Kategorier
Vardagstrams

Arvsanlagen man oroar sig för

Farsan var här häromdagen. Ville se det nya underverket och hann såklart med att säga en eller två eller tre absurda grejer. Allt han säger är absurt. Man slår sig för pannan men pallar inga diskussioner. 
”Den lilla Herkules!” (Om bebisen) (OBS alla ”h” ska läsas som ”sje-ljud”) 
”Tamlin ska brottas med honom sen!” (Och så försökte han säga det till Tamlin som tack och lov sprang iväg av blyghet. Ba nej? Jag ville inte att mina barn ska slåss eller brottas, jättedålig idé!) 
”Han är micket stark?!” (Pappa är besatt av könsroller) 
”Han ska spela fotboll! Det är micket bra för killar. Bli den nya Zlatan!” (Om Tamlin. Försökte förklara att  Tamlin gillar att rita och pyssla. Och när jag sa att fotbollen är så full av våld och machonormer så ba ”mmm bra!” Och så tog han det positivt?? Ba nej pappa det är dåligt!)
Sen hann han med att kommentera min storlek. Jag bet av med ett ”jag kommer alltid vara tjock och det är ok” men han insisterade ”nää du får träna…” Och så avbröt jag med ett hahahaha nej det orkar jag inte. Alltså pappa som röker som en borstbindare och väger cirka trettio kilo nu (pga gammal) samt haft hjärtproblem pga leverne ska ge mig hälsotips. Nej. Bara nej. Men typiskt smala människor om ni ursäktar generaliseringen. 
Och! Denna bruna grekiska man påstod dessutom att jag har olivfärgad hy pga ”Din mamma åt micket grekisk mat och oliver när du låg i hennes mage”.
Mmmm o k e j. Det kan ju absolut inte ha nånting med typ arvsanlag att göra?

Man oroar ju sig över just dessa arvsanlag när familjemedlemmar (föräldrar) uppvisar extrem okunskap och ärligt… lite lägre iq än normen. [ledsen smiley] Vad bär jag själv på liksom? Vad ärver mina barn? 
Pappa sa en intressant sak dock. Han snackar ju mest skit men han berättade för Oskar (varför nu han skulle vara intresserad) att ”ingen i vår familj luktar svett eller illa”. Ok det låter ju absurt tänker ni men det roliga är att jag och Oskar pratat om just det för nån dag sen. För jag luktar inte heller illa eller svett?! Alltså jag kan lukta färsk svett när jag svettas. Fast en söt mjuk doft, inte illa. Men så fort det torkat så… Poof! Borta! Och när jag tänker efter så luktar min pappa knappt nånting. Inte ens fast han röker. 
Aja detta är sjukt ointressant för er. Jag fattar. Men så här blir det när man lever ett händelselöst liv. 
Apropå arvsanlag förresten. Ninja är ju så sjukt lik min mamma. (?!) Och Tamlin är ju en klon av Oskar. Den nya lilla smurfen (som ej har nåt namn) är väldigt lik Ninja som bebis. Och mig! Ska bli kul att se hur han ser ut sen när han liksom blir mindre bebis. När man tittar tillbaka på Ninja och Tamlins bebisbilder så ser man ju att det är dem. 

Jag och mamma: 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Arvsanlagen man oroar sig för”

Jag blir mest trött när det känns som att släkten ”tävlar” om vem barnen mest är lika. Pappans sida: pappa upp i dagen!! Mammans sida: mamma på pricken. Barnen är sina egna. Självklart ser vi liknelser och att vissa är ”kopior”. Men är liksom ingen prestige i det. Vi har ju inte direkt GJORT något för att det ska vara så.
Annars försöker jag tänka mindre på biologiskt arv och mer miljö. Försöker ge barnen allt det jag saknade/saknat (inte materiellt då) men gör likt förbannat ”så som jag aldrig skulle göra som mamma” – också!
Man väljer inte släkten. Men man kan påverka vad man väljer att föra vidare.

Ja, det där är en liten löjlig detalj jag också kan störa mig på. Är liksom barnet bättre i en släkts ögon för att de är mer lik dem än andra sidan? Älskar de verkligen inte barnet för vad hen är och inte utseendet?
Mitt barn är en ganska klar blandning så olika åldrar är det olika drag som går igenom mer tydligt. Av mer speciella drag så har min dotter klart min näsa och inte pappas men det är ju inte som att jag inte älskat henne om hennes näsa sett ut som mannens.

Önskar att min pappa hade en brytning så jag kunde driva med honom rakt ner i helvetet. Och sen vill jag driva alla lättkränkta jävlar till en isolerad stuga i skogen utan kontakt med andra människor.

Förstår din frustration. Jag tänker ofta att det måste vara jobbigt för personer som är smartare än sina föräldrar. Man kan såklart ha olika erfarenheter och vara kunnig inom olika saker, men vissa av mina kompisar får ta hand om sina korkade föräldrar, det verkar jävligt jobbigt.

He, he höll nästan andan när du skrev om att din pappa sagt att ””ingen i vår familj luktar svett eller illa”.”och tänkte att han kanske också använder kokosolja 😀 Den verkar nästintill vara ett universalmedel mot allt, så måste springa och köpa en burk känner jag. (Tänkte bl a testa oil pulling och se om det gör någon skillnad för tandhälsan.)
Tycker annars att du också är väldigt lik din mamma och så otroligt gulligt foto på dig och henne, det sista, där du har keps och skrattar! 🙂

Körde oil pulling (borde ta upp igen) på test och tandläkaren: ’Ja, så bra! Varit flitig med tandtråden ser jag!’
Eh, inte en enda gång faktiskt..
Plus berömde tandköttet, plus att det känns superbra, ska som sagt börja igen..

Vill tacka för att du skriver så öppet om din pappas korkade beteende! Detta är fortfarande skamfyllt (!) för mig så det hjälper sjukt mycket när andra tydligt tar avstånd Jag tycker det är både modigt och viktigt, då för man garanterat inte dumheterna vidare.

Föräldrar… mina två har inte alls fattat galoppen med jämlikhet, de kan säga helt idiotiska saker.
Min mamma kan säga ’inte alla män’ när jag pratar våldtäktskultur samtidigt som hon kan slänga sig med att ’alla män är si eller så’ t.ex. alltid tänker på sex . Likaså att hon säger att man måste vara vaksam på kvällen/natten så man inte blir våldtagen samtidigt som hon säger ’alla män är inte våldtäktsmän’, och jag försöker säga ’nej men alla män du möter på kvällen/natten anser du ju vara potentiella våldtäktsmän’ och hon svarar ’nej det gör jag inte’ (samtidigt som hon precis innan sagt att man måste vara vaksam mot alla män). Det är som att gå runt runt och jag blir superfrustrerad. Jag vill typ skrika när vi hamnar i sådana här diskussioner. Fast detta är också kvinnan som visade mig en etikettbok när jag var på gymnasiet om hur man ska bete sig för att få en man…

Man är inte sina föräldrar. Det får jag ofta påminna mig. Jag jobbar hårt på att inte låta socialt och biologiskt arv styra vem jag väljer att vara. Och att inte heller göra så att jag i stagnerad fjortonårings protest väljer att vara deras exakta motsats. Jag vill vara en god människa. Lite av det har jag (faktiskt) lärt mig av dem, lite trots dem och lite på slump och lyckliga omständigheter. Jag övar fortfarande och ibland lyckas jag hyggligt. När det går åt skogen försöker jag förlåta mig själv och göra bättre nästa gång. Det blir lättare med åren tycker jag. Eller så bryr jag mig mindre nu om vad andra tycker och lyssnar mer inåt. Vettetusan. Kanske är jag bara gammal!
Bäbis ser ut som en bäbis. Perfekt med andra ord. Ska bli spännande att få reda på vad namnet blir.

Alltså din pappa! :’D min pappa är lik med såna hälsotips. Han har använt droger/alkohol under min barndom, lider idag av fetma och diabetes. Själv så har jag tränat regelbundet sen jag var 6 år typ (är 26 idag). När jag skulle springa milen förra året ville han flera gånger få mig att förståååå hur lång en mil EGENTLIGEN ÄR! Och ifrågasatte det hårt, att jag inte skulle ta mig vatten över huvudet. Han ger mig också tips och råd om kost, att det är bra att äta frukt och grönt. Tack för tipsen pappsi 🙂

Det där låter inte kul. Att man försöker uppfostra ens barn på ett sätt o så kommer ens föräldrar och ska lägga sig i och komma med skumma och ålderdomliga kommentarer. Jag hoppas verkligen inte jag kommer vara sådan då jag blir gammal och får barnbarn D:

Jag tänkte länge (länge!) att jag inte kunde skämta om mina föräldrar på ett nedlåtande sätt. Sen tänkte jag att det går ju visst. Sen kunde jag även skriva saker som inte alls var skämtsamma, som jag irriterade mig på, och det innebar inte att allt jag tänkte, tyckte, skrev om den bara var skit.
Det går att skilja på person och sak, mycket har jag lärt genom att läsa din blogg, och det går absolut att tycka att en person gör många dåliga val, men att ändå tycka om den personen.
Nu skriver jag inte att det gäller förhållandet mellan dig och din pappa LD, för jag tror det är mer komplicerat än jag vill yttra mig i, men så mycket som jag älskade min egen far, och hatade honom många gånger, har jag insett att vi var så lika i mycket så det var svårt att tävla och argumentera.
Min pappa var rätt gammal när jag föddes, och hade äldre ideal. Jag hoppas jag tar hans goda sidor med mig, och arbetar bort det mögliga och förgångna.
En är inte sina föräldrar, men bär deras gener. Uppväxten präglar oss med intryck som vi kommer bära med oss oavsett om vi delar inställningen eller inte. Jag är tacksam för att jag hade en ”bra barndom” – dvs, mina föräldrar tog väl hand om mig, det förekom inga övergrepp och det var inte många gräl som jag kan minnas.
Sen minns jag en precis händelse i tonåren när jag ifrågasatte det mesta, och en ca fem år senare, som gjorde att jag tyckte mina föräldrar hade en mossig syn på samhället, mest hur kvinnor skulle vara, men det är en annan historia och eftersom jag inte har några barn så har jag inte behövt tampas med min åsikt – deras åsikt, vad gäller barn och uppfostran.

Jag har läst att vissa människor har en mutation som gör så att de svettas rent saltvatten, och då uppstår ingen dålig lukt. De flesta människor utsöndrar lite olika protein också tillsammans med svetten, och det är det som ger lukten, men vissa har alltså en mutation som gör så att bara vatten och salt kommer ut ur porerna.
Minns inte alls vart jag läste detta dock.

Först och främst har jag aldrig påpekat att du är överviktig så där redan ljuger du !!! Du framställer mig som ett troll ? Driver du jag har svårt att uttrycka mig i skrift pga dyxelsi jag beundrar människor som respekterar sig själv mitt talespåk har alltid varit för att få respekt måste du för känna den .Jag hade ingen aning om att du var halv krek kan förklara temramentet 🙂 men orespektfullt att prata så om din pappa minns när min pappa sa Du har bara en pappa kom ihåg det .Tro mig det har präglat hela mitt liv när han som 27 år fick ta hand om 3 barn och mamma drog .Jag har aldrig sagt att du är överviktig utan jag på pekade amningen om du vill ha dina berömda följare så är det ok .Jag kommer inte kommentera här mer detta blev och sorligt tycker synd oxå om din pappa på nått sätt lycka till lady damher mitt namn är Monica Magnusson från vindeln

Hahahaha! Det är en fröjd att läsa dina inlägg. Älskar självdistansen. Plus att du är så ärlig och klok och modig. Pensionärer och deras konservativa åsikter och kommentarer kan ju va rätt roliga ibland faktiskt, en får ta det med en nypa salt ba.

Översittare håller på sådär. Vem bestämmer vem som förtjänat respekt då? Hur ska ALLA ANDRA veta vem som gjort sig förtjänt redan osv…….. Fästs listan på kyrkdörren?

Hej LD och alla. Jag undrar en sak angående vikt.
Min pappa är jämt på mig med vad jag äter för att jag 1. är tjock 2. vill gå ner i vikt. Jag har lyckats tidigare på LCHF men trillade av pga. började äta massa sötningsmedel (mådde faktiskt prima på LCHF). Till saken är att jag har haft extra svårt att komma igång med LCHF pga. depression och helt enkelt ingen ork/vilja. Börjat på ny kula nu i helgen med undantag för vattenmelon men våga inte säga om det går den här gången för jag har misslyckats så många gånger senaste tiden. Bland annat fått åka akut till psyk pga. diverse saker.
Nu håller jag på tappa tråden. Till saken är den att jag får ångest och tycker det är jobbigt att pappa hela tiden ska kommentera vad jag äter eller hur jag äter (han verkar aldrig riktigt ha fattat grejen med LCHF heller). Jag ber honom sluta och att jag sköter mig själv. Men han kontra hela tiden med att ”jag bryr mig inte om att du är överviktig, men du har uppenbarligen problem med din övervikt så då måste du gå ner i vikt”. Han syftar på att jag mycket riktigt, begränsar mig pga. min övervikt. Det kan handla om olika saker men ett solklart exempel är bada. Jag har inte badat sen jag var barn pga. skam. Han säger då att ”om du inte har problem, följ med och bada då”. Problemet är att JA han har rätt och NEJ jag vill inte bada. Jag skiter i att jag inte borde känna skam osv. men jag gör det. Jag vill inte bada. Tycker ni ändå jag ska behöva hans kommentarer om vad jag äter jämt? Det handlar inte bara om när jag äter snask, för det köper jag. När jag äter uppenbart onyttiga saker som jag själv vet att jag inte mår bra av. Men när jag äter mat, vanlig mat, så kan han kommentera storleken på portionerna (han har inställningen att man ska äta jättelite och ofta). Mitt problem är inte främst storlekarna för äter jag rejäla portioner så äter jag bara typ 2 ggr per dag och mår skitbra (dvs. LCHF). Om jag ska tvingas småäta blir jag tokig och går runt hela dan och tänker på mat.
Känner mig så jävla frustrerad. Han ska också alltid hänvisa till att ”jag var tjockare än dig som barn men gav mig fan på att gå ner i vikt”. Vem säger att jag är i samma sits? Jag vet många som har gått ner i vikt men alla har olika utgångslägen. Jag befinner mig just nu i en depression och har helt ärligt oerhört lite vilja att bry mig om något alls. Att bara försöka komma tillbaka och äta nyttigt är tillräckligt för mig. Jag tror inte på någon snabb-bantning utan om jag öht ska lyckas på sikt måste jag ändra mina kostvanor. Det tar tid. Att ändra vanor.
/ Deppig tjej

du vet lady dahmer hatar män och hennes pappa blir utskriven på hennes blogg. Jag tycker synd om honom tror det saknades en kondom när han och hans fru hade det trevligt i sängkammaren då detta jävla odjur kom till

Det är onekligen intressant och sorgligt att du inte kan skriva egentligen ett enda inlägg utan att någon/några ska in och peta runt, leta fel, bli kränkta och starta bråk. Jag förstår inte alls hur du orkar… Personer som denna Monica som jagat dig är, i min värld, bara patetiska. Men de som ska vända den feministiska kampen emot dig på diverse sätt och så gör med sk ”god ton”…. Jag hade gråtit varenda dag pga dem. De som menar att de har rätt att framföra sin ”kritik” pga offentliga konton. Jag lovar att uppfostra mina barn till att även bete sig online! För att såna som du, såna som gör skillnad för så många andra, kanske ska orka lite till – trots att ni egentligen inte måste!
Tack!

Bara ang svettlukt: man har två typer av svettkörtlar, apokrina och merokrina. Det är de apokrina svettkörtlarna som producerar luktande svett, medan svetten från merokrina körtlar är luktfri. Människor från Östasien har ofta mycket färre apokrina svettkörtlar, och svettas därför rätt så luktfritt. (Därför är det också rätt omöjligt för oss svettiga västerlänningar att hitta en effektiv deodorant i tex Japan 🙂 ) Kanske har ni arvsanlag för färre apokrina svettkörtlar i släkten? 🙂

Bebisen är ju sjukt likt dig! Tänkte jag innan du ens skrev det.
Skönt att höra att det finns fler som har pappor som är helt cray-cray. Det tröstar faktiskt verkligen.
Du är bäst! Att du finns och skriver det du gör gör MIT liv lite bättre, varje dag. Just nu är jag psykiskt sjuk och du är en av mina snuttefiltar :).

Det där med svettlukten var ju jätteintressant! Klart att det måste finnas genetiska skillnader, men också andra faktorer – typ vad en äter? Tycker jag aldrig luktar svett, förutom när vi varit i Sri Lanka och ätit curry i tre veckor i streck. Då svettas jag curry…

Mmm, det där med föräldrar alltså. Min kära mor och hennes make berättade nyss för mig att polisen knappast skjuter oskyldiga. (Ang skjutningarna av svarta i USA) För jo förstår du det vet ju alla hur negrer är. De begår massa brott och så gnäller de om att polisen skjuter dem. Vi borde snarare anamma det här med alla svartskallar som kommer hit och våldtar och rånar.
Det värsta är att hur mycket man än ber dem inte använda sånt språk inför mig och mina barn. Hur mycket fakta man än lägger fram och hur mycket tårar som kommer från mig så skiter de fullständigt i det. Forskning är bullshit, jag är bara en av alla lurade vänstermänniskor och varför ska inte de få säga… Osv. Varje gång vi ses är det något nytt korkat som kommer. Och pappa är likadan. Så undrar de varför man hellre umgås med makens familj. Som bjuder in flyktingar till sitt hem, som går Pride, och som lämnar rummet så fort någon utrycker sig nedlåtande eller rasistiskt.
Slut på rant. Och tack för att du finns, att du orkar och att du är så sjukt bra.

En tidigare pojkvän brukade säga att när jag svettas så kommer det ut en liten liten kristall som luktar hallon. Haha! Jag brukar faktiskt inte lukta illa när jag har svettats. En nära släkting har däremot en väldigt skarp doft när hen har svettats.

Jag ser tydligt Oskars drag i Ninja.
Det där med din pappa, det kanske inte är fel på hans IQ, utan på uppfostran. Han har aldrig behövt lära sig bättre? Det stannar hos honom. Så var inte orolig. Det är bra gener.

Min pappa är bitter som fan, delar rasistisk smörja på sociala medier och vräker ur sig såna hårresande grejer att jag ibland vill be honom försvinna ur mitt liv. Eftersom han aldrig funnits där tidigare vore det ju ingen större skillnad..
Men nu kan jag dock mest tycka synd om honom. Så sorglig i sin övertygelse om att samhället vilar på hans BREDA MANLIGA axlar. Ni vet han och dom där andra Riktiga Männe som jobbar, som ”drar in skattepengar” som gör att alla andra kan leva på bidrag. Det är så man vill spy.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *