och byta beslag!

hej
är lite nyfiken; var bodde ni förut?? hur länge har ni bott i segersäng?? är det fint där?? jag bor i en liten etta i handen, centrala handen. allt annat än lugnt . nattklubb rakt över som har öppet till 02.00 på helgerna. då är det ett jäkla liv med efterfester o så.men jag har reumatism o värk dygnet runt. så jag skulle aldrig kunna bo i hus. sen har jag förtidspension med pytteliten pension. ser så fint ut där ni bor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *