Kategorier
Vardagstrams

När mamma blir nummer ett

Man får koppmata lite ibland så vissa inte glömmer bort att pappa också kan vara trevlig att umgås med. Att pappa också kan erbjuda mys i munnen och varm mjölk i lillmagen. 

Denna lilla surstrut börjar nämligen tycka att tutten alltid ska vara närvarande vid umgänge. Dvs att ”mamma är bäst”. Men vi stressar inte kring det heller. Det lägger såklart mycket ansvar på mig då och jag får mindre egentid och det är skitjobbigt och jag ska inte sticka under stolen med att ersättning lockar och frestar när det känns extra krävande. Jag vill ju kunna lämna över mer. Men jag vill också amma. Och Oskar tycker ju såklart att det är skittråkigt. 
Men som sagt, var sak har sin tid och jag vet ju av tidigare erfarenheter att en engagerad förälder får bra relation med sina barn även om det tar tid. Och att jag tids nog får andas. Även om det är mamma som gäller i början. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”När mamma blir nummer ett”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *