Kategorier
Vardagstrams

Status

Bebis sover två timmar åt gången på nätterna. Sen vill han äta. Känner att jag får bra sömn. Han vill vara nära hela tiden dock, omöjlig att lägga ner men påminner mig själv om att första tre månaderna är den s.k ”fjärde trimetern”. Jag vill ju vara nära honom hela tiden ändå så det gör inte så mycket. (Även om jag längtar tills att kunna äta utan att behöva balansera en gaffel över en ammande bebis)
Naveln har ramlat av! ??
Annat:  gör ont i nedre delen av magen (inte hysteriskt) när jag kissar och bajsar. (Och när jag är bajsnödig). Tänker att det har nåt med livmodern att göra? Jag har nåt slags framfall men är ju också öm. Kan känna lika vid mens.
Ömma bröstvårtor, men det går ju över. Massa mjölk men inget läckage.
Jävla foglossningen har ej gått över. Känns som hela bäckenet är brutet. Svårt att gå pga detta. 
Har mycket ångest. Baby blues gissar jag också. (Pga grinar över skit, över att jag är en dålig mamma osv) Men så mycket ångest över psd. Lite för mycket för att vara normalt tror jag. Mår illa av den. Vågar inte sova. Kan inte sluta tänka på det.
Utöver det ändå nåt slags lyckorus över att vara trebarnsmamma, över bebisen, över livet. Tror jag måste gråta igen.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Status”

Stackars dig, hoppas att du har någon som kan hålla om dig och stötta dig. Allt går över men förstår att det känns bara för mycket just nu, både fysiskt ont och hormoner som svallar. När du egentligen skulle vilja glädja dig helt och fullt över att ha fått en fin liten bebis! Det kommer………

Detta med att foglossningen inte ger sig kan ev vara att du fått sprickor i diskarna. Hör med läkare eller sjukgymnast, det finns bra övningar att göra, McKenzie t.ex. Läkare har lite svårt att diagnostisera detta har jag förstått.

Tänk att det är klart!
Sån fin bebis!
Stort grattis till hela er familj!
Jag minns när vår son föddes, 10 december ~93. Kom ett Lucia ~tåg till BB, och jag grät så det skvalade, blev så berörd av sången… Och sen vid jul när jag hörde julevangeliet storgrät jag igen ~för jag kunde känna in så hur det var för Maria när hon skulle föda och inte hade någonstans att vara då…
Så jag fattar… Man gråter mest hela tiden. Men det är lite fint ändå det med.

Jag kanske ändrar mig när jag blir äldre (är 22 nu), men jag vill absolut inte ha barn. Det verkar bara vara ett helvete. Först gravid, sen föda ut den där valet är vaginalt eller snitt (förstörd fitta eller uppskurna magmuskler) och sedan en som skriker, sover inte, och att hjärtat hamnar utanför kroppen och man blir tusen gånger lättare att förstöra p.g.a. en söt bebis som världen ändå kommer skada. På tok för mycket att hantera.

Skaffa inte barn om du inte vill
Men graviditet/förlossning/småbarnsåren är bara en liten del i äventyret att få barn, känns som att vissa glömmer bort det, om man vill så är de oftast värt de
Och ja de är sant de du räknar upp! De är fan ingen dans på rosor.. men samtidigt så kan du känna en kärlek som du aldrig känt förut, du kan lära dig att uppskatta dom små sakerna i livet, du får en utmaning i att uppfostra och vägleda en ny individ och du kan få en ”vän” för livet, dom du skapat 🙂
(Obs! Inga måsten! Undantag finns alltid! Finns ingen garanti för något! Vill man inte så ska man inte! Finns såklart annat i livet! Alla vill inte samma! Obs!)
Hatar själv att vara gravid, förlossningen var skitjobbig, gillade inte första året så mycket, men NU är det bara så värt det och det blir bara roligare för varje dag, trots oron, ska göra det igen snart ^^
Så jo de är ett helvete, ett helvetes äventyr (hur man än vill tolka det)

Fy fan, inget man skriver eller säger kan lindra allt du känner och går igenom men du ska veta att vi håller av dig och att du är bäst, oavsett vad. Jag hoppas saker och ting blir lättare och bättre snart.
Ps, vad säger Ninja och Tamlin om sitt syskon? Är de glada? Ibland kan det ju bli lite rivalitet mellan syskon men det känns som att dina barn kommer bra överens ändå.

Jag fick min fjärde pojke för snart sju veckor sen och kan fortfarande böla som en gris när det blir för tungt.
Tycker att du är en sån supermamma som verkar så cool och avslappnad! All cred till dig!!!

Jag tänkte samma som du gör kring rädslan för psd, att det nog inte är normalt/rimligt att vara så orolig för det som jag var. De tre första månaderna levde jag med en stark känsla av att det kommer att skita sig, han kommer inte överleva sitt första år. Det är ju helt vidrigt att leva med sådana hjärnspöken. Och de höll igång som värst om nätterna, de där tankarna. Sedan började jag resonera med mig själv. (Menar inte att jag sitter inne på facit, men det funkade för mig, det värsta lättade då.) Jag tänkte att ”Men nu är det ju natt och jag är aldrig så sårbar som nu. Jag kan tänka på det här imorgon, när det blir dag, då är tanken klarare.” Och när dagen kom slog inte tanken med samma kraft. Och han har ju klarat sig bra, pojken. Och jag, jag har också klarat mig bra. Men jag tänker fortfarande att jag kanske borde pratat om hjärnspökena och den orimliga rädslan och oron med någon som kunde hjälpt mig tidigare, mest för att helt våga knyta an. Jag, alltså. Återigen vill jag bara säga att det inte på något vis är ett facit för dig eller någon annan. Hormoner kan verkligen vara eländiga.

Hej! Grattis till en härlig unge! Min trea blir snart ett år och jsg har faktiskt använt andningslarm till henne (ca första 6 mån). Var så orolig för psd med ettan och tvåan att jag blev deprimerad av sömnbristen och oron, att hela tiden vakna och känna efter om de andades. Det finns många som tycker om andningslarm. Bl.a. Att det skapt en falsk trygghet, att om barnet drabbas så kan man inte göra ngt ändå, larm eller inte. Jag tänkte att jag ändå skulle höra larmet och ha en chans att göra ngt. Larmet hjälpte mig jättemkt att slappna av och sova tills det var bebis som vaknade. Larmet blinkar också hela tiden så vaknar man ändå till ser man att bebis andas. Någon gång fellarmade det, när mannen satt på det (med för löst åtdragen blöja) och det var såklart panikartat, men då fick man ju se att det funkade. Jag hade Snuza hero, superbra blöjbarn som funkar vid samsovning och sen även i maxläget när bebis börjar vända sig. Larmet funkade psykologiskt jättebra för mig och gav mig en känsla av kontroll/trygghet, falsk eller inte, min sömn blev iaf lugnare vilket påverkat mitt psyke positivt.

Hehhe trodde också det var mannen som SATT på larmet. Tänkte, men herregud varför fick ni panik av att larmet gick när en vuxen karl satte sig ner på det, borde det inte varit uppenbart vad som var felet?

Jag är glad för alla mammor som blir hjälpta av andningslarm, jag skulle bara blivit ännu mer rädd och utgått från att larmet inte skulle funka och säkert löst ut det minst en gång per kväll medvetet för att vara säker att det funkade plus att jag säkert varit lika rädd för psd. Jag sov med min arm mot barnets fontanell så jag kände blodet pulsera och med handen på magen, jag litade inte på någon annan än mig själv. Men samtidigt märkte jag att det funkade, jag vaknade om barnet drog ett ojämnt andetag och det gjorde mig lugnare i det långa loppet för jag märkte att mina instinkter var nog och jag behövde efter ett tag inte vara lika extremt vaksam.

Ja, man kan aldrig lite till 100%på tekniska prylar. Men larmet blinkar också ganska tydligt ”i takt med andningen” (nästan lite störande) så man ser direkt att det funkar och varnar med nån viss färg/blink när batteriet börjar ta slut (hann aldrig själva komma dit i användandet). Armhåletricket, som du nämner, funkar säkert det också! ??

Såg på Instagram att du vill ha namnförslag. Har inte det så vet inte om jag kan svara där….är helt lost när det gäller sociala medier ? Men Björn!! Tycker han är en Björn och älskar det namnet ?

Ytterligare ett namnförslag; när jag jobbade inom vården för hundra år sedan hade jag hand om en rar dam (som jag pinsamt nog glömt namnet på!!!) som pratade så kärleksfullt om sin äldre bror. Han hette Amilon. Har aldrig förr eller senare hört det namnet och vet inget ursprung eller betydelse, men tycker det är starktmjukt och så vackert. Det gungar även fint med Ninja och Tamlin. Hoppas hoppas du gillar det!
Och grattis till er bebis!

Hej!
Detta har inget med ditt inlägg att göra
Men jag undraren sak och tänker att du säkert har svaret.vet du hur många kvinnor kontra män som mördar? I Sverige och i världen? Kollade på brå och SCB men hittade inget bra tack på förhand:)

Ok om jag svara istället?…
”The group of researchers from Sahlgrenska Academy, Karolinska Institutet, Stockholm University, the National Board of Forensic Medicine and the National Council for Crime Prevention studied data covering all cases of deadly violence in Sweden during the years between 1990 and 2010. There were 1570 cases of deadly violence committed during the observed time period, and of them 1420 were committed by men (90.4%) and 150 by women (9.6%). The gender distribution of the perpetrators was stable at around 90/10% men/women throughout the investigation period.”
http://www.sciencecodex.com/in_sweden_men_commit_the_overwhelming_number_of_murders_except_when_it_comes_to_kids-184651

Ok om jag svara istället?…
”he group of researchers from Sahlgrenska Academy, Karolinska Institutet, Stockholm University, the National Board of Forensic Medicine and the National Council for Crime Prevention studied data covering all cases of deadly violence in Sweden during the years between 1990 and 2010. There were 1570 cases of deadly violence committed during the observed time period, and of them 1420 were committed by men (90.4%) and 150 by women (9.6%). The gender distribution of the perpetrators was stable at around 90/10% men/women throughout the investigation period.”
http://www.sciencecodex.com/in_sweden_men_commit_the_overwhelming_number_of_murders_except_when_it_comes_to_kids-184651

Jag sov inte alls innan jag skaffade andningslarm! Min räddning! Tipsar gärna om olika sorter om du är intresserad. Utvecklade GAD efter barn nr 1 och fick en förlossningsdepression efter barn nr 2 så jag kan relatera till både ångest, oro och nedstämdhet.. Känner med dig! Otroligt viktigt: prata, prata, prata! Och be om hjälp! Massor av hjälp! ❤️

Hei! Håper dere har det fint, og at ting blir enklere etter hvert. Jeg tenkte på deg da jeg så et norsk TV-program kalt Nomino, for i en av episodene handler det om å lage nye navn. Tre grupper konkurrerte om å finne det fineste, nye navnet til en baby, og de kom opp med nesten 150 helt nye, norske navn! Veldig kult, og jeg tror du ville likt mange av dem!
https://tv.nrk.no/serie/nomino#t=18m21s
https://gfx.nrk.no/ZJl3OISiA7AIXi1_LDyvkQkTLFPS3g01NxvBazkHFjsA

namnförslag: sickan!
nu är jag väldigt partisk då vår son heter det men jag tycker det är ett skitcoolt namn! (mina päron vägrar kalla honom det då det är ett ”kvinnonamn”…)

Bästa Natascha. Jag skriver till dig för att jag såg på instagram att någon skrivit dumheter och att du tog illa vid dig.
Jag tänker att du kanske skulle pausa lite med sociala medier? Jag har själv fött tre barn. Haft förlossningsdeppression efter förlossning och fått träffa psykolog många gånger för att ta mig ur det. Jag kunde tex inte titta på nyheter för jag blev så ledsen när jag såg krig och utsatta barn. Min psykolog sa att jag saknade ett filter för tillfället. Att jag tog in allt. Det hjälpte mig mycket att stänga av omvärlden. Kanske kan det hjälpa dig med? Du är en fantastisk människa på många sätt. Du har en viktig roll. Bränn inte ut dig i båda ändar. Att dina barn och din man älskar dig räcker. Gott så.
Tänk på att om du ska gå ut i krig ska du vara rustad för det också.
För mig som utomstående verkar det fruktansvärt att sitta hemma och ta emot sådana här smällar, nyförlöst och allt. Dont do it babe! Vila dig och kom igen när du är hel.
Hon vann fighten men du vinner slaget heter det kanske.
Allt gott till dig, ta inte in den här skiten i ditt hem. Många hårda kramar till dig hjärtat. Från Malin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *